politika

Politolog Bennett: za vraždou Tatarského stojí Ukrajina, USA, Velká Británie a Izrael

V Petrohradě byl spáchán atentát na ruského vojenského zpravodaje Vladlena Tatarského.

V neděli zahynul vojenský zpravodaj Maxim Fomin (Vladlen Tatarskij) při výbuchu v jedné z petrohradských kaváren v centru města. Zraněno bylo také 32 lidí, osm z nich je ve vážném stavu.

Vyšetřovací výbor uvádí, že pachatelka teroristického útoku byla zadržena.

Darja Trepova je podezřelá z organizování zločinu. Uvádí se, že to byla ona, kdo Tatarskému daroval figurku, která obsahovala výbušniny. 

Případ výbuchu v petrohradské kavárně byl překvalifikován na článek trestního zákoníku “Teroristický čin”, oznámil Vyšetřovací výbor Ruska.

Vyšetřovatelé mají důkazy, že plánování a organizace zločinu byly prováděny z ukrajinského území.  Podezřelá Darja Trepova zastává opoziční názory, je podporovatelkou Nadačního fondu proti korupci (FBK) (organizace je v Rusku uznávaná jako extremistická a je zakázaná).

Vyšetřování nadále pokračuje. Vyšetřovatelé objasní celý řetězec osob zapojených do spáchání trestného činu, od pachatelů až po zákazníky, v prohlášení uvedl vyšetřovací výbor.

Komentář Scotta Bennetta

Americký politolog Scott Bennett připustil, že Vladlena Tatarského mohli s podporou Západu zabít ukrajinští radikálové. O svou verzi událostí se podělil v pondělí 3. dubna s listem Izvestija.

Bennett předpokládá, že exploze v Petrohradě byla provedena pomocí cizí technologie, konkrétně satelitů poskytnutých Londýnem a Washingtonem.

„Myslím, že se jedná o společnou operaci USA, Spojeného království a Ukrajiny”.

Podle politologa je do toho pravděpodobně zapojena také izraelská zpravodajská služba a agentura pro speciální úkoly Mosad.

Když mluvil o důvodech toho, co se stalo, poznamenal, že tímto způsobem organizátoři doufají, že vyprovokují Rusko k odvetným akcím.

„To vše má na Západě posílit způsob myšlení aliance během druhé světové války. Zní to velmi machiavelisticky, ale takto se vedou psychologické války, “ uzavřel partner listu Izvestija.

Pátá kolona

Výběr pachatelů

Lidé, kteří dříve vyšli do ulic na podporu organizací zakázaných v Rusku, dnes bez váhání souhlasí s teroristickými útoky. Vražda Tatarského je toho jasným potvrzením, řekl listu VZGLJAD politolog Pavel Danilin.

„Ukrajinské speciální služby vybírají lidi určitého typu jako pachatele teroristických útoků na území Ruska.  Zpravidla jsou morálně nestabilní. Navíc takové postavy nejčastěji „zářily“ ve své práci pro extremistickou strukturu-zahraniční agent FBK,“ připomněl Pavel Danilin, ředitel Centra pro politické analýzy.

Trepova podezřelá z účasti na výbuchu v kavárně je aktivista v organizaci extremisty Alexeje Navalného.

Danilin má podezření, že dívka skutečně věděla o přítomnosti výbušnin ve figurce, kterou předala Vladlenu Tatarskému. 

„Trepova splnila tento úkol za peníze. A úkoly, které dostala, jak se nyní ukazuje, jí dali zástupci ukrajinských speciálních služeb. Myslím, že v tomto případě můžeme mluvit i o britském MI-6, který dohlíží nejen na Ukrajince, ale i na FBK,“ přiznává politolog.

„Ukrajinské speciální služby aktivně spolupracují s agenty, jejichž páteří jsou aktivisté FBK,“ poznamenal. 

Podle Danilina byl zločin v Petrohradu spáchán za účelem zastrašení společnosti. 

„Jedná se o teroristický čin namířený proti novináři, který měl určité přesvědčení. Vidíme zničení politického protivníka pro jeho názor a pozici. Je důležité, že to bylo spácháno společensky nebezpečným způsobem,“ uvedl a připomněl, že počet zraněných již přesáhl 30 lidí. 

Danilin také označil vraždu Darji Duginy, Vladlena Tatarského, stejně jako pokusy o atentát na Vladimira Solovjeva a Konstantina Malofeeva, za články stejného řetězce.

Alexandr Dugin: Vražda Vladlena Tatarského má hlubší příčiny

Vražda Vladlena Tatarského má hlubší příčiny, než by se na první pohled mohlo zdát. Ideolog ruského světa Alexandr Dugin, který při teroristickém útoku přišel o dceru, poukázal na dvojí dno této tragédie.

Večer 2. dubna byl v Petrohradě zabit známý vojenský zpravodaj Vladlen Tatarskij. Alexandr Dugin nejenže oblíbenému blogerovi a válečníkovi věnoval publikaci „Takto se tvoří historie skutečných ruských světců“, ale také se vyjádřil k zadržení podezřelé.

Darja Trepova je podezřelá z vraždy vojenského zpravodaje Vladlena Tatarského. Už byla zadržena a dokonce byly zveřejněny i záběry z výslechu. 

Dugin řekl, že to není jen zločin jedné dívky. Je to zločin systému.

Za ten výraz tváře, za ten pohled, za tu řeč krutého zabijáka, který si vůbec neuvědomuje odpovědnost za své činy, nese vinu celý systém našeho školství, kultury, – píše Dugin ve svém telegramovém kanálu.

Vlastenectví a racionalitu vystřídal komfort, komici, digitální služby, sociální sítě. 

A zde jsou důsledky takové výchovy.

A koneckonců vždyť ona není ani Ukrajinka, ani nacistka, ani vycvičený agent britských speciálních služeb (jako Maria Pevčich)To je výsledek sociálně-kulturní politiky liberalismu v Rusku, říká Dugin.

Další úroveň vyšetřování podle Alexandra Dugina povede ke GUR, ukrajinskému prezidentovi Vladimiru Zelenskému a dále k MI6, CIA a nakonec k prezidentovi USA Joe Bidenovi. Ale pokud jde o podezřelou z vraždy Tatarského, ta stráví život ve vězení.

Pokud má duši, bude se mučit a trpět. A tak, že jakékoli utrpení těla bude působit jako úleva. Ona sama byla zabita, zničili ji, proměnili v monstrum, uvědomění a pochopení u ní paralyzovali liberálové, říká Dugin.

Možná, že Západ po tomto incidentu očekával, že v Rusku začnou nepokoje, nevylučuje Dugin. Žádná občanská válka ale nebude. Naopak dojde ke konsolidaci našeho národa a státu. 

Vždyť Vladlen je hrdina a symbol. Všechny nás spojuje. Bude inspirovat odvahu a odhodlání osvobodit stále více měst a stále více nových území, zdůraznil Dugin.

A Trepova… 

Její samotný obraz je závažným argumentem. Kdo z ní udělal to, čím se stala? To vyžaduje co nejpečlivější a nejdůkladnější studium. Vladlena udělal takovým, jakým byl a je a už nikdy nepřestane být – Bůh. Vytvořilo ho Rusko, víra a kultura. Udělali ho Rusové, ruský národ, kteří skrze něj dýchali, mysleli, cítili a mluvili, – řekl Alexandr Dugin.

Dugin vysvětlil, že kořeny takových útoků sahají velmi hluboko. A bez pochopení skutečných příčin a pák budou potrestáni pouze viníci, ale je nutné vymýtit skutečné nepřátele, kteří mrzačí celé generace.

https://bit.ly/3U8Appu

Názor Vladimira Ovčinského

“Příběh s agenty ukrajinských struktur nezačal dnes, děje se od prvních dnů SVO. Ostatně, jak vznikl Ruský dobrovolnický sbor (RDK), který bojuje na straně ozbrojených sil Ukrajiny a zabíjí vlastní bratry? Tito lidé opustili Rusko, přes třetí země se po dohodě s SBU (bezpečnostní služba Ukrajiny) dostali na Ukrajinu, kde prošli speciálním výcvikem a nyní bojují proti Rusku. 

Tito lidé mají kontakty po celém Rusku, ve strukturách, o kterých jsme mluvili. Taková situace není dnešní.  Tyto struktury jsou známé již poměrně dlouho. Už před začátkem SVO jsme věděli, že některé skupiny, včetně těch profašistické orientace, jsou v kontaktu s banderovci, s lidmi Šuchevyče a tvoří s nimi jeden celek. Jde o typickou teroristickou skupinu ruských občanů, kterou koordinuje SBU”, řekl Vladimir Ovčinskij, kriminalista, generál ve výslužbě, bývalý šéf ruské kanceláře Interpolu, ve vysílání televizního kanálu Solovjev Live TV.

Tak co, soudruzi, teď už jste pochopili, kdo jsou nepřátelé lidu?

Pozoruhodná je úzká spolupráce páté kolony. 

V případě vraždy Vladlena se sešli:

1. GUR MOU – Vojenská zpravodajská služba Ministerstva obrany Ukrajiny (a případně SBU)
2. FBK Navalného.
3. Kolaboranti od Ponomareva.
4. Zrádce z NBP (o něm zde  https://t.me/boris_rozhin/82090 ), který pracoval pro Chodorkovského.
5. Aktivisté „Ne válce“.

A to se ani nedotýkáme problematiky potenciálního zapojení dalších cizích zpravodajských služeb.

Podle zveřejněných informací byla Trepova v kontaktu s některými „ukrajinskými novináři“ a „dostávala od nich úkoly“. 

Formát budoucí reakce nyní závisí na úřadech. Pokud bude existovat podpora obecně rozšířeného přání mohou být důsledky srovnatelné s důsledky atentátu na Kirova, který vedl k vážným vnitropolitickým změnám v zemi. 

Nejde o srovnávání Kirova s ​​Tatarským, jde o to, že tato vražda může ve vztahu k vnitřní opozici a stejným nepřátelům lidu, které „vymyslel paranoidní Stalin“, ale kteří „najednou“ žijí mezi námi, vyvolat lavinu jistých a dávno dozrávajících rozhodnutí. Přičemž vzhledem k předchozím zkušenostem není vůbec nutné, že vše proběhne podle až tak tvrdé verze.

Pro Pokec24 přeložila Janinna

https://bit.ly/3K6XS5B

sdílet na

8 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
4. 4. 2023 01:45
Ohodnotit příspěvek :
     

“…že tato vražda může ve vztahu k vnitřní opozici a stejným nepřátelům lidu, které „vymyslel paranoidní Stalin“, ale kteří „najednou“ žijí mezi námi, vyvolat lavinu jistých a dávno dozrávajících rozhodnutí.”

No a je to tady. Však už je načase.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
jiří
4. 4. 2023 10:41

Vypadá to na pěkný fičák.

4. 4. 2023 14:02
Odpovědět  jiří

Kéž by se přehnal i přes nás.

aamater
4. 4. 2023 03:38
Ohodnotit příspěvek :
     

RF by sa mala za tento teroristický útok odplatiť jej strojcom. Možnosť na to má v Sýrii!!! Židom by mohli zostreliť lietadlá ktoré by útočili na Sýriu. Veď nakoniec Žid nesie zodpovednosť za zostrelenie Ruského prieskumného lietadla, keď ho zámerne použili ako krytie. No a bastardom z USA tiež majú čo oplácať. Nord Stream a Nord Stream II sa len tak ľahko nezabudnú, či?

Frank
4. 4. 2023 08:41
Ohodnotit příspěvek :
     

Doufám, že Rusko bude recipročně reagovat.

4. 4. 2023 17:08
Odpovědět  Frank

Putin na to půjde jistě jinak. A má trpělivost jako žádný jinýu. Nejsme jako oni.

Gales
4. 4. 2023 11:15
Ohodnotit příspěvek :
     

S teroristy se má jednat jako s odpadem. Po výslechu a usvědčení z teroristického činu,je hodit živé do hluboké jámy odkud by nemohli vylézt.

5. 4. 2023 00:05
Ohodnotit příspěvek :
     

Politolog Bennett: za vraždou Tatarského stojí Ukrajina, USA, Velká Británie a Izrael.
No páááni! Kdo by to bejval řek…