politika

Putin dnes mluvil o svém původu

Ruský prezident Vladimir Putin na slavnostním předávání cen hovořil o svém rodokmenu, který tvořili obyčejní rolníci a dělníci a je spojen s osudem země.

Hlava státu při slavnostním předávání státních vyznamenání a medailí Hrdiny práce upozornila na slova režiséra Nikity Michalkova, oceněného titulem Hrdina práce.

„Nikita Sergejevič Michalkov vyprávěl úžasnou věc, úžasný příběh o spojení časů, generací – jeho předek byl strážcem pečeti prvního z Romanovců. Přibližně od stejné doby, doložené církevními záznamy, moji předkové byli prostí rolníci a poté prostí dělníci. Je pro mě velkou ctí být přítomen dnešnímu ceremoniálu,“ obrátila se hlava státu na režiséra, uvádí TASS.

Prezident Putin poznamenal, že „právě toto spojení města a venkova, spojení vědy, kreativity, reálné výroby, umění, péče o lidi, propojení našich tradičních bratrských a sesterských konfesí, to vše z nás dělá jednotný, mocný, neporazitelný ruský národ.”

Předseda Svazu kameramanů, režisér a herec Nikita Michalkov přijal z rukou Putina na Den Ruska znamení Hrdiny práce.

„Vladimire Vladimiroviči, vy velmi dráždíte naše západní partnery a také velmi dráždíte ty, kteří si před více než 20 lety mysleli, že do Kremlu přišel poslušný úředník, s kterým bude snadné se dohodnout, a který plní přání jiných lidí. Bůh to zařídil tak, že se spletli,“ řekl režisér v neděli na ceremonii.

Podle Michalkova se v tuto chvíli rodí nová země. 

„Tam, na Donbasu, se rodí nové Rusko, rodí se tam nová elita. Tito lidé, dá-li Bůh, se vrátí domů s vítězstvím a mohou mít otázky. Chci věřit, že alespoň všichni kdo jsou v tomto sále, budou vědět co odpovědět těmto lidem,“ dodal.

Michalkov také poděkoval prezidentovi za ocenění. 

„Moc vám děkuji za toto vysoké ocenění, toto je nejvyšší ocenění. Chtěl jsem poděkovat všem svým kamarádům, bez kterých by nebylo možné toto ocenění získat,“ řekl.

Ruský prezident Vladimir Putin již dříve při slavnostním předávání státních cen a medailí Hrdiny práce poblahopřál Rusům k svátku, který je „věnován naší rodné zemi, naplněné hrdostí na svou historii a vírou v její budoucnost.“

Ruský prezident poznamenal, jak důležité je, aby občané byli jednotní.

Pro Pokec přeložila Janinna.

https://bit.ly/3O8Dh13

sdílet na

12 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
13. 6. 2022 01:50
Ohodnotit příspěvek :
     

Hezký článek, díky. Polidštil mi Gosudara. Jenže jsem ho pro slzy nemohl dočíst. Jméno režiséra Michalkova mi totiž připomnělo, že skonal "skvělý starosta Dolních Břežan" (jak se o něm vyjádřil jeho přítel, neméně skvělý tvor jménem Rakušan) Věslav Michalik. Zemřel na výletě v horách, jak jsem před chvílí četl na hovínkách. No a to mi připomnělo, že v horách přepadla kmotra s kosou i Petra Kellnera a dostal jsem bobky, že se archanděl Michael nakrknul, čapnul svůj plamennej meč, a začal tu dělat pořádek. A že by proto tahle smrtící horská epidemie mohla potrefit i další naše přední ničite... pardon... činitele. "Ještě že eman už nejezevčí na Vysočině; co bychom si pak, my ubohé siroty, počali?" zvolal jsem, a ta představa jak sirotím mě tak dojala, že jsem se rozbrečel ještě víc, než předtím, když jsem to četl na hovínkách. Jdu si poplakat do bulanu.

13. 6. 2022 07:22

Taky na těch hovínkách pro sicher zrušili diskuzi, aby se jim to asi nezkolabovalo pro mnoho děkovných dopisů…

Pavla
13. 6. 2022 07:44
Odpovědět  primak

😀

Frank
13. 6. 2022 08:12
Odpovědět  primak

Hovínky někdo ještě čte?

13. 6. 2022 16:19
Odpovědět  Frank

Aj na cemperkydy a jinam chodím. Je třeba být v obraze jak myslí a co kutí nepřítel, jinak je každý boj už předem prohraný.

13. 6. 2022 07:20
Ohodnotit příspěvek :
     

Na horách (na těch britských, no ony to jsou spíše kopce) na výletě zemřel také britský bývalý PM Robin Cook, 4 týdny po tom co v jejich parlamentě ze zadní lavice, při debatě jak se vrhnout na Saddáma, jim řekl, že ta slavná Al-Kajda je vlastně database bojovníků Mudžahedžínů, co vytvořili CIA proti Sovětům v Afghanistanu, nikdy né v Iráqu.

Karel
13. 6. 2022 09:19
Ohodnotit příspěvek :
     

Kdyby Rusko nemělo Putina, muselo by si ho vymyslet. Je to muž na svém místě.

Ladislav
13. 6. 2022 09:55
Ohodnotit příspěvek :
     

Prostě pan Putin a světový státník číslo jedna!

Gales
13. 6. 2022 10:00
Ohodnotit příspěvek :
     

Západní a prozápadní ksindl ho pořád pohřbívá a on,jim navzdory,furt žije.Už by je z toho mělo yebnout aby nepřivolali neštěstí. Jestli se smí chválit Putina,tak ho chválím a jestli ne tak ne….

Ladislav
13. 6. 2022 17:03
Odpovědět  Gales

A já ho chválit budu! A ostatní fašisti, ať se klidně pokakaj, jak ten ukrajinec u výslechu!

14. 6. 2022 17:45
Odpovědět  Ladislav

Taky si drobet zaskanduju: Pu-tin-je-pa-šák!!! .. Eman-je-ko-kot!!! .. Lav-rov-je-tří-da!!! .. Li-pa-vský-je-kaš-par!!! .. Za-ch-ro-vá-je-kla-sa!!! .. Ov-čá-ček-je-šá-ša!!! .. Šoj-gu-je-fra-jer!!! .. Afro-cho-vá-je-pí-ča!!!
Joj, to jsem si zgustnul!

Gales
14. 6. 2022 19:24

U nás je samá lepší sorta.