politika

USA vyzvaly Rusko, aby „vrátilo Krym“, Krym vybídl Washington vrátit Aljašku

Na ruskojazyčné stránce amerického ministerstva zahraničí na Facebooku se objevil příspěvek, ve kterém „Spojené státy vyzývají Rusko, aby vrátilo Ukrajině plnou kontrolu nad poloostrovem.“

Vedoucí výboru krymského parlamentu pro lidovou diplomacii a mezietnické vztahy Jurij Gempel, komentující příspěvek s výzvou k „návratu Krymu“, vyzval Washington, aby šel příkladem a vrátil Rusku Aljašku.

Prohlášení amerického ministerstva zahraničí o Krymu je zasahování do záležitostí Ruska a zásahy do jeho legálních území, uvedl šéf výboru krymského parlamentu Jurij Gempel.

“Spojené státy nadále plodí hloupá a historicky negramotná prohlášení o návratu ruského Krymu, historického území Ruska, pod kontrolu Ukrajiny. Každý na světě si je dobře vědom toho, že poloostrov byl ruský a součástí Ukrajiny byl omylem. A pokud Spojené státy tolik touží po historické a územní spravedlnosti, mohou jít příkladem celému světu a vrátit Rusku jeho historické majetky v Severní Americe – Aljašku,“ řekl Gempel agentuře RIA Novosti.

Poslanec se domnívá, že prohlášení amerického ministerstva zahraničí o Krymu je obecně hrubým zásahem do vnitřních záležitostí Ruska a zásahem do jeho legálních území.

https://bit.ly/33DrJOt

sdílet na

3 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Pavla
8. 5. 2021 08:43
Ohodnotit příspěvek :
     

Po Krymu následuje Ice cream… 😀

Milan
8. 5. 2021 14:54
Ohodnotit příspěvek :
     

Anektovaný bol Havaj. Jeho nespomanie nikto?

Editor
8. 5. 2021 17:16
Odpovědět  Milan

nejen Havaj, Guam také, Marshalovy ostrovy také. Portoriko je okupované od začátku 20 století, stejně jako zátoka Guantanámo na Kubě.