blog

Rok 2023 byl pro vojenskoprůmyslový  komplex USA více než pohádkový

Podle informačního listu amerického ministerstva zahraničí vzrostl  americký zámořský prodej zbraní  za rok 2023 o 16 procent na rekordních 238 miliard dolarů.

   Z uvedených zdrojů vyplývá,že  v uvedeném roce systém amerického zahraničního vojenského prodeje přímo vyjednal tržby ve výši 80,9 miliardy dolarů, což je o 55,9 procenta více než ve fiskálním roce 2022. Zbývajících 157,5 miliardy tvořily přímé komerční tržby, což představuje 2,5procentní nárůst ve srovnání s údajem za rok 2022.  Nejvýraznější prodeje zahrnovaly vysoce pohyblivé dělostřelecké raketové systémy (HIMARS) v hodnotě 12 miliard USD do Polska, vrtulníky CH-47F Chinook v hodnotě 8,5 miliardy USD do Německa a National Advanced Surface to Air Missile Systems (NASAMS) na Ukrajinu.

    V této souvislosti  je nutné  opět  připomenout, že v době, kdy Fialova vláda ČR  „násilím“  s přispěním rozhodnutí Ústavního soudu drasticky  pod pláštíkem finanční zodpovědnosti  přiškrtila  valorizace pro české seniory, tak  madam Černochová  nakupuje  letouny F-35 a munici za 5,6 miliardy dolarů, v přepočtu téměř za 130 miliard Kč.

 Zatímco loutky  nejvyšší  české  politické  (a vojenské) reprezentace s přispěním  mainstreamu   strašením neustále  vytrubují,  kterak Putinovo  Rusko  masivně vyzbrojuje, výše uvedená čísla zcela jasně hovoří a říkají něco  jiného. Jsou to  USA, které  nejen vyvolávají  rostoucí geopolitické  napětí , kdy  americká diplomacie  je zcela podřízena  finančním zájmům vojensko-průmyslového  komplexu.

       Jak v prohlášení americké ministerstvo zahraničí  uvádí “Prodej a převody zbraní jsou důležitými nástroji zahraniční politiky USA s potenciálními dlouhodobými důsledky pro regionální a globální bezpečnost.”  Doplňme, válečné politiky za změnu nepohodlných režimů v těch státech, kde USA mají své vlastní zájmy. Politiky, kterou  za posledních více tří desítek let od rozpadu Varšavské smlouvy a vytvoření světové nadvlády pod křídly NATO  nejvýrazněji okusily například  Kuvajt, státy bývalé Jugoslávie, Irák,  Libye,Afghánistán, Sýrie a další.

     V současné době se slovo mír  stalo  u  představitelů  a vyznavačů americké militantní politiky  výrazem nežádoucím, urážlivým a sprostým, což  přispívá k vytváření   podmínek  pro další eskalaci  amerického  válečného   napětí. Z  amerického  pohledu zájmů se jedná o pokračování rusko-ukrajinského konfliktu, prosazování „Indo – pacifické „ strategie  k zadržení Číny, rozdmýchávání plamenů na Korejském poloostrově, v Tchajwanském průlivu a Jihočínském moři. Pro astronomicky zadlužený americký stát, cítící se stále jako světový vojenský hegemon, jsou takto zatím vytvořeny podmínky pro  pokračující  setrvání v pozici největšího obchodníka se zbraněmi na Zemi. Ve znamení  pokračování a vytváření  dalších válek a konfliktů. Ve znamení  zabíjení dalších nevinných  občanů, civilních obětí , ve kterém mají USA „bohaté zkušenosti“ již více než dvě století.

Miroslav Kavij

sdílet na

34 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Frank1
2. 2. 2024 10:36
Ohodnotit příspěvek :
     

Proto nechteji USA konflikt ukoncit a Kongres obesel dementa a bude posilat dal zbrane. To je to, co tvrdim. Nezalezi na tom, kdo valku vyhraje (v Afghanistanu USA 20 let a pak utekli), ale jak dlouho valka potrva a jake zisky prinese bankam a zbrojarum. Proto proudi na Ukrajinu stale drazsi zbrane.
Banky a korporace ovladaji vlady KoZa uz dlouho. Jenom si toho nikdo nevsimnul, protoze je zakazano o tom psat v mainstreamu. Jak to? Jednoduse – vlady jsou zadluzene, veritele jsou bankovni korporace. Kdo plati, ten porouci. A to jsou veritele, ne dluznici!

Ladislav 💤
2. 2. 2024 10:45
Odpovědět  Frank1

Hnusáci od svého vzniku lžou, kradou, vraždí beztrestně, vnucují svůj řád a fašismus celému světu zabalený do slovíčka demokracie!
Většina národa je už přečetla a odhalila, že jsou to jen nafoukanci a tlučhubové! Už i Hutiové se jich nebojí a střílí na vojenské lodě! 👍

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Helena
2. 2. 2024 11:16
Odpovědět  Frank1

Omyl – kdo platí neporoučí. TUHLE VÁLKU TOTIŽ PLATÍME MY !!!!
MY SE OCITLI V POZICI TVRDĚ ŽDÍMANÉHO UMLČENÉHO OTROKA!!! PLATÍME TO ZÁPADNÍM ŽIDÁKŮM, CO VLASTNÍ ZBROJNÍ A BANKOVNÍ PRŮMYSL V KAŽDÉM LITRU PŘEDRAŽENÉHO BENZÍNU A NAFTY, V KAŽDÉM ROZSVÍCENÍ V KUCHYNI, V KAŽDÉM ZAPNUTÍ VARNÉ KONVICE, V KAŽDÉM ROHLÍKU A LITRU MLÉKA, KOUPENÉM V HITLERMARKETECH, V DANÍCH Z NAŠICH VLASTNÍCH DOMŮ – TAHLE “VLÁDA” NÁM BYLA PRÁVĚ JEN A JEN PROTO ZFALŠOVANÝMI VOLBAMI D O S A Z E N A !!! A VLÁDY ZADLUŽENÉ NEJSOU – ZADLUŽENÍ JSME MY !!! VLÁDY ZADLUŽUJÍ SVÉ VOLIČE !!!

unor 2022
2. 2. 2024 11:37
Odpovědět  Helena

Presne tak.

Frank1
4. 2. 2024 11:02
Odpovědět  Helena

Zadluzuji Americany, Cechy, Nemce. Proste vsechny, ktere Sioniste pres sve poskoky ovladaji. Ano, tuto zradnou vladu si Cesko nezaslouzilo a nevolilo ji. Dosadil ji tam Zid Rychetsky zmenou volebniho zakona tesne pred volbami. Proc nase zradna vlada kona jak kona? Protoze se citi byt v bezpeci. Jeste nikde je krome Madarska 1956 neveseli zradne politiky na kandelabry.

2. 2. 2024 13:30
Odpovědět  Frank1

Samozřejmě…ale to už jen kopání chcípající kobyly…
https://www.youtube.com/watch?v=t8D3uX84TQU&list=RDGMEMRpqX2eKUq0kW97LmkR0R1w&index=12

Honzas
2. 2. 2024 23:49
Odpovědět  Frank1

Píšete že vojenskou průmyslový komplex ovládá Spojené státy už dlouho. Ovládají Spojené státy už od druhé světové války– de facto vládnou bývalý generálové. Říká se jim hlídači demokracie. Demokracie ano ale té jejich.

Jaris.
3. 2. 2024 00:27
Odpovědět  Honzas

Musim se smat pohadkam, ze zapadni sklady se zbranema jsou temer prazdne a ze Rusko ceka, az se vyprazdni uplne a pak zvitezi. Samozrejme, ze zbrojarsky prumysl bezi na plne pecky. Vzdyt je to pro zapadni bastardy preci jen velmi lukrativni byznys.

Dalsi bomba – Nikdy never cinanovi, jak hlasal Stalin.
https://aeronet.news/ruska-celni-straz-zadrzela-v-zabajkalsku-na-dalnem-vychode-9-vlakovych-kontejneru-s-nakladem-uniforem-pro-ukrajinskou-armadu-cinsky-vyrobce-chtel-zasilku-poslat-pres-cele-rusko-do-polska/

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Frank1
4. 2. 2024 11:05
Odpovědět  Jaris.

Zbrojni prumysl USA vzdy podporuje rust ekonomiky USA, proto to valceni. Katastrofa pro US rypaky prijde, kdyz prestanou valky. Na mir nejsou potreba zadne vrazedne technologicky vyspele zbrane!!!!

Albi
2. 2. 2024 11:01
Ohodnotit příspěvek :
     

A pod pláštíkem humanity a lidských práv se pořád vraždí a vraždí – mrtvých pořád málo.

Albi
2. 2. 2024 11:12
Ohodnotit příspěvek :
     

Předseda Ústavního soudu vnímá masovou vraždu na filozofické fakultě jako příznak toho, jak hrubost prostoupila českou společností.
„To hrubnutí vidíme i ve veřejné debatě. Když už se tedy nemůžeme rovnou postřílet nebo mlátit klacky po hlavě, tak volíme čím dál silnější, expresivnější, agresivnější výrazy na adresu svých protivníků. A reakce potom bývají tomu odpovídající,“ říká předseda Ústavního soudu (Josef Baca) v rozhovoru, který je součástí projektu Seznam Zpráv.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/audio-podcast-galerie-osobnosti-na-co-mame-jeste-cekat-josef-baxa-rika-ze-ve-spolecnosti-se-musi-neco-stat-241769#
A co je příznakem hrubosti KoZa a bohužel – i vlády a provládních politiků ČR? Rozhodování ÚS, soudů obecně, premiéra. ministrů prezidenta “o nás, bez nás? Samý soucit, ohledy, empatie?

Jiné a jinde vraždy nejen nevadí, dokonce je podporujeme?

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Gales
2. 2. 2024 11:41
Odpovědět  Albi

Na hrubý pytel hrubá záplata.Tlak sebranky u koryt vyvolává protitlak ,,plebsu”. A jak se do lesa volá,tak se z lesa ozývá.Ta ozvěna musí být silnější.

Ladislav 💤
2. 2. 2024 12:01
Odpovědět  Gales

👍 NEeústavní soud svým zločineckým rozhodnutím vůči nám invalidům a důchodcům dál ostatním prodejcům najevo, že můžou i oni okrádat invalidy a důchodce a že se jim za zlodějny nic nestane!

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
ladik
2. 2. 2024 15:10
Odpovědět  Ladislav 💤

Tento nesoud potvrdil svým verdiktem jen to, že jakákoli krádež je v kapitalismu standardním a legitimním prostředkem k udržení politické moci.

janle57
2. 2. 2024 12:04
Odpovědět  Albi

U nás nevládne Pětikoalice,ale Šestikoalice,t.j. Pětikoalice a Ústavní soud,až tam k nim
přijde stížnost na protiústavnost zavedení korespondenčních voleb,které schválila PS
a které odporují současné Ústavě,tak nám normalizační kádr Baxa,který odsuzoval
v roce 1986 lidi za emigraci a znárodňoval jim majetek,suše oznámí,že se stížnost zamítá
a naše Ústava nebyla v ničem porušena,takže místní plebs znovu ostrouhá a celé příští
volby rozhodnout milióny vyprodukovaných českých popcornů a celým Bavorskem
s henleinovskými kořeny,máme se na co těšit !!

Ladislav 💤
2. 2. 2024 12:22
Odpovědět  janle57

….. + všechny zrádné TV bez vyjimky!

Gales
2. 2. 2024 11:37
Ohodnotit příspěvek :
     

I u nás se dařilo.- https://www.youtube.com/watch?v=8FuwpHNwEx8&t=35s

Pijack
2. 2. 2024 11:39
Ohodnotit příspěvek :
     

Vojenský transportní letoun Il-76, který se 24.1. 2024 zřítil v oblasti města Belgorod, byl sestřelen. Ukrajinci použili americký protivzdušný systém. Medveděv naznačil že sestřelení IL-76 mohlo být důsledkem vnitropolitických rozbrojů mezi “neonacistickými elitami v Kyjevě“. Zahájí Rusko proceduru uznání Ukrajiny jako teroristického státu?

To, že Ukrajina je teroristický stát říkám už od roku 2014. Pan Medveděv mi to jen potvrdil.

Máme ve vládě nacistu – nějaký fanatik Dvořák za STAN, ministrant pro Evropské záležitosti, najatý kašpar pro zničení české koruny a přechod na protektorátní měnu euro. Včera na ČT horoval pro jadernou válku proti Rusku !! Tohle šířil v živém přenosu a žádný státní zástupce he nažaluje i když jde o šíření nenávisti, vyvolávání války a další paragrafy.

Ladislav 💤
2. 2. 2024 12:03
Odpovědět  Pijack

To jim přece povolil zločinecký NEústavní soud! Cítí se být beztredtní a krytí touto sektou!

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
unor 2022
2. 2. 2024 11:43
Ohodnotit příspěvek :
     

Fiala pise vyzvy na zabijeni na hlaven tanku, ale spolecnost nam pry hrubne.
Ze nekteri nedrzi radeji HUBU zavrenou. Udelali by lepe.

Gales
2. 2. 2024 12:55
Odpovědět  unor 2022

Fiala prej může.Von je šéf. Blbec jeden.

stan
2. 2. 2024 12:14
Ohodnotit příspěvek :
     

A ta naše pí.a Černochová ještě v rychlosti podepsala tunel s F35. Budeme platit jak šílenci, letadla dostaneme až v roce 2031 a to jenom část. Ktomu se musí dobudovat infrastruktura, vyškolit sakra drahej personál a mít na zaplacení letových hodin a superpilotů, protože to nemůže pilotovat jen tak někdo.Takže suma sumárum, jsme někde kolem 400 miliard korun.Za tohle by měla jít ta bába debilní jít sedět.

Pijack
2. 2. 2024 12:32
Odpovědět  stan

Ta smlouva by mohla být skrečována, protože Černochová nebyla k tomu kompetentní a porušila zákon o vyhlášení tendru, který se měl konat. Ona ho prostě obešla. Takže předpokládám, že další vláda (pokud tady nezůstane ta protektorátní) smlouvu vypoví včas.

jsladin
2. 2. 2024 12:35
Odpovědět  stan

Hlavně, že jsme naše děti a vnuky nezadlužili navýšením důchodů.Zato zbytečná předražená letadla, v době dodání už zastaralé vrány je nezadluží.

janle57
2. 2. 2024 12:53
Odpovědět  stan

Pro tuhle rádoby vojandu je nejdůležitější,že F-35 mohou nést atomové bomby
a jak se na žumpě jménem Seznam psalo,že mohou podniknout jaderný útok
na Moskvu,takže čistě obranná zbraň,která chrání naší bezpečnost,pokud tady
tyhle křápy v budoucnosti budou,máme to jako Češi všichni spočítané,s USA na
věčné časy a nikdy jinak !!

Evžen
2. 2. 2024 12:15
Ohodnotit příspěvek :
     

To se to válčí když nám lidi platí zbraně.

Mike
2. 2. 2024 12:52
Ohodnotit příspěvek :
     

“Podle informačního listu amerického ministerstva zahraničí vzrostl americký zámořský prodej zbraní za rok 2023 o 16 procent na rekordních 238 miliard dolarů.”

A to je to, oč tu jde především.

2. 2. 2024 13:27
Ohodnotit příspěvek :
     

Milý Petře…už tady máš na chodníku pomníček…pořád čekáme na tu Urničku 😀
parlamentnilistycz/arena/monitor/-Mily-Petre-Fiala-dostal-pochvalu-primo-od-Zelenskeho-750092

lubkral
2. 2. 2024 15:06
Ohodnotit příspěvek :
     

Pravdou je, že doteď USA rozpoutaly jenom takové pošťuchovačky…Z toho nebyl žádný pořádný vývar. Až teď se jim na Ukrajině zadařil byznys… Proto si ho tak snaží udržet. Občas proložit nějakou lží o velmi agresívním nepříteli, který nás bude chtít tak za 4-10 let napadnout… Tedy některé státy udávají už i za 4-8 let…. Zřejmě na schůzi se svým vedením, kde dostávají úkoly plně nevěnovali svoji pozornost….

2. 2. 2024 17:09
Odpovědět  lubkral

Byznys,který nerozdýchají 😀

RASputin
2. 2. 2024 20:32
Ohodnotit příspěvek :
     

CIA vyvolává krizi Covid, aby se zmocnila evropských vlád.

USA vyvolávají válku s Ukrajinou, aby poškodily evropský obchod s Ruskem a poškodily euro.

USA vyhodí do povětří NS2, aby zničily evropské dodávky energie.

USA vyvolávají krizi v Perském zálivu, aby poškodily evropskou lodní dopravu z Číny

USA spustí dotace, aby ukradly evropské společnosti do USA

USA infiltrují evropské zelené, aby zastavily evropskou produkci potravin.

Evropané musí pochopit, že USA jsou ve válce s Evropou.

skeptik
3. 2. 2024 13:45
Ohodnotit příspěvek :
     

“Jejich obchodním modelem je válka”
Americký novinář James Risen popisuje ve své knize obrovský průmysl, který žije z boje proti terorismu a nemá žádný zájem v tom, byl tento boj ukončen. Rozhovor s ním přinesl německý časopis Spiegel.

Uvedl jste alarmující čísla. 2 000 soukromých firem nyní žije z obchodu s válkou. 850 000 lidí má přímý přístup k tajným aktům a produkuje ročně 50 000 tajných zpráv. Vypadá to jako nový průmysl, který se zde rozrostl. 
Ano, a také nemá žádný zájem na tom, aby to celé ukončil. Máme co do činění s novou situací v naší historii, která doposud nikdy neexistovala: je zde pozoruhodně velká skupina, jejíž příjmy závisí výhradně na válce. Válka je jejich jediný obchodní model. Všichni pracují ve skrytu, v malých společnostech jako Tysons Corner ve Virginii. Existují společnosti s miliony na tržbách, o nichž jsme dosud nic neslyšeli. Společnost General Atomics je například jedním z nejvíce profitujících aktérů této politiky. Společnost, která je vlastněna dvěma bratry, staví drony. Jen v roce 2012 získala vládní kontrakty v hodnotě 1,8 miliard dolarů. 

https://blisty.cz/art/79159-jejich-obchodnim-modelem-je-valka.html

Frank1
4. 2. 2024 10:58
Ohodnotit příspěvek :
     

Proto take vyslali Ziduli Nudli presvedcit nacky, ze dostanou zazracne zbrane na Rusa, aby jen vytrvali v boji. Zide podporuji nacky a genocidu Ukrajincu!!!! Holokaust se zrejme v jejich hlavach nekonal. Je to jenom prostredek k ochrane Izraele pri jeho vrazdeni Palesticu a jejich deti.

Jako Hitler vsem nackum sliboval, ze dostanou nove zazracne a tajne zbrane, ktere jim vyhraji valku. Mel kulove a pochybuji, ze mu nekdo jeste veril co rika.
Tady jde o to, aby konflikt trval co nejdele a US zbrojari meli zaruceny odbyt. Jejich zisky jsou pak zarucene. Ukrajinci dodaji blbce v uniformach, kterym nezbyva nic jineho nez to podporovat svou obeti na prikaz Sionistu a jejich poskoku ve vlade Ukrajiny.
V Afghanistanu ‘bojovala’ US Army 20 let a pak utekla.