politika

Putinův „hluboký stát“

Začnu, jak se může zdát, “ze široka”. 

Hodně poslouchám různé projevy prezidenta Ruské federace Vladimira Putina. A nedávno jsem sledoval další dva velké rozhovory jiného rozvědčíka Andreje Bezrukova.

Oba mají hodně společného. Oba sloužili v Zahraniční zpravodajské službě, pouze jeden v legální rozvědce (linie L) a druhý v nelegální (linie N) vedení “S” KGB SSSR.

Moje osobní přesvědčení je, že Zahraniční zpravodajská služba (Služba vnější rozvědky SVR) je elitou elit, nejoddanějších, vlasteneckých a nesobeckých důstojníků, kteří podstoupili jak pečlivý výběr, tak vynikající výcvik.

Moje rodina sama je úzce spjata se zvláštními službami, můj dědeček je policejní plukovník, můj otec sloužil ve zvláštních silách KGB, sám jsem snil od raného dětství a připravoval se na službu v kontrarozvědce. A v kruhu přátel mé rodiny bylo také mnoho rozvědčíků.

Proto mohu s jistotou říci, že to co řeknu dále, je přesvědčení velké většiny z nich (a také mé).

Putin i Bezrukov čestně sloužili mimo domovinu jako rozvědčíci. Ale zatímco byli v popředí, byli zrazeni v týlu. 
Zrazeni těmi, koho považovali za “svoje”.

Země, které sloužili, přestala existovat. A Rusko, v novém formátu, se na dlouhou dobu dostalo pod vnější kontrolu a bylo po mnoho let drancováno a ponižováno.

Proto, mimochodem, zazněla Putinova slova o bombě, kterou Lenin položil pod státnost SSSR, stanovující republikový princip územního dělení (proti kterému, jak je známo vystoupil Stalin).  Mimochodem, před dvanácti lety jsem napsal, že rozdělení na republiky bylo špatné, že zpočátku bylo nutné vytvořit federaci. 
Ale dnes to není o tom.

Jak pro Putina, tak i Bezrukova (i pro mě) je kolaps státnosti SSSR hluboce osobní. 

Když byli mimo domovinu, nemohli s tím nic dělat. A byli nuceni sledovat, jak jejich vlast ničí hloupí a zkorumpovaní zrádci.

Putinovým super úkolem není, aby byl každý Vasja šťastný a bohatý, ale znemožnit nový kolaps ruské státnosti. Protože pokud nebude stát, nebude ani Rusko. A když nebude Rusko, nebude existovat blahobyt, ani lidská práva, ani sociální záruky.

Proto po návratu domů zpravodajští důstojníci Putin, Ivanov, Naryškin, Sečin a několik dalších pod vedením a patronátem Primakova, vytvořili neformální sdružení, které se často v tisku nazývá «Озеро» (Jezero). 
Začali získávat sílu, hromadit zdroje a měnit okolnosti.

Protože jsou to rozvědčíci, a ne pěchota, nerozběhli se k nejbližší barikádě s pistolemi v ruce, ale začali dělat to, co je učili – pronikli do nepřátelského prostředí. V tomto případě do okupační administrativy. 
Pronikli až na vrchol a pak ji dostali pod kontrolu.

V důsledku této operace Gauleiter Jelcin byl najednou „unavený a odešel“ (vím, že to tak neřekl, smysl toho se nemění). Poté Putinův tým pokračoval v získávání síly, hromadění zdrojů a změnách okolností. 

A do roku 2007 se stal tak silným, že zazněl Putinův mnichovský projev.

A v roce 2008 za pár dní porazili americkou loutku Saakašviliho.

A v roce 2014 vrátili Krym a podporovali LDNR.

A v roce 2015 ruské síly začaly ničit teroristy v Sýrii a zachránily Asada (a syrskou státnost jako takovou).

A v roce 2018 Putin ukázal světu nadzvukové střely.

A nyní, poté, co opakovaně prokázali skutečnou suverenitu Ruské federace, 1. července 2020 byly vedením země odstraněny z Ústavy Ruské federace ty zákony, které do ní zanesli američtí „konzultanti“ Jelcina. Ustanovení, která omezovala suverenitu a umožnila mezinárodním (čtěte „západním“) strukturám ovlivnit dění v Rusku.

„Hluboký stát“ (rozvědka) Putina dnes dostává podporu „hlubokého národa“ a na papíře deklaruje obnovení suverenity Ruské federace.

A každý hlas „pro“ změnu Ústavy RF je další cihlou ve zdi chránící národní suverenitu Ruska.

Zkráceno

Alexander Rogers
https://bit.ly/2BJeIbB

sdílet na

11 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Danuška
7. 7. 2020 20:39
Ohodnotit příspěvek :
     

Rusko má štěstí, že se objevil Putin. Česko si dávno rozparcelovali turkomongolští zloději Babiš, Kellner, Bakala, Tykač, Křetínský & Roman, Dospiva & Haščák, Komárek, Chrenek, Toman, Zemek, Kutal & Šišma, Rittig, Janoušek, ale protože občané pořád platí Babišově vládě daně, tak jsme se jako stát ještě viditelně nerozpadli. Jako třeba Libye. Ale lze v takovém stavu mluvit o české suverenitě?

Editor
8. 7. 2020 20:26
Odpovědět  Janinna

Kam se ztratil článek o té americké pamětní medaili 2.sv. války, co na ní chybělo Rusko?

Editor
8. 7. 2020 20:48
Odpovědět  Janinna

Aha, ale proč to nemůžu komentovat? Musím na pana domácího, mohu to upravovat, ale komentovat ne.

Editor
8. 7. 2020 22:26
Odpovědět  Janinna

Aha, tak to netuším, jak jsem se k tomu propracoval, to je v době, kdy jsem byl s tím budíkem a nějak mi to uteklo a najednou před pár dny jsem se na to díval. Aha, četl jsem něco, co´s tam dala a bylo to v nabídce staršich příspěvků, tak asi tudy …

Administrátor
8. 7. 2020 22:28
Odpovědět  scipio

je tam nastaveno 14 dní. Můžu změnit. Janinna vidí do systému;)

Editor
8. 7. 2020 22:30
Odpovědět  josh-xy

netřeba, díky, jenom jsem na to narazil poprvé a špekuloval jsem, čím to je.

Administrátor
8. 7. 2020 22:37
Odpovědět  Janinna

Tedy, na tuhle lumpárnu, už jsem zcela zapomněl.