politika

Ministr obrany Venezuely reagoval na možnost rozmístění ruských raket

Ruské úřady zatím nepotvrdily ani nevyvrátily možnost rozmístění raket krátkého a středního doletu na Kubě a ve Venezuele, pokud selžou jednání s USA a NATO o bezpečnostních zárukách.

Avšak i malý náznak takové možnosti působil na Washington jako studená sprcha. A podle vyjádření americké strany lze předpokládat, že tam došlo k panice.

A pak přišla odpověď od ministra obrany Venezuely Vladimira Padrina Lopeze na možnost takového obratu událostí. Přibližný překlad ze španělštiny:

“Není divu, že ve svém prohlášení [k možnosti rozmístění ruských raket ve Venezuele – pozn. redakce] opozice mluví o národní suverenitě a takto mluví po její výzvě k vojenské intervenci a sankcím proti Venezuele [ze Spojených států], jenom co Rusko oznámilo možnost prohloubení vojenské spolupráce mezi našimi zeměmi, která JIŽ EXISTUJE”.

Jak nápadně podobná je venezuelská opozice té ruské. Vyzývá k americkým sankcím proti své zemi – a dokonce k vojenské intervenci– kvůli tomu, že Venezuela nechce plnit všechny požadavky Washingtonu

Jak vidíte, jedna země ze dvou je připravena diskutovat o otázce „prohlubování vojenské spolupráce“ s Ruskem. Soudě podle slov venezuelského ministra obrany jsou úřady země v této otázce „na startovní čáře“.

Pro pochopení situace: Caracas nakupuje v Rusku téměř všechny nové zbraně. Pro letectvo i pro pozemní síly. A ani Čína zde není naším konkurentem.

Opakuji – nyní je nejžádanějším produktem na světovém trhu bezpečnost. A Rusko v situaci s Kazachstánem demonstrovalo, že v této věci v současné fázi nemá konkurenci. A vidí to i za oceánem.

https://bit.ly/3AdhUWA

sdílet na

8 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Milan
19. 1. 2022 02:59
Ohodnotit příspěvek :
     

Ještě je třeba aby NATO napadlo Kalinigrad. A bude klid. Všechny mouchy Eurosajuzu, včetně těch domácích, jak v Rusku, tak v protektorátech, budou dvěma ranami zaplácnuté.

Anonymní jméno komentáře
19. 1. 2022 03:10
Odpovědět  Milan

Tebe měla tvá matka spolknout!

Dany
20. 1. 2022 09:22

Fotr ho měl stříknout do kopřiv.

Evžen
19. 1. 2022 07:53
Odpovědět  Milan

Ze kterého ústavu se ti podařilo utéct!?

anonym
19. 1. 2022 08:33
Odpovědět  Evžen

Pani neznaji sarkasmus?

Frank
19. 1. 2022 12:17
Odpovědět  Milan

Takové zmetky, jako jsi ty, měli fotři vytříkat do kopřiv.

Editor
19. 1. 2022 13:20
Ohodnotit příspěvek :
     

Pro ty méně důvtipné : Sarkasmus (řec. doslova „řezání do masa“) označuje kousavou, zraňující řeč, obvykle vyjadřující i jisté pohrdání. Na rozdíl od ironie, která se dovolává porozumění, chce být pochopena, sarkasmus spíše komunikaci přerušuje a odmítá.K sarkasmu patří kus cynismu zmírněného jen tím, že se k někomu obrací a vyslovuje.Podobně jako ironické, může se i sarkastické použití nějakého slova vyznačit uvozovkami.Řeč může být sarkastická jen v určité situaci a souvislosti. Např. člověk, který právě upustil klíče do kanálu, může sarkasticky poznamenat: „Dobrý!“ Ironie (řec. eironeia, zastírání, předstíraná nevědomost) je literární nebo řečnická forma, která dosahuje zvláštní, často humorný účinek tím, že vyslovuje něco podstatně jiného než skutečně míní: může přehánět, zastírat nebo říkat přímý opak. Je na posluchači nebo čtenáři, aby si toho všiml a rozuměl podle toho.

Pavel
19. 1. 2022 18:23
Ohodnotit příspěvek :
     

Jestli jsem Milana dobře pochopil, což myslím, že ano, tak svojí mluvou chtěl vyjádřit, že všichni kolaboranti budou odhaleni a slušní lidé budou již mít klid. Nic jiného tím určitě nemyslel.