politika

George Orwell, zavolajte, prosím, do svojej kancelárie vo Venezuele

Washington 4. decembra 2022 (HSP/fff/Foto:TASR/AP-Ariana Cubillos)

Zdá sa, že Američania sú pripravovaní na zmenu zmýšľania. Zdá sa, že po mnohých rokoch, keď sa k Venezuele správali ako k nepriateľovi, súperovi, protivníkovi, konkurentovi a rivalovi, teraz americkí predstavitelia menia kurz a pripravujú pôdu na premenu Venezuely na priateľa, partnera a spojenca, píše Jacob G. Hornberger pre The Future of Freedom

Na snímke venezuelský opozičný líder Juan Guaidó

George Orwell, zavolajte, prosím, do svojej kancelárie vo Venezuele. Teraz, keď sa od Američanov očakáva, že sa vzdajú hlbokého nepriateľstva voči Venezuele, ktoré im bolo dlho vštepované, je veľká pravdepodobnosť, že USA zmenia aj svoj postoj k Eastázii a Eurázii.

Hnacou silou tejto novej politiky je zrejme ropa. Bidenova administratíva dúfa, že si Madurov režim získa priazeň v nádeji, že nové dodávky ropy môžu znížiť ceny tejto komodity. Biden tak môže dosiahnuť, aby ľudia videli, že “bojuje proti inflácii”, bez toho, aby sa musel sústrediť na dlhodobú politiku monetárneho hýrenia Federálneho rezervného systému.

Samozrejme, Juan Guaidó sa tak ocitá na území nikoho. Je to ten Venezuelčan, o ktorom americkí predstavitelia už dlho tvrdia, že je skutočným prezidentom Venezuely, hoci nikdy nevyhral prezidentské voľby. Zrejme to odôvodňujú tým, že zamestnanci Bieleho domu spolu s vybranými členmi Pentagónu a CIA medzi sebou usporiadali voľby, v ktorých Guaidóa drvivou väčšinou zvolili za prezidenta Venezuely. Teraz sa však zdá, že ho výmenou za ropu zahodia ako horúci zemiak.

Očakávajte, že Bidenova administratíva zmierni niektoré brutálne sankcie USA, ktoré sú namierené proti venezuelskému ľudu, ktorý umiera a trpí. Ich cieľom bola zmena režimu, ale zjavne sa im nikdy nepodarilo odstaviť Madura ani jeho predchodcu Huga Cháveza od moci. Spolu s Madurovým socialistickým systémom sa im však podarilo spôsobiť venezuelskému ľudu smrť a utrpenie, o čom svedčí veľký počet venezuelských prisťahovalcov, ktorí prišli do Spojených štátov v nádeji, že si zachránia život.

Medzitým sa od Američanov očakáva, že budú pokračovať vo svojej dlhoročnej nenávisti voči režimu na Kube a že budú lojálne a verne pokračovať v podpore 60-ročného hospodárskeho embarga voči kubánskemu ľudu. To, že americkí predstavitelia menia smerovanie jedného socialistického režimu, neznamená, že menia smerovanie iného režimu. To, že nám teraz hovoria, aby sme prijali Eastasiu, neznamená, že by sme mali prijať aj Euráziu. Musíme sledovať médiá, aby sme zistili, ako sa máme cítiť voči cudzím režimom.

Táto smrteľná a deštruktívna nezmyselnosť je súčasťou americkej zahraničnej politiky intervencionizmu. Mala by sa okamžite skončiť.

V prvom rade, federálna vláda nemá v žiadnom prípade právo spôsobovať smrť a utrpenie nevinným ľuďom ako spôsob na dosiahnutie politického cieľa. Všetky sankcie a embargá by sa mali zrušiť a už nikdy by nemali byť voči nikomu uvalené.

Po druhé, vláda USA by sa mala vyvarovať zasahovania do vnútorných záležitostí Venezuely, Kuby, Ruska, Číny, Vietnamu, Severnej Kórey a všade inde.

Po tretie, vláda USA by mala okamžite ukončiť svoj program štátom podporovaných vrážd, mučenia a zadržiavania na neurčito. Tieto veci prenechajme komunistickým a totalitným režimom.

Po štvrté, už žiadne invázie, okupácie, prevraty, agresívne vojny, vyvolávanie kríz, NATO a iné spútané aliancie a nevyhlásené vojny.

Po piate, opustiť všetky zahraničné vojenské základne a priviesť všetky vojenské jednotky domov a prepustiť ich. Nie sú potrebné.

A nakoniec, vláda USA by mala ukončiť všetky obmedzenia slobody amerického ľudu – t. j. súkromného sektora – pri komunikácii s ľuďmi vo svete.

Ak by sme podnikli tieto kroky, boli by sme na dobrej ceste k obnoveniu slobody, mieru, prosperity a harmónie s ľuďmi vo svete. A už by sme sa nemuseli obracať na Washington, aby určil, či máme byť priateľmi Venezuely, Eastázie alebo kohokoľvek iného.

sdílet na

33 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Pavel z Moravy
4. 12. 2022 13:20
Ohodnotit příspěvek :
     

To je skutečně naivní víra, chtít toto od Američanů. Jdu od toho.

4. 12. 2022 14:36
Odpovědět  Pavel z Moravy

Nesmíš si to tak brát, Pavliku. Jenom pozvolná změna informačního pole, nic víc. Den kdy bude feťák předhozen davu se zřejmě blíží. Hádám, že se soudu, před který by ho rádi postavili Rusové, nedožije. Vlastně jsem si tím jist. Víš co všechno by moh za pár šňupnutí vykecat?
P.S.Já vím že článek je o jiném, ale mě tak nějak všechno souvisí se vším. A také jsem zvědav, kam se ta změna infopole bude vrbit dál. Jestli směrem k Číně? Já totiž ušákům nevěřím, že se vydali ze všech zásob zbraní. Že Evropa jo, tomu věřím, ale nevěřím, že i USA. Možná, že i proto to ubírání plynu. Možná se chtí, poté co Evropu jako konkurenci vymázli, rozjet jiným směrem. Jen si tak “nahlas” přemejšlím. Nebo “nahlas” blbnu? I to je možný. Uvidíme.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
josef
4. 12. 2022 18:54
Odpovědět  Pavel z Moravy

Máte naprostou pravdu. Čekat dobrou vli od američanů je najivní. Je dost druhů ropy. Jedna z nich je i těžká ropa. Jde o obsažené uhlovdíky. Pomocí toho lze ovlivňovat průběh zpracování a výtěžnost destilace. No a celý problém je v tom, že težkou ropu mají Rusové, několik jihoamerických států a a Venezuela. A o co tedy amíkům jde ? Od Rusů kupovat nechtějí. S jihoamerickými státy moc nekamarádí. Tak snad Venezuela. A na konci ? Na konci jako obvykle podraz. Jen dva prstíčky tam strčíme … .

Pedro
4. 12. 2022 13:21
Ohodnotit příspěvek :
     

USA je teroristická země, ublížily celému světu a svět by jim neměl už nikdy věřit. Kradou ropu Sýrii a to svět nevidí? Neskutečná anglosaská sebranka. Maduro by je měl poslat do prdele a svět taky. Prožrali už půlku zdrojů na planetě.

PENNYS
4. 12. 2022 18:02
Odpovědět  Pedro

1000% Pravda

anonym
4. 12. 2022 19:09
Odpovědět  Pedro

Maduro pekne dok*rvil svou zem. O tom ani muk.
Ze Usaci taky prilozili polinko, je nesporne.

Boomer
4. 12. 2022 19:48
Odpovědět  anonym

..zainteresovaným bylo šumafuk, jak Venezuela dopadne, dokud tekla ropa. I stát na pokraji humanitární katastrofy je možno dolovat.. akorát se nesmí vláda šprajcovat. A to Maduro nakonec udělal a to mu nezapomenou. On to taky ví a proto si bude hledat silné spojence..

janle57
4. 12. 2022 21:33
Odpovědět  Pedro

Venezuela má ropu,proto takový zájem od amerických dobytků,
pokud si jí Venezuela vojensky ochrání obranou smlouvou s RF,
mají hotdogové smůlu,my nemáme nic,jen partu volů ve vládě,
a proto jsme celému světu jen k smíchu.

milan h
5. 12. 2022 09:51
Odpovědět  Pedro

kdyz je tam pusti tak uz dluho na svete nebude to bych garantoval

Pijack
4. 12. 2022 13:22
Ohodnotit příspěvek :
     

Někde je něco špatně. My jsme totiž už tu Venezuelu dohnali. Po Novém roce ji už předběhneme 🙂

Pavel
4. 12. 2022 15:10
Odpovědět  Pijack

bohužel předběhli před námi je za letošní rok akorát nicaragua ale tu asi taky předběhneme https://www.ilo.org/global/about-the-ilo/newsroom/news/WCMS_862321/lang–en/index.htm

Frank
4. 12. 2022 15:16
Ohodnotit příspěvek :
     

USA nemají přátele, ale jen poskoky a nepřátele.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
zdena
4. 12. 2022 16:46
Odpovědět  scipio

čili poskoky…

Pedro
4. 12. 2022 16:03

x

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pedro
4. 12. 2022 16:05
Ohodnotit příspěvek :
     

Cenzura i tady, polibte mi prdel.

Gales
4. 12. 2022 17:20
Odpovědět  Pedro

To chce klid.Třebas tě chrání před fialovým stapem.

anonym
4. 12. 2022 19:10
Odpovědět  Pedro

Cenzura je tu uz dlouho.

František Rýpal
4. 12. 2022 17:53
Ohodnotit příspěvek :
     

Venezuelo pozor, je velmi až smrtelně nebezpečné být přítelem USA

PENNYS
4. 12. 2022 18:00
Ohodnotit příspěvek :
     

George Orwell,má ve své knize 90%PRAVDU!JEN OPRAVDU MALÁ chybička: USA SE ZRODILA ZE ZABÍJENÍ A Z AGRESE KTERÁ SE TAM DĚDÍ Z GENERACE NA GENERACI!!!

anonym
4. 12. 2022 19:12
Odpovědět  PENNYS

Lez. USA se zrodila z rebelie proti anglicke nadvlade. Trochu bysme sami neco takoveho potrebovali…

Boomer
4. 12. 2022 19:42
Odpovědět  anonym

..impulsem oné rebelie byla myšlenka.. svoje lidi na našem území si dokážeme oškubat sami.
Netreba nám k tomu akýchsi pos*atých britských špecialistov, Kefalín.

PENNYS
4. 12. 2022 21:13
Odpovědět  anonym

Ten váš názor je “PĚKNÁ PITOMOST” usa založili utečenci všech parametru, z evropy od obyč.lidí , zloději ,podvodníci, vrazy, ,kteří utíkali před zákonem do NOVÉHO SVĚTA!!!

milan h
5. 12. 2022 09:55
Odpovědět  anonym

mnoho lzi bylo o ovobozovani napsano a bez Ruskeho cara by toho ai nedosahli

Jan
4. 12. 2022 18:19
Ohodnotit příspěvek :
     

Kdyz nemaji ropu vlezou USaci do zadku i Madurovi, ktereho dosud proklinali a chteli vyhnat za pomoci sve loutky na obrazku. Ten idiot uz je k nepotrebe. Jejich embargo na Venezuelu prineslo zemi s ohromnymi zasobami bidu jenom proto, ze uz nechteli nechat sve bohatstvi rabovat za pakatel US koncerny!
Maduro rozdal lidem zbrane jako Castro a znovu zvitezil ve volbach. Jeho pozice je v betonu a to si Zidak z USA uvedomuje. I sabotaze financovane USA na infrastrukture nikam nevedly. Ropa jim dochazi a tak je nutna pirueta, za kterou se jako vzdy ani nezastydi. Co je tohle za pakaz, rika si svet!
Na Ukrajine je ceka dalsi vynucena pirueta.

Boomer
4. 12. 2022 19:03
Ohodnotit příspěvek :
     

.. Venezuela je pro současnou US reprezentaci ztracenou zemí. Příliš dlouho jí ukazovali, jaké mají možnosti ovlivnění chodu kteréhokoli státu na světě prostřednictvím dolarových kouzel FEDu.
A výsledek se dostavuje.. dolar ztrácí důvěryhodnost, drtivou ránu do vazu si US myslitelé dali sami a to krádeží ruských rezerv. I venkovský balík, jakým jsem já, si dá celkem rychle do kupy.. když si tohle dovolili k Rusku, potom už není otázkou zda to udělají zase, ale je nutné se ptát, kdo bude další na řadě..

Jiří
4. 12. 2022 21:58
Odpovědět  Boomer

Krádeže anglosasů jsou na denním pořádku. Nic jinýho neuměj a už ani nedělaj. Jako celou jejich historii. Kradou a kradou. A říkaj tomu demokracie.

milan h
5. 12. 2022 09:56
Odpovědět  Boomer

oni ty penize ukradli aj Venezuele

milan h
5. 12. 2022 09:49
Ohodnotit příspěvek :
     

a kde jako su ey komunisticke rezimy kdyz komunismus nikde neni a nebyl nebo je to pohled na splecnost za sto let

PENNYS
5. 12. 2022 16:51
Ohodnotit příspěvek :
     

USA situaci zhorší!!! Čekání z Moskvy již umožnilo zemím NATO vycvičit ukrajinskou armádu a navýšit síly NATO ze 40 000 na 300 000 u ruských hranic. Aliance již neskrývá svou připravenost „okamžitě se pustit do bitvy,“ prohlásil Roberts.

photoRossia.jpg
PENNYS
6. 12. 2022 15:36
Odpovědět  PENNYS

Co se to tady stalo???????? Z CZ HOVÍNEK SE SEM NASTĚHOVALI “VŠICHNI how-NA”????!!!!