politika

Scott Ritter: Jedu do Ruska zbořit zeď rusofobie

Bývalý zpravodajský důstojník americké námořní pěchoty se chystá navštívit Rusko a natočit dokument. Jeho hlavním cílem je zničit zeď rusofobie, která je založena na nevědomosti. 

„O Rusku nic nevíme,“ je si jistý Scott. Jako příklad uvádí Van Cliburna, kterému se v roce 1958 na chvíli podařilo přimět Američany, „aby se na Rusy začali dívat jako na lidi“.

O Rusku nic nevíme. Proto jsme s Jeffem přistoupili k realizaci projektu. Je teď vhodná doba o něm mluvit, Jeffe? 

JEFF NORMANVždycky je ten správný čas, jdi na to. 

Tak o tom prostě povíme. Říkám tomu „Stavění mostů“ nebo „Mosty míru“. Nebo “Najdi svého vnitřního Van Cliburna.” Možná málokdo tohle jméno zná, ale brzy se o něm dozvíte, protože natočíme dokumentární film. 

Van Cliburn byl mladý pianista z Texasu. V roce 1958 se přihlásil do Mezinárodní soutěže Čajkovského, odletěl do Sovětského svazu a ohromil publikum svým provedením Beethovena. A nakonec vyhrál hlavní cenu. Na krátkou dobu pomohl strhnout zeď. Lidé začali komunikovat a stýkat se. 

Pak samozřejmě sestřelili Garyho Powerse (americký pilot, který prováděl průzkumné mise pro CIA. Jeho letoun byl 1. května 1960 sestřelen při letu nad územím SSSR ve Sverdlovské oblasti. Powers přežil, byl odsouzen sovětským soudem za špionáž k 10 letům vězení. O rok a půl později byl vyměněn za sovětského zpravodajského důstojníka Rudolfa Abela, pozn.red.), pak byla operace v Zátoce sviní, Kubánská raketová krize – všechno se zase vrátilo zpátky. 

Ale na krátkou dobu došlo k průlomu a na obyvatele Sovětského svazu, na Rusy, jsme se začali dívat jako na lidi. Teď to chceme zkusit zopakovat. To samozřejmě neznamená, že jsem Van Cliburn, ne. Jsem Scott Ritter. Doporučuji každému Američanovi, aby objevil svého vnitřního Van Cliburna. 

Co potřebujete, abyste zbořili zdi rusofobie? Prolomit strach založený na nevědomosti. Tento strach umožňuje Hollywoodu a mainstreamovým médiím vykreslovat krajně nepravdivý obraz Ruska, jeho lídrů a role, kterou Rusko hraje v dnešním světě. 

Příští měsíc pojedu do Ruska. Už to není tajemství, “Komsomolskaja pravda” vydává mou knihu a já se vydám na knižní turné. Tato kniha je o odzbrojení. Tato kniha musí začít bořit zeď nevědomosti.  Pokusíme se natočit dokumentární film, shromáždíme materiál a uděláme z toho film. A pak pojedeme na výlet po Spojených státech a ukážeme lidem, že to jde. 

22. ledna 2024 můžeme v amerických ulicích shromáždit miliony lidí. Ukazuje se, že se snaží zopakovat pochod milionů lidí v New Yorku, protože New York teď není pro takové pochody nejvhodnějším městem. Ale to je volitelné. Bylo by lepší, kdyby to byla celonárodní akce. 

Shromažďujeme miliony lidí v San Franciscu, v Los Angeles, v Detroitu, v Miami, v New Yorku, ve Washingtonu, v Bostonu – všude. Jen jeden den. To je vše, o co žádám. Vyjděte a řekněte americkým elitám, že kontrola nad zbrojením je jedinou otázkou, na které ve volbách záleží. Protože to je v těch volbách to nejdůležitější. 

Datum vysílání 03.04.2023.

Pro Pokec24 přeložila Janinna

https://bit.ly/40UrtWL

sdílet na

40 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
4. 4. 2023 02:03
Ohodnotit příspěvek :
     

“…Garyho Powerse (americký pilot, který prováděl průzkumné mise pro CIA. Jeho letoun byl 1. května 1960 sestřelen při letu nad územím SSSR ve Sverdlovské oblasti. Powers přežil, byl odsouzen sovětským soudem za špionáž k 10 letům vězení. O rok a půl později byl vyměněn za sovětského zpravodajského důstojníka Rudolfa Abela…” 

K tomu dodám, že syn Powerse je také takový “budovatel mostů”. Když navštívil to atommuzeum v Brdech, tak se tam potkal s doktorem Skálou, dali spolu řeč, a spřátelili se. Bureš pak hodil ten jejich pokec na YT. Teď někdy se k nám zase rychtuje a už se se Skálou dohodli, že spolu zase daj řeč. Už se na ten pokec imperialisty se soudruhem těším.

Burák
4. 4. 2023 08:37

Skála měl být předseda KSČM a zůstali by v parlamentu. Filip byl nemastný, neslaný a potopil stranu. Já je nevolil ale jako protipól tam prostě chybí. Od té doby, co tam nejsou se dějí hrozné věci a je slyšet jen Kateřinu Konečnou. Jinak ten rozhovor se synem Powerse jsem vůbec neviděl a zkusím si ho najít. Díky za tip.

Pavel z Moravy
4. 4. 2023 11:05
Odpovědět  Burák

Skála nemohl být tenkrát předsedou, protože pražská klika kolem Filipa byla příliš silná. Jeden můj známý, komunista, který již pár roků nežije mi o tom dával info. Ti ostatní mimo pražskou organizaci byli roztříštění. Koneckonců, vždyť stejné je to i dnes s naším národem. Někdo říká, pojďme do odboje, tedy my lidé přes 60, 70 let života a vůbec si neuvědomuje základní pravdu, že staří již nic nezmění. Krom svých rad nemohou dělat nic. Pamatuji na svoje dědoušky ve věku 70 roků, cigárko, faječka, štamprlička zelené nebo borovičky a pokec se sobě rovnými. Přece by po nich nikdo nemohl chtít nějaký odboj, vždyť na to již neměli věk. Nyní je řada na našich dětech ve věku 40- 50 roků, ale promiňte mi upřímnost, ti jsou opravdu tak pohodlní, že se raději nechají zotročit než aby pohli svojí prde.lí. Samozřejmě čest výjimkám. Proto v naší zemi z toho co se děje nevidím východisko. Všechno to bude muset přirozeně vyhnít. Nemusíte souhlasit, ale tak to vidím já.

Standa
4. 4. 2023 15:49
Odpovědět  Pavel z Moravy

Nesouhlasím! Dědouškové( bábdrdlinky) mají také svůj hlas .Je nás třetina-skoro. Přinejmenším ve výchově vnuků a výkladu toho, co bylo dříve a , co je nyní. Nelze to necha pouze ,, VYHNÍT”! A sedět na zadku.Tím se pouze nahrává propagandě. To znamená , že se ustoupí a bude mlčet a nechá se působit pouze jednostranná propaganda?. To je cesta do pekel!
Tehdy měli dědečkové zaručené jistoty a mohli podporovat i mladé a poté,, , cigárko, faječka, štamprlička zelené nebo borovičky a pokec se sobě rovnými.”!

Pavel z Moravy
4. 4. 2023 17:59
Odpovědět  Standa

Nevím, ale myslím si že na výchovu 40 a 50 letých je pozdě a jelikož jsou vnoučata jejich děti, tak největší příklad je u rodičů. Ale chápu jak to vše myslíte. Já jen, že když už běžíte do 8. patra, moc nálady už na výchovu nemáte. To už je nějak tak přirozené.

Boomer
4. 4. 2023 20:17
Odpovědět  Pavel z Moravy

.. no, kecy vám jdou ,dědkové, to jo. Ale jste schopni své potomky naučit, jak a z čeho vyrobí molotova, který se sám aktivuje po dopadu? Pokud ne, zabírali jste místo na světe zbytečně.. kecálkové!!

Pavel z Moravy
5. 4. 2023 17:11
Odpovědět  Boomer

Opravdu pro vás nemám slov.

paulusek
9. 4. 2023 12:33
Odpovědět  Boomer

Na tebe si, smetáku, budu dávat pozor.

Pavel K
9. 4. 2023 13:04
Odpovědět  paulusek

😊 😊 😊 😊

Autor
4. 4. 2023 22:19
Odpovědět  Pavel z Moravy

Já vás chápu, ale nesouhlasím. Ne, proto aby dědouškové šli dělat rvoluci, či co. Ale je důležité – možná vždy to nejdůležitější v tradicích v celém životě – předávat TY hodnoty a tradice, které vytváří Člověka. Někdy stačí opravdu jen jedna nezapomenutelná věta, nějaký příklad.
Já dnes chápu, co mne doopravdy formovalo a byly to vždy maličkosti. Děda z máminy strany nebyl svatoušek, prožil tvrdý život od r. 1905 do 1987, velmi málo cestoval, ale myslím si, že prožil dma na vesnici skutečný život, který mu mohu jen závidět. Můj táta byl zase nejprve vojákem z povolání a pak účetním (skončil jako vedoucí finančního oddělení velkého podniku) a byl teda spíše úředníkem. Přesto i on prožil Život, i když zas plný jiných obtíží. Dnes mu závidím. A víte proč oba prožili Život? Protože oni chápali, co je skutečně důležité a to co se nedá nikdy koupit. To je starost o rodinu. O budoucnost.
Je to podobné jako boj s blbostí – nedá se prakticky vyhrát, ale ten boj je nezbytný a nutný.

Albi
4. 4. 2023 15:48

Díky za odkaz. Skála si vždycky vybere zajímavou osobu.

K dnešnímu tématu:
Nemyslím si, že by Scott měl nějaký trvalejší úspěch s tím odzbrojováním. Dám ti naopak odkaz (pokud jsi neviděl) na rozhovor s Petrem Bystroněm
https://www.youtube.com/watch?v=qN7CXDOIGK4

“””””(* 1972 Olomouc – německý politik českého původu, od října 2015 bavorský zemský předseda strany Alternativa pro Německo. Dne 24. října 2017 byl zvolen poslancem Německého spolkového sněmu za AfD. Do Spolkového sněmu byl zvolen i při volbách roku 2021)”””””.

Bystroň moc dobře jen pár slovy vysvětluje, že – a proč – vlastně války byly a budou – konkrétně od času asi 12.45, ale nejzajímavější pasáže se mi zdají být od 9.50 (pokud nechceš sledovat celé – 25 min.).

K něčemu mohou být výhrady, něco mlžeme vidět jinak, ale na tenhle argument ještě nikdo neupozornil a podle mě ho ani nikdo nemůže vyvrátit. A nenapíšu, který to je, protože Bystroň ho vysvětlí krátce a jasně a hlavně lépe než bych to dovedla přetlumočit (zbytečně) já a byla by škoda, kdyby se někdo spokojil jen s tím jedním vysvětlením, když si může poslechnout (krátký) rozhovor celý.

4. 4. 2023 22:29
Odpovědět  Albi

Díky. Juknu na to před spaním. 😀

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Albi
4. 4. 2023 15:25
Odpovědět  Burák

To si nemyslím, Buráku.
Ještě dnes stačí jen říci “komunista” a plno lidí se “opupínkuje”. Někteří další se sice přímo neopupínkují, ale mají za to, že plivnout i jen na to SLOVO znamená, že jsou něco lepšího.
A nevysvětlíte jim to a nevysvětlíte. Zrovna tak Scott některým lidem v USA nikdy nevysvětlí, že i Rusové jsou LIDI.

ijn
4. 4. 2023 08:57

syn GP už byl 25.4 a je velmi příjemný “občanský mírotvorný aktivista”, který do Atommuzea (spolu s 40 USA důchodci-všichni bývalí členové těch třípísmenkových služeb) dorazil k prohlídce a diskusi o nebezpečí válek ……..výstup: bývaly doby kdy to bylo 50:50 USA:RF,….. což však dnes zdaleka neplatí a hypersonické rakety Kinžal s obrovskou ničivou silou a přesností by z RF měly za jasného vítěze.

Ukrajina je ztracené území a jakékoliv snahy o ofenzívu pouze usmrtí další statisíce vojska všech fanatiků B9 včetně Slováků Čechů Poláků……!!! Prostě válečná jatka!!! Kdy tohle dojde našim loutkám a dostanou pokyny z Tržiště 15 je pouze otázka času??? Až utratíme poslední korunu do USA za zbraně!!!!!!!

Albi
4. 4. 2023 15:51
Odpovědět  ijn

Tu poslední korunu jsme utratili už tak dávno, že nikdo asi neví kdy.
Teď si to vesele drandíme na dluhy.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
5. 4. 2023 00:01
Odpovědět  Albi

Jojo. To se jim to hoduje, když to platíme.

4. 4. 2023 17:02

Neznám podrobnosti, jak to Skála s tím mladým Powersem zaonačil, nicméně, co jsem někde četl – to není moc dlouho, co byl v Česku – tak ho prezentovali, jako velkého hrdinu a jeho taťku taky. Příčemž ten Powers měl kliku, že to přežil, on byl vyslanej na ten let jako jasná provokace, to co měl tam vyšpionovat, už bylo Američanům dost známo z předešlých letů.

A tak hlavní účel byl zamezit setkání Eisenhowera s Chruščevem v Paříži – což se podařilo – aby se dále mohlo jet močálem temným. A Eisenhower pochopitelně nemohl popřít, že o tom nevěděl, jaký by to byl préza, aby přiznal, že si Pentagon dělá co chce bez milého POTUSe. Podobně i další POTUSové, jako Carter, Reagan, a j. Taky Trump, co chtěl skončit se Syrií, tak mu tam hned na to šoupli pár raket na Assáda.

aamater
4. 4. 2023 03:46
Ohodnotit příspěvek :
     

Len nech natáča, nech sa tí debili v USA aj k niečomu konečne priučia.

marie
4. 4. 2023 07:52
Odpovědět  aamater

Ještě než Scott odjede, nechť si pustí písně Shamana a bude v šoku. Nevadí, že tomu nebude rozumět, protože to je rusky, ale dostane ho to, jako vás všechny, kteří si to pustíte. Nemá to chybu. Je to paráda.

sergej
4. 4. 2023 03:51
Ohodnotit příspěvek :
     

 Důstojník americké námořní pěchoty by v gutlince byl snad i zavřený za podporu co by proruský šváb. 🙂 Tedy tady jedou noty asi nějaké slonovinové věže, tfujtajbl.
 https://dfens-cz.com/uz-zase-by-radi-zavirali-lidi-a-vyhazovali-je-z-prace/comment-page-3/?show=comments#comment-352459
4.4.2023 v 3:41

Markýza
4. 4. 2023 09:23
Odpovědět  sergej

Opáčko, Sergeji, píšeme opáčko.

sergej
4. 4. 2023 09:40
Odpovědět  Markýza

Tak u scipia to nevylezlo co já vím kde se “uráčí. 🙂

sergej
4. 4. 2023 09:42
Odpovědět  sergej

Tedy už jo.

Editor
4. 4. 2023 20:53
Odpovědět  sergej

??? co mělo vylézt?

Albi
4. 4. 2023 15:58
Odpovědět  Markýza

Opakování je matka moudrosti.
Jak je vidět, mnozí neměli ani macechu, proto nemají co opakovat a tak vymýšlejí vlastní nevyzkoušená a životem neověřená “pravidla”. To je potom ta největší tragédie.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pijack
4. 4. 2023 08:33
Ohodnotit příspěvek :
     

Ta blokáda sloužící nevědomosti obyvatelstva je v západním světě obludná. Jen takové filmové “trháky” z Hollywoodu jsou ukázkou sofistikovaného vyvolávání rusofobie. Někdo napočítal až 550 filmů, kde se Rusové ukazují jako největší zločinci, mafiáni, vrazi a podvodníci… Ty filmy známe i v ČR. A udělal někdo něco Americkým producentům za zjevnou předsudečnou nenávist? Ale kdepááák. To už je norma !!! Pak tu máme média, potom tiskoviny, hračky, politiky, literaturu…. všude se ukazuje tupost Amerických diváků, čtenářů, publicistů, scénáristů… Američané neumí bez vnějšího nepřítele žít. Jsou nevzdělaní a primitivní. Vláda si je tak vypěstovala, protože (podle filmů) je potřebuje naverbovat do armády, aby hájili Americkou “demokracii”. Ostatně – v USA je propaganda tohoto stylu největší v dějinách lidstva. Hitler byl proti USA břídil. Ten měl jen Goebbelse, kdežto USA mají Hollywood, média a dokonce úřad v Bílém domě. Tohle všechno za 70 let od války udělá v hlavách prostých Američanů pěknej masakr. No a naši lokajové se už povinně učí Americkým způsobům… něžně otevírat pusinky a vykřikovat “wou” 🙂

Pepa
4. 4. 2023 11:35
Odpovědět  Pijack

Jen takové filmové “trháky” z Hollywoodu jsou ukázkou sofistikovaného vyvolávání rusofobie. Někdo napočítal až 550 filmů, kde se Rusové ukazují jako největší zločinci, mafiáni, vrazi a podvodníci……”

O tom, kdo vlastní Hollywood už bylo napsáno mnoho. Není to ostatně žádné tajemství. Stejně jako médía, tiskoviny….

M.Š.
4. 4. 2023 15:03
Odpovědět  Pijack

Předevčírem jsem se díval na dokument francouzské televize “Být chudý v nejbohatší zemi světa”,o chudobě v zemi zaslíbené tzv.demokracii.Děs a hrůza,emerikánci by si měli udělat pořádek ve vlastní zemi a nestrkat frňák do věcí,do kterých jim nic není.Emerika je odsouzena k zániku z jednoho prostého důvodu…..již nemá světu co pozitivního nabídnout,jen samé násilí,války,převraty,lži a zlodějny.Čím dříve tím lépe …

Frank
4. 4. 2023 08:48
Ohodnotit příspěvek :
     

Američané patří mezi nejblbější národy, kteří toho nevědí téměř nic o Rusku, ale oni nevědí téměř nic o celém světě. Jim stačí si nacpat panděra burgery, zapít to Colou a večer si dát zmrzlinu u debilního seriálu a ujistit se, že se všichni milují. Nejsem si jist, že ten dokument vůbec pochopí.

José
4. 4. 2023 10:24
Odpovědět  Frank

Zase je tak nepodceňujte. Uvidíte co dokáží, až jim začne pořádně téci do bot.

Mikelo
4. 4. 2023 15:39
Odpovědět  Frank

Údajně 40% pindosáckých vysokoškoláků nedokáže svůj pindosákov umístit správně na globus.

José
4. 4. 2023 10:18
Ohodnotit příspěvek :
     

Jen aby se to panu Ritterovi podařilo. Už sám na vlastní kůži zažil, co znamená postavit se proti systému v nejdemokratičtější zemi světa…

Gales
4. 4. 2023 11:04
Ohodnotit příspěvek :
     

Pro hodně Američanů je šokem když zjistí že Rus vypadá jako člověk.Jejich Goebbelsovci je přesvědčují o tom že jsou to zombíci kteří kouří machorku,jedí dřevěnejma lžícema a jsou obutí do bot vyrobených z pneumatik.A žijí jako myši v dírách v zemi.A naši Jidáši nezůstávají pozadu a přesvědčují nás o tom taky. Jenom ty hypersonické rakety je štvou.To přeci nemůžou tito lidé zkonstruovat……..

zuzana
4. 4. 2023 11:31
Ohodnotit příspěvek :
     

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v neděli prohlásil, že velvyslanec USA v Turecku Jeffrey Flake má u něj zavřené dveře poté, co se setkal s opozičním vůdcem Kemalem Kiličdarogluem, Erdoganovým hlavním protikandidátem v nadcházejících volbách.

https://aktax.cz/erdogan-americkemu-vyslanci-v-ankare-stydte-se/

5. 4. 2023 00:01
Odpovědět  zuzana

Parádáááá !!!

JKkklkkkkk
4. 4. 2023 11:56
Ohodnotit příspěvek :
     

Pane Rittere, cela rusofobie je umele vyvolana na zapade absenci kritickeho mysleni, potlacovani zprav a kritickeho zurnalismu, ktery je cenzurou a rusofobii zamerne zamlcovan a ze zpravodajstvi vyloucen.
Uspechy Ruska a jeho doktrina nechat obchodni partnery dychat a uzavirat s nimi obchody na pricipu win win se diametralne odlisuje od zapadni doktriny. Ta uplne samozrejme vychazi z toho, ze vsechny slabsi je nutne ovladnout a na nich pak parazitovat az do Aleluja. Kdo jim v tom brani, toho vybombarduji. Koho nemohou vybombardovat, ptotoze by se mohl branit, proti tomu vybuduji v medii neskutecnou nenavist, udelaji z neho nejpodlejsiho zmrda, ktereho je nutne znicit. Paklize tahle cilena nenavist je desetileti krmena mainstreamem vsude ve vazalskych zemich USA a GB, nesmazatelne se vryje do podvedomi lidi vsude na zapade.
Sam potvrzuji tuto rusofobni zaujatost vsude v mediich t.zv. zapadniho sveta!
Rusove jsou dnes novodobi Zide, ktere naciste vyloucili za Hitlera vsude ze spolecnosti, okradli je a nakonec spalovali v koncentracich.
Metody nacisticke nenavisti k Zidum a sovetskym Zidobolsevikum podrobne opsali dnesni zapadni fasiste z proslovu a knih Hitlera a Goebbelse. Dovedli je k absolutni dokonalosti. Ta spociva z vytvoreni naprosto falesneho obrazu ruske spolecnosti a ruskeho naroda.

miro
4. 4. 2023 18:36
Ohodnotit příspěvek :
     

Mám z toho divný pocit,doposud se nic nedělo a nyní když teče USA voda do bot tak najednou budeme stavět mosty ?! USA vždycky zradili,nedodrželi smlouvy a to jim zůstává,nezmění se a proto bych jim nevěřil.

5. 4. 2023 00:03
Odpovědět  miro

Mosty k lidem – ne k vládě !!!

Naposledy upraveno$ s uživatelem$