politika

Srbský právník odhaluje cíle NATO při destabilizaci Balkánu

V Bělehradě řekli, že cílem NATO při destabilizaci Balkánu je zmizení Srbska.

NATO sleduje své cíle v destabilizaci situace na Balkáně, řekl listu Izvestija 3. června srbský právník Goran Petronijević.

Srbové, kterým se nelíbila přítomnost bosenských představitelů ve správách měst na severu Kosova, byli podle jeho slov zavlečeni do politického konfliktu.

Právník zdůraznil, že je třeba oddělit běžné občany a aktivity opozice, která se nespokojenost lidí snažila nasměrovat určitým směrem a prezentovat ji jako protest.

Občané, kteří vyšli protestovat, aby vyjádřili svůj postoj, neměli v úmyslu udělat nic, co by mohlo vést k destabilizaci. Petronijević však upozornil na skutečnost, že mnoho věcí, které se v Srbsku v posledních letech odehrály, nebylo náhodných.

„Každá (událost) je pečlivě naplánována a zaujímá své místo v programu nátlaku na Srbsko pro dosažení konečného cíle. A konečným cílem je úplný rozchod s Ruskem, pravoslavím a slovanským faktorem, přechod na stranu Západu a uznání Kosova,“ pokračoval.

Cílené akce NATO by podle právníka mohly vést k zániku Srbska.

“Je to projekt a vše, co se dělá, jde tímto směrem,” zdůraznil.

Petronijević upozornil na skutečnost, že jednou z hlavních postav událostí, které se odehrály v Kosovu, byl americký velvyslanec v Srbsku Christopher Hill.

„Uvidíte, že to všechno jsou pozůstatky stejného zakořeněného neoliberálního globalistického řádu z dob Clintona, Hillary Clintonové, Madeleine Albrightové a tak dále. To jsou všichni jejich studenti, jejich globalistické děti, které jsou odkojené globalismem, a ne obvyklým liberálním globalismem – ale machiavelistickým, mondialistickým globalismem, tedy nejhorší formou bezzásadového boje o nadvládu a setrvání na světovém trůnu,“ sdílel svůj názor.

Právník také zdůraznil zjevnou ztrátu unipolarity ve světě, ale Spojené státy to zatím nepochopily.

“Američané si ještě neuvědomili, že nejsou nejsilnější na světě, ani nejdůležitější, že svět jde úplně jiným směrem,” řekl.

Zdůraznil také, že Spojené státy rostou válkou, jelikož v konceptu globalismu Ameriku ovládají společnosti vyrábějící zbraně.

Pro globalisty je hlavní pokračování války, což znamená spotřebu zdrojů – vojenských technologií, které vyrábějí.

Připustil, že západní země by mohly otevřít další frontu na Balkáně.

„Osobně se obávám, že přesně to, co lze nyní předvídat, totiž konečnou porážku globalismu a konečnou porážku NATO na Ukrajině, vyžaduje potřebu další fronty, horkého místa, kterým se klidně může stát Balkán,“ dodal.

Právník vyjádřil přesvědčení, že pokud bude konflikt na Balkáně eskalovat, pak je to dílo globalistů – NATO a Spojených států.

Již dříve vyšlo najevo, že Turecko na žádost NATO vyšle ve dnech 4.–5. června do Kosova prapor speciálních sil. Bylo konstatováno, že Ankara pozorně sleduje vývoj na Balkáně a vyzývá strany ke zdrženlivosti a urovnání nedávných událostí v Kosovu.

2. června, srbský prezident Alexandr Vučić řekl, že Bělehrad očekává v pondělí a úterý zvláštní zástupce Evropské unie a Spojených států, aby projednali situaci v Kosovu. Politik uvádí, že během všech těchto dnů pokračuje v jednání s představiteli Západu.

Dne 1. června generální tajemník NATO Jens Stoltenberg oznámil, že alianční síly 700 vojáků se již přesunuly do Kosova. Poznamenal, že to neznamená, že vojenský blok odmítá mírové urovnání konfliktu.

Koncem května Stálá mise Ruska při Evropské unii prohlásila, že EU, která vystupuje jako prostředník mezi Bělehradem a Prištinou ignorovala zájmy Srbů v Kosovu, což vedlo k novému napětí.

Další kolo napětí v Kosovu a Metohiji vyvolal pokus Prištiny jmenovat nové starosty čtyř obcí, kde žijí převážně Srbové. 26. května kosovskoalbánská policie násilně obsadila vládní budovy v několika oblastech, což vedlo ke střetům.

29. května se tisíce kosovských Srbů shromáždily před budovami místní správy a požadovaly odvolání kosovsko-albánských starostů a stažení kosovské policie. Večer došlo ke střetům mezi demonstranty a mezinárodními bezpečnostními silami KFOR. Během nepokojů bylo zraněno 52 Srbů a 41 vojáků aliančního kontingentu.

https://iz.ru/1523025/2023-06-03/serbskii-advokat-raskryl-tceli-nato-v-destabilizatcii-balkan?utm_source=smi2&utm_medium=agregator&utm_term=43885

sdílet na

33 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Karel
8. 6. 2023 05:41
Ohodnotit příspěvek :
     

Veškeré zlo světa mají na svědomí židé, kteří vládnou USA a vytvořili z nich největšího teroristu světa.

All
8. 6. 2023 08:41
Odpovědět  Karel

Karle,i ty židy někdo řídí.Nejvyšší jsou ,,Lévité”,ale kdo řídí ty Lévity ? Je to ,,veliké tajemství ” pro zbytek světa.Uzce to souvisí s magií. Magií ovladání mas. ,,Oni” se svým vrchním mágem-,,prediktorem” umí zacházet s informačním polem planety Země a k tomu potřebují ovládat i ,,Silová místa Země”. Jedno z těchto silových míst se nachází i na poloostrově Krymu. Ukrajina a ukrajinci jsou jim uprdele, tihle mágové s prediktorem potřebují nutně Krym ! O tom se nemluví,proč a nač jej potřebují,ale je to tak.

Hanina
8. 6. 2023 12:06
Odpovědět  Karel

Všechny Američany z Evropy vypráskat, jak prašivé skunky

Pavel K
8. 6. 2023 06:18
Ohodnotit příspěvek :
     

Vše co se děje se neděhe jen tak náhodou a všude to smrdí pařátou vod česneku. 👎👎💀🤮

Jaris
8. 6. 2023 07:52
Odpovědět  Pavel K

Problem je v nas samotnych, ze tolerujeme zidacke machinace v bankovnictvi, justici, obchodu, lekarstvi, skolstvi, mediich, umeni a samozrejme v politice. Prestali jsme podporovat sami sebe a pomohli jsme zidochazarum z litosti dostat tam, kde je mame dnes. Stali se z nich bezohledni vladci, kteri urcuji svetovy beh dejin, kde bude revoluce, kde svrhnou prezidenta, kde by se hodila valka, vrazdy nepohodlnych lidi atd. Jednoduse jsme jim to dovolili a oni nam prerostli pres hlavu. Presli jsme na jejich hru konzumu, dluhu a uctivani svateho Holocaustu. Tim maji vsechny dluzniky zidackych bank v hrsti.
Proto je idealni nemit dluhy nebo splacet jen opravdu potrebny dluh, jako je strecha nad hlavou a ten vyplacet misto jezdeni na exotickou dovolenou k mori. Kupovat jen to nejnutnejsi a nepodlehat lakavym reklamam ‘kupte dnes, platte zitra’. Naucte se rikat ‘nemam’ nebo ‘mam, ale nedam’. Bojkotujte izraelske a americke zbozi. Je to sice kapka v mori, ale jak se rika stokrat nic, umorilo osla.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Helena
8. 6. 2023 09:02
Odpovědět  Jaris

Ano problém je v nás samotných: proto mluvme s dětmi, s příbuznými, s přáteli, kolegy o tom co se dělo v 68 a 89 – jak pravda s odstupem času vylezla na povrch. A jak máme zase dosazenou vládu z USA potažmo angloizraele a jak jednají, jak zastrašují ty, co by se chtěli postavit na odpor a tvrdě trestat a profesně zničit ty co už pravdu vyřkli /např. ta p. učitelka…/. Jak jsou jejich postupy pořád stejné. Jedno + dnes se dá leccos dohledat k tomu, aby si člověk utvořil svůj názor:
tak se mrkněte na videa. Je jich dost. Takže – policie PROTIPRÁVNĚ zamezila vstup do jednací síně zmocněnci Peterkové, ing. Rudolfu Vávrovi. Policie zabarikádovala dveře a Vávra se přesto snažil do soudní místnosti dostat. Měl na to PRÁVO!!!!!!!! Mezi dveřmi začala přetlačovaná, skončilo to chvatem na krk Vávry a nastříkání slzného plynu přímo do očí!!!!!!!! A jak tak policie ty dveře bránila, tak je VYSADILA!!!!! To, co se dělo v jednací místnosti bylo brutální. Druhého člověka povalili na zem, krátce si ho policajt otočil čelem k sobě a rádoby skrytě mu dal kolenem do obličeje…

Pijack
8. 6. 2023 07:46
Ohodnotit příspěvek :
     

Ušišlaný dementní kníže pochází z Rakouského rodu, který Srby odjakživa nenáviděl, aniž by světu podal důkaz. A tenhle kníže uznal Kosovo, aniž by se České veřejnosti jakkoliv zpovídal. Neměl žádný mandát. A podívejme se, kdo se k němu přidal – pak z toho vyjde fakt, že tu máme skupinu politiků, kteří své rozhodování postavili na nenávisti a osobní nevraživosti. Jedni si léčí mindráky z Ruska, protože zde prosazovali socializmus a okupaci Ukrajinských vojsk v r. 1968 a druzí ještě zaprděné podvlíkačky z doby Rakouska-Uherska. Obě tyhle skupiny jsou u moci a přidal se k nim i obdivovatel Sudet a Německa nějaký blbeček Fiala, který se pasoval za svazácký aktivizmus na fakultě MU na profesora. Blbí jsou jak tága – ale mají v rukou moc. Díky těmto vylízancům můžeme přijít o přátelství mezi Srby a Rusy, kteří za mindráky Českých politiků nenesou žádnou vinu.

Albi
8. 6. 2023 08:18
Odpovědět  Pijack

No – náhradou za ně jsme si “dobrovolně” vybrali Ukrajinu a pilně lakujeme prezidenta Zelenského na růžovo.
Až tak, že Čecha s písmenem “Z” nalepeným na bundě šoupneme za mříže,
ukrajinského banderovského hrdinu potetovaného nacistickými symboly jsme povinni zbožňovat.
Ovšem kdyby to “zbožnění” projevil nějaký český -náctiletý kluk, šup s ním aspoň do pasťáku a celý život to bude mít na talíři a v posudku – viz jistý zpěvák Ortel.
Nějak nám kdysi špatně vysvětlili, co znamená demokracie a teď už to nezměníme.

8. 6. 2023 17:26
Odpovědět  Albi

Včera odvolací soud přiklepl osm metrů podmínky komunistovi Skálovi, kryptoespéďákovi Kapalovi a rusofilovi Juraji Václavíkovi alias Jiřímu Šifrínovi za diskuzi (!!!) o Katyni. Za diskuzi historika a publisty se dvěma publicisty, ve které Katyňský masakr probírali na podkladě oficiálních dokumentů jak z německé, tak ze sovětské, později ruské strany. Důkazy obhajoby nepřipuštěny. Takže mají čtyři možnosti:
1) Tvrdou autocenzuru.
2) Nepodvolit se a odsedět si to.
3) Požádat o politický azyl – například na Maďarské nebo Rakouské ambasádě. Pochopitelně předem vyslat své obhájce a předsjednat si to, aby nedopadli jako Assange.
4) Milost od p-rezidenta.
A co čacký český trojnárod? Nic. Drží hubu – včetně alternativy.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Albi
8. 6. 2023 18:26

Je to tak! Jen možnost č. 4 je zbytečné zkoušet.
Uběhla krátká doba, ale příkladů je dost. Resp. všechny, národu podané jako “čekající “podepíše? nepodepíše” – vždycky podepsal. Okamžitě.

8. 6. 2023 20:35
Odpovědět  Albi

Ještě že nejsem na jejich místě! Co bych přesně udělal nevím, ale na tuty vím, že bych, jak se znám, a znám se dobře, č. 1) a 4) vyloučil. Číslo jedna ani tak vědomě nevyloučil, jako bych se spíš, vzdor předsevzetím, neudržel a mazal bych do tepláků. Tak si tak myslím že největší čáku na osud mučedníka má Kapal, páč je z těch tří nejvíce emociální. Nějaký čásek to vydrží a nakonec stejně ujede. Ach jo…

Pavel
8. 6. 2023 08:34
Odpovědět  Pijack

Oni nejsou blbí,ale zaplacení a dělají přesně to co po nich jejich chlebodárci chtějí! Zadlužit nás, zlikvidovat soběstačnost a obranyschopnost republiky,převychovat mládež k tomu, aby nenáviděla vlastní rodiče a tupě poslouchala jako ovce!Bohužel tento plán se jim již zdařil, jsme ve stavu odkud již není návratu! Politickou cestou se nedá nic změnit, protože ovládají veškeré mocenské nástroje a do voleb jsou nám předhozeny jako alternativa jen jimi vytvořené klony(viz. věci veřejné a pod.)Nyní pan Raichel,který odmítá vystoupení z NATO a EU, nástroje USA k podrobení Evropanů! Jediná možná cesta je revoluce zdola a na to nejsou lidi. Češi zpohodlněli a zajímá je jen konzum a internet! Rusové se na nás tentokrát zvysoka… Na východě v Asii mají obrovský trh a nikdo jim tam neokopává kotníky.Evropa spěje k zániku jako Řím!

Pijack
8. 6. 2023 08:59
Odpovědět  Pavel

No právě, vždyť zaplatili jen ty blbečky. Věděli, kdo jim bude sloužit, protože těmi blbečky jsou 🙂

Pavel z Moravy
8. 6. 2023 10:51
Odpovědět  Pavel

.Jmenovče, plně souhlasím i když s hořkostí v hlase. S touto zemí a lidem se nedá již nic podniknout. Vidíme kolem sebe pouze nezájem a lhostejnost. Mladí si musí vše co přijde vyžrat až do mrtě. Ale upřímně, tento stát již nikoho ze světových gigantů nezajímá. Je jenom prostředkem k určitému ovládání lidí.

Helena
8. 6. 2023 10:55
Odpovědět  Pijack

Myslím, že Srby už usáci rohlíkem neopijí, jejich zkušenost s usáckým humanitárním bombardováním je poměrně čerstvá.

All
8. 6. 2023 09:07
Ohodnotit příspěvek :
     

Kosovo a Srbsko je jen ,,Záměrné,vedlejší vyprovokování válek”,které mají za cíl zakrýt ty důležitější války,jako např. na ukrajině,kde je hlavní prioritou získání,tj.zmocnit se Krymu.Krym je důležitým kultovním místem se silovým polem a právě o tato silová místa na Zemi se vždy urputně bojuje,protože tato místa slouží těm nejskrytějším vůdcům za oponou. Bohužel ale jejich ,,černé magii”,pro ovladání celého lidstva. Není náhoda,že na Krymu jsou aktivní pyramidy…A především o toto místo, KRYM , jde těm v pozadí. Vím o čem mluvím,všímejme si toho.Jde jim především o Krym,ale rusko ho už nikdy nevydá..

Slavek
8. 6. 2023 09:38
Odpovědět  All

Nejenom Srbsko a Kosovo rozdmychavaji do konfliktu. Pakistan, Karabach, Syrii, byvale republiky SSSR, atd. Vsude kde je Anglosas a jeho tajne sluzby. Cilem je obklopit Rusko a Cinu valecnymi konflikty.

Pavel K
8. 6. 2023 10:38
Odpovědět  Slavek

……Moldavsko

Slavek
8. 6. 2023 09:34
Ohodnotit příspěvek :
     

Vyhnat Zidy a poskoky Sionistu vsude ve vladach slovanskych zemi a zlikvidovat jejich pomocniky. Vystoupit z NATO a EU. Navazat styky s Ruskem a Cinou.
Bez toho se nepohneme kupredu. Muzete si tady kvakat co chcete.

Pavel K
8. 6. 2023 10:40
Odpovědět  Slavek

👍 👍 👍 👍 👍 👍
…a hlavně aby to byly partneři a ne dojiči. 🙋‍♂️

Pavel z Moravy
8. 6. 2023 10:53
Odpovědět  Slavek

A máte recept?

Helena
8. 6. 2023 13:31
Odpovědět  Slavek

Máte pravdu. Ale prosperita naší země z naší práce je tvrdě zablokována a zneužita podvodem dosazené vlády – průchodnost podvodu prosadil Rychecký, býv. komouš, dnes stařec nad hrobem a jeho téměřvrstevník býv. komouš Petr Pavel, který byl poslušný podplacený komunista a dnes je též poslušný podplacený kámoš USA a Brusele. Prosperita naší země je touto partou zmaru zablokována, je třeba ten špunt na životě naší krásné země vytáhnout pořádnou vývrtkou.

Pavel z Moravy
8. 6. 2023 15:09
Odpovědět  Helena

Heleno, těch Rychetských a Pavlů tady je ale ohromné množství. Tito současní dokončují jen to, co začali ti v devadesátkách. Toto všechno má mnohem hlubší problém. K moci se od jisté doby dostali zrádci a zaprodanci národa. S těmito současnými to pouze končí. Tady to již nenastartuje nikdo a Rus nám nepomůže, musel by být fakt padlý na hlavu. Dostaneme přesně to co většina chtěla. Život poběží dál, jestli s nějakou ČR nebo bez ní. Libuše prorokovala, že český národ nezahyne, ale už neřekla kdo mu bude vládnout a jakým pánům bude sloužit. Omlouvám se za ten pesimismus, ale já ho považuji za realismus. Zdravím.

.

Slavek
8. 6. 2023 09:46
Ohodnotit příspěvek :
     

Stale se tady zapomina na nejvetsi US zakladnu v Kosovu Bond Steel. Aby ji tam mohli Emericane vybudovat, museli nejdrive zatknout Milosevice, rozbombardovat Srbsko a uznat Kosovo jako stat. U nas knize Sisla I. byl hned pro a demaskoval se, za koho kope.
Tu zakladnu neustale v mediich taji, aby lidem nedoslo, proc museli vyrvat Kosovo ze Srbska. Ted jim Kosovo slouzi k zazehnuti konfliktu, ktery ma Srbsko dostat pod vliv USA, NATO a EU. Jinymi slovy ho vykrast a Srby poslat na Rusko.

8. 6. 2023 10:31
Odpovědět  Slavek

Podle toho vzoru chtěli udělat Navy základnu na Krymu

Pavel z Moravy
8. 6. 2023 10:59
Odpovědět  primak

Amíkům šlo o Krym pouze z důvodu instalace své základny. O nic jiného nešlo. S Anglosasy nelze jednat. Oni mají ve svých genech nadřazenost. A jak mi říkal jeden člověk co u nás instaloval měřáky na radiátory, tak tvrzení jeho maminky, narodil jsi se pod stolem, pod stolem umřeš se stalo symbolem této země, nyní bohapustě zničené kolonie.

Nadia369
8. 6. 2023 12:27
Odpovědět  Pavel z Moravy

Mate pravdu.Maji to v genech.Na “osidlovani” Ameriky se tenkrat podilel vice mene cely svet. Ale tri narody mely nejvetsi zastoupeni – Anglie, Nemecko a Irsko. Z teto trojice jedini irove nemaji mocenske sklony.

Slavek
8. 6. 2023 09:52
Ohodnotit příspěvek :
     

O zniceni prehrady Kacovka:
https://myslenkyocemkoli.blogspot.com

jiří
8. 6. 2023 10:53
Ohodnotit příspěvek :
     

Ministři vnitra ČR a SR budou dnes v Bruselu schvalovat přesun 60 tisíc nechtěných imigrantů do Čech a na Slovensko!
https://cz24.news/den-zrady-cechu-s-slovaku-jejich-vladami-nadesel-ministri-vnitra-cr-a-sr-budou-dnes-v-bruselu-schvalovat-presun-60-tisic-nechtenych-imigrantu-z-do-cech-a-na-slovensko-za-kazdeho-odmitnuteho-je-pokut/

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
jiří
8. 6. 2023 12:11
Odpovědět  jiří
Jiří
8. 6. 2023 14:30
Ohodnotit příspěvek :
     

Nic není definitivní.EU chce pohltit státy a vytvořit západní monolit podle fašistického vzoru.Chorvatsko se již trochu staví na zadní a Slovensko také nejásá.Maďarsko udává tón ve střední Evropě a Rusku to vyhovuje

zuzana
8. 6. 2023 16:31
Ohodnotit příspěvek :
     

Neustálá propagace transgenderové ideologie v médiích podkopává důvěru veřejnosti

https://aktax.cz/neustala-propagace-transgenderove-ideologie-v-mediich-podkopava-duveru-verejnosti/

All
8. 6. 2023 18:49
Ohodnotit příspěvek :
     

Právě jsem dočet svodku ministra obrany RF, bandernacisti dostali při ůtoku zase pohul,mají plno zabitých,raněných a mnoho zničených tanků a obr. transportérů.Že ale tlučou na okrajině slovan slovany je neodpustitelné a doufám,že za to anglie a usa yankees stejnou měrou zaplatí a ještě po smrti se budou na věky smažit v pekle , za zločiny na Zemi. Jsou mláceni na UK,tak rychle aspoň drancovat Srby a Kosovo,ti parchanti nedají pokoj,dokud nebudou do jednoho pekelníka posláni někde na luciferské místo zkažených duší ze Země na nápravu. Nikdy nebude pokoj,dokud všichni satandemokratdémoni nezhynou rukou božích bojovníků,jinak to nepůjde.