blogKrize UKRAJINApolitika

Tak tohle je absolutní skandál! – Oficiální odpověď.

Tak tohle je absolutní skandál!

Níže naleznete odpověď Úřadu vlády ČR na dotaz zaslaný tomuto orgánu veřejné správy na základě zákona 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím.

Musel jsem si jej přečíst asi třikrát, neboť poprvé jsem si říkal, že je to špatný vtip a podruhé, že snad není možné, že by měli tak neskutečnou drzost, aby vyplodili takový nesmysl.

V tuto chvíli je tedy zřejmé, že:

1) mluví-li o hrozbě války Andrej Babiš, je to odporná štvavá kampaň, za kterou je třeba Marka Prchala vyloučit z profesního sdružení

2) mluví-li o hrozbě války kdokoliv na FB, jedná se o dezinformaci a trestný čin šíření poplašné zprávy

3) pokud však předseda vlády opakovaně uvádí, že už ve válce jsme, jedná se dle Úřadu vlády o “metaforické vyjádření, jež je užíváno veřejnými osobnostmi při různých krizových momentech, nikoli jako sdělení, že by se Česká republika nacházela ve válečném stavu.”

Aneb už zase jsme si všichni rovní, ale někteří jsme si rovnější.

Vyjádření, za které hrozí normálnímu člověku kriminál, je u předsedy vlády pouhou metaforou.

Jejich vysmívání se občanům této země skutečně nemá žádných hranic a v tuto chvíli dosáhlo již zcela absurdních rozměrů.

Z této tragikomické odpovědi, která již překročila hranice naprosté frašky vyvozuji osobně tyto dva závěry:

1) Doporučuji všem, na které si zaklekne Rakušanův KRIT, aby si tuto odpověď Úřadu vlády vzali s sebou a argumentovali tím, že jejich vyjádření bylo pouhou metaforou a že tím neměli na mysli nic konkrétního

2) Fiala by měl vyhodit celý právní odbor Úřadu vlády a pak sám podat demisi.

V zemi, která se považuje za právní stát, nelze připustit situaci, kdy za totožný skutek je obyčejný občan dehonestován coby dezinformátor a často i vyšetřován a následně trestně stíhán, zatímco u předsedy vlády se nad takovým výrokem blahosklonně mávne rukou s tím, že pan premiér to tak nemyslel a že to byla jen taková drobná metaforka.

Z trestně-právního úhlu pohledu pak vidím v tuto chvíli pouze dvě možná řešení – buď státní zástupce neprodleně zahájí trestní stíhání Petra Fialy za přečin šíření poplašné zprávy dle §357 tr. zákoníku, nebo musí policie bezodkladně zastavit trestní řízení ve všech obdobných případech.

Jakýkoliv jiný postup znamená to, že Česká republika už se nadále nemůže nazývat právním státem.

P.S.: Prosím o co nejširší sdílení tohoto příspěvku, aby se tato nebetyčná arogance naší vlády dostala k co nejširšímu auditoriu. Jsem přesvědčen, že mnoha dalším našim občanům otevře oči, neboť konečně pochopí, že politici pětikoalice definitivně převzali manýry bolševických papalášů a nabyli přesvědčení, že si mohou vůči nám dovolit cokoliv. Míra jejich drzosti totiž dneškem dosáhla zcela nové dimenze


více: Parlamentní listy

„Jsme ve válce.“ Jak to Fiala myslel? Oficiální odpověď. Překvapivá

02.02.2023 10:45 | Ze sítí

Úřad vlády České republiky obdržel dotazy na to, zda je Česká republika ve válečném stavu, o jakou válku se jedná, proti komu je vedena a podobně. Odpověd zmíněného úřadu překvapila nejen politiky. Píše s v ní, že vyjádření předsedy vlády Petra Fialy ohledně toho, že ČR je ve válce, bylo pouze metaforické. Navíc z odpovědi plyne, že můžeme v krizových momentech naší země podobná metaforická vyjádření očekávat i nadále.

Jindřich Rajchl se na úřadu vlády v souvislosti s tím, že předseda vlády Petr Fiala opakovaně tvrdí, že jsme ve válce, dotazoval na to, o jakou válku se jedná, kdo tuto válku vyhlásil, proti komu je válka vedena, jaké subjekty jsou ve zmíněné válce účastny a také zda má Fialovo tvrzení chápat tak, že se ČR nachází ve válečném stavu.

Odpovědi na první čtyři otázky budou Rajchlovi zaslány na jeho adresu, až k nim úřad vlády vypracuje samostatné stanovisko.

Odpovědi na poslední otázku se však předseda PRO dočkal a podle jeho vyjádření mu radost neudělala.

„K otázce č. 5 vaší žádosti si dovoluji uvést, že výše uvedené vyjádření předsedy vlády České republiky je třeba brát jako jedno z metaforických vyjádření, jež jsou užívána veřejnými osobnostmi při různých krizových momentech,“ naznačil ředitel odboru právního a kontrolního ve své odpovědi, že i v jiných krizových momentech, do kterých se naše republika může dostat, lze od vládních představitelů očekávat metaforická vyjádření a dodal, že to neznamená, že by se Česká republika nacházela ve válečném stavu.

sdílet na

28 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Aleš
2. 2. 2023 12:17
Ohodnotit příspěvek :
     

Pokud předseda vlády a ministr vnitra používají výrok Sláva Ukrajině a nejdou sedět je další důkaz, že právo zde je jen pro někoho.
Uvedeny výrok je výrok ukrajinskych fašistu bojujících na straně nacistického Německa mající na svědomí taková zvěrstva, že i němečtí nacistické byli udiveni jejich brutalitou.
Když podrezavali banderovci polaky, řvali u toho Sláva Ukrajině. Tedy jde o výrok hnutí,
ktere je základem ukrajiny. Předseda vlády a ministr vnitra se zařadili a je to plivnuti do tváře těm mrtvým.

ladik
2. 2. 2023 12:27
Odpovědět  Aleš

Je to důkaz, že tato vláda je fašistická.

Evžen
2. 2. 2023 13:42
Odpovědět  ladik

Nejhorši na tom všem je že to může dopadnout jak na Slovensku…!!!!!

skeptik
2. 2. 2023 17:06
Odpovědět  ladik

Důkazem toho, že nejsme právní stát je to, že tato vlastizrádná vláda už dávno nesedí, a že vůbec může existovat.

Gales
3. 2. 2023 10:00
Odpovědět  skeptik

A budoucí prezident chce vládnout bez toho aniž by byl uveden do funkce. – § 328 – Přisvojení pravomoci úřadu, “Kdo neoprávněně vykonává úkony, které jsou vyhrazeny orgánu státní správy, územní samosprávy, soudu nebo jinému orgánu veřejné moci, nebo kdo vykoná úkon, který může být vykonán jen z moci úřední orgánu státní správy, územní samosprávy, soudu nebo jiného orgánu veřejné moci”, může být potrestán odnětím svobody až na dvě léta

Evžen
4. 2. 2023 15:01
Odpovědět  skeptik

Začináme se blížit Slovensku,kdy vláda a prezidentka si dělají co chtějí…!!!!

Jaroslav
2. 2. 2023 12:30
Odpovědět  Aleš

Alešu, oni ti UK a poláci se v té válce chovali podobně, metaforicky identicky. Zajímalo by mne, znovu zcela metaforicky, co při tom řvali na té druhé straně. Tak to tam bylo

jiří
2. 2. 2023 16:00
Odpovědět  Jaroslav

Der Sieg Polens.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
janle57
2. 2. 2023 12:58
Ohodnotit příspěvek :
     

50.léta znovu na scéně,kdo nejde s námi, jde proti nám atd.,atd,kdo tohle osobně
nezažil asi neuvěří,hlavně,že mladí branci z úderky ODS zvané milión Chcanek
na demokracii viděli ty demokratické filmy o uranových dolech s hereckým
hrdinou Dejdarem,po tomhle instruktážním filmu dostali od bolševického rozvědčíka
na Hradě návod,co je to ten správný třídní boj,ještě tomu chybí vytvořit revoluční lidové
soudy s novodobým Urválkem a můžeme začít,jak říkal Ježíš Kristus:Dokonáno jest !!

katango
2. 2. 2023 13:14
Odpovědět  janle57

Všechno bude.

Duudu Wo
2. 2. 2023 13:21
Ohodnotit příspěvek :
     

Teď jde o to s kým? Probuzení pravděpodobně své protivníky co jim vyhlásili válku znají.

jiří
2. 2. 2023 13:34
Ohodnotit příspěvek :
     

Aktuální možnost napadnout organizovaný PODVOD v prezidentských volbách republiky.
https://www.facebook.com/pavel.zitko.prezidentem/videos/12-odpoledník-1457aktuální-možnost-napadnout-organizovaný-podvod-v-prezidentskýc/926417701861749

Pijack
2. 2. 2023 15:05
Ohodnotit příspěvek :
     

Ale Rajchle… my jsme právním státem nikdy nebyly. Zato jsme v žebříčku počtu právníků na počet obyvatel na prvním místě. Za námi jsou všechny “demokratické” velmoci 🙂

Pavel
3. 2. 2023 03:05
Odpovědět  Pijack

Soucast vlady v cirkusu zvanem vsemi co krici ,demokracie..
Vykrikovani opozice o absolutnich skandalech ..
Hlavne nic neudelat.
Davno dohodnuta hra ,stale funguje..
Kazda vlada si plati politicky strany a jejich predaky , /kteri maji za ukol rozdelovat,rozpatlavat do chaosu / ,ti maji obavu ,ze ztrati kancelar a penize, za zvasty a vzdy v dulezitych rozhodnutich zvoli pro vladu..
Nebo /kdyby hrozila sjednocene opozici vetsina / rozpatlaji opozici do rozvratu ,aby plany vlady byly schvaleny..
Rozpatlavani je vzdy vo tom, co tenhle rekl a potom zase rekl neco jinyho,dotycnej vykrikuje ,ze nic takovyho nerekl , dalsi zase prekrikuje ,ze rekl tamten rekl nejaky lzi a potom je zatloukal a potom se zjisti ,ze je to prizemni a uboha komedie , kde vsichni lzou a podvadeji.. Na bliti.
Dulezity je vyskyt shodnych slov propagandy aby je kazdej prijal ,ze vlada je vlada a nikoliv /podvod sluhu /, demokracie /podvod sluhu medii a opozice/,opozice /podvod dalsich sluhu/ ,parlament a senat /podvod sluhu/,svobodne volby /podvod/ ty se musi opakovat denne milionkrat a ze vsech stran ..
Aby se system udrzel..

Pavel
3. 2. 2023 03:19
Odpovědět  Pijack

Pravnici Judrove studuji ,aby znicili spravedlnost pomoci zakonu..
Uz davno je zamerna anarchie, v milionech zakonu /narizeni, tajnych prikazu , atd./se nikdo nevyzna a tak se pouziji ,kdyz je treba ,jen ty co se hodi.
To je soucast prosazovani ideologie ,vladami a urady.
/Napr. propaganda valky je mezinarodni zlocin/..
Mezinarodni OSN, si nikdy ani nevsimnou..
Za to cekaji judrove a spol odmeny u koryta..
Za zadnou cenu nezmeni system,ktery je za dobre chovani odmeni..
Treba kreslem ministra..Nebo ve stale se rozmnozujicich organizacich ,neziskovkach, v rozmnozujicich se vladnich uradech na ochranu pocasi,atd..
To je u akademiku samozrejme. Kdyz je vlada a elita nevdecna ,hlasite pisti sve nespokojenosti na vsecky strany….

KarelDar
2. 2. 2023 15:15
Ohodnotit příspěvek :
     

ČR sice není ve válce, ale na Ukrajinu valí zbraně, cvičí obsluhy, a nejen to. Takže ve válce vlastně skutečně jsme! A naše propaganda se nás o té válce zkouší opakovaně přesvědčovat. Nejsme ve válce, ale provozujeme všiváckou politiku.

Teuton
2. 2. 2023 15:58
Ohodnotit příspěvek :
     

No ale to není vše. Když ta hanebná a zavrženíhodná svině – Černochová – přednedávnem veřejně jásala nad atentátem, který v Moskvě připravil o život jednu ženu, tak šlo zcela evidentně o trestný čin názvu “Podpora a propagace terorismu.” Co se stalo ? Nestalo se vůbec nic. Kdyby někdo z nás veřejně jásal nad nějakým islamistickým či jiným útokem a dělal si srandu z obětí, hned druhý den by seděl v díře. Jsme panoptikální parodií na právní stát.

Helena
3. 2. 2023 08:17
Odpovědět  Teuton

Tak správně! Přemýšlejte! Rozvrat právního státu, soudů, státních institucí je dalším úkolem této mafie, dosazené z USA. To oni velice potřebují pro to, aby nebylo možné soudit jejich zločiny a soudit mafii! Přemýšlejte a domýšlejte !!! Jedou stále stejně, jak přes kopírák – ono ani jinak není možné udělat.

unor 2022
2. 2. 2023 16:32
Ohodnotit příspěvek :
     

Ve state zvanem Ceska republika jsou hrdi uz jen ‘houmlesaci’.
Jinak by nebyl ve stavu v jakem je.
Az tam se to dopracovalo.

Petr
2. 2. 2023 17:58
Ohodnotit příspěvek :
     

Fiala je jen sprostej lhář !

Boomer
2. 2. 2023 20:26
Odpovědět  Petr

..a to je pěkná metafora, jen co je pravda! Nebo ne?

katango
3. 2. 2023 11:27
Odpovědět  Boomer

Je to metafora, on přece mluví slušně!

Boomer
3. 2. 2023 11:52
Odpovědět  katango

..ku*wa, to to ale trvalo, já kvůli tomu celou noc nespal!! :-)))

Standa
3. 2. 2023 07:20
Ohodnotit příspěvek :
     

Jen se nebojte!
Jenerál Pinochet ( kterého si úúúdajně Češi zvolili) až dostane příkaz , šlápne(VŠEM ČECHŮM) na hrtan vojenskou botou.
Už začal a to horce.
Je to přece voják a je tam nedělitelná vojenská pravomoc. Musí se poslouchat příkazy a posílet je dolů.
Je zvyklý příkazy poslouchat ( všichni vojáci -to je základ) a je k tomu vychováván od mala.
Už příkazy dostal!A dostával.
Hádejte odkud ?
V čédině to nebude!

Standa
3. 2. 2023 08:02
Ohodnotit příspěvek :
     

Tak jsem zbuntoval pár lidí( ze svého kanclu) a šli jsme k obvodnímu soudu pro Prahu 10,4. 8. atd.
28 Pluku na náměstíčko před soudem( výstavba stála 4 miliardy) s transparentem,, Schvalujeme”.
Byli jsme domluveni.Jel jsem kvůli tomu z chalupy pod Blaníkem.
Do pěti minut tam byla policie.
Co to znamená, co ,,schvalujeme”?
Jeden – nový bodový silniční zákon, druhý volbu- Pavla, třetí sjednocení- DPH, atd.
Policajti ypadali jako PUCI”. Nevěděli , co řešit.Volali veliteli. Pak to zkoušeli s vykázáním.
Ovšem je to veřejný prostor.Nic.Ani podání vysvětlení.
Ironie, recese, záměr ,legrace,sranda( ovšem dnes není sranda napsat ,, schvaluji” -za okupace za to byl trest smrti-dnes, prozatím pouze vězení ,neví se , co jenerál a pětikolky prosadí ve stanném právu ).
Ovšem nikdo neví, co vlastně ,,schvalujete”!
Navrhuji aplikovat!
Na rohu ulice je hospoda!
Budeme opakovat na Václaváku.Blízko kanclu.
Asi bude i TV!

katango
3. 2. 2023 11:29
Odpovědět  Standa

Švejkování je to, co nám vždycky pomohlo, ač jsme jako Češi za to některými krasoduchy odsuzováni.

Markýza
3. 2. 2023 16:10
Odpovědět  katango

Nojo, krasoduši…………..

Markýza
3. 2. 2023 16:09
Odpovědět  Standa

To mi připomíná gymnaziální vtípek. Chodíte a ptáte se spolužáků: jsi pro, nebo proti?
Taky byste mohli použít :-))
A aplikovat vaši i mou verzi, kdykoli a kdekoli. Abych citovala klasika – on totiž smích je neskonale dobrý, není však dobrý mít ho za zády.
Jak si to představuju, úplně vidím nějakého sympatizanta akce, jak se přísně a nekompromisně ptá – a co vy, strážmistře – vy snad neschvalujete??