politika

Rusko může otevřít 13 nových případů o teroristických aktivitách USA

JURIJ GORODNĚNKO

Spojené státy od roku 1949 pravidelně tráví své odpůrce chemickými a biologickými zbraněmi.

Foto: © TASS/AP

Igor Kirillov, šéf Síly radiační, chemické a biologické obrany Ozbrojených sil Ruské federace, varoval před další provokací USA vůči Rusku. Spojené státy podle jeho slov připravují na Ukrajině inscenaci sabotáže na jednom z jaderných zařízení za použití chemických, biologických zbraní.

Igor Kirillov zejména upozornil na skutečnost, že v lednu Ukrajina zakoupila více než 50 bezpilotních vzdušných prostředků (UAV) “Bayraktar” vybavených připojeným aerosolovým zařízením. Tyto UAV lze použít k rozprašování biologických přípravků a toxických chemikálií. 

V důsledku této diverzní akce plánují obvinit Rusko z použití nebo pokusu o použití zbraní hromadného ničení a získat povolení generálního tajemníka OSN pro „mezinárodní“ vyšetřování. Toto vyšetřování, samozřejmě pod záštitou západních zemí, by mělo vést k vyloučení Ruska z mezinárodních organizací, včetně Rady bezpečnosti OSN.

Fото: © Global Look Press / Keystone Press Agency / Yulii Zozuliaukrinform

Paralelně se plánuje použít toto vyšetřování k vyvíjení tlaku na Čínu a Indii s cílem přimět je k uvalení sankcí proti Ruské federaci. V důsledku toho by se Moskva, podle záměru autorů provokace, měla ocitnout v politické a ekonomické izolaci.

Důležitý detail: tento scénář není jen plánován, ale podle velitele jednotek RCBZ Ruské federace se již realizuje.

Podle Igora Kirillova byl 21. dubna 2022 na pozice ruských jednotek z UAV shozen kontejner s ampulemi. Plánovalo se, že při jejich rozbití dojde k chemické reakci, která způsobí výbuch a požár s uvolněním toxických látek, které nejsou zahrnuty v seznamech úmluvy. Co se týká obsahu zadržených ampulí – je proveden chemický rozbor v laboratoři Vědeckého centra Ministerstva obrany Ruské federace, akreditované Organizací pro zákaz chemických zbraní. Výsledky analýzy budou včas zaslány technickému sekretariátu OPCW.

Na závěr šéf jednotek RCBZ Ruské federace připomněl, že Spojené státy jsou dnes jediným státem ve světových dějinách, který použil všechny tři druhy zbraní hromadného ničení. 

Během 2. světové války Američané svrhli atomové bomby na Hirošimu a Nagasaki, za války ve Vietnamu a Iráku použili toxické chemikálie a smrtící patogeny. 

Tyto a další zločiny stále zůstávají bez řádného posouzení příslušnými mezinárodními organizacemi.

Poslední tvrzení vyžaduje samostatný komentář. 

Faktem je, že posouzení relevantních mezinárodních organizací nebylo provedeno nejen kvůli blokování ze strany Západu. Je to částečně naše chyba. Faktem je, že SSSR a poté Rusko již dříve obvinily Spojené státy jak z vývoje, tak z použití biologických a chemických zbraní.  Navíc předaly příslušné důkazy OSN.

Od roku 1949 do roku 1988 Sovětský svaz předal OSN materiály o 13 skutečnostech velkého a malého použití zbraní hromadného ničení za účasti USA. 

Pojďme se na některé z nich podívat.

V letech 1951-1953 SSSR předal OSN dokumenty o použití biologických zbraní Američany během Korejské války proti Severní Koreji a Číně.

V letech 1948-1960 SSSR předal materiály o použití taktiky “spálené země” pomocí chemických a biologických zbraní britskou armádou za účasti Spojených států proti obyvatelstvu Malajska.

V letech 1961-1971 byly předány materiály o použití stejné taktiky americkou armádou v Jižním Vietnamu, Kambodži, Laosu a Thajsku.

V roce 1982 Sovětský svaz předložil OSN dokumenty o financování CIA vývoje a distribuce geneticky modifikovaných komárů přenášejících malárii v Afghánistánu. Tento vývoj byl proveden v biolaboratořích na území Pákistánu.

V roce 1985 SSSR předložil OSN dokumenty o činnosti amerických biolaboratoří v Jižní Africe a Izraeli. Američané studovali možnost dopadu určitých bioagentů na určité rasové (negroidní) a etnické (arabské) skupiny.

Sovětský svaz zároveň předal materiály o možném zapojení vojenské laboratoře ve Fort Detricku (Maryland, USA) ve vzniku viru imunodeficience a také jeho záměrné distribuce v Africe. Toto obvinění podpořilo 25 zemí.

V letech 1990-2000 vyšetřovaly agentury OSN „únik“ nebezpečných patogenů z amerických vojenských základen ve Španělsku a Keni. Rusko se těchto vyšetřování účastnilo. Vyšetřování ukázalo, že „úniky“ měly jednoznačně účelový, plánovaný charakter.

Zdůrazňujeme: všechny materiály o těchto zločinech byly registrovány u OSN a jsou k dispozici světové organizaci.

Všechny tyto dokumenty lze dnes aktualizovat. V tom případě by bylo pro Američany mnohem obtížnější zařizovat jejich provokace.  Přeci jen by se s nimi spojil jistý negativní obraz, založený na základě dokumentů registrovaných v OSN. Image země, která má nejdelší program rozvoje a hlavně používání biozbraní. S takovou image, vlastně se statusem „teroristického státu“, bude čím dál těžší někoho obviňovat.

Tato práce je mimo kompetenci Ministerstva obrany RF. Formálně je zařazena do funkcí ministerstva zahraničních věcí, které se zase musí opírat o názor odborníků na mezinárodní právo, virologů. Ale ti, kteří jsou zvyklí se z nějakého důvodu hrdě nazývat „vědecká komunita“, z nějakého důvodu mlčí.  Otázka zní: proč? 

Je to o to podivnější, že bioterorismus je namířen proti každému občanovi naší země, každému obyvateli naší planety. A dosáhnout uznání Spojených států jako „teroristického státu“ je možné pouze společně, společným úsilím.

https://bit.ly/3vihsWt

sdílet na

6 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
All
27. 4. 2022 09:21
Ohodnotit příspěvek :
     

Kdyby to USA nedělaly,nevytvořili by rusové raketu Sarmat, Podarok pro Washington. Ozvěnu Usa z ruské tajgy.

Pavel
27. 4. 2022 09:33
Ohodnotit příspěvek :
     

Všechny tyto organizace, které by to měly vyšetřovat jsou pod vlivem grázlů z USA. Mne stačilo co jsem se dozvěděl z knihy o Fidelu Castrovi, který jasně řekl jaké metody terorismu amíci s kubánskou floridskou mafií proti jejich zemi uskutečňovali. Nevím, jak je to teď, ale pochybuji, že by přestali. Kromě klasických teroristických činů zkoušeli likvidovat úrodu různými sajrajty apod. Již jsem to zde avizoval. Kniha od Ignácia Ramoneta- Biografía a dos voces, tedy v překladu Životopis ve dvou hlasech přesně vše popisuje. Nejlépe je přečíst si ji v originále, kdo umí španělsky a dokonale pochopí co jsou amíci zač, i když si možná myslí, že to ví.

Gales
27. 4. 2022 11:38
Odpovědět  Pavel

Temnota nás ohlupuje.Musíme rozfoukat plamen pravdy….Válka ,,nepoznaných světů“? Slyšel jsem,že i myšlenky se můžou zhmotnit a napomoci něco zrealizovat.Jestli je to možné,tak je to důvod proč nesmíme nahlas říkat,že Putin vyhraje

Pavel
27. 4. 2022 16:54
Odpovědět  Gales

Absolutní souhlas.

27. 4. 2022 16:53
Ohodnotit příspěvek :
     

Skvělý náhled do historie. Díky!

Martin
30. 4. 2022 08:48
Ohodnotit příspěvek :
     

Ano je to tak, zrada se připravuje na RF, .. USA ví že média po celé EU prosadí jejich Falešnou pravdu. Lidé nenechte se napálit. Zde je poselství Panny Marie ze dne: 28.11.2011 cituji: Na obloze se objeví velká znamení, lidé budou v údivu. Dítka mého srdce, lež dosáhla Evropy, unie zemí se ukázala být zradou. Dojde k velkým bojům o ropu, národ, který bude mít její největší zásoby bude mít Korunu Moci. Konec citace. Z toho vyplývá, že Brusel v područí USA plánují zradu a svedou ji na RF. Až se toto stane, pak víte od kuď vítr foukal. Zlo už neví jak pošlapat a pošpinit RF. Avšak všechno to zlo se obrátí proti strůjci.