politika

Nepříjemné překvapení pro Západ:

© AP Photo / Nhac Nguyen

Čínský prezident Si Ťin-pching s manželkou a generální tajemník Komunistické strany Vietnamu Nguyen Phu Trong na uvítacím ceremoniálu v prezidentském paláci v Hanoji ve Vietnam

Dmitrij Kosyrev 

„Co je to za zemi?“ zvolal tehdy překvapený Hlavní Buržoust. – „Co je to za nepochopitelnou zemi, která umí i bojovat (jestli je to třeba), i přátelit se naráz s USA i Čínou, a umí na jejich nepřátelství ne zrovna špatně vydělávat?“

Za prvé, v tomto případě je touto zemí Vietnam. A za druhé, ve skutečnosti se dnes více než tucet států chová stejně, i když ne všem se to daří stejně dobře. 

Typická pro Hlavního Buržousta, agentura Bloomberg se svou známou ideologií se nemůže zbavit klasické definice podstaty dnes započaté návštěvy čínského prezidenta  Si Ťin-pchinga v  Hanoji . Si, jak se ukázalo, tam přijel, protože nechce, aby se Vietnam dostal příliš blízko Spojeným státům. V září je tam navštívil prezident Spojených států Joe Biden a nyní jeho hlavní globální konkurent. Znamená to, že se lano v přetahované táhne tam a zpět? Nic takového. Všechno je mnohem složitější a zajímavější – a ne příliš ve stylu Bloombergu“.

Povýšil Biden v září vztahy s bývalou obětí americké agrese na „komplexní strategické partnerství“? Ale to je přesně ta fráze, která se používá k popisu vztahů mezi Čínou a Vietnamem už více než 15 let. Mimochodem, Vietnam také bojoval s Čínou, i když před relativně dlouhou dobou: naposledy v roce 1979, nepočítaje námořní šarvátky o sporné vody v Jihočínském  moři . Ve zmíněných případech zvítězil Vietnam a partnerství se tím nezhoršilo.

Více o přetahování s tou myšlenkou, že dorazí Si Ťin-pching a začne přesvědčovat své hanojské kolegy, aby se nepřátelili se Spojenými státy: mezinárodní vztahy podle tohoto schématu obecně UŽ až na ojedinělé případy nefungují. Vietnamci od počátku plánovali přiblížit se oběma stranám. Poznamenejme, že bezprostředně po Bidenově cestě do Hanoje  navštívil Peking vietnamský prezident Vo Van Thuong . A před dvěma týdny  se v Hanoji sešel Výbor pro hospodářskou spolupráci obou států , který, stejně jako prezidentská návštěva, v podstatě dokončil program současné cesty Si Ťin-pchinga. Stručně řečeno: rekonstrukce železnic spojujících obě země plus nové investiční záměry a další spolupráce.

Zde vidíme situaci, která dalece přesahuje rámec bilaterálních vztahů mezi asijskými sousedy. Faktem je, že Vietnam se svou chytrou politikou se ukázal být téměř první zemí na světě, která nejenže neprohrála, ale dokonce těžila ze sankční konfrontace Východ-Západ, především mezi Spojenými státy a Čínou. 

V čem spočívá americký boj s Čínou s mnoha sankcemi a zákazy amerických podniků spolupracovat s Pekingem v tom či onom odvětví? K poněkud zběsilým pokusům zabránit Číňanům v monopolizaci technologicky vyspělých exportů do Spojených států a zbytku světa, zabránit  americkým podnikům budovat svou strategii na umístění příslušných výrobních zařízení v „nepřátelském“ státě. 

Ale uzavřít všechny své cykly pouze na Spojené státy, nemluvě o nedostatku některých velmi potřebných surovin (a nezapomínejme na kvalifikovanou asijskou pracovní sílu), nefunguje: je to drahé. A pak se objevil módní slogan: potřebujeme „jinou Čínu“. Pokusili se udělat něco podobného s  Indií , ale ukázalo se, že to není tak snadné. Jedním z alternativních řešení je Vietnam. 

Během Bidenovy návštěvy tam  byly uzavřeny dohody o amerických investicích do přibližně stejných výrobních zařízení, která by se dříve pravděpodobně otevřela v Číně, plus o účasti na těžbě vietnamských surovin vzácných zemin. Ve skutečnosti tyto procesy probíhají již několik let, téměř od začátku obchodní války mezi USA a Čínou. Co se stalo: růst čínsko-vietnamského obchodu (letos přesáhl 200 miliard dolarů – stejně jako Rusko s Čínou), silný příliv byznysu z Číny do vietnamských technologických parků a dalších míst. 

To znamená, že Si Ťin-pching měl pravdu, když jednou poznamenal: “Další Čína je stále Čína.” Pokles přímého čínského exportu do Spojených států bude kompenzován nárůstem tamního údajně vietnamského exportu. Toto je velmi známý obrázek: sankce proti Rusku podnítily výrazně zvýšený obchod  v Turecku nebo ve Spojených arabských emirátech. 

Glosa: Aby jsme to mohli pochopit, musíme si uvědomit, ža tam, na rozdíl od „Západu“ jsou skuteční vysoce kvalitní politici, kteří chápou velmi dobře souvislosti a velmi dobře si uvědomují, že mohou časem dopadnout naprosto stejně jak v současné době Čína, která přerostla jí určený Amerikou rámec a začala se chovat jako suverénní země.

Ukazuje se docela zajímavý obrázek světa. Západní ideologové se snažili vytvořit dvě světové ekonomiky, které by se navzájem n“nepřesekávaly“, mimo jiné vyvolávaly války a skandály. To se nepovedlo mimo jiné proto, že podniky všech zemí a národů, včetně těch západních, našly řešení. Ale po cestě se objevila celá třída zemí, které se na tom pozadí ne zrovna špatně pozvedly. A lze jen hádat, jak budou tyto státy nadále ovlivňovat veškeré dění ve světě. 

Glosa: Pořád si všichni myslí, že na konfliktech, co teď probíhají, vydělává především Amerika. Ale to je v podstatě jen přání, reklama, a krutý omyl Západu. 

Říkají, že se tam stěhuje průmysl z Evropy, ale to je omyl – to jen američtí skuteční akcionáři, či vlastnící, přenáší co mohou do USA, jako pro obnovu výroby v USA. Ale tam je infrastruktura ve velmi špatném stavu, surovinami zrovna také neoplývá celá dnešní Amerika … těmi důležitými. A navíc potřebujete skutečně kvalitní pracovní sílu, a kdo tomu věří, že ji tam mají v dostatečném počtu, ať tam běží … Říkají, že zbrojařský průmysl USA vydělává a rozjíždí se, no ale co to je, když užitku od toho není ani zbla? Nejsou schopni zásobovat ani Ukrajinu, ani Izrael najednou ani jednotlivě, jak by chtěli, natož ještě pak Thajwan. No poslední možná dostane nakonec zelenou nejvíce, protože tam má „elita“ USA zřejmě nejvíce uložených aktiv … A to vše i mnohé další přináší sice zisk Americe, ale ne jako celku, ale jen jednotlivcům, soukromníkům, korporacím, samotný stát, a tím i obyčejní Američané, naopak chudne a ještě dlouho bude.

Ale co chcete za myšlení u zlodějů, zločinců? To je totiž celá ta podstata anglosaského systému a myšlení, a je jedno jestli to bylo ještě za feudalismu, či nyní, ještě v době kapitalismu. Samá krádež, samý klam, samý podvod, spousta mrtvých na oltáři zisků jednotlivců. Dnešními pojmy – i když „jako“ zastaralými, se dá popsat tento soukromníček, který okrádá všechny a o všechno. A krade se nejen majetek, ale krade se naděje, osudy, krade se zdraví, a co nejhorší – tihle zločinci nás okrádají o naděje! To slovo, které se k němu neustále hodí, to je podstata jeho duše, jeho myšlení, základ zrady „zbytku“ lidstva, je to prostě BURŽOUST. Ve své podstatě je to ale jen maloměšťáček, který náhodou podvodem a zločinem přišel k velkým penězům i majetku a tím si koupil moc.

Mnozí už ani neví, že jejich jeden odporný „maličký“ představitel v historii Československa (ale zdaleka nebyl „osamocen“ a jediný), při kapitulaci tehdejší vlády před dohodami z Mnichova 1938 – obrazně řečeno, ale jinak absolutně pravdivé chování: Mával šrajtoflí, druhou rukou do ní  plácal dlaní a říkal svým kolegům v parlamentu, ve financích a podnikání:“Co se bojíte, tohle nám ani Hitler nevezme!“ Jmenoval se Rudolf Beran, jinak prostě zrádce Československa.

A my jsme jako celek připustili, aby se takoví znova ujali moci v naší, dnes už bývalé vlasti, Československu, ale i to se jim zdálo moc silné a komplexní a i proto jej zničili. A ještě nás pak ponížili tím, že nám nasadili jako chomout urážlivé označení našeho státu, totiž ne Čechy a Morava, ale Česko … A většina si zvykla …

A pak se divíme, kdo nám to vlastně chce vládnout. A že to dělá proti nám všem.

https://ria.ru/20231213/vetnam-1915408651.html

Překlad Peter 008

sdílet na

61 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Gales
13. 12. 2023 14:08
Ohodnotit příspěvek :
     

Každej hrabe k sobě jenom naši ,,politici” od nás.

oldřich
13. 12. 2023 14:46
Odpovědět  Gales

My taky,nemáme ministry,ale MINISTRANTY

Gales
13. 12. 2023 18:58
Odpovědět  Gales
katango
14. 12. 2023 18:59
Odpovědět  Gales

Ale oni hrabou k sobě. Nehrabou k nám.

Putinovec
13. 12. 2023 14:59
Ohodnotit příspěvek :
     

Ano , tohle je pravda . Američan jako obyvatel Severní Ameriky je žebrák a otrok systému zároveň .
Jeho americkým snem , je ještě tento týden sehnat prachy na bydlení a jídlo . Občas , když se podívám na grotesky s čeplinem , či hardym , tak vidím , že se Amerika od té doby nijak nezměnila . Bída , hlad , zima a na druhé straně , neukojitelná nenažranost .
A ze všech koutů čiší beznaděj , vedle každé hnUSAcké vlajky před domem , které tak hrdě , tato již zdegenerovaná směska mnoha národů , ze zvyku ještě vyvěšuje .
Bůh dej zdraví královně , to vykřikují hned vedle , stejně ožebračení a zotročení obyvatelé .
Zdali je být na co pyšný , či přát zdraví svým katům , nad tím nepřemýšlejí .

pedro
13. 12. 2023 17:49
Odpovědět  Putinovec

Je přesvědčili, že ještě my nemáme ani elektriku, tak mají radost že jim pod mostem svítí pouliční lampa, tím jsou daleko před námi.

All
13. 12. 2023 21:38
Odpovědět  pedro

Jsou daleko před námi v hlouposti,pitomosti a nenažranosti,ale rychle je někteří u nás dohánějí,zejména politici. Pamatujete jak za Havla posílali některé naše školy žáky a studenty na výměnu a exkurse do USA mezi jejich studenty ? Já pamatuju,co říkali,když se vrátili.Byli velmi překvapení z velmi malého rozhledu ,neznalostí,velmi nízkých znalostí žáků a studentů v USA oproti našim.

Honzas
14. 12. 2023 12:10
Odpovědět  All

No myslím že se to začíná vyrovnávat. Už i ty naši studenti jsou více neziskovkáři než studenti. Peníze kazí lidi Říkala babi

miro
13. 12. 2023 15:38
Ohodnotit příspěvek :
     

Zajímavé čtení škoda že naše mládež to nečte a proto to tak vypadá.

jmm
13. 12. 2023 16:06
Ohodnotit příspěvek :
     

Vietnamský lid obdivuji tam i tady….

Standa
13. 12. 2023 16:43
Odpovědět  jmm

Větnamci zde pracují a většinou obchodují všichni.
Z 600 000 tisíc Ukrajinců asi 15%!

All
13. 12. 2023 21:52
Odpovědět  Standa

Větnamci tu přicházeli už za socialismu a ihned pracovali v provozech některých závodů,zaučovali se a makali.Dobře si na to pamatuju. A co tu tahají dnes politici a vláda,víme všichni.A podívejme se ,jak obohatili Německo,které už jen drží hubu a krok a jsou s prominutím v řiti, se svými kulturními obohačovači ve jménu aláha a s heslem šaría.

Pavel z Moravy.
14. 12. 2023 09:15
Odpovědět  All

My si to pamatujeme ALLE, už jsme něco zažili. Žádný problém s nimi nebyl a to, že teď obchodují ve velkém a prodávají to co jinde u nich a dalších asijských zemích vyrobí je přece normální. Většina současných českých dětiček sedí v neziskovkách a v internetových obchodech a v různých poradničkách a srač.kárničkách a dělají kurdyna co? U nás konkrétně mají otevřeno od rána do večera 19 hodin a to i soboty a neděle. Vychovejte si svoje generace a potom koukejte na Vietnamce. Ti nežebrají jak mnozí další. A mezi námi, jak říká moje žena, nebýt jejich obchodů tak tady chodí dvě třetiny národa s holou prd.elí a lidé by neměli ani na láptě. My třeba k Vietnamcům chodit nemusíme, nemáme již rodiny, ale co ti obyčejní co mají 2, 3 děti. Ti tam nakupují oděvy, obuv a další ve velkém. Člověk vidí co to stojí v běžném obchodě, tzv. českém, tam by si nemohli dovolit nakupovat a přitom tam je to také pouze zboží Made in China. Zajímalo by mne co komu udělali? Jestli někteří vyrábí drogy, tak je to politováníhodné, ale kolik jich je? Když je to vhodné, tak banda čecháčků udělá hned z komára velblouda, protože jim to vyhovuje do rétoriky. Ale na svoje hříchy se nedívá.

Pavel z Moravy.
14. 12. 2023 09:29
Odpovědět  skeptik

A jakou veteš kupujete v normálních obchodech pod značkou třeba Český obchod. Kupujete úplně to stejné, vyrobené v Číně, Indii, Indonésii, Vietnamu apod, pouze pod značkou nějaké firmy ze západní Evropy. Ale vždy tam někde na lemu najdete původ a ten je z Ásie. A co spotřební zboží, lednice, telky, počítače a další, odkudpak asi tak jsou. Vždyť si je vychcaní zápaďáci nechají kompletně vyrábět v Číně. A kur.wa, jaký obrat na tom ještě mají. Koupím za 1000, prodám 10 krát dráže. Kdyby s tím obchodem Asiaté přestali, tak tady všichni zmrznou, chladit jídlo budou někde v komoře a poslouchat muziku jedině když si sami zapějí, neboť ani to blbé rádio nebudou mít. Všechnu tu výrobu čehokoliv odsud z Evropy přesunuli do Číny, tak co se tady kurdyna vyrábí. Téměř how.no.

Pavel z Moravy.
14. 12. 2023 11:43
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Dnes budu skutečně šťasten za toho človíčka co mi dal tu mínusku a velice rád jich dostanu ještě pár. Alespoň se utvrdím, že tady již opravdu žije většina otroků západního globálu. A jsem rád, že se mezi ně nepočítám.

Standa
14. 12. 2023 10:02
Odpovědět  skeptik

Zajímavé! A Češi kupují tu,, veteš”! To je síla, že?

Slovan
14. 12. 2023 08:41
Odpovědět  Standa

OK Stando, já je tedy neobdivuji, ale nahlížím na ně jako bezproblémové, prozatím, furt je jich tu ještě “málo”. To že obchodují je hezké, ale nebylo by lepší kdyby založili firmu a prosperovaly by přidanou hodnotu? Prozatím je to tak, že vezmou krabici z jednoho stolu, dají ji na druhý stůl a DEJ pět tisíc. Jó a už se tuna cpou do politiky, pak uvidíme jestli budou prosazovat vietnmské zvyky nebo čedké. To už tu ale maminko nebudete.

Slovan
14. 12. 2023 09:16
Odpovědět  Peter 008

Zapomněl jsem na drogy, taky přínos pro společnost. Chtěl bych být u toho, když se jim někdo z úřadu bude hrabat v účetnictví a stát by si na ně řádně posvítil. Prozatím jen využívají naši tupost.

Pavel z Moravy.
14. 12. 2023 11:26
Odpovědět  Slovan

Ty mně tedy udivuješ kamaráde. Co ti tak hrozného provedli. To, že všichni místní šidí na daních, prodávají právě to vyrobené zboží z Asie ve svých značkových obchodech za desetkrát přemrštěné ceny ti nevadí? Vietnamci nám tuto kolonii do těchto sra.ček, ve kterých se zde topíme nepřivedli. A posvítit by si měli především na ty naše pazoury, kteří nás okrádají kde to jde. Jak jsou dnes rádi, že zrušili to Babišovo EET. Kolik se toho prodá bez dokladu se ani nedá spočítat. A jinak si přečti Vidláka na https://cz24.news v článku, jen si hrajte s hladem. Mně Vietnamci nic neudělali a jsou mi milejší než většina našich parchantů, kteří mně škubou každodenně. Místo, abyste se soustředili na škůdce, kteří vám připravují otrokárnu s.r.o, tak se soustředíte na komunitu, která vám nic nedělá. Švýcarští právníci se již bouří proti agendě 2030, která by měla zotročit celou planetu. To je ten pravý boj, ne nějací Vietnamčíci. Rozlišujme to podstatné.

Joe Arp
14. 12. 2023 12:17
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Vážený p. Pavle mě vaše arg. taky poněkud udivuje. Co vám OSOBNĚ provedli machometáni, židi, amíci, ukři….tak by se dalo pokračovat, asi nic. Podle této optiky je vlastně vše v pořádku, né? Místní zloději jsou jaksi naši, a ukradené utratí zase zde(vím, že to kulhá), ale kdys tu běžela studie kolik zaplatí viet. na daních a kolik prostředků zasílají ven, vypadly by vám oči. To téma je zde ovšem okrajové, souhlas, že skuteční škůdci jsou jiní a jinde!

Pavel z Moravy.
14. 12. 2023 12:57
Odpovědět  Joe Arp

Od toho zde tedy bylo zavedeno to EET, aby se nemohlo tak podvádět a krást. A Vietnamci se určitě nepřičinili o to, aby bylo zrušeno. Toť vše. A koneckonců v knajpě 4. cenové skupiny se nikdo na nic neptá. Tam se pouze vegetí. Tak pokračujme, dokud to jde.

Slovan
14. 12. 2023 13:33
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Pavle tady se asi neshodneme a jak píše Joe ono je to trochu jinak. Ano jsou slušní, usměvaví, tiší, pracovití. Si teď představ že je jich tu dva miliony. V Praze je to SAPO, nebo jak se to jmenuje. Tam se bojí sjet i vycvičené elitní poliš. Ptám se PROČ!! UŽ TO JE DIVNÉ. Tento stát je snad náš, nebo Vietkongu??? Jóó oni se smějí………

katango
14. 12. 2023 13:41
Odpovědět  Slovan

SAPA

Slovan
14. 12. 2023 13:45
Odpovědět  katango

Ještě že vás tu mám. Děkuji. Hezký den. 🙋‍♂️

katango
14. 12. 2023 19:00
Odpovědět  Slovan

Doufám, že to není ironie. V každém případě i já vám přeji hezký den.

Slovan
15. 12. 2023 10:25
Odpovědět  katango

Ne ne, však se to tak říká, že?

Standa
14. 12. 2023 14:36
Odpovědět  katango

SAPA bývalý masokombinát, Libušská 319/126, Praha 4, 142 00 Prahou 4 řádně pronajatý na městskou tržnici měskou částí Praha 4.
Areál se rozkláda na ploše více než 250 000 metrů čtverečních. V areálu najdete školu, školku,
jazykové centrum, školu bojových umění, lékaře, budhistický chrám, redakce vietnamských
časopisů, pobočky pojišťoven, pobočku DHL, právníky, restaurace a bistra, kulturní sály, řadu firem,
vietnamských i českých, a samozřejmě řadu obchodů a velkoobchodů se zbožím všeho druhu.
Každým dnem pak přibývají nové a modernější.
Nyní před Vánoci nátřesk.Nechápu rasizmus Slovana. Asi si myslí, že jsme Ukrajinská pobočka Kyjeva, když tam neprotestuje!

Joe Arp
14. 12. 2023 15:19
Odpovědět  Standa

Nevím jak dnes, ale před léty byl skutečně přístup do některých částí SAPY selektivní. Obviňuješ každého komu vadí nepravosti z rasizmu jako Slovana? Pak jsi lehce jednoduchý. Není SAPA se vším tebou vyjmenovaným vybavením vlastně nogo-zona? Kupuješ v tý kafilerce i jídlo, jako movitý právník ( ventiloval to tu jeden tvůj obdivovatel) to máš jistě zapotřebí. Předseda v.spolku jakýsi Winter stále v médiích, zalezl jak potkan, když propukla série odhalení pěstíren matroše. Němci nám sem tu posilu ekonomiky lifrovali po hadráku po stovkách i s výpalným, tak požor na švédy!

Standa
14. 12. 2023 13:51
Odpovědět  Slovan

Nemáte pravdu, nevím jestli úmyslně!!!!!!§§
Do SAPA chodíme pravidelně. Bez problémů. Jsou tam pravidelně normoš policisté po dvojicích ,Česká obchodní inspekce tam kontroluje zboží také pravidelně.
Tobě vadí, že mají svou tržnici?Proč ?Oni někoho vyhánějí? Jsou tam davy Čechů, jako na matějské pouti.
Nevím, kde jsi vzal tuto…ehm..nepravdu, kdo ti jí implantoval do mozku!Byl jsi tam někdy, že mluvíš suverénně hlouposti??

Pavel z Moravy.
14. 12. 2023 16:08
Odpovědět  Slovan

Tak je to ale na celém kolektivním západu. Domorodci mají být odsunuti demo liberální bandou a nahrazeni novými reprodukce schopnými tvory. Kdo z jakého etnika to bude je jedno, hlavně když to nebudou bílí. Vždyť poliši se bojí všude, ani ne že bojí, oni jsou instruování, že proti cizím příchozím nemají zasahovat. V Evropě to již nejsou naše země. Soroš a Šváb se o to přičinili. Vždyť tady vládnou Šorošovští hošani a děvčice. Teprve to všechno začne, pokud z toho EU dacárenského komplexu nevypadneme. Přečti si pozorně Necenzurovanou pravdu a https:// cz24.news. Já už ani nemám sílu to číst. Přečti si co píše Vidlák, jak ve školách vychovávají děti. Slovo zdegenerovaná společnost pro tuto západní sortu je příliš mírné. Ale co dělat, když to tady takto vychovali a nikdo tomu nebránil. S touto společností je konec, to vidíme všichni. Náprava možná leda tak po 3,4 generacích. Tak se měj.

Joe Arp
14. 12. 2023 15:59
Odpovědět  Peter 008

Zato, že viet. objevili ČSSR můžou v podstatě bolši, kteří je v rámci poválečné pomoci natahali na zaškolení do továren, ale pracovitost rukama se jaksi nekonala. V montérkách se nezabybleli, zato v kšeftu se zhlídli a domů se už nechtělo.

Slovan
15. 12. 2023 10:34
Odpovědět  Joe Arp

👍 👍 👍 👍 👍 👍
To je přesně o čem já píši. 90 jsem byl v Jirčanech u Prahy pro Holandky tašky na střechu, byl Vietkongu plný areál. A jak píše Joe domů Najn!! Tak mě vy zastánci ping pong řekněte proč jen kšeftují a jiný obor “skoro” neexistuje, přitom ho umí, oni jsou šikovný. A nic proti nim nemám jen se bavím o tématu takovým jakým je.

Standa
14. 12. 2023 09:48
Odpovědět  Slovan

No, nevím.Když vyrobím Addidasky nebo trika ,oblečení….značkové za babku a draze prodám, tak to má také přidanou hodnotu. Chápu, že nemohou konkurovat českým zavedeným firmám např. ve strojařině, dřevozpracujícím průmyslu,zemědělství,…nebo pekárenství, potravinářství…nemohou mít cementárnu, důl atd…
Založili na Moravě obchodní společnost na pěstování rýže, ale nějak to nevyšlo!

Standa
14. 12. 2023 09:55
Odpovědět  Standa

Ještě k tomu.Češi u nich kupují a to je důležité. Klidně si mohou zajít do marketu, ale to oni ne!
A měli by to o ,,pět tisíc ” levnější…chicht…

Slovan
14. 12. 2023 10:54
Odpovědět  Standa

Stando to bylo ode mě nadnesené a o tom proč tam Češi chodí nakupovat je na dlouhou debatu a ty to víš. A vůbec většina toho zboží z marketů je dovezena. Já jsem Čech a nechodím tam a když už, tak pro maličkost pro kterou se mi nechce jet do okr.města 15km. Obyčejně v neděli.🤣🙋‍♂️

Pavel z Moravy.
14. 12. 2023 11:38
Odpovědět  Standa

Už jsem to tady psal, většina těch chudobných se 2 a 3 dětmi ani jinde nakupovat nemůže, protože na to finančně nemají, neb čeští lidumilové jim tolik neplatí, aby mohli chodit do tzv. českých obchůdků kupovat to stejné zboží, vyrobené stejným výrobcem z Číny za 5 až 10 krát vyšší cenu. Kurdyna, tihleti čeští prodejci si večeře pro svoje ratolesti a sebe doma nedělají, ti sednou do vozítka a jedou na ta předražená jídla někam do nóbl knajpy. Vidím u nás kolik mladých lidí chodí k Vietnamcům nakupovat. Téměř většina. To, že jsou tito mladí zdejšími škůdci zmanipulovaní a nevidí co s nimi vládnoucí ekipa provádí je jiná. Rozumu moc nepobrali, ale k Vietnamcům trefí a já se jim nedivím.

Slovan
14. 12. 2023 13:41
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Pavle to je na dlouho a mladí tam nakupují bo jsou líný hnout prde…..a ti prachy neřeší. Hlavně že to mají TEĎ HNED. KDY SI VZPOMENOU. Proč tam nejdu já? Jsem ID s omezeným příjmem. Já mám svoje vybrané řeznictví a uzenářství po okrese. Ty srraččkyy zabalený v celofánu, v hliníkovém papíru atd to mají všude a to ti mladí žerou. Ale pořádnou klobasu si nedají, uzené. A lacinější to u vjetnamců není.

Honzas
14. 12. 2023 13:12
Odpovědět  Slovan

To je ta zatracená globalizace. Ale pořád lepší tolerantní nebo žid než netolerantní mohamedán. V roce 1988 byly v Rakousku 3 mešity. Dnes je jich tam 140

Slovan
14. 12. 2023 13:43
Odpovědět  Honzas

Jj dávám za pravdu ale nebýt Ž tak tyhle rošády nejsou, ani mešity.

Joe Arp
13. 12. 2023 16:50
Odpovědět  jmm

Tam , nevím, je to jejich věc,tady obdivuji jejich pěstební konopné výkony, většinou podpořené kradenou elektřinou. Gurmánské mňamky z krys a čoklů rovněž nejsou k zahození. Platba daní skoro na nule, ja nerošumet vaša obdiv??

Jura
13. 12. 2023 17:15
Odpovědět  Joe Arp

TY nerošumět , ty blb.

Joe Arp
13. 12. 2023 18:23
Odpovědět  Jura

Nic si z toho nedělej, není to nakažlivý. Ťing, ťong, ťing, ťong, jedový pavouk tady vůbec nekousat a mosty liánový tělem nehoupat, mátě tu pěkný buchty, hlavně blonďatý, kožichy hnusný, chlupatý, dochtor vám nenapíše berle z bambusu…..

laskra
14. 12. 2023 16:06
Odpovědět  Joe Arp

Já jsem se zlekl, že volové jíž vymřeli.

Joe Arp
14. 12. 2023 16:18
Odpovědět  laskra

Myslíš autory písně Vietnamský student, Palečka a Janíka, LASkavá KRAvo? Pozor na zleknutí, ztrácí se z toho mlíko!

Slovan
15. 12. 2023 10:36
Odpovědět  Joe Arp

🤣 🤣 🤣 🤣

unor 2022
13. 12. 2023 17:17
Ohodnotit příspěvek :
     

Snad nikdo si nedela prilisne iluze, nechce pro zacatek idealniho cloveka a jeho svet.
Ale co je moc to je moc.
Soucasny zapadni svet je jako celek na zvraceni. Vyjimky to nezachrani.

Pavel z Moravy.
13. 12. 2023 19:46
Ohodnotit příspěvek :
     

Tyto naše současné většinové generace v této naší koloniální žumpě chtějí vegetit a na horní palubě jménem český Titanic si ještě trochu užít, tak jim tu radost neberte, ať jim to ještě chvíli vydrží. Funus s fanfárami je již připraven vypochodovat na poslední cestu.

Slovan
13. 12. 2023 20:31
Ohodnotit příspěvek :
     

Analytik Michael Svatoš v debatě v Ústí nad Labem Restaurace Tyršovka – 11.12.23 – YouTube

Nemám už sílu to furt někomu vnucovat, aby si udělal obrázek kam se řítíme.

Joe Arp
13. 12. 2023 20:41
Odpovědět  Slovan

Jen vnucuj barde, vnucuj! Opakování je matka moudrosti!!!

Pavel z Moravy.
14. 12. 2023 09:39
Odpovědět  Joe Arp

Joe, vnucovat to nemá smysl, ti lidé to musí pochopit, ti mlaďoši musí být jinak vychováni. Ale čert to spral, v kolonii to takhle vždycky chodí a otroci zůstanou otroky.

Joe Arp
14. 12. 2023 10:48
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Já vím, že nelze nic vnucovat. Ten termín jsem použil, protože ho nasadil Pavel, samozřejmně jen upozorňuje, a “tak je to spravne, tak to ma byt”. To vychovávání pubošů je problém, to mají dnes v gesci mobily a různé libtardí programy v PC, a zblblé školy. Rozumnější, ale připosranější rodiče doma raději “drží hubu, aby byl klid”, to je mi velmi povědomé, to tu už bylo, výsledky vidíme.

Slovan
14. 12. 2023 11:12
Odpovědět  Joe Arp

Asi tak. 🙋‍♂️

Pavel z Moravy.
14. 12. 2023 11:53
Odpovědět  Joe Arp

Jo, řekl jsi to přesně, připosranější. Připosranost nemůžeš odblokovat tam kde je již zažitá. Argumentace typu, že tito mlaďoši by se se mnou již nebavili je otřesná. Tak raději ať tito rodičové zapřou svoje já a pokračují v připosranosti. Nic jiného než pohrdání si ani nezaslouží.

Slovan
14. 12. 2023 11:11
Odpovědět  Peter 008

👍 👍 👍 👍 🙋‍♂️

All
13. 12. 2023 22:12
Ohodnotit příspěvek :
     

Ministerstvo obrany Rus.federace ještě nic nepotvrdilo,ale vojáci z fronty dnes hlásí,že Marijinka padla,byla dobyta a osvobozena.

Frank
13. 12. 2023 23:52
Ohodnotit příspěvek :
     

Kam se jen člověk podívá, tam se to amíkům pěkně sere a to je pro ostatní svět vynikající zpráva.

Frank1
14. 12. 2023 09:54
Ohodnotit příspěvek :
     

Si : Vsechno je Cina okolo nas.
Spoluprace s kazdym namisto zavileho odporu a zniceni zeme skrze USA. Vietnamci se poucili, spolupracuji s USA a profituji. USA maji castecne nahradu za Cinu, ale i ve Vietnamu spadnou do rostouciho deficitu obchodni bilance brzy.
EU a Lejno chteji vic vyvazet do Ciny. Si jim rekne, ze jejich vyvoz Cina neprotrebuje, ani nasirani se strany EU kvuli Tajwanu.
Sakra, maji to tezke. Sami si tak nadrobili…

Pavel z Moravy.
14. 12. 2023 11:56
Odpovědět  Frank1

Jenom hlupáci mohou setrvávat v tomto vězení národů. Jsme úplně v rici. Ámen.