politika

Odpočítávání skončilo… Jsme na pokraji rusko-americké konfrontace na Blízkém východě?

Putin má plné zuby nepřátelství Izraele, píše autor článku pro Al Binaa. Podporou Kyjeva a útoky na ruské cíle v Sýrii Tel Aviv provokuje Moskvu a to vyžaduje důstojnou odpověď. A dostane ji, přičemž důsledky se dotknou i jeho spojence, Washingtonu.

Dr. Ali Abbas Hamiya

Učiní ruský prezident Vladimir Putin nebezpečné rozhodnutí vůči izraelskému nepříteli? Co bude po prezidentských volbách v Rusku?

Kruhy konfliktu na Blízkém východě se rozšiřují, možná včetně Ruska podle jeho zájmů. Egypt je na cestě k zásadním rozhodnutím ohledně toho, co se děje v Gaze a regionu…

Poté, co izraelský nepřítel podpořil Ukrajinu, poskytl jí Železnou kupoli (Iron Dome) a plnou vojenskou podporu při konfrontaci s Ruskem. NATO podpořilo Ukrajinu všemi typy konvenčních i nekonvenčních zbraní. Došlo k vyhození do povětří plynovodu Nord Stream 2 Amerikou a uvalení ekonomických, průmyslových a dokonce sportovních a sociálních sankcí na Rusko.

Vše je součástí nátlakové války, která může zažehnout svět, zvláště po ruských prezidentských volbách a znovuzvolení Putina, který má rozhodující a výbušné plány proti NATO v Evropě, a proti AUKUS-sionistické alianci na Blízkém východě.

Putin má plné zuby nepřátelství Tel Avivu vůči Moskvě. Počínaje podporou Gruzie v roce 2008; živením sporů v ruských médiích; zacházením s Rusy, kteří se přistěhovali do Izraele jako s občany druhé kategorie, kteří ani nemají nárok být pohřbeni na hřbitovech izraelských Židů; až po podporu Zelenského režimu a poskytování vojenské pomoci Ukrajině. Tel Aviv poskytoval sionistické poradce, instruktory a dokonce i své vlastní vojáky k účasti na vojenských operacích; dodal do Kyjeva systém protivzdušné obrany Iron Dome. To může být slámou, která zlomila velbloudovi hřbet (poslední kapkou) v rusko-izraelských vztazích a přerušila „horkou linku“ mezi oběma prezidenty.

Situace mezi Izraelem a Ruskem se zhoršuje, a to i na základě vyhoštění ruských diplomatů v roce 2020 a poté zmrazení ruských finančních prostředků a majetku v izraelských bankách a rasové diskriminace mezi Židy a ruskými judaisty uvnitř entity, stejně jako izraelské útoky na Sýrii v blízkosti ruských základen, zejména na mezinárodním letišti v Damašku, které si vyžádaly varování Moskvy před důsledky útoků na Sýrii, ale Izrael tomu nevěnoval žádnou pozornost.

Na základě výše uvedeného a poté, co Rusko vyčerpalo všechny prostředky trpělivosti a nezapojilo se do konfliktu na Blízkém východě, v době, kdy Izrael nakládal s ruskými varováními s opovržením a lehkomyslností, byla Moskva nucena vytvořit vojenské základny podél syrských hranic pro plnou konfrontaci s armádou izraelského nepřítele poblíž oblasti Andof na Golanech.

Podle toho, co oznámila nepřátelská média, Moskva nasadila společné ruské a íránské baterie protivzdušné obrany S300 a S400. Kromě toho vybudovala vojenské přistávací dráhy, o kterých se tvrdí, že mají přijímat letadla všech typů, včetně velmi pokročilé stíhačky Suchoj 35.

Navíc je patrný izraelsko-americký strach z přítomnosti sil Alfa (síly pro ruské speciální bezpečnostní mise), kterým čelí americké speciální bezpečnostní síly Delta Force, Navy SEALs, Division 6 a britské síly SAS (Special Airborne Service – SAS), což znamená válku ve velmi blízké budoucnosti.

Nejsilnější bude konfrontace speciálních jednotek, se silami Radwan v jižním Libanonu a izraelskými speciálními jednotkami Sarayat Maktal na severu izraelské nepřátelské entity.

„Osa odporu“, Rusko a Čína, mají společné zájmy, společného nepřítele a budou těžit z toho, co se děje.

Na druhou stranu, uprostřed napětí se Egypt ocitl mezi kladivem “osou odporu” a kovadlinou “sionisticko-americkou normalizační aliancí – osou normalizace”, poté, co se ukázalo, že Amerika poskytuje Izraeli plnou podporu a zásobuje ho všemi mezinárodně zakázanými zbraněmi, ale i zavírá oči když jimi Tel Aviv bombarduje Gazu, aby zničil infrastrukturu, zejména nemocnice a školy.

Spojené státy poskytly Izraeli více než 5 000 amerických bomb MK84, každá o hmotnosti 1 000 kg, kromě všech typů mezinárodně zakázaných zbraní, což uvedlo Egypt do stavu trapnosti. Má toho dost a už ho nebaví balancovat, což způsobilo, že Káhira pohrozila zmrazením nebo odstoupením od stávající mírové dohody z Camp Davidu, platné mezi ní a izraelským nepřítelem od roku 1978.

Víte, dohoda stanoví rozdělení Sinajského poloostrova na tři sektory, kde západní sektor (A) umožňuje přítomnost sil egyptské armády a centrální sektor (B) umožňuje přítomnost egyptských bezpečnostních sil v blíže nespecifikovaných počtech. Sektor (C) povoluje přítomnost pouze malého počtu egyptských bezpečnostních sil a je pod kontrolou mnohonárodních sil vedených Spojenými státy americkými.

Aby se upevnila americká přítomnost a moc, kontrolují tok humanitární pomoci. Vstupu pomoci přes Rafah, který je jeden kilometr daleko, bylo zabráněno a oznamují, že na pobřeží Gazy, 487 kilometrů od Larnaky, chtějí zřídit plovoucí přístav.

Rozhodnutí USA shazovat humanitární pomoc do Gazy vzdušnou cestou nebylo učiněno kvůli chudým a hladovým lidem, ale ze strachu z upevnění přítomnosti egyptské armády v sektoru C, a tím porušení dohod z Camp Davidu. Izrael stále považuje Egypt, po ose odporu, za svého úhlavního nepřítele navzdory existující mírové dohodě mezi nimi.

Souhrnně řečeno, Hizballáh skutečně osvobodil Galileu od východu na západ ohněm a oslepil izraelské oči. Izraelci v případě eskalace čekali na rozkaz skutečně vstoupit do regionu. A Jemen v souladu s úkoly fronty narušuje americkou prestiž v Rudém moři a Iráku.

Zájem Bagdádu se soustředí na americké základny v Iráku a Sýrii, kde se nachází ISIS pod americkou ochranou a na objekty a přístavy sionistického nepřítele. Co se týče Gazy a palestinského odboje v čele s Hamásem, ten vyhrál první den (7. října). Jeho strategií je osvobození, nikoli kompromis, ale otevření fronty na Golanech je bodem, odkud není návratu.

Region se zmítá ve zrodu nového světa s dalšími póly určenými touto pokračující válkou v Gaze. Navzdory narůstajícím šancím ohledně příměří však existuje také schopnost ovládat expanzi kruhů konfliktu prostřednictvím vzájemných tlaků.

Alternativou je možný návrat ke studené válce mezi Amerikou a Ruskem napříč Blízkým východem kvůli jeho největšímu globálnímu významu, ale dnes bude zahrnovat osy našeho regionu a dotkne se všech od “Osy odporu” po “Osu normalizace”…

https://www.al-binaa.com/archives/397793 https://inosmi.ru/20240320/blizhniy_vostok-268317036.html



sdílet na

52 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
ijn
5. 4. 2024 00:52
Ohodnotit příspěvek :
     

ohniska protispolečenské žluči a lsti i msty se musí zlikvidovat,….a to všude na světě..!!!!!

Ladislav 💤
5. 4. 2024 05:59
Odpovědět  ijn

Už těm židákům přerostl hřebínek, je třeba tvrdě zasáhnout!

Pravdomluvny
5. 4. 2024 06:16
Odpovědět  Ladislav 💤

Muhamtdi jsou nepolepšitelný středověký odpad 😡

Tupý hulvát
5. 4. 2024 08:49
Odpovědět  Pravdomluvny

Oni si to o nás myslí také,v tvém případě právem,protože jsi fanatický rasista.

Joe Arp
5. 4. 2024 09:49
Odpovědět  Tupý hulvát

Rasista je jen hloupá nálepka ťuhýku, řezání krků, bodání nožem, trhání výbušninou a znásilňování je proti tomu skutečnost a holý fakt, co nechápeš?

Janaz
5. 4. 2024 11:13
Odpovědět  Joe Arp

A čo iné robia izraelci, ty blbeček?

Joe Arp
5. 4. 2024 11:45
Odpovědět  Janaz

Izraelci to robia v Evropě, debile?

Noobody
5. 4. 2024 14:42
Odpovědět  Joe Arp

To Joe Arp 5. 4. 2024 11:45
Asi to stále ještě nevíš Joe, ale Izrael je spolu s USA za vytvořením ISIL a dnes oba státy spolupůsobí na genocidě Arabů v Gaze. Co to má společného vyjma aktérů?

To, že je silou a strachem vyvolána migrace Arabášů. Hádej kam, mudrlante!

K nám – do Evropy!!!!!

Pravdomluvny
5. 4. 2024 15:28
Odpovědět  Noobody

Omyl, muhamrdi okolo sebe mají dost stejného odpadu…. nechť táhnou tam!

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Joe Arp
5. 4. 2024 16:55
Odpovědět  Noobody

Tak to vím a co jsem napsal blbe, že bordel dělaj v Evropě. Tvá info o ho*vně má za účel mě obejmout, nebo dojmout? Taky asi víš, že amícký podrazáci schválili Husajnovi útok na Katar, aby ho pak mohli sejmout. Možná se stejné medicíny dočkají i židi, amiprasata nemají přátele jen zájmy

Slovan
5. 4. 2024 17:52
Odpovědět  Joe Arp
Pravdomluvny
5. 4. 2024 18:23
Odpovědět  Slovan

Vtipe vylez……

Boomer
5. 4. 2024 20:39
Odpovědět  Slovan

..nazdar Slovane, vidím že jsi v dobrém rozmaru, tak ti ještě přidám.. od dnešního dne až do tvojí smrti smrťoucí už se s nickem Boomer na PP nepotkáš. Přístupové oprávnění zrušeno bez náhrady.
Tobě to asi vadit nebude, mně už vůbec, a ten co se za můj nick schovával, má prostě smůlu.
Tak čau, operátore od míchačky…

Slovan
5. 4. 2024 21:17
Odpovědět  Boomer

….nazdar Boomere, že ty jsi zase dělal někde parapřemety a byl tam zrovna betonový zátaras. 🤣🤣🤣
A co jako já s tím? Tam mění nicky kde kdo, jako ponožky a ty na mě zkoušíš nějaké svatoosvícení. Ty že máš 147? Možná tak v pase. 🤣🤣 Ty jsi jel snad do PP a tam jsi je do tří vteřin znehybnil? No totok, Noris by zíral na Vizír. Jinak díky za info, istruktore od Kalouska. Chudák kluci. 😥😨🤦‍♂️

Boomer
5. 4. 2024 21:53
Odpovědět  Slovan

.. pouze 146, operátore od míchačky.
Boomer na PP už není, zbytek je mi šumák, lze snadno prokázat, zda jsem tam po zrušení Boomera něco napsal třeba pod jiným nickem, a to podle e-mailové adresy, která je pro orgány činné v trestním řízení snadno dohledatelná. V případě podezření z tvé strany směle volej 158. Kapíruješ?
V digitálním světě se nic neztratí…

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Slovan
6. 4. 2024 09:13
Odpovědět  Boomer

….a proč máš takovou potřebu mi to furt sdělovat, když mě to nezajímá. 🙄 🤦‍♂️ Možná že jsem na to už i přišel, ty máš nutnou potřebu se hádat a poměřovat si toho slanečka, že jo?!! A když budu chtít se spojit s orgánem, tak si za ním buď dojedu, nebo mám jiná čísla, ty digitále. 🤣

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Noobody
5. 4. 2024 22:28
Odpovědět  Joe Arp

To Joe Arp 5. 4. 2024 16:55

Joe, reaguji na Tvou přemoudrou větu: “Izraelci to robia v Evropě, debile?”
Ale nějak mne nepřekvapuje, že Ti souvislosti nedocvakávají.

Joe Arp
6. 4. 2024 09:29
Odpovědět  Noobody

Na konci věty byl otazník, takže dotaz k Janazu, jestli to robia židi v Evropě, když tvrdil, že robia to samé. Co si ty tlupy dělají doma je mi fuk. Takže za to jak ti to docvakává dostaneš kousek nutely, víš kde mi končí záda, tak vždy po ránu se se svým stínem postav do fronty!

Pravdomluvny
5. 4. 2024 15:27
Odpovědět  Joe Arp

Až obohatí jeho,tak nám dá za pravdu

Pravdomluvny
5. 4. 2024 15:25
Odpovědět  Janaz

Jen to,co muhamrdi jim ve velkém?!!!?

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pravdomluvny
5. 4. 2024 15:24
Odpovědět  Tupý hulvát

Omyl, nenávidím muhamrdy a právem!!!!!
Nic dobrého Evropě nikdy nepřinesli, ODPAD patří do kafilerky a hotovo?!!!!

ZMann
5. 4. 2024 20:24
Odpovědět  Pravdomluvny

No zato obřezanci přinesli Evropě samé dobro.

Pravdomluvny
6. 4. 2024 06:16
Odpovědět  ZMann

Rozhodně nevraždí na každém kroku 24h denně a nenutí nikoho dodržovat jejich středověký zlozvyky!!!!!!

Plebej
5. 4. 2024 08:50
Odpovědět  Ladislav 💤

Přesněji řečeno – přerostl sionistům a jejich ochráncům anglosionistům. Jinak to jsou nefalšovaní nacisti, co se mají nadřazené celému světu. Dali se špatnou cestou, a podle toho i dopadnou.

Pravdomluvny
5. 4. 2024 15:30
Odpovědět  Plebej

Pouze odpověď na vraždění muhamrdu

stan
5. 4. 2024 09:48
Odpovědět  ijn

Ač nejsem příznivcem islámu, tak Izrael se chová stejně jako nacistické Německo. A zde je třeba rázně a tvrdě zasáhnout, genocida v Gaze musí být potrestána.

Pravdomluvny
5. 4. 2024 15:31
Odpovědět  stan

Nikdo normální muhamrdy nelituje, není důvod.

Lékořice
5. 4. 2024 17:41
Odpovědět  Pravdomluvny

Soudný člověk umí situaci vyhodnotit a ne jenom nenávidět.

Pravdomluvny
5. 4. 2024 18:24
Odpovědět  Lékořice

Pro sebe je hodnotím jako ODPAD a vrahy že středověku 🤮

Joe Arp
5. 4. 2024 18:27
Odpovědět  Lékořice

Frantíci a Boši už roky vyhodnocují a vyhodnocují a monitorují a monitorují a machometáni je mordují a mordují. Co tam máš dál opatrná?

Albi
5. 4. 2024 02:13
Ohodnotit příspěvek :
     

Trochu mimo téma, ale v článku se zmiňuje NATO i země U, tak tady je zajímavé hodnoení Rusko – Ukrajina. A co je na tom zajímavé? Ukrajinští důstojníci vidí situaci naprosto jinak, než jak nám je mainstreamová média servírují!
https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/valka-jedne-sance-zaluznyj-vratil-uder-zelenskemu/
A možná nejzajímavější odstavec:
„V posledních měsících jsme si začali všímat raket odpálených Rusy z Džankoje na severním Krymu, ale bez výbušných hlavic. Nerozuměli jsme, co dělají, a pak jsme si uvědomili: oni určovali rozsah,“ řekl jeden z účastníků rozhovoru. Rusko tak podle něj kalkuluje, kam nejlépe umístit své raketové a radarové systémy S-400, aby maximalizovalo oblast, kterou mohou pokrýt pro údery F-16, a drželo je dál od ruských frontových linií a logistických uzlů.”

Zdá se, že F-16 to mají spočítané dřív, než je začali nakládat: 🙂

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Frank1
5. 4. 2024 09:21
Odpovědět  Albi

F16 maji 4 x kratsi dosah svych raket jak ruske stihacky. Budou sestreleny jeste driv, nez se jejich pilot staci podelat.

Tom
5. 4. 2024 09:30
Odpovědět  Frank1

děkuji, že jste mě rozesmál. 🙂

Pravdomluvny
5. 4. 2024 18:25
Odpovědět  Tom

Smích, zpěv a ještě jedna věc jsou zdraví prospěšné…..🙂

Tom
5. 4. 2024 20:37
Odpovědět  Tom

Koukám, že tady osm lidi nepochopilo, že jsem se zasmál, jak vtipně a výstižně Fank1 popsal situaci. No ale i to se stává. 🙂

Kelly
5. 4. 2024 03:09
Ohodnotit příspěvek :
     

Bylo přece od samého začátku jasné, že Izrael Rusko nakonec bodne do zád, vůči nám by udělal přece to samé, zrádce je odhalen, karty leží na stole a my občané ČR teď ukažme, kam patříme. 10.4.2024 budeme protestovat v 15,00 hod. před Ministerststvem obrany v Praze proti zatahování ČR do války na Ukrajině, přijděte, ukážeme sílu.

Standa
5. 4. 2024 06:58
Odpovědět  Kelly

Budeme tam, pokud možno, všichni. Samozřejmě kromě slepičáře BOO .Ten propaguje,, Lež, máš krátké nohy”! Nááá Pipipi!
23.3. byla vyhlášena občanská neposlušnost.Nechtěl by si slepičář vzít Černochovou do kurníku, kam patří.Kdyby nebyla v ODSss nebyla by nic. Ještě nedávno rozdávala letáky na svoje zvolení na rohu Rumunské( u Pavláku) a lidé ji obcházeli obloukem.Nyní má tančík v kabelce a P.P.ávek granát do 155 mm na krku.
Bohužel 10. 04 je všední den a lidé pracují a nacistická garnitura se jí s oken bude vysmívat.

Joe Arp
5. 4. 2024 09:45
Odpovědět  Standa

Tak pravda, ten všední den je špatnej, ale asi to volí z obavy, že Pražáci o víkendu vyrazí “na chaty”, asi si nevybereš, oni se na to vykašlou tak i tak.

Spam orinoko
5. 4. 2024 06:49
Ohodnotit příspěvek :
     

Starost o ruské židy v Izraeli bych ponechal jim samotným. Šli za hlasem svého srdce, ať si uzijou.
Židi by rádi Krym a Chazariat na Halici. Jejich diaspora je bez konce a nekonečné sektarske exporty rovněž. Starý zákon je samá válka. Místy i dost šílená oslava mrtvých nepřátel. Dnešní sionismus dělá opravdu všechno pro to, aby nějaký průser opravdu nastal. Pár magoru ve vedení Izraele má volnou ruku stejně jako paka v emerice. Až průser skončí, bude se řešit další holocaust?

Pijack
5. 4. 2024 09:01
Ohodnotit příspěvek :
     

Esenciální nenávist k Rusku. To je zdrojem celého problému. Nic víc v tom není. Všechno kolem je jenom okecávání.

Frank1
5. 4. 2024 09:22
Odpovědět  Pijack

Ta je generovana. Neni duvodu nenavidet rusky narod. Ten se jen brani zapadu uz po stoleti!

Jaris
5. 4. 2024 09:11
Ohodnotit příspěvek :
     

Mir na BV nebude existovat do te doby, dokud okupantsky teroristicky Izraele nebude smeten do propadliste dejin a vymazan z mapy. Jine cesty neni. Nejaky plan rozdeleni uzemi mezi Palestinu a Izrael je neuskutecnitelny, protoze s tim nesouhlasi zadna z obou stran.
Pokud budou Palestinci nadobro vyhlazeni a Izrael se opet nelegalne zmocni uzemi, nebude v teto oblasti nikdy klid. V opacnem pripade, ze by Izrael byl zlikvidovan a podle nesmrtelneho kosteje Kissingera prestal existovat, jsem presvedcena, ze by na BV konecne zavladl mir a spousty muslimu by se vratilo domu.

Frank1
5. 4. 2024 09:19
Ohodnotit příspěvek :
     

Zapad eskalaci a valku na vicero mistech nevydrzi. Zhrouti se.

x-13
5. 4. 2024 09:35
Odpovědět  Frank1

Očividně chtějí prehltit Rusko. Čína se do ničeho nesere, ne vojenský. Každý je vychcany jak mraky a Rusko tak nějak proti vsem

x-13
5. 4. 2024 09:32
Ohodnotit příspěvek :
     

Tak hlavně, že mají nasraneho Kedmi pořád v televizi, a když se jen otrou slovem o teroristy statuIzrael, tak se může posrat. Vši v kožichu mají i doma.

Janaz
5. 4. 2024 11:16
Odpovědět  x-13

Žeby to bolo skutočnou demokraciou, že zaznieť môže verejne aj názor, ktorý sa mi nepáči?

x-13
5. 4. 2024 15:30
Odpovědět  Janaz

To je v pořádku, ať zazní. Nejsem si ovšem jíst, zda je Rusko v takové pozici, aby dávalo takový prostor “bývalému”zpravodajci cizího státu, navíc státu,který je otevřene nepřátelský vůči Rusku. Navíc který reaguje nadmíru podrážděné na jakoukoli kritiku Izraele.

Frank
5. 4. 2024 09:34
Ohodnotit příspěvek :
     

Obřezanci měli dostat přes držky už dávno.

Slovák
5. 4. 2024 14:40
Ohodnotit příspěvek :
     

Sionisti provokujú akoby chceli naplniť biblické ” proroctvo” že ich svet bude nenavidieť a narody sveta na nich zaútočia zo Severu, na konci časov, čo uz nastáva… Len obyčajní ludia nevidia a nechcu vidieť ich osud prichadzajucej Hirošimi..

Velitel
5. 4. 2024 16:07
Ohodnotit příspěvek :
     

Tohle jsou důsledky německé nedůslednosti, někdo ty židy srovnat musí

Pravdomluvny
5. 4. 2024 17:02
Odpovědět  Velitel

Kdo má na hrbu útok na okraji Moskvy?!!!!
Židé!!!!
Tádžik je z podstaty muhamrd, takže……

M.Š.
5. 4. 2024 19:03
Ohodnotit příspěvek :
     

Jo jo,není každý žid pro žida židem,jak jsem psal již několikrát a i holokaust je vysvětlen dosti podivně čehož zneužila jistá část toho podivného národa.