politika

První případ znárodnění majetku nepřátelských států v Rusku

Putin předal majetek Sachalin Energy státu.

Ruský prezident Vladimir Putin podepsal dekret o zvláštních opatřeních v odvětví paliv a energetiky v souvislosti s nepřátelským jednáním cizích států.

Všichni zaměstnanci stávajícího operátora Sachalin-2 budou převedeni do struktury nového operátora. Uvádí to nový výnos ruského prezidenta Vladimira Putina. 

Dokument se objevil ve čtvrtek 30. června na oficiálním internetovém portálu právních informací. Provozovatelem Sachalin-2 se podle vyhlášky stane nový právní subjekt. Získá práva a povinnosti Sachalin Energy. 

V souladu s dokumentem budou všechna práva a povinnosti společnosti Sachalin Energy Investment Company Ltd., která působí na základě smlouvy o sdílení výroby, převedena na společnost vytvořenou ruskou vládou. Majetek Sachalin Energy se stane majetkem Ruské federace a bude převeden na vládou založenou společnost k bezplatnému použití.

Současnými akcionáři Sachalin Energy jsou Gazprom (50 % plus jedna akcie), Shell (27,5 % mínus jedna akcie) a Mitsui & Co. (12,5 %) a Mitsubishi (10 %).

Pro Pokec24 přeložila Janinna.

https://bit.ly/3a2NIoz

sdílet na

6 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Ladislav
1. 7. 2022 06:35
Ohodnotit příspěvek :
     

Tak se to musí! Rusko a jeho lid na první místo! A my neme nic, jen holou amíckobruselsou řiť a Gebls24!

Frank
1. 7. 2022 08:34
Ohodnotit příspěvek :
     

Rusové vyjebávají s americkými zločinci čím dále, tím více. A to je dobrá zpráva pro většinu světa.

Pavel
1. 7. 2022 10:08
Odpovědět  Frank

To muselo přijít, svět má již této anglosaské + evropské bandy plné zuby. A není se co divit a navíc jeden ze zákonů universa zní, Vše se stále mění a nic není totožné s něčím druhým. Teď se vše mění ve prospěch těch/ alespoň doufám/ kteří chtějí slušně žít a ve vzájemné lidskosti prožít na naší planetě své krátké životy. Já jsem již na konci cesty, ale všem těm, kteří se na tuto cestu porozumění mezi národy vydávají, přeji jen to nejlepší. A Kubáncům, kteří vždy a to již po dlouhá desetiletí pomáhají jiným národům v oblasti zdravotnictví a školství a jsou příkladem pro druhé přeji krásný život bez amerického útlaku.

Pavel
1. 7. 2022 10:10
Odpovědět  Pavel

Teď něco z jiného soudku. Přátelé Michale 47 a BB RADE, jste li na drátě, jak se říká a sledujete stále pokec, dejte o sobě vědět, chybíte nám do party. Zdravím, Pavel.

Vladimír
1. 7. 2022 12:21
Ohodnotit příspěvek :
     

Rusko bude mít ropu, plyn, a Západ luxusní lodě ruských miliardářů. To je myslím dobrý obchod… :-)))

zdena
1. 7. 2022 14:29
Odpovědět  Vladimír

lodě ruských miliardářů předělané na veslice ??? Jedině tak…..