politika

I Boris Johnson závidí platy Českým politikům! Podle EU politici okrádají Čechy o 17% a Slováky o 5% mzdy!

Čeští politici si zvyšují v roce 22 platy o 6%, španělští jenom o 2%. Pro srovnání – plat španělského předsedy vlády bude 180 tisíc korun, plat českého předsedy vlády bude 258 000 KČ měsíčně. Britský premiérský plat je o 63 000 korun nižší, než plat českého premiéra! Plat španělského senátora je 75 000 CZK, plat českého poslance bude 90 800 CZK! Přitom plat českého „průměrného“ zaměstnance je 37 500 CZK, ale plat španělského průměrného zaměstnance je mírně přes 50 000 CZK.

rečín parlament kopie
rečín parlament kopie

Španělsko se snaží splnit závazek Evropské sociální charty a španělský minimální plat tak už dosahuje 22 500 CZKEvropskou sociální chartu ratifikovalo i Česko a Slovensko, a podle ní má být minimální plat roven 60% průměrného platu země, ve které je vyplácen. Český minimální plat je ovšem jenom 43% (16 200) průměrného platu a slovenský 55% (15 575 CZK) průměrného platu. Přitom Česko dosáhlo 94% úrovně HDP průměru EU23 000 USD podle Světové banky a Španělsko jenom 86% úrovně HDP průměru EU, ale 27 000 USD podle světové bankyČeští politici si vyplácejí 121% platů španělských politiků, ale českým zaměstnancům nadělují jenom 75% průměrné španělské mzdy a zaručují jenom 65% minimální španělské mzdy. Slovenští poslanci měli dokonce už v roce 2020 vyšší platy, než budou v roce 2022 mít španělští poslanci.

Přepočítáme-li platy politiků a vysokých úředníků ve Švédsku, Rakousku i Německu, zjistíme, že představují 3 až 3,5 násobek průměrného platu v jejich zemi. U českých politiků a vysokých úředníků je ovšem tento poměr 4 a nebo více vzhledem k českým zaměstnancům! Odkazy zde: Tegel – ŠvédskoRakouskoHlavní hygienik Německo

Jakmile někdo navrhne zmrazení platů českých politiků – parta Spolu a PirStán – ho označí za populistu a jejich senátní tlupy patřičný zákon zametou pod stůl! Prostě čeští politici tím jenom dokazují, že jim jde hlavně o jejich blaho a blaho občanů je jim naprosto ukradené!

Poznámka Nové republiky: Téměř všichni čeští senátoři a většina poslanců se za tohle přikrádání vůbec nestydí. Je to pro ně normála. Šli přece do politiky ne aby sloužili veřejnosti a českým národním zájmům, ale aby zbohatli. Mají nad námi moc namísto toho, aby nám sloužili. Takhle to u nás chodí.

Dokud se nezprotiví svým loutkovodičům z řad mafií, lobbistických skupin (což bývá to samé) a cizích ambasád, nezbavíme se jich. Jejich kouskům udělá přítrž jen lidové hlasování, čili závazné referendum, které může jejich rozhodnutí zvrátit a dodatečně je ukáznit. Je nám slíbeno Ústavou už od 16.12.1992.

Ve slušných zemích rozhodují poslanci o výši poslaneckých platů také, ale s malým, zato podstatným rozdílem: zvyšují platy sněmovní sestavě, která přijde až po nich. Zvyšují platy budoucí sněmovně, ve které také nemusí zasednout. A to je sakra rozdíl. Zvyšovat platy sobě z veřejných peněz je vrchol nemravnosti.
– vd –https://bit.ly/3Jx2KjA

 

sdílet na

5 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
jara
30. 12. 2021 10:24
Ohodnotit příspěvek :
     

Nedůvěryhodnost k politikům v čr je velmi veliká.Do politiky vstupují lidé jen ve svůj vlastní prospěch.Vzpomeňme,jak po roce 1989 pumpovali a rozkrádali naše bankovnictví.Bylo zašantročeno i naše zlato,které jsme mimo jiné všichni dobrovolně darovali a to několikkrát v národních sbírkách.Vzpomeňme řádění politiků např za kalouska.Do NATo nás podvodně vhodili bez referenda, vytvářeli zákony a vyhlášky spíš pro sebe a s výhodami pro zloděje a podvodníky.Vytváření Dluhových Pastí a následné řádění exekutorské zločinecké mafie byla politická třešnička,hyenismus.A tito lidé nyní klidně vyjí s fašisty,vytváří opět domělého nepřítele a omílají všade slovo Válka. Žádné svědomí,žádná zodpovědnost a služba zlu,oligarchům a démonům zla.

jara
30. 12. 2021 10:45
Odpovědět  jara

Co s tím? Soustředit se Ne na zločince,ale na Dobro a Pravdu.Na lidi sobě rovné,upřímné.Takoví se rádi Samostatně učí Sebevzdělaváním,rádi chodí do přírody,do lesů a k pramenům a studánkám,uctívají své předky.Často zakládají své vlastní zahrady i zahrádky,kde si sami pro sebe něco vypěstují.Jsou myslící a tvůrčí a mají radost ze života.Radují se a vědí,co je to Láska.

ZRX1200
30. 12. 2021 10:35
Ohodnotit příspěvek :
     

Ale čeští politici si to zaslouží, odvádějí nadstandartní práci. Vždyť o tom, jak úspěšně rozkradli tento stát a zničili naši suverenitu, by měla být sepsána kniha. Bohužel pro výstrahu současným i budoucím generacím, jak lze pošlapat a zlikvidovat hrdost národa a jeho historii.
Je to proto, že tu máme tolik hloupých voličů, nebo proto, že většina je k těmto špinavostem netečná? Ať už z lenosti, znechucení, bezradnosti, neuvědomujíc si sílu svého hlasu – vždyť je nás přes deset milionů. Chybí nám politici, kteří by dokázali oslovit tuto mlčící většinu a dokázali lidem, že si jejich důvěru zasloží. Nadějné osobnosti na to máme, teď ještě aby se dokázali spojit a netříštili hlasy voličů. Myslím že doba změny už nazrála.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
krpo
30. 12. 2021 14:50
Ohodnotit příspěvek :
     

Jak dlouho ještě,není náhodou už nejvyšší čas těm darmožroutům zatnout tipec?!

denz.rin
7. 1. 2022 07:41
Odpovědět  krpo

Jo to je, ale přijdou další.. nevěřím že lepší. Každý hrave hlavně pod sebe a proto ani systém nehodlá změnit.