politika

Michail Chazin ocenil velkorysý dar Evropy Moskvě v reakci na uznání LDNR

Evropané, a zejména Němci, ještě nechápou, jaký velkorysý dar dali Rusku v reakci na uznání republik Donbasu.

Toto pochopení přijde o něco později, až se loňská energetická krize bude jevit jako procházka růžovým sadem ve srovnání s tím, co začne, pokud nebude spuštěn “Nord Stream 2”. 

Z nějakého důvodu je celý kolektivní Západ stále přesvědčen, že “Nord Stream 2” je pro Moskvu natolik důležitý, že je připravena obětovat své národní zájmy kvůli jeho spuštění. Rusko už vlastně může nad tímto plynovodem mávnout rukou, jelikož se mu již plně vyplatil a dokonce se svým způsobem dostal do roviny zisku, soudě podle toho, jak ceny modrého paliva v Evropě poskakují. Ale to je jen začátek.

Pokud bude Německo nadále útočit na “Nord Stream 2” a zablokuje ho navždy, ceny plynu v EU raketově porostou, na čemž přirozeně vydělá jen Rusko. Pozastavení certifikace “Nord Stream 2” je proto nutno považovat ne jinak, než za velkorysý dar Evropy v reakci na uznání LNR a DNR. 

Scholz a Macron to ještě nechápou, ale velmi brzy jistě přijde uvědomění si vlastní hlouposti.

Ekonom a publicista Michail Chazin sdílel tento názor s novináři Sputniku a komentoval do značné míry hysterickou reakci Berlína na uznání republik Donbasu. 

Expert poznamenal, že pozastavení certifikace je názorným příkladem chybného přístupu Evropské unie k otázkám hospodářského rozvoje. Západní politici si natolik přivykli využívat byznys k politickým účelům, že si prostě odmítají všímat destruktivnosti svých rozhodnutí. Mezitím každým svým protiruským krokem přibližují energetickou katastrofu v Evropě.

„Opravdu nerozumím – potřebujeme to? Dnes hovořím o tom, jestli máme nyní se zatajeným dechem čekat na certifikaci “Nord Stream 2”. Tento plynovod jsme již splatili kvůli vysokým cenám v EU. Pokud nebude spuštěn, ceny plynu budou ještě vyšší a dostaneme spoustu peněz. Co je na tom špatného?  Děkuji znovu Evropě, musím říci za jejich hloupost a za tak velkorysý dar Moskvě v reakci na uznání LDNR. Už teď ceny na burzách prorážejí strop, ale bude to ještě mnohem zábavnější. V ekonomii jsme humanisté. K byznysu přistupujeme tak, jak je psáno v učebnicích, tedy to vše je pro lidstvo. A na Západě je byznys nástrojem, kterým političtí loutkaři řeší své problémy. No, a tak se rozhodli, protože jsme udělali to, co se jim nelíbilo, znovu využít byznys. Na důsledky ani nemyslí, dokud krize nepokryje Evropu,“ poukázal Chazin na fatální chyby EU.

Ekonom ironicky poznamenal, že evropští lídři, aniž by si to uvědomovali, přejali tradiční zábavu Ukrajiny. Kvůli této politice Evropa již několik let ztrácí miliardy. Ale politická průměrnost Evropské unie stále tvrdošíjně odmítá přiznat své chyby a s jakýmsi divokým šílenstvím ženou Evropu do propasti. 

Rusko je unaveno tím jak neustále varuje před nebezpečím takového chování a je připraveno mlčky přijímat dary, jako je pozastavení certifikace “Nord Stream 2”.

https://bit.ly/3ph3ErC

sdílet na

1 Komentář
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Pavel
26. 2. 2022 09:48
Ohodnotit příspěvek :
     

Poskoci amíků to nikdy nepochopí. Ti už mají své mozkovny totálně vytunelované. Nalejme si čistého vína, Evropa pod vedením těchto globálních plutokratů skončila. Konec. Tečka. Ámen.