politika

Putin vyzval ukrajinskou armádu, aby převzala moc do svých rukou a vrátil banderovcům přezdívku od Rudé armády 

“Vypadá to, že pro nás bude snazší se dohodnout než s tou bandou narkomanů a neonacistů, kteří se usadili v Kyjevě a vzali jako rukojmí celý ukrajinský národ,” řekl ruský prezident.

Putin vyzval ozbrojené síly Ukrajiny, aby složily zbraně, a vrátil banderovcům přezdívku, kterou jim dala Rudá armáda. 

Je mnohem snazší dohodnout se na budoucnosti Ukrajiny s vojáky ozbrojených sil Ukrajiny, kteří složili zbraně, než s kyjevskými úřady.

Na zasedání Rady bezpečnosti to prohlásil ruský prezident Vladimir Putin, informuje PolitNavigator.

Prezident staromódně nazýval banderovce bEnderovci – tak nazývali ukrajinské kolaboranty sovětští vojáci, kteří je ničili během Velké vlastenecké války.

„Nedovolte benderovcům a neonacistům používat vaše děti, manželky a staré lidi jako lidské štíty. Vezměte moc do svých rukou, vypadá to, že pro nás bude snazší se domluvit s vámi než s tou bandou narkomanů a neonacistů, kteří se usadili v Kyjevě a vzali jako rukojmí celý ukrajinský národ,“ naléhal ruský prezident.

Hlavní střety přitom podle jeho slov nyní probíhají právě s ukrajinskými nacistickými formacemi, a nikoli s ozbrojenými silami Ukrajiny.

“Chci maximálně ohodnotit akce ruských vojáků a důstojníků. Jednají odvážně, profesionálně, hrdinsky.  Plní svou vojenskou povinnost, úspěšně plní úkol zajistit bezpečnost našeho lidu a naší vlasti,“ dodal Vladimir Putin.

https://bit.ly/3HniPWo

sdílet na

1 Komentář
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Frank
26. 2. 2022 10:15
Ohodnotit příspěvek :
     

Doufám, že to tak Rusové od těch banderovských sviní brzy vyčistí, aby tam lidé mohli začít zase normálně žít. A také doufám, že nebudou brát zajatce. Je to zbytečná ztráta času a prostředků.