politika

Odsouzení operace proti Jugoslávii a pohnání NATO k odpovědnosti

Успехи России

Rusko postupně začíná rýsovat kruhy kolem Západu a stále více je zužuje. 

Německu připomněli obléhání Leningradu. Rusko požaduje, aby Německo uznalo nacistickou blokádu Leningradu za druhé světové války nejen za válečný zločin, ale také jako genocidu. Oficiální nótu ministerstvo zahraničí RF předalo Berlínu letos 27. ledna. „Ruská strana trvá na uznání těchto zvěrstev třetí říše za genocidu,“  uvádí se v nótě.

A po celém světě začali inventarizovat ruský majetek. Prezident Putin podepsal výnos číslo 21, podle kterého musí úřady zdokumentovat veškerý majetek Ruska (od Ruské říše) v zahraničí. https://1url.cz/funNg

A teď Moskva přistoupila k nejnovějším zločinům Západu!… Teď v Dumě mluví o Jugoslávii, ale brzy přijde řeč na Irák a tajné věznice CIA po celém světě – prostě na řadě je spousta věcí!…

25. výročí zahájení bombardování území suverénní Jugoslávie koalicí Severoatlantické aliance se stalo pro Státní dumu důvodem k vydání výzvy k OSN. Na schůzi Sněmovny Federálního shromáždění byl přijat návrh výzvy, který byl adresován i mezinárodním parlamentním organizacím a zahraničním parlamentům. Hlavní iniciativou poslanců je výzva k odsouzení operace proti Jugoslávii v roce 1999 a přijetí opatření k dohnání NATO k odpovědnosti.

Předseda LDPR a předseda Výboru pro mezinárodní záležitosti Leonid Slutskij sdělil informace o odvolání novinářům na tiskové konferenci. Zdůraznil potřebu důrazné a aktivní mezinárodní reakce na události konfliktu, ke kterému došlo před desítkami let. Státní duma vyjadřuje naději na objektivní a spravedlivé posouzení této otázky světovým společenstvím.

Téma projednávání návrhu odvolání komor Federálního shromáždění v souvislosti s výročím zahájení bombardování území Jugoslávie se dnes stalo předmětem jednání ve Výboru pro mezinárodní záležitosti. Začátek bombardování, nálety, jejich negativní dopad na civilisty – to vše vyvolává vážné otázky a vyžaduje reakci mezinárodního společenství.

Člen výboru pro mezinárodní záležitosti zdůraznil důležitost tohoto tématu a podpořil předložení projektu k posouzení Státní dumě současně s Radou federace. To umožní shrnout názory a vydat oficiální vyjádření ruského parlamentu k této otázce.

SLUTSKIJ:

“Od začátku agrese NATO proti Jugoslávii uplynulo 25 let. Po čtvrt století zůstávají západní iniciátoři a ideologičtí inspirátoři oné „křížové výpravy“ za hegemonii „zlaté miliardy“ v čele se Spojenými státy nepotrestáni.

Operace „Allied Force“ (Operace Spojenecká síla) atlantické koalice bez jakéhokoli mandátu OSN byla zahájena proti vládě prezidenta Jugoslávie Slobodana Miloševiće a ve skutečnosti s jediným cílem – rozdělit největší stát ve středu Evropy z bývalého socialistického tábora. Zničení Jugoslávie se stalo předzvěstí expanze Severoatlantické aliance na východ s následným vtažením „fragmentů“ Jugoslávie do NATO.

Západ kvůli tomu zabil tisíce civilistů, včetně dětí. Bombardovali Bělehrad desítkami tisíc kazetových bomb a granátů s ochuzeným uranem, čímž uvrhli celý region do dlouhodobé ekologické katastrofy a vyvolali nárůst rakoviny. 78 dní agrese a válečných zločinů armády NATO. 

Západní politici však nadále světu lžou o „humanitární intervenci“ a vyzývají současné srbské vedení, aby „zapomnělo na minulost“ ve jménu „dobrých vztahů“ s americkým a evropským establishmentem.

20. března Státní duma a Rada federace současně přijaly prohlášení vyzývající světové společenství, aby odsoudilo akce NATO proti Jugoslávii a postavilo před soud všechny, kdo jsou zodpovědní za barbarské zničení země. Agrese proti Jugoslávii musí být uznána za zjevné porušení mezinárodního práva a, abych byl zcela upřímný, za bezprecedentní mezistátní válečný zločin. Nelze připustit, aby historie byla zapomenuta a překrucována.

Dnes je v Rusku den smutku, smutku za ty, kteří byli zabiti při teroristickém útoku v Krokusu. Ale vzpomínáme také na tragické dny bratrského srbského národa. Washington a Brusel otevřely v roce 1999 „Pandořinu skříňku“, což mimo jiné vyústilo v bující mezinárodní terorismus a ukrajinský neonacismus.

t.me/slutsky_l/2566

Text navrhovaného provolání obsahuje výslovnou výzvu k OSN a parlamentům dalších zemí světa, aby podnikly konkrétní kroky k odsouzení vojenské operace NATO proti Jugoslávii. Tento krok má za cíl pohnat členské státy aliance k odpovědnosti za porušování suverenity Jugoslávie a přímou vojenskou agresi. Snaha o mezinárodní spravedlnost a dodržování lidských práv se musí stát základem pro další kroky.

Při výročí agrese NATO proti Jugoslávii ruští politici trvají na nutnosti „spravedlivého posouzení“ toho, co označují za „hrubé porušení mezinárodního práva“.

To vše začíná pomalu podrývat aliance USA. Nyní ještě nejsou jmenovány jednotlivé země, ale jsou již aktivně upozorňovány. Už teď je jasné, že „nikdo není zapomenut a nic není zapomenuto“: Rusko velmi dobře zná „přínos“ každého amerického komplice. A to značně snižuje chuť různých zemí pouštět se do nových dobrodružství: za ta minulá ještě nezaplatily a velmi dobře tomu rozumí.

https://1url.cz/MunNZ

sdílet na

51 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
jmm
25. 3. 2024 07:41
Ohodnotit příspěvek :
     

NATO je zvěrstvo!

Jaris.
25. 3. 2024 09:45
Odpovědět  jmm

NATO = North Atlantic TERRORIST Organization. Banda grazlu, vrahu a podvodniku, ktera si hraje na ochrance miru a pritom je to valecnicky hrdlorez.

Ladislav 💤
25. 3. 2024 10:01
Odpovědět  Jaris.

👍

25. 3. 2024 13:03
Odpovědět  Jaris.

JO

ijn
25. 3. 2024 10:51
Odpovědět  jmm

NATO je daleko, ale naše politické fialové zrůdy jsou blízko, kryté prohnilou českou justicí,….!!! Na válku peníze máme, na zabavení Libetry a Tameh nikoliv, profinancovat hutní výrobu nemáme,…..vláda vlastizrádců proti ČR!!!

Eva
25. 3. 2024 08:04
Ohodnotit příspěvek :
     

Medvídku, ty jsi fakt jedinečný a … jediný!
Geroj!
👍❤️🍀

Ladislav 💤
25. 3. 2024 10:02
Odpovědět  Eva

👍🇷🇺

Slovan
25. 3. 2024 08:24
Ohodnotit příspěvek :
     

Omlouvám se že to nesouvisí s článkem ale jsem tak nasr….j že se muším vypsat. Před chvílí jsem dokoukal tu nedělní partii tééé šíleně nestranné kkun.. tománkové, která se snad bojí o tu židli na svoji prrd ve studiu. No a ta zubajda ta by pozřebovala výprask, nejlépe ráno začít a večer skončit. Jiřina opět se svým ladným hláskem nezklamal sílu teplometu. Jestli si někdo potřebuje zvýšit tlak, vřele doporučuji to shlédnout, ukrajina,ukrajina a pořád ukrajina. Na palici. Jóó a během pořadu, což je asi ještě horší dvacekrát uvidíte Švajcenegera jak hází aku vrtačkou takovému borcovi. 🤣🤦‍♂️

Pijack
25. 3. 2024 08:47
Odpovědět  Slovan

Zubajda musela číst citáty nějaké svazačky z padesátých let. “Nenecháme si nahlodat soudržnost a hráz míru” 🙂

A ten buzerantík Pospíšil je už fakt stejný magor jako Vondra. Furt mele jedno a to samé – “Už je máme za humny” 🙂

Oba dva z toho Evropského tábora míru už musí mít diagnostiku syndromu zešílení z Ruska 🙂

Slovan
25. 3. 2024 09:59
Odpovědět  Pijack

Už jsem ti napsal dpleji, ale když už, víš mě fakt zajímalo, jestli mají noty, nebo jsou fakt tak debilní. Z toho bych měl i radost, že na tom nejsem ještě nejhůř. 😊

Ladislav 💤
25. 3. 2024 10:03
Odpovědět  Slovan

Debilní- diagnoza, oni ani ty noty nechápou!

Slovan
26. 3. 2024 08:44
Odpovědět  Ladislav 💤

…takže aktivní debilita.

katango
25. 3. 2024 10:46
Odpovědět  Pijack

Ale kdeže, žádný zešílení z Ruska, v tom je akorát strach o vlastní majetek a moc. Oni by si v případném přeskládání světa ani jedno z toho neužili.

Pijack
25. 3. 2024 11:33
Odpovědět  katango

Myslíte, že tihle dva zfanatizovaní poskoci Bruselu mají velké majetky? Mají, ale proti svým loutkovodičům jsou to drobky. To z nich dělá jen propagandistický předvoj, který se chce zalíbit a své drobečky připodobňují těm haciendám, které viděli většinou jen z rychlíku… Netuší míru své ubohé podlézavosti. Drobky většinou sbírají z podlahy jen potkani, krysy a myši 🙂

katango
25. 3. 2024 12:50
Odpovědět  Pijack

Pokud vím, tak Jiřina dědil po Medě Mládkové.

Joe Arp
25. 3. 2024 09:33
Odpovědět  Slovan

Pavle na ku zběsilou ku… Tománkovou jsem koukal jen když tam měla, kdysi dávno Okamuru. Je to skutečně pro 60+ mrtvičně nebezpečný! Vícekrát neriskuj!

Pijack
25. 3. 2024 09:43
Odpovědět  Joe Arp

Tentokrát byla vynikající paní Karla Maříková. Před ní by měl smeknout každý. Podle mně si Pospíšila a Zubejdu natřela na chleba. Prostě Maříková roste. Intelektem jí ti dva zfanatizovaní váleční štváči nesahají ani po kotníky. Jsou to malé Bruselské blechy.

Slovan
25. 3. 2024 09:53
Odpovědět  Pijack

Karlička je dobrá ať je kde je, rád ji sleduji, ale jestli jsi pořad viděl dáš mi za pravdu snad, že to bylo na přesdržku. Aleš ta jedovatost tý tománkový je šílená, jestli to taky dělá pro prachy , tak ať jde do řiti, kosočtverec.

Ladislav 💤
25. 3. 2024 10:04
Odpovědět  Pijack

Nene, jen odpad!

26. 3. 2024 17:09
Odpovědět  Pijack

Akorát mě mrzí, že ji nenapadlo, když se do ní tomanka pokoušela navážet, říct, že Putin ustoupit nemůže, protože by bandeři dál porušovali mezinárodní právo a ostřelovali Donbas, jak to dělají už deset let, a jestli s tím ostřelováním Donbasu ještě před specoperací souhlasila, a trvat na odpovědi ano – ne.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
janle57
25. 3. 2024 09:49
Odpovědět  Joe Arp

Partii jsem přestal sledovat,když opomenu ideologickou náplň téhle TV špíny,
také z důvodu,že se mi zvedá žaludek při pohledu na mediální kisnu Tománkovou,
která se již nevejde ani do oblečení XXL

Pijack
25. 3. 2024 09:56
Odpovědět  janle57

Tak je poznat, že Primu koupila CNN. Teď do nás ládují průjem z královské rodinky. Karel III dostal raka prostaty, princeznička fňuká na sále, dětičkám se občas spustí soplík, tak nám to musí hned hlásit. Prý se učí skládat kapesníček. Manželka Karla plánuje večírek, starší synáček Harry prý nepřijede na svátky… to bude neštěstí, och och, jak to ti poddaní z České vlády přežijí? Neměli by poslat České korunovační klenoty do Londýna, aby si nás všimli, že čekáme na pohlazení od nějaké principála na dvoře?

Ladislav 💤
25. 3. 2024 10:06
Odpovědět  Pijack

Jaképak pohlazení, tři Sarmaty!

Stanislav
27. 3. 2024 09:43
Odpovědět  Ladislav 💤

Stačí jeden a Big Benu budou digitálky.

Slovan
25. 3. 2024 09:56
Odpovědět  Joe Arp

Nó kdo je trochu startovací a protiválečný, tak mu nemuší být ani tolik. Vždyť oni nemají jiné téma, jó ještě babiš, ale to je plánovaný, příští vláda bude říkat to Zeman a Fiala.

Slovan
26. 3. 2024 08:45
Odpovědět  Joe Arp

Občas je zdravé se vytočit no riskuji vlastně už každý den, když se ráno probudím.

Ediva
25. 3. 2024 10:21
Odpovědět  Slovan

Od té doby, co jsem zrušila televizi, jsem v pohodě a vůbec mi ty jejich kecy nechybí

Slovan
25. 3. 2024 10:59
Odpovědět  Ediva

Tak já TV také nepustím, to je záležitost mé chytré ženy, která hltá ty všelijaké seriály, které vidí snad už po sté. Já vše sleduji na PC, ale ono je dobré si občas zvednout mandle.

Jaro
29. 3. 2024 11:37
Odpovědět  Slovan

Všetko, čo uvidíš na youtube sa dá pozrieť na aplikácii ,,FreeTube” bez otravných reklám. Stiahni si a nainštaluj FreeTube a budeš mať pokojné nervy.

Slovan
29. 3. 2024 13:05
Odpovědět  Jaro

Jaro moc děkuji. 😊🙋‍♂️

Pijack
25. 3. 2024 08:43
Ohodnotit příspěvek :
     

Jsem opravdu zvědav, jak budou 25 výročí terorizmu v Jugoslávii slavit české myši. Jestli pozitivně, nebo negativně. Obojí je zjevně velké dilema. Tuším, že ty krysy budou potichu. Protože ať řeknou cokoliv, vždycky se přiznají, že jsou součástí teroristického uskupení, což bombardování Bělehradu je. Pokud nebudou bombardování slavit, zradí tím své spojence USA. Pokud budou připomínat (a slavit), pak to z nich dělá teroristy. Dopadne to tradičně – jiné země se budou české diplomacii vysmívat za servilitu, podlézavost a nevěrohodnost. Docela pěkná známka našemu režimu.

Frank1
25. 3. 2024 08:56
Ohodnotit příspěvek :
     

Po 25 letech uz vetsina lidi nevi, ze Jugoslavii NATO znicilo a pouzivalo uranovou munici. Pozde, ale prece a je ted nezbytne prave ted vzit KoZa za jeho zlociny do juristickych klesti. Do nekonecna nemuze zapad na zakony a smlouvy kaslat.

Staník
25. 3. 2024 09:53
Odpovědět  Frank1

Jugoslávii zničilo hlavně Německo, které začalo vyzbrojovat Chorvatsko, díky jejich nacistické diadpoře. Genscher, ministr zahraničí, člen SS. Na prvním zasedání chorvatského parlamentu se hajlovalo a odkazovalo se k Paveličově Chorvatsku. Mimo jiné ta jejich šachovnice je právě od Paveliče, stejně jako měna kuna apod. NATO se přidalo až později. Dnes široce znamé odposlechy Clintona a Thaciho, jak si domlouvají podvod Srebrenici. Rozpad Jugoslávie byla prasárna na prasárnu, hlavně vyhnání Srbů z jejich historických území ve Slavonii, Kosovu a Dalmácii. Doufám, že Rusové vše dají do pořádku, Kosovo bude opravdu Srbsko, Republika srbská v Bosně bude taky Srbsko atd.

Slovan
25. 3. 2024 10:05
Odpovědět  Staník

Započalo zůčtování, Gosudar začíná rozdávat účty, brzičko na skopčáky dojde.

Staník
25. 3. 2024 10:17
Odpovědět  Slovan

Přesně tak. Srbové se k Rusům nikdy neotočili zády, i když Vučič v tom pěkně lavíroval, ale teď vypadá, že se ukotvil. Vidí, že Rusko vítězí a se Západem se rozchází. Vydržel. Rusové bohužel zúčtují i s námi. Postavili jsme se na stranu Západu a Rusové vidí, že nejen vláda, ale i velká část společnosti. Orbán navrhl V4 v podobě Maďarsko, Slovensko, Rakousko a Srbsko. Většina Balkánu prozápadní rozhodně není. Vidí, že si vstupem do EU nebo NATO nijak nepomohli. Budou velké změny. Těším se. Jen ČR dostane v příštím rozdávání karet Černého Petra. Nebude to dobré místo pro život.

Slovan
25. 3. 2024 12:55
Odpovědět  Staník

Dovolím si částečně s tebou nesouhlasit co se týče nás. Ano srráátt se snámi nebudou a je to dobře, bo si nic jiného nezasloužíme. A jestli si myslíš, že oni nás nemají z mapované kdo je kdo, tak to je omyl. RF dobře ví kdo v Čechách brojí proti RF. Myslím že prostý český človíček se jich bát nemuší. Ale ti vládní pohůnci a nezizkové mmrddkii a štáči na diskuzích, novinářské prodejní děvky, tak na ty dojde.

Staník
25. 3. 2024 18:11
Odpovědět  Slovan

Doufejme, že je to tak, jak říkáš😃👍.

Slovan
26. 3. 2024 08:51
Odpovědět  Staník

Tak to je moje doměnka, taky si říkám, že oni to ví. Nejednou jsem tuna na netu napsal, že když něco podělám, tak se zachovám jako chlap a uvedu věci na správnou míru. JÁ osobně jsem připraven jestli tomu budu mít tedy možnost, se osobně Rusům omluvit, za svoji debilitu a neinformovanost.

Pijack
25. 3. 2024 09:58
Odpovědět  Frank1

Srbové nezapomínají. Jednou ta krvavá Madla chtěla všechny Srby vyvraždit. My podle ní pojmenujeme jakýsi most v Praze. Jsme horší než celé NATO.

Ladislav 💤
25. 3. 2024 10:10
Odpovědět  Frank1

Bylo to přesně na den, kdy usa provedli ten ohavný terorismus u Moskvy!
Je třeba vyzkoušet toho 🇷🇺Poseidona, aby zavládl konečně mír na planetě!

Staník
25. 3. 2024 10:19
Odpovědět  Ladislav 💤

Bombardování Srbska začalo na den přesně jako bombardování Jugoslávie nacistickým Německem … Také na pravoslavné Velikonoce.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Jaris.
25. 3. 2024 09:40
Ohodnotit příspěvek :
     

A co na to jelito zeman? Ma rovnez na rukou krev Srbu. Od te doby toho hajzla nesnasim.
Co se tyce odsouzeni USA za valky na BV je samozrejme spravna vec. Zatim vsak takove pokusy o spravedlnost byly v OSN smeteny ze stolu.

Pijack
25. 3. 2024 09:59
Odpovědět  Jaris.

Zemák má trable. Je to troska. To má za trest.

Ladislav 💤
25. 3. 2024 10:12
Odpovědět  Pijack

👍Jojo, Boží mlýny si pamatují zločiny, tak jak Rusko! Trest je nemine! I na ty naše fašisty Spolu dojde, včetně toho nákupčího zbraní!

Staník
25. 3. 2024 10:22
Odpovědět  Jaris.

Po mnichovské dohodě 1938 se ořihlásilo v Bělehradě 50 tisíc Srbů k obraně Československa. Masaryk měl srbský pas. To mají za podporu nevděčných Čechů…

Pravdomluvny
25. 3. 2024 18:14
Odpovědět  Staník

👍

25. 3. 2024 13:07
Odpovědět  Jaris.

-eman se jim omluvil a že prý ho to mrzí, čímž má zato, že si tím tu krev smyl. cocot.

Pravdomluvny
25. 3. 2024 18:13

To je dnes na denním pořádku.
Vrah se omluví a dostane dva roky podmíněně……tak to určitě bude v případě toho Banderonacisty, který znásilnil a málem zabil tu holku v Plzni 🤮😡

Slovan
26. 3. 2024 08:56

Nesmyl Milane, toto bylo spíše politické gesto. Ale tu my máme všichni. Proč jsme tenkrát nevyšli do ulic protestovat? Ba naopak dělali, že se nás to netýká. Takže si mušíme zamést všichni před svým prahem. A co se týče vděčnost CCCP za osvobození v bledě modrém. Dočista nás zblbnuli 68 rokem.

kodl
28. 3. 2024 11:15
Ohodnotit příspěvek :
     

Tady je to nějaký ústav, že? :-))))))

kodl
28. 3. 2024 11:18
Ohodnotit příspěvek :
     

Rusko už nikdo normální nebere vážně :-)))))))))))))))))))))