politika

Bude to horší než vyhlášení války: Jevstafjev navrhl nejlepší způsob, jak potrestat Británii a Spojené státy za Ukrajinu

Rusko nemusí vyhlásit Británii a Spojeným státům válku, aby zmírnily svůj zápal v situaci na Ukrajině.

Washington, Londýn, ale i Berlín a Varšavu je možné potrestat mnohem diplomatičtěji a dokonce efektivněji, aniž bychom vyvolali třetí světovou válku. Rusko může prohlásit USA, Británii, Německo a Polsko za strany konfliktu na Ukrajině. Nepůjde o vyhlášení války ani v právním, ani politickém aspektu a rozváže to Rusku ruce v tak důležitých otázkách, jako je ničení transportů se zbraněmi pro Ukrajinu již v okamžiku startu – na území země otevřeně se účastnící konfliktu.

Politolog Dmitrij Jevstafjev ve vysílání “Rádia Komsomolskaja pravda” navrhl potrestat Spojené státy a Británii a zároveň také přehnaně agresivní Poláky s Němci, přičemž zdůraznil, že druhým krokem v boji proti podněcovatelům konfliktu na Ukrajině by měla být alespoň zmrazena všechna aktiva výše zmíněných zemí. A to jak právnickým, tak fyzickým osobám.

„Z politického hlediska mě napadají dvě věci. A pro naše protivníky to bude mnohem horší než vyhlášení války. První – je vyhlásit čtyři země, zde činíme politické prohlášení, že považujeme Spojené státy, Velkou Británii, Německo a Polsko za strany konfliktu na Ukrajině. To zatím neponese žádné formální právní důsledky, ale tím jim oznamujeme, že jejich občané jsou combatants (osoba nebo národ zapojený do bojů během války). 

Jejich působení na území bývalé Ukrajinské SSR považujeme za účast v konfliktu. Rozvážeme si ruce v provádění určitých úkonů ve vztahu k jejich přepravním prostředkům – lodím, letadlům, samozřejmě pouze vojenským. 

Měníme jejich status. Protože z nějakého důvodu jsou stále považováni za neutrální. A druhý moment. Šel bych do vynuceného zmrazení veškerého majetku fyzických a právnických osob z těchto čtyř zemí. Je třeba na jasném příkladu ukázat, co bude za spoluúčast na zločinech kyjevského režimu”, řekl politolog.

Kromě toho Jevstafjev navrhl najít “chlapce” pro mocný geoekonomický výprask. 

Kolektivní Západ musí vidět, jak snadno a tvrdě může Rusko srazit na kolena jednoho z jejich strany.  Podle odborníka se nyní pro tuto roli nejlépe hodí Japonsko, které pomalu, ale jistě sklouzává do krize.  Rusko je schopno rozdrtit Japonsko výhradně ekonomickými nástroji. A Spojené státy musí vidět, jak křehká je jejich hegemonie a pokud se něco stane jak rychle se hroutí jakákoli západní aliance.

Pro Pokec přeložila Janinna.

https://bit.ly/3PCxVgf

Dmitrij Gennadievič Jevstafjev je ruský politolog-amerikanista, specialista na vojensko-politické otázky národní bezpečnosti RF, vojenskou a zahraniční politiku Spojených států a regionální problémy nešíření jaderných zbraní. Kandidát politických věd, profesor na vysoké ekonomické škole, poručík v záloze.

sdílet na

27 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
PENNYS
24. 5. 2022 05:14
Ohodnotit příspěvek :
     

Vážený pane ,Dmitriji Gennadieviči ,
velice dobře promyšlený a ve všem s vámi souhlasím.
jen jedna maličkost” myslíte si ,že se západními a Eu lze o něčem ještě jednat????”
Ti už dávno o to nemají zájem .Jediný jejich zájem byl a je stále ,zničit Rusko.Proto,si myslím
že je zbytečná ztráta času na vyjednávání a je třeba co nejrychleji Okrajinu srovnat do latí.

Ladislav
24. 5. 2022 05:39
Odpovědět  PENNYS

1*

Pavel
24. 5. 2022 07:32
Odpovědět  PENNYS

ano dá se jednat ale pouze o tom kdy naše slavná anglosaská kultura poklekne a políbí prsten ano japonsko by byl krásný pokusný králíček – nikdy bych netušil že budu fandit rusákovi dnes si blahořečím že jsem nepodlehl rodině a že jsem neprodal pozemky a lesy začíná to vypadat hodně na hraně ohledně potravin a energií

Pavel
24. 5. 2022 08:22
Odpovědět  Pavel

Jmenovče, jestli máte tolik lesa, nemohl by jste nám se ženou nechat malý kousek na zemljanku, ať máme kde složit svoje starší kosti? Však víte, kdo ví co nám ještě škůdci zemští provedou.

PENNYS
24. 5. 2022 08:49
Odpovědět  Pavel

Doufám ,že to není sarkasmus???(je) ,ono se to s touto FYJALOVOU AGRESIVNÍ ZAPRODANOU VLÁDOU MUŽE KAŽDÉMU STÁT.

Pavel K
24. 5. 2022 11:28
Odpovědět  Pavel

Jmenovci zdravím, jen si dovolím reagovat na ty pole a pozemky, lesy. Kdyby tu mělo zavládnou to k čemu až snad nedojte, že by mělo dojít na lokální bojůvky, tak je to stejně na kulový. Proč? No jestli si myslíte, že si něco vypěstujete, tak vám to zombíci z okolí přijdou stejně sebrat. Ano budete to bránit, jak dlouho? Bylo by lepší kdyby k tomu nedošlo a radši vyhnat ty lumpy.?‍♂️

Pavel
24. 5. 2022 13:02
Odpovědět  Pavel K

Manželka mi hned říkala, že zombíci by to vyplenili za jednu noc. Jinak to vše bylo řečeno pro odlehčení. Jinak musím říci, že s těmi škůdci zemskými se to může stát. Nesmíme to připustit, nejsme přece žádné jejich onuce, aby nám řídili životy. Nemíním se podrobit žádným paskřivcům, kteří mne budou jen pro své potěšení buzerovat, jako tomu bylo za toho jejich covidu a nyní kvůli dění na Ukrajině. Od toho mají kur- va svoje rodiny, ať si svoje frustrace vybíjí na svých rodinkách. Už jich fakt mám plné zuby, na to že jsem docela klidný člověk. Jestli chtějí sloužit globálu, ať slouží za svoje a nepoužívají nás jako ospravedlnění pro svoje činy.

Pavel K
24. 5. 2022 13:43
Odpovědět  Pavel

Tak samozřejmě, ale nejhorší je, že máme v týlu spoustu vlastních nepřátel, kteří by vám za ukrajinu bodli nejraději kudlu do zad. Je nás takhle smýšlejících zkrátka furt málo. Teď jsem byl ve městě, jezdím si tam pro chleba k jedné trhovkyni. Paní je rusínka, nebo tam někde u těch podkarpatské rusi. Tak jsem nadhodil Putina. To jsem neměl dělat. Putin a rusové chtějí všechno zabrat, uloupit. Říkám a co ty biolabolatoře? Že prý tam žádné nejsou atd atd. Lidi čuměli, tak jsem toho vycouval. No, tak holt ten Putin. ?‍♂️

zdena
24. 5. 2022 22:04
Odpovědět  Pavel K

je to vůbec možné ? kriste…..

Evžen
25. 5. 2022 05:50
Odpovědět  Pavel K

To lze podepsat,je opravdu neuvěřitelné jak jsou lidé zmanipulování a věří naším již dávno zaprodanym médiím ato včetně celé EU,to jsou blázni kteří ženou svět do záhuby, já se jen divím že tak zvaný “Putler” se ještě ovládá…!

Ratus
25. 5. 2022 15:14
Odpovědět  Pavel K

Jo to znám.V naši partě máme ukrajinku už 20 let.Když jsem týden před
speciální operací Ruské armady začal mluvit o nacistech,Azovu,mrtvých
v Doněcku a Luhansku,upálených v Oděse,tak se na mě obořila,že je to
všechno velká lež.Jinak do té doby prima ženská.

Markýza
24. 5. 2022 09:19
Odpovědět  PENNYS

Okrajinu ne – Polsko. Protože to už skoro jedno jest.

Pavel K
24. 5. 2022 11:21
Odpovědět  PENNYS

? ? ? ?‍♂️

slav
24. 5. 2022 16:05
Odpovědět  PENNYS

on nehovorí o jednaní ale o vyhlásení politickom (jednostrannom) a zmrazení aktív (a na peniaze je západ veľmi citlivý …) … ale rus má isto stratégiu dlhodobú t.j. dnes je vojna ale po nej príde mier a budúca spolupráca na iných základoch …

skylla
24. 5. 2022 07:11
Ohodnotit příspěvek :
     

 jako je ničení transportů se zbraněmi pro Ukrajinu již v okamžiku startu – na území země otevřeně se účastnící konfliktu….a to si ty země nechají jenom tak? a nic nepodniknou?

ZRX1200
24. 5. 2022 07:46
Odpovědět  skylla

Tohle je informační válka, něco podobného jako Pjakin. Je to “zatím” výzva zemím dodávajícím zbraně na Ukrajinu, že to není zrovna dobrý nápad. A pokud by k tomuto kroku Rusko přistoupilo, tipuji že první zemí bude Polsko, aby ukázali, že to myslí vážně, Poláci si už delší dobu říkají opřesdržku. Takže odpověď na to, zda země nic nepodniknou je – snad podniknou, přestanou podporovat fašistický režim na Ukrajině.

V Čech
24. 5. 2022 21:01
Odpovědět  ZRX1200

He,he,he,he!!!! Jo, ano, máte pravdu!

Karel
24. 5. 2022 09:56
Ohodnotit příspěvek :
     

Podceňovat Rusko je naprostá zhůvěřilost. Rusko, sice nerado, ukazuje svoje zuby. A svět se nestačí divit. USA, Británie a spol. přesvědčeni o své nadřazenosti nad světem, nyní jen nevěřícně kroutí hlavou a nechápou Ruskem vytvořenou změnu v diplomacii i ve válečném tažení. Věřím, že tohle není zdaleka poslední ruský tah.

Markýza
24. 5. 2022 20:29
Odpovědět  Karel

Njn. S Ruskem je to tak pokaždé, že se svět “pak” nestačí divit….jedna by řekla, že si vzpomenou aspoň na Napoleona a Hitlera….a ono prd a vořech.

janle57
24. 5. 2022 10:06
Ohodnotit příspěvek :
     

Dost dobře nechápu,na co RF ještě ve vztahu k Západu čeká,měla by ekonomicky výrazně přitvrdit,
kurz rublu k euru a dolaru navýšit na poměr 1 : 3,při jakýchkoliv pokusech o neplacení plynu
a ropy v tomhle kurzu okamžitě dodávky do Evropy a USA zastavit a jen si počkat na ekonomické
zhroucení téhle politické žumpy,lidi v ulicích Německa a Francie jim vyhrají případnou válku bez jediného výstřelu a podržtašky těchle zemí jako je celý starý Ostblok,bude na lopatě ještě dřív,
to se pak sochy Koněva budou hodně rychle vracet na staré místo !!

Ladislav
24. 5. 2022 12:13
Odpovědět  janle57

A hezky pozlacené, jako v Thajsku!

Pavel
24. 5. 2022 13:11
Odpovědět  janle57

Ono se nám zdá, že vše probíhá pomalu. Na jednom ruském webu jsem četl rozbor toho, proč jde operace tak jak jde. Jedno je jisté, chtějí se vyhnout civilním ztrátám, vždyť to ještě nedávno byl jeden stát, nejsou amíci, kterým na lidech nezáleží. Velice dobře ten dotyčný armádní důstojník vše vysvětlil. A co se týče té energie pro tento západní svět, předpokládám, že přijde takový šach mat, ze kterého jim tady zdřevění údy.

Markýza
24. 5. 2022 20:31
Odpovědět  Pavel

No vidíte – a mně to prostě připadá jako normální ruská rychlost. Jestli my spíš moc nebzíkáme.

Josef
24. 5. 2022 16:27
Odpovědět  janle57

Nejen podle mě do rychlosti a účinnosti ruských kroků vstupuje bohužel faktor vnitřního nepřítele.

Pavlina
24. 5. 2022 19:46
Ohodnotit příspěvek :
     

Souhlasím tady se všemi komentáři ?

M.Š.
24. 5. 2022 20:32
Ohodnotit příspěvek :
     

Rusko nemusí odstřelit jedinou nukleární raketu,stačí,když utáhne všem tzv.zápaďákům surovinové kohoutky a celý západní svět se zhroutí do černé díry.

V Čech
24. 5. 2022 21:04
Odpovědět  M.Š.