politika

OSN selhala – jděte za Putinem: Erdogan apeloval na světové vůdce

Organizace spojených národů se nevypořádala se současnými výzvami, takže musíte jít za ruským prezidentem Vladimirem Putinem a vyjednávat. 

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan učinil neobvyklý apel na světové lídry.

Recep Tayyip Erdogan poznamenal, že situace ve světě je stále obtížnější a OSN, jak ukazuje praxe, nebyla schopna sama zvládnout potravinovou a energetickou krizi.

Turecký prezident v této souvislosti vyzval představitele předních zemí světa, aby zahájili jednání s Vladimirem Putinem.

“Každý, kdo má více či méně vztah s panem Putinem, by s ním měl o těchto otázkách diskutovat, aby se tyto dveře otevřely. Totéž platí pro Zelenského”, poznamenal Erdogan.

Připomeňme, že západní země svými sankcemi vyvolaly bezprecedentní nárůst cen energií a také nedostatek potravin. Rusko souhlasilo s odblokováním ukrajinských přístavů, aby bylo možné odtud vyvézt ukrajinské obilí a nakrmit nejchudší země. Téměř všechny lodě s obilím však mířily do Evropy, nikoli do Afriky.

https://bit.ly/3R7x7PQ

sdílet na

8 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Aleš
22. 9. 2022 20:32
Ohodnotit příspěvek :
     

Dokud nebude Kyjev, Washington a Brusel oplocen, nebude lépe.
A u nás SPOLU v base.

VratislavII.
22. 9. 2022 20:42
Odpovědět  Aleš

Oplocen je málo,chce to naložit s nimi jako s Kartágem 👎

22. 9. 2022 21:56
Odpovědět  Aleš

Proč i Kyjev? K čemu by to bylo dobrý, oplotit po ukončení bojů hlavní město Maloruska, autonomní oblasti Ruské federace?

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Masunta
22. 9. 2022 22:15
Odpovědět  Aleš

Oplocení nic neřeší. Snad jen zamezí přísunu migrantů nebo útěkářství. Izolaci je potřeba. Izolovat USA od vlivu na svět. Takový je záměr a začíná se naplňovat. Brusel a Kyjev se budou destruoval politicky i ekonomicky, samy. Cesta k víceazimutovým unitárním státům je započata. Pro některé to bude skoro nová společenskoekonomická formace. Z politického hlediska určitě. Nejdříve narůstá napětí, revoluční nálady a přijdou i revoluce. V současném pojetí. Aby došlo k přeformátování států. Erdogan něco plácá, ale sám stát nezvládá, když má inflaci 80 %. USA má nyní o jeden důvod více pokusit se opět Erdogana sesadit. Projevil zájem o vstup do BRICS. To se neodpouští, stejně jako USA neodpustily Stalinovi odmítnutí dolaru a zahájily studenou válku.

23. 9. 2022 01:02
Odpovědět  Masunta

A ještě se nechal někdy přede dvěma třemi měsíci slyšet, že NATO je Osmanům k Hownu, že z něj nemaj žádnej osoh, že BRICS je lepší spolek. Od tý doby čekám, kdy dostane raka nebo něco blbýho sní, ale zatím se drží.

VratislavII.
23. 9. 2022 08:43

To by bylo mooooooc rychlý a fraška se Skřípalem na nějakou dobu stačila.-)

Gales
23. 9. 2022 09:59
Ohodnotit příspěvek :
     

 Téměř všechny lodě s obilím však mířily do Evropy, nikoli do Afriky…… Čiň čertu dobře,peklem se ti odmění.

David
23. 9. 2022 21:00
Ohodnotit příspěvek :
     

Erdogan ví o čem mluví, na rozdíl od evropských či amerických politiků. Jen díky Putinovi zůstal u moci, když v r. 2016 zosnovali převrat, ví kdo za tím stál a ví kdo byl na jaké straně.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$