politika

Rusko reaguje na tvrzení USA o „falešné vlajce“.

Poté, co v pátek západní média přinesla zprávy s odvoláním na nejmenované americké představitele, které tvrdily, že Rusko připravuje incident s „falešnou vlajkou“ za účelem invaze na Ukrajinu, Kreml je odmítl jako nepodložené a nepodložené fámy.

“Doposud byla všechna tato prohlášení nepodložená a ničím nepodložená,” řekl agentuře TASS mluvčí Dmitrij Peskov, když byl dotázán na příběhy, které kolují.

Dříve v ten den anonymní američtí představitelé zopakovali tvrzení z Kyjeva, že Rusko vyslalo „operativce“ do sporných oblastí Doněck a Lugansk na východní Ukrajině, aby připravili „provokaci“ , která by mohla vyvolat „invazi“.

CNN byla první, kdo toto tvrzení oznámil, následovaly Guardian, Washington Post, Reuters, AFP a Bloomberg.

Washington obviňuje Moskvu z plánování invaze na Ukrajinu už několik týdnů, ačkoli Kreml to odmítl jako „falešné zprávy“. Podobná varování jsou od roku 2015 zveřejňována v amerických médiích každý rok, vždy na základě anonymních zdrojů, a nikdy se neuskutečnila.

Citáty anonymního amerického činitele se zjevně snoubily s narážkami amerického poradce pro národní bezpečnost Jakea Sullivana o tom, že Rusko „pokládá základy k tomu, aby mělo možnost vymyslet si záminku pro invazi“ , uvedené na čtvrteční tiskové konferenci v Bílém domě. Mluvčí Pentagonu John Kirby se o těchto tvrzeních zmiňoval na svém pátečním brífinku, ale poté dodal, že americké hodnocení je takové, že Rusko se ještě nerozhodlo, zda provést invazi.

Tvrzení Washingtonu přichází po týdnu jednání na vysoké úrovni s Ruskem, NATO a OBSE o návrzích Moskvy na zlepšení kolektivní bezpečnosti v Evropě. USA a jejich spojenci okamžitě odmítli klíčové návrhy Ruska.

sdílet na

4 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
kral
15. 1. 2022 00:10
Ohodnotit příspěvek :
     

USA uvádějí svoje praktiky….
Předpokládám, že i nabourání internetu na Ukrajině je práce USA…
Státu, kde za podivných okolností byla vyvražděna velká část rodiny Kennedyů bych nikdy nevěřil…

Milo
15. 1. 2022 10:03
Ohodnotit příspěvek :
     

Peskov vlastenec, ktorého deti majú americké občianstvo a manželka z rossionského košiara sa mi nezdá ako proruský káder.

BBRAD
15. 1. 2022 12:17
Ohodnotit příspěvek :
     

Myslím’ že se můžeme pouze zadumat nad tím , koho že jsme si zvolili za spojence . Toto zamyšlení by nám všem mělo otevřít oči a měli bychom si ( celý stát včetně politiků ) uvědomit do jakého průšvihu jsme se touto volbou dostali . Degenerace mezinárodních vztahů ,jen pro ten pocit superiority polovzdělaných ,krvelačných zlodějů , vrahů ano vrahů civilistů včetně dětí -to nám má být za vzor ? Podvodníci nedodrźující pražádné smlouvy a dohody – tak na ně se máme spolehnout ? To jsou ti co přepadávají slabé státy ,loupí , rabují ,zabíjejí jak na běžícím páse o OSN a její chartě nechtějí slyšet WHO , MMF , SVĚTOVOU BANKU ETC.ETC. to vše si koupili , aby mohli ovládnout celou planetu . Prostě jim to NESMÍME DOVOLIT !!!

Evžen
17. 1. 2022 08:30
Ohodnotit příspěvek :
     

USA jsou známí svou arogancí,tak se nelze divit že západní tisk píše jak novináře v USA vyškolil!