politika

Readovka: PMC “Wagner” spustí speciální mechanismus pro případ ​​smrti Prigožina

PMC Wagner má dlouhodobě zavedený mechanismus působení v případě smrti podnikatele Jevgenije Prigožina nebo velitele skupiny Dmitrije Utkina, uvádí Readovka s odkazem na vlastní zdroj. 

Podle publikace byl Prigožin v první linii pravidelně a neustále ohrožoval svůj vlastní život.

Pokud se potvrdí smrt Prigožina nebo velitele skupiny Wagner Utkina, bude algoritmus okamžitě spuštěn,  uvedl zdroj.

Tento mechanismus byl podle něj schválen a je zaveden automaticky pro všechny velitele skupiny Wagner. 

Pokud se potvrdí smrt Prigožina nebo Utkina při letecké havárii v oblasti Tveru, bude algoritmus okamžitě spuštěn. Zdroj však odmítl upřesnit, co přesně tento mechanismus znamená, ale poznamenal, že by to byla každopádně velmi špatná zpráva.

Večer 23. srpna havarovalo letadlo Embraer v oblasti Tveru s deseti lidmi na palubě. Podle kanálu Baza Telegram se zřítil letoun RA-02795, který patří podnikateli Jevgeniji Prigožinovi spojenému s PMC Wagner. 

Dříve šéf hnutí „Jsme s Ruskem“ Vladimir Rogov řekl, že ho „vynikající hudebníci“ informovali o smrti Prigožina.  Potvrdili také smrt velitele skupiny Dmitrije Utkina.

sdílet na

53 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
24. 8. 2023 01:19
Ohodnotit příspěvek :
     

I Vy Janinno? (chce se mi říci: “I ty Brute?).
Jsem naštvaný tou Vaší Readmovkou. Ono nešlo použít: “Novinka, Aktuální, Žhavé, Pozor” atd. atp.?
Proč i Vy przníte český jazyk anglickým slangem? K čemu je dobrý ten novotvar: “Readovka”? Máte pocit světovosti? Už je mi odporné, zde na Pokecu, to tlačítko “Read More” (zásadně na něj neklikám a otvírám si článek klikem na titulek) a Vy to tu ještě vyšperkujete (!!!) zřejmě světovým výrazem “Readmovka”. Ještě jsem to nečetl. Jste průkopníci takových novotvarů?
Já myslel, že jste čeští vlastenci a nebudete prznit český jazyk nějakými anglosaskými výrazy a zavlékat je do českých textů.
Ale asi jste “hepy, kůl, redy”, vždyť je to takové “trendy”!

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
24. 8. 2023 01:30
Odpovědět  Janinna

A co tedy jednoduše napsat: Z kanálu “Readovka”, aby bylo zřejmé, že to není Váš patvar?

Standa
24. 8. 2023 05:39
Odpovědět  Janinna

Jani, nenechte si zkazit náladu pičičandama nad nesmyslném bazírováním na slovíčku od těch kteří ani nekomentují smysl článku. Asi na to nemají. Děkuji za Vaší práci pro Pokec!

Standa
24. 8. 2023 06:29
Odpovědět  Standa

Vidíte , Jani, jak jsem Vám poděkoval za Vaší práci pro Pokec už je tam nenávistná červená!Ubožák! Nepochopil , že jste citovala jméno zdroje.

tupý hulvát
24. 8. 2023 08:44
Odpovědět  Standa

S Okolo také nesouhlasím,ale.
Není náhodou ta červená značkou NESOUHLASU?Víš vůbec,co to nenávist je?Lidé opakující floskule jsou obvykle hloupí nebo je zneužívají,víš to?

Standa
24. 8. 2023 10:48
Odpovědět  tupý hulvát

Je ,, floskule” poděkovat Janině za její práci, místo nadávek od OKOLO?
Vím , co je to nenávist a značkování lidí za pravdu.

tupý hulvát
24. 8. 2023 11:43
Odpovědět  Standa

Když to musíte mít polopatě,jak víte,že ta červená je NENÁVISTNÁ a ne NESOUHLASNÁ?O tom přece píši,kdybyste chápal pojem nenávist,nemohl byste psát takové pitomosti,které jsem záměrně zjemnil floskulí!

Standa
24. 8. 2023 14:57
Odpovědět  tupý hulvát

Nemůžete přece říkat o ,, demokratické” vládě říkající na tiskovkách ( svobodně zvolené) , že opakuje ,,floskule”! Není to něco proti , ,,demos kracias”?
,,Pitomosti”, je Vámi vyjádřit svůj názor ,??? že někdo vynadá a to velmi trapně Janinně za to, že napsala přímý překlad.???
,,Nesouhlasící” je , aby nezveřejněla autory WW? Kým, kdo nesouhlasí s jejím překladem a značkuje to , jako fena u stromu.
Vím , ,opět, co je nenávist a označovat ji s radostí červenými značkami ,Hulváte!

Standa
24. 8. 2023 15:20
Odpovědět  tupý hulvát

Mimochodem, vy tupý, jak označit někoho, kdo automaticky označí někoho červenou, aniž by četl článek, poznámku ?
Vrozená nenávist!
Nesouhlas, aniž by to četl?

Kamil
24. 8. 2023 01:43
Odpovědět  Okolo

Ano, anglicismy v běžné české mluvě mi taky čím dál víc vadí. Až mám pocit, že sami Usáci přestávají mít rádi, jak jim Češi lezou do prdele.

Nicméně, většina z těch, co sledují Rusko, ví, co je Readovka. Tak nám může přijít až nepřirozené, že někdo neví, že je to médium.

Standa
24. 8. 2023 15:24
Odpovědět  Kamil

Jak je vidět nepřirozenost existuje. A někdo se z ní raduje. Může ze své neznalosti obvinovat druhé. Tentokrát Janninu.
Jak se říká, hlupák nikdy nepřizná, že je hloupý, má pocit , že hloupější jsou ti ostatní.Nikdy neřekne,, Vím, že nic nevím”. Dnes jsem si udělal obrázek.

24. 8. 2023 01:49
Odpovědět  Okolo

Nemohu upravit a doplnit tento text, tak ještě znovu:
“A nešlo tedy jednoduše napsat: “Z kanálu Readovka”, aby bylo zřejmé, že to není Váš novotvar, patvar?
Nepřeložený text jsem nečetl, asi tak jako většina čtenářů nečte nepřeložený text, když je to výše přeloženo, takže jsem název toho kanálu nezaznamenal. Tedy zaznamenal, ale až teď.
A ve spojitosti s tím tlačítkem “Read More” (to mě fakt dráždí), jsem vypustil trochu moc páry. Já totiž nesnáším to módní zavlékání anglických slovíček do češtiny.
Jinak Vás považuji za srdce a motor celého tohoto webu a vážím si Vaší práce! Na tento web vlastně chodím jen kvůli Vám. Vy přinášíte to, co jinde nebývá k přečtení!

Standa
24. 8. 2023 06:36
Odpovědět  Okolo

Co, kdyby jsi ty OKOLO, něco přeložil pro Pokec? Také nemám rád germanismy,aglicismy? ani( čechismy) ve kterých si libují zpěváci, moderátoři,komentátoři a různí žvanilové ze st.institucí.
,,Zdílej” je pošli dále!

24. 8. 2023 09:43
Odpovědět  Standa

Jako vážně: “Zdílej”?! Čeština evidentně není tvou silnou stránkou.

Jaris
24. 8. 2023 10:09
Odpovědět  Okolo

Okolo a ostatni, zachovejte klid a nehadejte se o suche z nosu. Ted je cas pro dulezitejsi veci. Deje se toho negativniho ve svete az presprilis a je treba drzet pohromade.
Ac je anglictina muj druhy jazyk, zatim jsem se se slovem ‘readmovka’ nesetkala. Zda to ma za zaklad slovo ‘ready'(byt pripraven) nebo od slova ‘read’ (cist),nevim a prosim o vysvetleni. Bydlim totiz na ostrove, kde lisky davaji dobrou noc a sem takove novoty jeste nedorazily 🙂

Standa
24. 8. 2023 10:42
Odpovědět  Jaris

Zachovám klid. Hlavně od OKOLO.Blb kope všude .Kolem Okolo je třeba chodit okolo. Nějak se Vám neozval na ,,Lisku”…celkem roztomlý pták.
Troll ( nejtěžší kalibr charasterika podle GOOGLE )se pozná podle jednoduchosti.Kontroluje písmenka a nikoli obsah zdělení. Mimo to , Čeština není můj rodný jazyk a píši z nyní Izraele.
Mimochodem

  1. Pravidla.cz
  2. Hledej
  3. zdílet

comment image

 Podobné:rrozdílet, 3. mn. rozdílejí i rozdílí
OKOLO, abych se vyjádřil kulantně, je ,, kastrovaný domácí tur “Spíše osel! Není to nějak OKOLO okolo osel ? Až ten osel bude mluvit jidiš, ,koptsky( já pouze částečně),latinsky( škola) anglicky a Swahili( byl jsem dlouho v Serengethi můžeme si pokecat o pravidlech Češtiny.

Albi
24. 8. 2023 19:29
Odpovědět  Standa

Sloveso “rozdílet” rozhodně váš spor nevysvětlí. Základem je sloveso “dělit”, nikoliv určení směru pohledu.

“V případě dvojice sdílet x zdílet se řídíme obvyklou pomůckou:

  • směr dohromady a dolů = s,
  • změna stavu = z.

Sloveso sdílet označuje, že máme něco společného, tedy směr dohromady. Jedinou správnou variantou proto zůstává sdílet se s” .
https://www.nespravne.cz/sdilet-x-zdilet/

A pokud bych k češtině mohla něco dodat (obecně, nikoliv adresně, pak slovo ˇčeština” (ruština, polština, němčina…), je slovo obecné a tedy není-li začátečním slovem věty, píše se vždy “č”, jako každé jiné obecné slovo. I tehdy, chceme-li češtinu zdůraznit.
V tomto případě tedy “Můžeme si pokecat o pravidlech češtiny” na rozdíl třeba od věty “Letos vyšla nová Pravidla českého jazyka”.

K zdůraznění se dá použít jiný druh písma, což nemá nic společného s gramatikou.

24. 8. 2023 20:28
Odpovědět  Standa

Moc se mi do toho nechce, ale je zbytečný do toho kakáče dál plácat. Jen si naběhnete na vidle. Se sdílením se to má takhle:

Výraz sdílet se někdy (byť velmi zřídka) vyskytuje jako nedokonavá podoba slovesa „sdělit“, tedy jako varianta ke „sdělovat“. Toto použití je ale už dlouhá léta hodnoceno jako knižní. Mnohem častěji se sloveso sdílet používá ve významu „mít něco společného“ (sdílet jeden pokoj, sdílet dobré i zlé, sdílet dokumenty/fotky na internetu).

https://proofreading.cz/cestina-pod-lupou/sdilet-sdileni-nikoli-zdilet-zdileni/

Čemu se ale fakt divím, je, že než jste se pustil do toho boje, neklikal jste si na gůgl: “sdílet zdílet”.

Standa
24. 8. 2023 11:08
Odpovědět  Jaris

Zachovám klid. Hlavně od OKOLO.Blb kope všude .Kolem Okolo je třeba chodit okolo. Nějak se Vám neozval na ,,Lisku”…celkem roztomlý pták.
Troll ( nejtěžší kalibr charasteritika GOOGLE )se pozná podle jednoduchosti.Kontroluje písmenka a nikoli obsah zdělení. Mimo to , Čeština není můj rodný jazyk a píši z nyní Izraele.
Mimochodem

  1. Pravidla.cz
  2. Hledej
  3. zdílet

comment image

 Podobné:rrozdílet, 3. mn. rozdílejí i rozdílí
OKOLO, abych se vyjádřil kulantně, je ,, kastrovaný domácí tur “Spíše osel! Není to nějak OKOLO okolo osel ?

24. 8. 2023 13:12
Odpovědět  Jaris

To ví pouze okolojdoucí nas-írač. Jinak by to mohlo být čtení v pohybu; tahu; posunu. Né že bych byl tak tak chytrej, anglicky umím akorát tak oukej, ale od čeho mám na de.bilovi překladač, že. Nasírač proto, že paslovo readmovka Janina nikde nepoužila.

24. 8. 2023 13:07
Odpovědět  Okolo

Inu, tvojí zase logika, že, okolojdoucí žvástale.

24. 8. 2023 13:06
Odpovědět  Okolo

A proč by to měla dělat?! Kvůli jednomu okolojdoucímu trapákovi, který buď neví, nebo dělá, že neví. že Readovka je médium? Hodinky jako holínky. Readmovka jako readmorka (kterýž patvar by Janina musela použít, aby bylo tvoje vlastenecké žvástání jakž takž oprávněné) jako readovka.

Pavel K
24. 8. 2023 15:45

Já jako plácmalta to taky nevím a vůbec nemuším vědět všechno.
K životu to nepotřebuji. Ale atmosféra mezi lidmi houstne. 😊😊😢

24. 8. 2023 17:28
Odpovědět  Pavel K

Jenže když to necháš bejt, lidi na ty kydy naskáčou – viz 93 lajků. To jest 93 bezmozků. Ono je to ale jednoduché. Proč sem kolemjdoucí trolda tu jeduflosnou pýčovinu hodil? Žeby skutečně z uvedených důvodů? Tsss… tsss…

Albi
24. 8. 2023 19:37

Že by z podobných jako “Comments, Wau, Read More….”?

Pavel K
24. 8. 2023 19:54
Odpovědět  Albi

Brrrrr, to mi nedělej, piš si co chceš ale to WAU už prosííím nééé. 🙏🤣🙋‍♂️

24. 8. 2023 20:31
Odpovědět  Albi

Jóóó! Vysvětlivka: v novočeštině wau!

Pavel K
24. 8. 2023 19:42

Milane příteli to nebyla výtka nýbrž jelikomožno jen pouhé monitorování události v mém okolí. Když zmiňuješ co jdou jen okolo, tak jsou tací, že to monitorují ale jinak tady nejsou.

24. 8. 2023 21:15
Odpovědět  Pavel K

No právě…

Albi
24. 8. 2023 19:34

Ale Milane – vždyť to je jasný překlep – zas nehledej za každou cenu ve všem vši.

24. 8. 2023 21:22
Odpovědět  Albi

Co máš za jasný překlep? Readmovka? To jako jasný překlep dvakrát po sobě? Tsss… tsss… Ale budiž. Ty si to měj za překlep a já za úmyslný jeduflus.

Standa
24. 8. 2023 07:41
Odpovědět  Janinna

Titulek..Cit:,,Readovka: PMC “Wagner” spustí speciální mechanismus pro případ ​​smrti Prigožina”Konec cit.Je to jasné je to nich ,,novotvar” podle červených značek. Asi někteří menstruhují. Doporučuji příště překládat,, novotvary”,(podle nich),jako zdroje do češtiny:
Třeba The New York Post,The Boston Globe, The Wall Journal,USA Todey,The New Work Times.
Zavedla jste nové ,, trendy”! Nepřekládáte totiž jména zdrojů do Čédiny,oni totiž vše považují za nálet do našeho jazyka
Readmovka je to samé.Jsem zvědav , jak ty listy budete překládat, aby zde byli všichni zdrávi a v duševním zdraví a nenadávali Vám.
Sice to podle svých vyjádření( viz výše) ještě nečetli, ale to je typické!
Přště napište pouze,, NOVINKA” a budou mít klid v ložnici.

Standa
24. 8. 2023 10:44
Odpovědět  Standa

Charakteristika…abych dodržel slovosled.

Albi
24. 8. 2023 19:56
Odpovědět  Standa

A ty, prosím, aspoň tu “čédinu” piš s malým č. 🙂

Nic ve zlým, ale možná by neškodilo, kdyby někdo z adminů sem občas “hodil” takové “Gramatické okénko”.
Já osobně bych pro sebe ještě uvítala nějaké takové okénko tyou ˇVyznej se v nových jazykových trendech doby”.

Něco na způsob:
Who is who = Vlak je vlak – z překladu do češtiny ve Svěrákově hře “České nebe”. 🙂
(pozn.: tentokrát je to název konkrétní hry, proto Č velké, i kdyby bylo psáno uprostřed věry. 🙂

anonym
24. 8. 2023 19:59
Odpovědět  Janinna

Stejne je to jen vejicka (click bait).
Fuj.

24. 8. 2023 12:57
Odpovědět  Okolo

A tos vzal kde, tu readmovku? Ty tam někde vidíš readmovku? Já vidím readovku.
Nebo jdeš jen tak okolo a (ne poprvé) blbě pyndáš, aby řeč nestála?
Read more je aplikace – fajn. To víme. Read move – tebou objevený patvar, z kterého jsi při svém ataku na Janninu vycházel, je čtení v tahu; pohybu; posunu – je tu však ten problém, že readmovku, což by mohlo být čtení v pohybu; posunu krom tebe, a v tuto chvíli 76 připitomělých lajkařů, v Jannině článku nikde nevidím.. Ale co je read ove, z čehož by šlo při jeduflusaní snaživě vyrobit patvar readovka, vlastenecký strážče čestiny, zřejmě neví nikdo, kromě tebe.
Taky jsem naštvaný. Kolemjdoucími, záludnými pýčusy.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Standa
24. 8. 2023 15:03

Beru!
Nějak mě to připadá, že se OKOLO pokusil vytvořit z ho.na kuličku.

Pavel K
24. 8. 2023 15:49
Odpovědět  Standa

Pánové readmovka sem readmovka tam ssráátt na to. To samé jako s Blažkem. A oni nás drbou jak sametky, čecháček čumí.

Pozor, tady tečou miliardy! A vy řešíte Blažka… Drahé trubky za vládní peníze | ParlamentniListy.cz – politika ze všech stran

24. 8. 2023 15:46

Ještě něco kolemjdoucí nas-írači. Když už, tak jsi tu měl nadávat na Rusy, že použili v názvu média anglicismus – ne Jannině!

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
jiří
24. 8. 2023 17:24
Odpovědět  Okolo

…..kdo mohli skočit na tento hodně tlustý špek o smrti šéfa wágnerovců Jevgenije Prigožina, mohli opět být novináři s vymytým mozkem, západní poblitici a hlavně nemyslící lidé, (poblitici splňují všechno), kteří si neumějí poskládat mozaiku dějů, které jsou každému dostupné.
https://tadesco.org/dalsi-genialni-multidimenzionalni-sach-prezidenta-putina/

Albi
24. 8. 2023 20:03
Odpovědět  jiří

Taky mi to tak připadalo, i když ne až do takových podrobností.

24. 8. 2023 04:45
Ohodnotit příspěvek :
     

Ale že aspoň máme česky “sdíletj na”… Akorát nevím, k čemu mi to je…

Frank1
24. 8. 2023 08:23
Ohodnotit příspěvek :
     

Prigozina ani Utkina nikdo nenahradi. Ze by vsak leteli ve stejnem letadle se mi nezda…

Pavel K
24. 8. 2023 11:28
Odpovědět  Frank1

👍 👍 👍 👍
Lidi jejich typu chyby nedělají, moc dobře ví že by to byla ta poslední. Tam kde se pohybovali se nemůže jeden k druhému otočit zády bo by to bylo smrtelné nebezpečí. Tak dobře usuzujete. Proto je divné, že by oba dva najednou udělali stejnou chybu. Divné. Já v tom vidím kulišárnu.

Putinovec
24. 8. 2023 09:31
Ohodnotit příspěvek :
     

Víte co je zajímavé , na tomto procesu ?
Pozorování vybarvování se spících agentů .
Zde je manuál od páníčka .
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/To-neni-pravda-ze-Ukrajincum-neverime-Americane-se-ozvali-741729
A zde je použitá , už nespící konzerva .
https://www.michalapetr.com/
Příkaz zněl jasně . Putin si to vypije . Nevyšlo to s připravovaným převratem , který měl vygradovat zásahem drážděných wagnerovců , tak znovu využijeme toho , kdo nehrál podle zamýšleného našeho zadání .
Pátá kolona v RF má pocit , že tímto ovládne hřiště . Mám pro ně špatnou zprávu . Tento prudký – vysokofrekvenční manévr , jim přinese oprátku , kterou jim nasadí Ruský národ . Každý zločinec nakonec zajde tak daleko , že se odhalí veřejnosti v plné nahotě .

Jaris
24. 8. 2023 10:38
Odpovědět  Putinovec

Kez byste mel pravdu!

Standa
24. 8. 2023 10:45
Odpovědět  Putinovec

Máte pravdu! Nyní se to rozprudí.

Pavel K
24. 8. 2023 19:51
Odpovědět  Standa

Tak jak je to dlouho co jsem tuna napsal, že jsem někde četl, že to mají spustit v srpnu. Mám ještě týden abych to trefil, kolikátého tam nebylo.

Spam Janka
24. 8. 2023 11:51
Odpovědět  Putinovec

tak na ruskych weboch po revolte Prigozina bolo tak jemne naznacene, ze ma vaznu chorobu, pravdepodobne smrtelnu a preto s nim Putin tak jemne narabal (a mozno preto tak odvazne medialne vystupoval), takze tam by som sa ani necudovala, keby ho dali dolu ci uz domaci (aj ked nepravdepodobne, kedze slovo Putina by potom nestalo za vela pre ostatnych), ale skor FR alebo USA. Skor sa cudujem tomu zvysku velenia Wagnerovcov, naraz vsetci v jednom lietadle….to mi skor pripada ako spravodajska akcia, nechcu ich niekde inde implementovat so zmenenou totoznostou? lebo zasa tak blbi ako Poliaci, hadam neboli, hlavne teraz po Nigere a vystupeni Prigozina, ze im idu na pomoc

Pavel K
24. 8. 2023 12:11
Ohodnotit příspěvek :
     

Cyrílek si zase plácá játrama, vprvní chvíli jsem si mušel promnout kukadla, bo jsem si myslel že vidím ÍTÝ. 🤣🤣🤣

Svoboda: Pád letounu s Prigožinen? Putinův vzkaz, že každý je nahraditelný. Nehodě nevěří – YouTube

Keller
24. 8. 2023 18:19
Ohodnotit příspěvek :
     

Docela mě zajímá, vůči komu bude “speciální mechanismus” spuštěný. V podstatě existují čtyři možné příčiny – technická závada, bomba na palubě, sestřelení raketou PVO a pokus o únos. Ani jednu možnou příčinu nelze potvrdit ani vyvrátit. Podle mého názoru za nejméně pravděpodobnou příčinu považuji pokus o únos. Technická závada – na zveřejněných videích je vidět zřetelná kouřová stopa za letadlem a krátce před dopadem i požár v oblasti centroplánu (místo uchycení křídla k trupu). Technickou závadu tedy lze považovat za pravděpodobnou příčinu nehody. Bomba na palubě – podle “Opičáka” (Operace Z – Opičákovy frontové svodky) rusové považují za pravděpodobnou příčinu bombu umístěnou v zavazadlovém prostoru, který je umístěný v zadní části pod motory. Pokud se potvrdí výbuch bomby vzniká otázka, k do ji tam umístil? Opět máme dvě základní možnosti – ukrajinská rozvědka nebo bezpečnostní síly RF. A tím tento krátký rozbor nehody končím, protože se nehodlám pouštět do spekulací.