bloghistorie

Stonehenge bylo postaveno v době, kdy byla Británie “černou zemí”, tvrdí nová dětská kniha

Ententýky dva špalíky čert vyletěl z elektriky, natloukl si nos a stal se z něho „britiš historikos“

Stonehenge postavili černoši, tvrdí nová dětská historická kniha.

Kniha Brilantní černošská britská historie od britské autorky nigerijského původu Atinuke čtenářům říká, že neolitický monument ve Wiltshiru byl postaven v době, kdy byla Británie “černošskou zemí”.

V knize určené dětem od sedmi let se čtenáři také dozvědí, že “každý Brit pochází z přistěhovalců” a že “úplně první Britové byli černoši”.

V předmluvě se dodává, že Británie byla “převážně bílou zemí mnohem kratší dobu než převážně černošskou zemí”.

Atinuke také tvrdí, že ostatky 10 000 let starého muže z Cheddaru patřily člověku, který měl “tak tmavou pleť, jak je to jen možné”.

Dokonalá britská historička Atinuke 

V roce 2018 rekonstrukce obličeje Čedarského muže odhalila, že měl tmavou pleť, ačkoli jeden z odborníků zapojených do projektu tvrdil, že jde spíše o “pravděpodobný profil” než o jistotu.

Knihu Brilliant Black British History vydalo nakladatelství Bloomsbury Publishing s podporou charitativní organizace The Book Trust, která se zabývá gramotností a která je sama financována Radou pro umění.

Kniha čtenáře provede historií přítomnosti černochů v Británii.



Uvádí, že Británie byla “černošskou zemí více než 7 000 let před příchodem bělochů a v této době byla postavena nejslavnější britská památka Stonehenge”.


Studie zveřejněná v roce 2019 však zjistila, že neolitičtí zemědělci, kteří Stonehenge postavili, měli světlejší pleť a pocházeli z populace žijící v Anatolii v dnešním Turecku.

Měli také pravděpodobně hnědé oči a černé nebo tmavě hnědé vlasy.

Kniha Atinuke obsahuje také ilustrace zobrazující Británii v různých obdobích její historie.

Na jedné stránce je zobrazen černý římský legionář bojující s bílým Keltem.

Autor uvádí, že Římané se po neúspěšném pokusu dobýt africké království Núbie “obrátili zpět do Evropy a přesunuli se na sever”.

Podle autora byla Británie ve středověku “směsicí mnoha národů”.

Obyvatelstvo tvořili “původní britští osadníci, Keltové, Římané, Britové, Britové, Anglosasové, Vikingové, Afričané a Normané”.

A také mluvili “smíšeným jazykem – angličtinou”.

Na stránce věnované hnutí Black Lives Matter se píše, že ačkoli rasa “vědecky neexistuje”, černoši trpí “institucionálním rasismem”. (Což děti zcela „určitě snadno pochopí, že? – pozn.překl.)

Propagační leták popisuje knihu jako “vizuální historii Británie”, která se zaměřuje na “tu část naší minulosti, která byla z velké části vynechána z učebnic dějepisu: brilantní černošské dějiny Anglie, Skotska, Walesu a Irska”.

V knize se také píše: “Věděli jste, že první Britové byli černoši? Nebo že někteří z římských vojáků, kteří napadli a ovládli Británii, byli také černoši?

Připojte se k této fascinující cestě napříč staletími a objevte první Brity, stejně jako černé Tudorovce, Georgiány a Viktoriány, kteří zde existovali ve všech oblastech života.”

Kniha vyšla 31. srpna.

Na výzkumu Čedarského muže se podílel tým z University College London.

Ostatky Cheddarského muže, nejstarší prakticky kompletní lidské kostry nalezené v Británii, byly objeveny v roce 1903 v Goughově jeskyni v Cheddarské rokli v hrabství Somerset.

Analýza DNA ukázala, že měl černou pleť, tmavé kudrnaté vlasy a modré oči.

Genetička Susan Walshová z Indiana University a Purdue University v Indianapolisu, která se podílela na vytvoření rekonstrukce obličeje cheddarského muže, krátce poté uvedla, že je sice “pravděpodobné”, že měl tmavou pleť, ale analýza DNA ještě není natolik pokročilá, aby se to dalo říci s jistotou.

Nová kniha vychází poté, co skupina Nerozdělujte nás zveřejnila zprávu o tom, jak jsou děti vystavovány kontroverzním “antirasistickým” teoriím.

Šetření odhalilo knihu, která dětem říká, že rasismus začal, když “bílí lidé chtěli mít větší kontrolu”.

Jiná kniha žádá učitele, aby dětem řekli, “co je to privilegium bílé rasy”.

Poznámka: V Rusku se již dávno ujalo rčení -britští vědci, což označuje nějakého vědce, který zkoumá cosi, nepochopitelně co, něco naprosto zbytečné, či objevuje „Ameriku“.

Jak je vidět, blbost nezná hranice ani mezi „barvou kůže“ a kvete všude. Tak je možno pochopit, proč na Západě vyvolala nová ruská učebnice historie pro školy takovou nespokojenost. Kromě toho, vyvolává otázky už jen celostnost DNA po takové době a správnost její interpretace. Připomíná to – naruby – rasistické teorie Západu, než se vydal cestou neoliberalismu a ještě předtím cestou fašismu a nacismu.

Původní zdroj: www.dailymail.co.uk 

sdílet na

16 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
29. 9. 2023 23:53
Ohodnotit příspěvek :
     

No, jen ať si koňský ksichty zvykaj na svý budoucí černý pány. A tu -undu na fotce můžou rovnou nainstalovat za královnu namísto Kódla. https://1url.cz/VMK1t

Standa
30. 9. 2023 05:57

Také trpím ,,“institucionálním rasismem”. (Což děti zcela „určitě snadno pochopí, že? – pozn.překl.).
Mám spousty @, jak se cizozemci začlenují do společnosti.? Z 3,5 % cizozemstvů mají cca padesát dva % podíl na zločinosti.
Všichni víme , že starosta Londýna je muslim a co je vlastně… v Londýně ,kdo ho volil …asi ti muslimové… ( nebo Francie), , co tam zatahal! My si asi je také podle EU nataháme , také, jako švábi.Byl jste někdy …poslední dobou na Václaváku?
Čechy Čechům,Smrt UKRAJINĚ.
Nepíši Ukrajincům! I , když je jich tu už skoro více než Čechů!

30. 9. 2023 16:24
Odpovědět  Standa

A navíc je ještě obohatili!
https://echo24.cz/a/HmVXz/zpravy-svet-francie-stenice-vlaky-doprava-krizova-schuzka
Ty kecy že z ošacení z druhé ruky a cestování je howadina pro bl-bečky. Původ toho požehnání je, aspoň mě, jasný.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pijack
30. 9. 2023 07:17
Ohodnotit příspěvek :
     

Ta progresivní autorka slečna Slepička Kvočnová by se měla doučit, že třeba Jihoafrickou republiku vybudovali a osídlovali běloši. Černá rasa na jihu Afriky nikdy nežila, dokud se pár kmenů před několika staletími nenastěhovala do země, aby mohla na blahobytu parazitovat. Bílá enkláva se nazývala Bůrové.

Spam luda
30. 9. 2023 15:11
Odpovědět  Pijack

Vyvracet lež lží je chyba. Lež může vyvrátit jen pravda. Takže báje o ryze bělošské JAR raději vynechte.

Skeletor
30. 9. 2023 07:42
Ohodnotit příspěvek :
     

No jistě tam přec uprostřed stával velký kotel a když opice chytili nějakého člena z vedlejší vesnice tak ho tam hned uvařili, to bývala kdysi taková opičí velkojídelna.

Standa
30. 9. 2023 09:34
Odpovědět  Skeletor

Proti opičkám nic nemám.Ale opicím z Ukr.+Afro ano.

Karel
30. 9. 2023 07:55
Ohodnotit příspěvek :
     

Jasně, že ano. Neboť Bůh je černý. Jinak to ani nemůže být.

Velitel
30. 9. 2023 09:20
Ohodnotit příspěvek :
     

V zemi kde vládne indický místodržící, minitrem zahraničí je černá africká opice, starostou Londýna je opět indián, hrabětem z Wimbleonu pro změnu také jsou jen dvě možnosti, Richard Lvi srdce byl buď černej nebo jeho potomci úplně blbý

Standa
30. 9. 2023 09:31
Odpovědět  Velitel

Za chvíli se dozvíme , že praotec Čech byl černoch a moje matka indiánka. Že cikáni jsou nositelé kultůry( hlavně v Chánově).

Bety
30. 9. 2023 19:43
Odpovědět  Standa

Děti se teď dovídají zajímavé věci – ty ukrajinské teď mimo jiné věří, že jejich předci vykopali Černé moře a vynalezli všechno, co za vynalezení stálo.
Ty černé nutí věřit něčemu podobnému.
V zásadě jde o to, udělat dětem v hlavě galimatyáš ať jsou odkudkoli a věřit všemu bez důkazů. Je to taková nová víra.Hlavně nepoužívat mozek.

zdendulka
30. 9. 2023 10:29
Ohodnotit příspěvek :
     

Krádež za bílého dne – autorka má ted kuráž…. co na to britská koruna ???

ANTIUKRAJINEC
30. 9. 2023 17:32
Ohodnotit příspěvek :
     

A dinosauři byli taky černí!!!!

Markýza
30. 9. 2023 20:43
Odpovědět  ANTIUKRAJINEC

😀 😀 Jo! Ale pozor……………..nejstarší megalitické stavby na světě nejsou v Británii. Nene, milí černoušci, strčte si Stounhendž vyvítekam.
Nejstarší megalitické stavby jsou jedna v Německu a druhá………..druhá u Vinoře.
Teď abychom nezjistili, že jsme u tý Vinoře byli taky černí, jen jsme tak nějak během těch sedmi tisíc let vybledli.

Gales
1. 10. 2023 12:12
Ohodnotit příspěvek :
     

Je mi to jedno.Ať si to s ní vyřídí domorodci.