politika

USA nedokázaly poštvat ruské elity proti Putinovi

USA marně doufaly, že protiruské sankce vyprovokují politickou elitu Ruské federace k státnímu převratu.

Vjačeslav Nikonov, vedoucí výboru Státní dumy pro vzdělávání a vědu, vnuk lidového komisaře SSSR pro zahraniční věci Vjacheslava Molotova, to řekl ve vysílání televizního kanálu «ТВ Центр».

“Součástí americké propagandy a stereotypního vnímání Ruska na Západě je to, že všichni ruští úředníci jsou extrémně zkorumpovaní a mají účty na Západě, takže silná rána proti této “zkorumpované elitě” je donutí bojovat proti Putinovi – toto je jeden z pilířů víry americké propagandy a politiky.

Ale to je fikce, protože ruští úředníci nemají právo vlastnit účty a nemovitosti v zahraničí. Kromě toho však byly zavedeny nové sankce, jako je zákaz prodeje amerických zbraní Rusku a poskytování amerických půjček.

Takže tím Rusku říkají: „Nikdy jste je od nás nebrali a proto vás teď o ně ještě připravujeme,“ uvedl poslanec.

Nikonov také poznamenal, že samotní Američané se stali nepřáteli ruské elity, která je dnes jako nikdy konsolidována v protiamerických pozicích.

“Problém Američanů, pokud chtějí vyjednávat s představiteli ruské elity, je ten, že budou muset s někým mluvit, ale již neexistují subjekty, s nimiž lze vést alespoň nějaký druh dialogu, protože celá elita je pod sankcemi. Proto důležitým vedlejším účinkem sankčních aktivit USA je navíc to, že nyní je ruská elita konsolidována více než kdy jindy,“ uzavřel Nikonov.

https://bit.ly/3eonA7o

sdílet na

1 Komentář
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Editor
9. 3. 2021 15:38
Ohodnotit příspěvek :
     

Základ je, že Američané nikdy nepochopili, nechápou a nikdy nepochopí ruskou duši. Žil byl v Rusku, dříve v SSSR jeden z největších klavíristů všech dob, Svjatoslav Richter. Po otci Němec, po matce Rus (sice žili na Ukrajině v Žitomiru a pak v Oděse). Od 50tých let směl jezdit po celém světě . Jeho otce na začátku války v Oděse popravili, protože byl Němec. Jeho matka se provdala za svého švagra Němce a žila v SRN. Richter sám byl bezdětný, sice byl ženatý se zpěvačkou Dorliakovou, ale byl homosexuál. Manželství řečeno právnicky nikdy nebylo konzumováno i když spolu žili celý život. Mnohokrát mu nabízeli v různých státech včetně USA azyl, že by se neuživil nepřicházelo v úvahu, natáčel pro nejrenomovanější společnosti, kdekoliv koncertoval bylo beznadějně vyprodáno, nejrenomovanější orchestry se praly o to, aby s nimi vystupoval. V 80 letech si koupil ve Francii v Tours stodolu, udělal z ní koncertní sál a každoročné tam pořádal festival. Jakékoliv nabídky k emigraci celý život odmítal s tím, že nedokáže žít jinde než v Rusku, že je Rus a Moskvan. Jakkoliv nesouhlasil s režimem, odmítal z Ruska emigrovat. Totéž Solženicin, jakmile mohl, vrátil se. to je to, co Američané nikdy nepochopí, ruská nátura.