politika

Evropská unie na pokraji kolapsu, NATO odsouzeno k zániku. Co očekávat v příštích 5 letech

Mnozí si pamatují prohlášení Bidena o tom, že Amerika je silnější než kdy jindy a brzy poté v USA krachly dvě banky. Poté jsme slyšeli prohlášení Jeromea Powella, že bankovní systém Spojených států „je spolehlivý a stabilní“ a doslova o dvě hodiny později se objevily zprávy o bankrotu nejméně dvou dalších bank. O něco později vyšlo najevo, že zhruba polovina amerických bank je „na hraně“. 

Pokud budeme pokračovat v logickém řetězci, pak neustálá prohlášení evropských politiků, že Evropská unie je jednotnější než kdy jindy, hovoří o velkých problémech Evropské unie. Slova, slova…A teď se podívejme na realitu.

Pro snazší pochopení dalšího vyprávění navrhuji udělat krátkou historickou odbočku do 30. a 40. let minulého století. V té době Američané přežili ekonomickou krizi – Velkou hospodářskou krizi, Německo bylo technologicky před USA a SSSR se aktivně rozvíjel. S tím se muselo něco udělat, a tak se zrodil projekt “Hitler”. Prostřednictvím tohoto projektu bylo možné zatlačit SSSR a Německo do války a nejen se zbavit dvou nejnebezpečnějších konkurentů, ale také vydělat dobré peníze a dokonce i vytlačit z piedestalu libru a udělat z dolaru rezervní měnu. 

Celá Evropa se účastnila tažení proti SSSR a na konci Velké vlastenecké války byla Evropa rozdělena.  Západní část přešla pod kontrolu Spojených států a východní část se stala jakousi nárazníkovou zónou SSSR, která jej oddělovala od kolektivního Západu.

Američané dokázali za sovětské a evropské peníze a zdroje zažehnout válku mezi SSSR a vlastně celou Evropou a přitom vydělat slušné peníze, jak jsem uvedl výše.

Co vidíme teď? Američané opět směrují Evropu proti Rusku a jako i dříve na tuto konfrontaci doplácí především Evropa a Rusko, a Američané se opět snaží vydělat na prodeji LNG a svých zbraní. 

Na první pohled se vše opakuje, ale existuje několik rozdílů. 

Za prvé, SSSR stál sám proti nacistické koalici, zatímco Rusko je v konfrontaci se Západem podporováno zeměmi globálního jihu. 

Za druhé: jestliže ve 40-50 letech byly Spojené státy nejproduktivněji rozvinutou zemí planety co se výroby týče a v té době tvořily více než 50 % světové produkce, nyní je Amerika zbavena většiny průmyslových odvětví a její hlavní zbraní je dolar a vliv založený na vlastnictví tiskařského stroje.

Ale nejzákladnějším rozdílem je opozice vůči Číně. Američané oficiálně prohlásili Čínu za nepřítele č. 1 a hlavní konfrontace je mezi USA a Čínou, ale pro porážku Číny je nutné ji ekonomicky blokovat a k tomu je třeba co nejvíce oslabit Rusko. Někteří Rusové mají mylný dojem, že za konfrontaci mezi USA a Čínou doplácí Evropa a Rusko, ale zdaleka tomu tak není. Faktem je, že projekt “Anti-Rusko” se blíží ke kolapsu a Američané budou nuceni ho omezit, aby ušetřili zdroje a zaměřili se na konfrontaci s Čínou, na což doplatí oni, Čína a částečně Evropa, zatímco Rusko zůstane stranou.  

V konfrontaci s kolektivním Západem si my a Čína vyměníme místa, a pokud nás Čína podporuje v této konfrontaci, pak my Čínu podpoříme později. Ve velké politice není místo pro charitu, a proto jsou všechna spojenectví a všechny dohody založeny pouze na vzájemném prospěchu. O přátelství, rovnosti a bratrství můžeme hovořit vzhledem k osobním vztahům, ale v těch mezistátních to takhle nefunguje.  Pouze oboustranně výhodná spolupráce.

A nyní se podíváme do Evropy. Když byly USA silné, Evropa jim ráda pomáhala drancovat malé země, protože i ona dostala kousek z panského stolu. Ale s kolapsem protiruského projektu budou mít v Evropě vážné problémy. Opustili ruské zdroje v naději na rychlé vítězství a následné drancování Ruska, ale projekt nevyšel a Evropská unie zůstala nejen bez ruských zdrojů, ale i s polorozpadlou ekonomikou

Ale projekt “Anti-Rusko” ještě není dokončen a evropské úřady ovládané Američany setrvačností pokračují v uvalování nových sankcí v marné naději na změnu moci a režimu v Rusku. Evropští politici chápou, že v konfrontaci s Ruskem prohrávají, ale pokud se jim nepodařilo roztrhat ruskou ekonomiku na kusy, rozhodli se roztrhat svojí a uvalit sankce na několik čínských a blízkovýchodních firem a společností, které podle jejich názoru pomáhají Rusku obcházet sankce. 

Pro každého výrobce je důležité nejen produkt vyrobit, ale také pro tento produkt najít zákazníka a uvalení sankcí na čínské firmy připraví evropského výrobce o tak obrovský trh, jako je ten čínský. Ztráta čínského trhu je pro evropského výrobce možná ještě mnohem horší než ztráta ruských energetických nosičů a evropský byznys už začal hledat cesty, jak přežít a jedinou cestou je zbavit se amerického diktátu. 

Pokud evropské vedení kontrolované USA může při jakémkoli vývoji situace všeho nechat a odletět do vily na Kypru nebo do sídla na Floridě, pak obyvatelé Evropy a evropské podniky budou muset zůstat a těžit z výhod „šikovného“ vedení amerických loutek. Nekompetentní kroky vedení je důvod, proč vidíme hořící pneumatiky v ulicích Francie a proč lidé stále častěji vycházejí do ulic evropských měst. 

Dokud byla životní úroveň vysoká, Evropané byli se vším spokojeni, včetně amerického vedení. Dnes Evropa zatím ještě žije ze starých zásob, které s každým dnem tají, a když se zásoby vyčerpají, začnou nepokoje v celé Evropské unii. Stačí, aby jakýkoli lídr přišel s programem na překonání krize navázáním spolupráce s Ruskem a Čínou a obyvatelstvo zdemoluje celou proamerickou elitu a podpoří ho. To je nevyhnutelný výsledek a není daleko.

Jedinou záchranou Evropy je spolupráce s Ruskem a Čínou, ale jak Číňané, tak my potřebujeme bohatou Evropu, a k tomu budou muset Evropané buď přeformátovat, nebo zrušit Evropskou unii, jejíž proamerické vedení ničí evropskou ekonomiku v zájmu a ve prospěch Američanů. 

Projekt “Jeden pás, jedna cesta” byl navržen tak, aby dodával zboží výměnou za zdroje a zboží z Ruska a Evropy, ale jak obchodovat se zbídačenou Evropou? Jediný způsob, jak udělat Evropu bohatou a obnovit evropskou produkci, je znovu otevřít přístup do Evropy pro levnou ruskou energii a další zdroje. 

Existuje také alternativní možnost – následovat cestu slábnoucího hegemona a odsoudit se k chudobě a stagnaci. V tomto případě se obyvatelstvo Evropy velmi rychle promění v žebráky, utlačované nevzdělané lidi, protože peníze na vzdělání nebudou, a vlastně ani případné vzdělání nebude k ničemu, protože nebude výroba. Vyhlídky jsou chmurné a evropští ekonomové a analytici je vidí.

NATO bylo původně koncipováno tak, aby čelilo a zadržovalo SSSR, ale po jeho rozpadu NATO zůstalo a stalo se trhem pro americké zbraně za hysterických výkřiků o ruské hrozbě. Konfrontace s Ruskem poměrně rychle ukázala naprostou neschopnost zemí NATO pro dlouhodobou konfrontaci vysoké intenzity. Zde leží odpověď na otázku, která zajímá mnoho Rusů – proč používáme omezený sortiment zbraní a téměř nikdy nepoužíváme nejpokročilejší modely. To vše jsme šetřili pro případ, že země NATO ze zoufalství vymyslí nějakou hloupost.

Ukázala se neschopnost zemí NATO nejen vyrábět munici v potřebném množství, ale také udržovat vojenskou techniku ​​v provozuschopném stavu. Pro konfrontaci s Ruskem NATO vybralo ze skladů většinu svých zbraní a to vše za cenu – ruských zdrojů, ale v případě konfrontace s Čínou bude cenou zastavení většiny výroby, absence většiny potřebného zboží a návrat do 19. století, kdy neexistovaly mikrovlnné trouby, vysavače, počítače, chytré telefony a vše ostatní, co Čína pro Evropu vyrábí. Ani auta a elektřina v Evropě nebudou dostupné pro každého, protože nejenže nebudou ruské energetické zdroje, ale ani elektrozařízení, které se také vyrábí v Číně. Elektromobily jsou samozřejmě skvělé, ale potřebují elektřinu a z větrných mlýnů a solárních panelů jsou už v Evropě rozčarovaní, ale setrvačností stále pokračují v prosazování zelené agendy.

A nyní slyšíme prohlášení Macrona o vytvoření evropské armády jako alternativy k NATO a návrh Berlusconiho na vytvoření 300tisícové evropské armády pro ochranu už ne před ruskou, ale před čínskou hrozbou. Berlusconi nebyl poznamenán zběsilou rusofobií a chápe potřebu spolupráce s Ruskem, ale se stejným úspěchem mohl nabídnout vytvoření armády na obranu před Mali nebo Burkinou Faso. 

Každý adekvátní evropský politik chápe, že ze strany Ruska a Číny žádná hrozba nehrozí a je lepší utrácet peníze na ekonomický rozvoj, než je dávat Američanům za zbraně, na které bude ve skladech padat prach a budou se používat pouze ve válečných hrách. Američané potřebovali NATO k prodeji svých zbraní, ale v Evropě je nepotřebovali, a proto málo obnovovali vybavení a odmítali nakupovat nové zbraně. Nyní je krize a NATO obecně je pro Evropu nedostupným luxusem a už se začíná mluvit o zbytečnosti této aliance a vytvoření ekonomičtější evropské armády.

Říká se, že historie se často opakuje, a já chci znovu připomenout několik historických faktů. 

V případě konfrontace s Vietnamem se Američané postavili proti komunistům, ale po jejich ostudném odchodu se komunisté opět dostali k moci a Vietnam je komunistickou zemí. V případě konfrontace v Afghánistánu se Američané postavili proti Talibanu, ale po jejich ostudném útěku v Afghánistánu opět vládne Taliban. Ať už Američané přijdou bojovat s kýmkoli, ve výsledku se k moci dostanou ti, s nimiž bojovali. Američané se rozhodli bojovat proti Rusku na straně našich sousedů a podle uvedených historických příkladů můžete uhádnout, kdo nakonec vyjde jako vítěz.

Přeji všem klidné nebe nad hlavami a prosperitu. 

Vše napsané v článku je osobní názor autora a jeho vize toho, co se děje.

S pozdravem Realista.

Pro Pokec24 přeložila Janinna

https://bit.ly/432YiBV

sdílet na

107 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Vanja
18. 5. 2023 01:41
Ohodnotit příspěvek :
     

Přirozeným a zcela zákonitým procesem rozmachu fašismu v USA, Británii a Evropě bude obrovský a douhodobý nárust socialismu na Západě a v Evropě. Lidé budou socialismus svobodně volit a budou-li volby protisocialisticky falšovány, dojde v mnoha místech k násilné socialistické revoluci. Tolik říká přirozený zákon akce a reakce. Je smutné, že do socialismu padne i východní Evropa, která už byla socialismem poučena, ale všechno zapomněla. Tak se musí historie opakovat.

Janaz
18. 5. 2023 03:23
Odpovědět  Vanja

Nedrístaj! Keby mali ľudia na Západe ,a my tobôž, socializmus ako bol od cca 60-ych rokov u nás, tak by sme si mohli blahoželať! Ešte žijeme my, čo sme vtedy vyrastali a pracovali, a po skúsenosti s týmto 30-ročným Augiášovým chlievom by sme taký socializmus uvítali a poslali do riti všetky drísty o tom “vyspelom” kapitalizme, ktorý bol z 90% len načančaný hnoj!

Zdena
18. 5. 2023 08:40
Odpovědět  Janaz

Děkuji lépe jste to napsat nemohl jsem r.52 a pamatuji si ten klid a pohodu i mé děti v tom klidu vyrostly bohužel vnoučata už ne.

Jitka
19. 5. 2023 12:26
Odpovědět  Zdena

Máte pravdu! Pamatuji si slova Štěpána při generální stávce, jak říkal, že ještě budeme litovat zvonění klíči, a že si vzpomeneme jak jsme se měli za těch komunistů – a měl pravdu, vzpomínám posledních 20roků a čím dál častěji. :-((((

Eva
18. 5. 2023 09:38
Odpovědět  Janaz

Děkuji!!!

Pavel z Moravy
18. 5. 2023 13:35
Odpovědět  Janaz

Kdo chce vidět, tak vidí. Stačí skouknout pár filmů natočených podle skutečnosti ze 60 a 70 let ve státech a hned budete vědět jak si tam obyčejný lid žil. V některých případech mně to připadalo, že ti lidé žijí ve středověku. Vždyť třeba havíři v Kansasu pracovali a žili v podmínkách ze kterých by jeden zvracel. A nejlepší na tom je, že svých pár vydělaných čmrdlů museli utratit třeba v obchodě, který vlastnil majitel dolu. Kdo četl celou ságu o těžbě caoby od B. Travena, tak ví, že tam to přesně tak probíhalo a ti těžaři se nikdy nedostali z dluhů. Kdyby si ti lidé u amíků žili jako my kdysi v sedmdesátých a osmdesátých letech tady, tak by byli připo.sraní blahem. Ani nenávistníci socíku to nemohou popřít. To, že se na tom živila i spousta kariéristů je fakt, však oni se také po převratu projevili. Nu vidíte a je to stejné, lid je neodhalil tehdy a ani dnes. A odhalil někdo chartisty? Kdo z nich se nyní nezpronevěřil? Kolik jich je? Takže pořád je to o lidech. Než někde někoho zvolit a oslavovat, raději ho stokrát prověřit a zkontrolovat. A ani tak nebude mít člověk jistotu. Budou li ještě vůbec volby, tak uvidíme jak budou bývalé politické hvězdy excelovat, zase jim lid
.

Pavel z Moravy
18. 5. 2023 13:36
Odpovědět  Pavel z Moravy

sedne na vějičku. Vždyť je to tak prosté Watsone.

Boomer
18. 5. 2023 22:31
Odpovědět  Pavel z Moravy

.. no, celé tohle vaše psaní má jednu drobnou argumentační mezírku, vadu na kráse. Oproti nám oni mohli cestovat naprosto svobodně, taky to dělali, i do socialistických zemí jezdili, ale asi byli nějak moc blbí, protože se zase vraceli do té svojí kapitalistické hrůzy. A přitom stačilo tak málo, jen říct.. my tady chceme zůstat, jako třeba Dean Reed.
To mi fakt můj rozoumek prostého venkovana nebere.. já mám na Západě příbuzných hodně, obyčejní lidé, žádní milionáři, někteří odešli před válkou, jiní “bláhově” opustili ten báječný socialismus až ho okoštovali.. a nevracejí se.

Janaz
19. 5. 2023 05:24
Odpovědět  Boomer

Ty blbec, to je čo za argumentácia? Ja mám plno známych, ktorí emigrovali za “lepším” od Európy po Austráliu, aj rodinu, a boli by sa radi vrátili, ale ich deti si tam už založili rodiny a chcú byť s nimi, nie kvôli hmotným sračkám, ale kvôli rodine! A tak chodia aspoň na Slovensko na dlhšie pobyty, akonáhle si to môžu dovoliť, Aj teraz je tu na celé leto manželský pár z Austrálie, a práve som s nimi hovorila, veľmi radi by žili tu, ale chcú byť so synom a vnúčatami. A na to tvoje cestovanie sa ti môžem zvysoka vysr…ť, cestovala som aj za socializmu aj po ňom, všetkého sa raz preje . Ozaj, koľkí si dnes môžu dovoliť cestovať , s rodinou pekne na dva týždne? Ľudia si nemôžu dovoliť ísť na PN, keď sú chorí a nie ešte cestovať!
To podstatné, čo robí život príjemným, sme mali a mali sme najmä psychické pohodlie, bez obáv z toho, či budeme mať z čoho žiť my aj deti, či neprídem o zamestnanie, strechu nad hlavou, či moje deti budú mať na obed v škole, nieto ešte na záujmové krúžky , aby sa rozíjali, či budem mať na to, aby vyštudovali, či budú mať vôbec na to, aby si mohli založiť rodiny….. O rekreáciách, liečebných pobytoch…..ani nehovorím.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel z Moravy
19. 5. 2023 08:54
Odpovědět  Janaz

Někteří lidé to nechtějí slyšet, asi jsou jejich hodnoty jiné. Každý jedinec má svoji představu, jak má jeho život vypadat. To je pro každého jiné. Absolutně s vámi souhlasím, že to podstatné co dělá život příjemným jsme měli. Já bych třeba potom raději preferoval Kubu, kde se žije také v pohodě a klídku. Jak říkal Fidel, u nich je směs lidí různých kultur a plemen a žijí spolu absolutně v pohodě. Náš kamarád Pijack to zde komentoval, že se tam žije jako v ráji. Já to nechci přeceňovat, ale myslím, že se tam žije slušně a přitom všichni ví, že 60 roků se je ti správní amíci snaží hospodářsky zlikvidovat. Co může člověk chtít více, než mít zabezpečené všechny základní potřeby k životu a žít v pohodě. A nemusí poklonkovat vládnoucí straně jak se mnoho lidí domnívá. Fidel v době revoluce vůbec nebyl příslušníkem komunistické strany, sám říkal, že byl revolucionář. Naopak, my teď tady v přímém přenosu vidíme, jak se vládnoucí moci poklonkuje, aby ti určití dostali od vládců pamlsek.
.

Pavel K
19. 5. 2023 10:01
Odpovědět  Pavel z Moravy

Jasně Pavle jsou pro každého jiné, tak ale ať ti přechytralí kritici drží pýíčuu, nebo co to mají pod tím nosem. Přesně sem nás chtěli dostat!!

Markýza
19. 5. 2023 08:57
Odpovědět  Janaz

Janoz: kdybyste pořádně četla! Boomer mluvil o tom, že lidi ZE ZÁPADU víceméně svobodně cestovali i do socialistického tábora (pokud jsme je sem pustili) ale – na rozdíl od vašich, jeho i mých příbuzných a známých – neměli touhu tu zůstávat.
My tam ano – oni tady ne!! O to šlo.
Teda až na toho prachpodivného Dýna Rýda. Ten byl výjimka, potvrzující pravidlo.
Mimochodem, vaši známí “by sa boli radi vrátili”, ale už je zpátky domů nepustili, že? Paragraf zločinného opuštění republiky, vzpomínáte……..skoro v každé rodině takové máme.

Pavel K
19. 5. 2023 09:30
Odpovědět  Markýza

Makýzo, já tohle téma toho výjezdu, zájedu, dojezdu nemám tak rád, protože s ním argumentuje (to není na vás) každý blbec co nemá dál k tomu co říc. Zkuurwený cestování fakt zkurwweníí, každý se na tohle točí. Mám doma kovanýho Odéásáka, to už víte. Zrovna včera navečer jsem s ním měl komunikaci z chorvatského výletu na jachtařských závodech, ještě tam je, dnes má vlastně už přiletět. Jak může tak do mě vrtá a dává mi najevo jak se mu daří a ta naše komunistická generace lemplů ostrouhala jezdit na takovéhle výlety. Já mu to samozřejmě přeju, je to otec(snad) 🤣 mých vnoučat. Letos je tam asi už možná podruhé a to je polovina května, to tam rozhodně ještě poletí, ale POZOR to bude ještě letní exotická dovolená někde u moře. Je vám jasno všem tuna, že s těmito lidmi nemůžete NIKDY budovat zpravedlivou společnost!!

Pavel K
19. 5. 2023 09:42
Odpovědět  Pavel K

V zimních měsících byly ěx v Alpách jen tak si zalyžovat. ONI to moře vyloženě žerou. Poslal zároveň foto spokojeného chorvatského důchodce v mém věku, jak si užívá. Tak jsem mu odepsal jak si užívá, čumí do dály na louži a nikde nic. Taky měl tři děti, taky stavěl barák, taky mušel dřit celý život? Zeptej se ho kolik ho měsíčně stojí jen energie. Tak a jestli si někdo myslí že mladým závidím, tak je na velkém omylu, já miluji Brdy, Křivokládsko, Šumavu atd. TADY JSEM DOMA A TADY CHCI ZEMŘÍT. Bohužel co je to “rodná hrouda” dnešní serešovské mládeži nic neříká. Synovce mám dvacet let po světě a teď momentálně v Dominikánské republice. Našel si v ČR rozvedenou paničku a mají spolu holčičku. Segra mi každou chvilku brečí, že si malou nemůže podachmat, bo jí na živo 1x do roka. Komunikace přes SKYPE ten kontakt nenahradí že ano. Ale kde na to berou prachy nechápu, já celý život jen přerozděluji. 😊 🙋‍♂️

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel K
19. 5. 2023 09:56
Odpovědět  Pavel K

Příklad mám16 důchodu, ale to mě v září může spadnout na dvanáct a práce pro mě není, ani na vrátnici mě jako kardiaka nevezmou.Ženě dám 4 tisíce na inkaso, na autě musít udělat výměnu oleje a filtrů cca 3tisíce, musím doplnit naftu aby to auto jezdilo 2 tisíce, tel. důchodové pojištění a další drobnosti cca 2tisíce, tak kolik mi asi na to žrádlo zbyde a kdo ví o čem píši tak ví, že jsou ještě jiné položky. Tak kde zbývá na cestování. 🤣🤣🤦‍♂️💩👎

Boomer
19. 5. 2023 12:14
Odpovědět  Pavel K

.. no jo, asi jste jako OSVČ platil jen minimální vyměřovací základ. Pár živnostníků znám a tuhle chybu dělali většinově, když zakázky tekly, měli pocit že to tak bude věčně. Smutné, a zároveň poučné. Akorát že nikdo neporadí, jak se má obyčejný zaměstnanec nebo malý OSVČ vlastně zajistit pro budoucnost. A tady je vidět nesmyslnost tvrzení, že proletáři nemají co ztratit. Když chalupníkovi zdechne kráva, tak je v řiti, když kráva zdechne Agročertu, zůstane jim ještě hoóódně velké stádo..

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel K
19. 5. 2023 15:48
Odpovědět  Boomer

Pane Boomer špatně!! Teď nevím ale mluvím o ID, ne o starobní, ale ono je to u toho výpočtu asi jedno. Já měl ba naopak výměr Vyšší jo Jasánek vyšší a proč, protože jsem za bolševika danil vedlejšák. Na sociálce se tenkrát chytali za hlavu kolik mi vyšlo. No a pak to má ještě mnoho okolností u toho odvodu. Když máte příjem 100 tisíc, tak se vám dvacka odvádí snázeji než když je ten příjem padesát. Bylo by to na dlouho to vysvětlovat, jen přece, v této zemi a vůbec na tom slavném západě je více oceněn lotr, než poctivý člověk. Nevím jestli mi rozumíte. 🙋‍♂️

Boomer
19. 5. 2023 10:01
Odpovědět  Pavel K

..principem mého příspěvku byl fakt, že emigrace probíhala převážně směrem ven ze socialismu. V průběhu let po roce 1948 byly dokonce opakovaně vyhlášeny amnestie pro emigranty, počty navrátilců ovšem nebyla nijak závratné:

1955… 1169 osob
1960… 355 osob
1965… 69 osob
1971… 740 osob

16. března 1977 přijala vláda Směrnici o úpravě právních vztahů ČSSR k občanům, kteří se zdržují v cizině bez povolení československých úřadů. Na základě tohoto nařízení mohly čs. úřady: 1) vydat cestovní doklad pro návrat do ČSSR, 2) vydat souhlas k trvalému pobytu v cizině, 3) propustit občana ze státního svazku a 4) „reakčním emigrantům“ odejmout čs. státní občanství. A za to museli žadatelé zaplatit na tu dobu poměrně tučnou částku cca. 3400 US dolarů.
Směrnice nabízela těm, kteří žili nejméně pět let v zahraničí a nebyli angažováni v politických akcích namířených proti režimu, možnost upravit své právní postavení. V praxi tato úprava znamenala, že mohli po vyřízení vstoupit na území ČSSR bez obav z trestního postihu.
Z odhadovaného počtu 115 000 osob žijících v zahraničí déle než pět let podalo některou ze žádostí do roku 1981 jen 20 616 Čechů a Slováků.
 

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Boomer
19. 5. 2023 11:15
Odpovědět  Boomer

..pro toho mínusáře jen doporučení, vše co jsem uvedl, si může ověřit z naprosto nezpochybnitelných zdrojů.
Kupříkladu každá z uvedených amnestií nebo Směrnice o úpravě vztahů jsou dohledatelné ve Sbírce zákonů.
Ovšem jak by si s něčím takovým dokázal poradit ubožák, který se zmůže jen na to tlačítko mínus.. :o)))))))))

Standa
19. 5. 2023 12:26
Odpovědět  Boomer

Jste plný nenávisti ke každému jinému názoru ,, demokrate”!

Markýza
19. 5. 2023 13:00
Odpovědět  Standa

Proboha člověče, jak vy diagnostikujete nenávist? Mně tedy připadá, že oheň u pr.dele máte spíš vy, než Boomer. Ten má zkrátka jen jiný názor, než ausgerechnet vy – a jestli tím tak trpíte, vyhněte se tomu.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Boomer
20. 5. 2023 08:58
Odpovědět  Standa

.. až se ty technický analfabete jednou vyjádříš k věci namísto trapných flusů k osobě, tak já nechám sloužit Te Deum v bazilice na Hostýně.
Samotné mínus není názor, mínus je pouhým trapným vyjádřením neschopnosti jakýkoli názor formulovat. Zcela v intencích věty.. sice nevím co to znamená, ale hluboce mě to uráží. ;o))))

Pavel K
19. 5. 2023 11:58
Odpovědět  Boomer

Víte co bych udělal já v době socializmu kdybych měl tu moc. Otevřel bych stavidlo kačáku a táhněte vy bando kuřprdelníků anglosaských oháněk. A jsem si zcela jist, že by se jich spousta ještě rádo vrátilo nazpět. Ale já bych vydal vyhlášku návrat nežádocí. Samozřejmě před odchodem na prkno veškeré výdaje co stát investoval do daného člověka, který by chtěl odejít. Oni by tam na ně čekali, jó zopár spešl profesí by se uplatnilo to jo. Ale u těch starších, ten stesk po rodné hroudě. Móc dobře pamatuji v 76-77 atd na NSR televizních kanálech, jak tam lidi stojí fronty na prácáku. Na vycestování do ciziny musí mít jeden náturu. TAM jinde navždy cizinec. Přiznám se já bych to nedal. Doma je doma, tak to cítím já. Proto nechápu toho mého synovce co už je dvacet let v tahu.

Boomer
19. 5. 2023 12:05
Odpovědět  Pavel K

.. jo, s tím souhlasím, až na ten návrat nežádoucí. V Jugošce za Tita chodili makat do ciziny socialistické i kapitalistické a problém nebyl. Někteří zůstali ve světě na furt, jiní posílali domů tvrdou měnu a hodně z nich si tak postupně vydělalo na opravu nebo dokonce stavbu nové kuče, a z turistů zase měli tvrdou měnu pro stát. Na ideologickou diverzi kadí Bílej Tesák, každý ať si to v palici poskládá po svém..

Markýza
19. 5. 2023 13:07
Odpovědět  Pavel K

S tím zdrháním do ciziny to mám stejně. Táta se v červenci 68 vrátil z ciziny, kde učil a v srpnu začal balit kufry. Měl tam styky, měl tam zázemí, dobrý plat…….zbytek rodiny ovšem odmítl. Doma zkrátka je doma.

Pavel K
19. 5. 2023 15:56
Odpovědět  Markýza

Mám kamaráda, je to bratr mé spolužačky. Dnes má před sedmdesátkou. Ten se rozhodl zůstat v Mnichově někdy cca 80 roce. Sklenář, měl tam už připravené zázemí. No a asi něco po revoluci se vrátil postavil si domek a je tuna. Manželky bratranec, klempíř, starý jako já, čuchnul k vosrdí nějaké australanky, někde v té lokalitě co si postavil ten “němec”, no a je tam už 10, možná 15 let s klokanama. Dobře mu tak blbovi.🤦‍♂️😊

Markýza
19. 5. 2023 13:10
Odpovědět  Pavel K

“Otevřel bych stavidlo kačáku a táhněte vy bando kuřprdelníků anglosaských oháněk. A jsem si zcela jist, že by se jich spousta ještě rádo vrátilo nazpět”
No a přesně o to šlo. Každý si měl zkusit, jaký je chleba o dvou kůrkách a lidi by možná byli s tím cpaním se do Evropy opatrnější. I když si přiznejme, že Evropa před dvaceti lety ani omylem nebyla to, co je dnes.

Pavel K
19. 5. 2023 16:09
Odpovědět  Markýza

Markýzo milá zlatá, říkáte že mé myšlenky čtete, tak byste měla vědět, že už dávno a to na PP jsem psal a říkal, že to je jedna z věcí které soudruhům vyčítám. Uvedl jsem to co si vzpomínám, že měli pořádat tématické poznávací zájezdy. Měli ukazovat obě strany mince, že ano. Ano a také jsem napsal , že by se spousta lidí rychle vrátila. Další, jako posluchač HARD and HEAVY chtěl poslouchat live ty kapely, které jsem nesměly. Ale já a spousta dalších koumáků jsme se vždy v neděli ráno na různých místech zůčastnili v Praze Černých burz, kde se nabízela LP atd anglosaské hudební produkce. Jééé to byla krása, když pak přijeli polcajti v antonu a všude ná tam naháněli. Dodnes mě v uších zní to “prosím občanský průkaz soudruhu”. Dneska si zajde kdejaký blbec do krámu a koupí si to. Vždyť z toho nemůže mít ani radost jako já tenkrát. Jsem byl pak na vesnici King. 🤣 🤣 🙋‍♂️

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Markýza
19. 5. 2023 13:12
Odpovědět  Pavel K

No víte co – vašeho jachtaře si srovnejte. Vrtání v rodině nepomůže ničemu.

Pavel K
19. 5. 2023 16:15
Odpovědět  Markýza

Kálím na to, můj čas přijde. Jak mám přesvědčit skoro padesátníka aby si to srovnal. Více mám strach o vnuka, protože ten až dostane pravdivou informační pecku do hlavy, tak mám strach o jeho zdraví.

Pavel z Moravy
19. 5. 2023 10:50
Odpovědět  Markýza

Jejda, co vám ti komunisté tak hrozného provedli? Já tedy nevím, ale asi až do svých 10 roků, kdy mi zemřela maminka jsem žádnou újmu od režimu nepociťoval. A myslím si, že jsem dost vnímavý. To, že by 8,10,12 leté děcko, které běhá s kamarády a blbne mělo nějaké povědomí o společnosti dospělých a systému ve kterém žije se mi zdá být přehnané. Mému synovi bylo 15 roků, když přišel převrat a pochybuji, že mohl do hloubky pochopit co se děje. A podle zdejších pravidel je docela úspěšný. Vystudoval, je inženýr, ale na dětství si nestěžuje, protože měl vše co potřeboval a žil v prostředí slušném se kterým se dnešní společnost nedá porovnat. Je to jednoduché, nemáte ráda socík, asi vám ublížil, prosím, každý to máme jiné, ale respektovat se snad můžeme. Přece nejsme jako oni. Proč si spílat, když vidíme v čem žijeme. Ráj to určitě není.

Markýza
19. 5. 2023 13:04
Odpovědět  Pavel z Moravy

Ee? Proboha lidi, nám se v tom zkrátka nelíbilo – co se chováte, jako bychom vám šlápli na deset kuřích ok??
“Tak hrozného” je prosím co? Mučeníčka? Nic menšího neberete? No neměla jsem tu atmosféru ráda, co vám na to mám říct. A připadalo mi to pitomé. Netrpěla jsem příliš fyzicky, to je pravda (až na kardinální nedostatek ovoce a zeleniny) ale duševně jo.
Stačí?

Pavel z Moravy
19. 5. 2023 16:21
Odpovědět  Markýza

Vždyť jsem vám nic jiného nenapsal. Prostě jste neměla socík ráda a tím to končí. Pro mne je nepřijatelný kapitalismus a tím to končí. Vy jste žila v něčem o co jste nestála a já žiji od 89 v něčem o co také nestojím. Je to jednoduchá rovnice, takže nač se tím zaobírat a zbytečně se vyšťavovat. Jsem již starý na takové přestřelky, které k ničemu nevedou. Myslím, že vy také.

Boomer
19. 5. 2023 09:43
Odpovědět  Janaz

..osobo, váš způsob vyjadřování a chování v diskusi je na úrovni zmalované poch*ané doroty, jaké bývaly k vidění v Košicích v putyce zvané Hnojná jama. Sedávaly u stolu hned naproti WC a i tak to občas nestihly. Tykaly každému, ale při jejich úrovni je nikdo nebral vážně.
Jak tak koukám, ta psychická pohoda za socialismu se na vás pěkně podepsala..

Pavel z Moravy
19. 5. 2023 11:08
Odpovědět  Boomer

Já nevím, tak někteří máme hodnoty takové, jiní zase takové, ale to není alespoň pro mne důvod k nenávisti. Nemůžeme přece smýšlet stejně, to bychom potom byli uniformovaná jednotka zombíků. Je fakt, že takto si to představují současní neoliberální osadníci této planety. Řekněme to jednoduše, komu vyhovoval život tady, zůstal, komu ne odešel. A to vůbec neznamená, že člověk neviděl kriticky věci, které zde neměly mít místo. Vaši přátelé a rodina v zahraničí byli fakt absolutně spokojeni se vším co tam měli, pokud by mluvili pravdu? Pochybuji o tom, ale třeba ano. Jakmile se totiž v člověku zakoření nenávist k něčemu, ve většině případů už není schopen vidět věci opravdu nezaujatě. Já mám třeba doma stovky nahraných filmů, velké množství je americké provenience a musím úpřimně říci, že mnoho z nich má výtečnou úroveň. Má hluboké myšlenky a opravdu jsou skvěle natočené. A to amíky nemusím. Proč bych ale měl sám sobě lhát do kapsy a plivat na vše jen tak z plezíru.

Boomer
19. 5. 2023 11:21
Odpovědět  Pavel z Moravy

.. nemám v úmyslu brát ohledy na tvora, který začíná diskusní příspěvek urážkou. Janaz je tím pověstná a ty košické doroty jsem měl možnost vidět několikrát.. když chceme vědět, jak opravdu vypadá spodina, musíme se k ní aspoň někdy přiblížit. Nedotýkáme se však ani drátů na zem spadlých..

Pavel z Moravy
19. 5. 2023 16:32
Odpovědět  Boomer

Tak já nějaká urážlivá slova také nemám rád a vy víte, že je nepoužívám vůči druhým diskutujícím. Něco jiného je diskuze a něco jiného osobní urážky. Na slovenském badateli mně občas někdo ocenil za příspěvky, druhý zase sprostě napadnul, i když já nikdy nikoho nenapadl. Tam to byli i slova typu zdechni apod. Snažil jsem se to omluvit tím, že jsou naši bratři ze Slovenska horkokrevní. Když mi někdo nesedí, tak se s ním přinejhorším nebavím, ale být vulgární to tedy ne.

Boomer
20. 5. 2023 09:19
Odpovědět  Pavel z Moravy

.. moji příbuzní a známí žijící v cizině svoje zkušenosti s oběma systémy shrnuli do poučky.. žádná sušenka nemá stejně silnou vrstvu čokolády na obou stranách.
Ale vybrali si tu sušenku, na níž jim tem nepoměr mezi silnější a slabší vrstvou připadal snesitelnější.
Poznal jsem i pár lidí, co se vrátili a můj pocit z nich.. ti by neuspěli nikdy a nikde, v žádném systému.
Jeden z nich byl starší bratr mého spolužáka, tady se při svých grázlovinách schovával za komunistická záda tatíčka, v emigraci v Rakousku se tři roky plácal od ničeho k ničemu, po listopadu se vrátil a začal podnikat, za dva roky byl plajte a schovával se před svými zákazníky, jenže tatíkova záda už nepomohla..

EvaK
19. 5. 2023 21:51
Odpovědět  Boomer

Mám sestru v Kanadě už 34 let a že by každý rok někam cestovala, to nepřipadá v úvahu. Oni nemají ani 3 týdny dovolené, o 25 dnec si mohou nechat zdát.
Hypotéku na ten dřevěný barák už by měla mít 10 let splacenou, ale co čert nechtěl, už před 2 roky museli dávat novou střechu.
My máme na starém baráku z 30.let stále původní křidlici.
Letos musí vyměnit balkón a schodiště, dřevo prostě hnije.

Boomer
20. 5. 2023 21:06
Odpovědět  EvaK

.. já někde psal o nějakém cestování každý rok? Všude na světě žijí lidi více úspěšní a méně úspěšní.

Helena
18. 5. 2023 09:10
Odpovědět  Vanja

Nu, nezbývá než USA a NATO popřát pěkné vojenské cvičení na východě Evropy v silně radiací zamořeném prostoru. To se tedy Rusům povedlo. Tak naťáci do tohooo! A dýchat a lítat, a běhat.

Frank1
18. 5. 2023 13:14
Odpovědět  Helena

Bylo to zrejme naplanovano podle pocasi. Normalne vane vitr na vychod. Doufam, ze si i Skopcaci loknou za to co Rusum delaji.

janle57
18. 5. 2023 09:28
Odpovědět  Vanja

Výklad pojmu socialismus chápe mnoho lidí různě,s odstupem času každý člověk,který ho zažil,
pochopí,co to bylo,především to byl systém,který nedovolil rozkrádání státu tím,že zachoval
klíčové sektory prosperity státu a tím pádem i sociálních jistot všech lidí, ve státních rukou,
zdravotnictví,bank.sektor,zemědělství,energetika,průmysl atd. byly zárukou zachování
zaměstnanosti se zakotveným právem na práci,nezadlužený stát měl vždy peníze a nikdy nespadl
do obřích dluhů,které způsobil soukromý sektor a tím pádem kapitalismus,diví se potom
někdo,že lidé na celém světě volají po návratu socialismu s lidskou tváří,pokud brzy zdechne
odporná žumpa světa jménem USA a tím i EU,půjde to všechno lépe kupředu a snad se
někdy i naše děti dočkají lepší a klidnější doby.

zuza
18. 5. 2023 09:57
Odpovědět  janle57

socializmus mal veľa chýb, ale keď to porovnám s dneškom, tak to boli chyby kozmetické.

Albi
18. 5. 2023 11:14
Odpovědět  zuza

Neexistuje, nikdy neexistoval a nikdy existovat nebude – ani nemůže – žádný ideální stát. Tak jako neexistuje ideální člověk, dokonce ani jeho definice. Vždycky bude někomu něco vadit.
Dokud se nepodaří “vypěstovat” člověka jako dobře fungující stroj/nástroj.
A takové lidstvo není schopno se rozmnožovat, proto duchovně růst a tedy posouvat svět k novému poznání.

18. 5. 2023 11:28
Odpovědět  Albi

Jen tak pro zajímavost. Dobře to dokresluje, proč se Kuchtík tak nas-ral. Zkráceno:
Na pozadí NMD Rusko zvýšilo výrobu munice pro raketové dělostřelectvo 20krát Fakta ze 17. května 2023Přední ruský muniční koncern Tekhmash zvýšil výrobu munice pro vícenásobné odpalovací raketové systémy 20krát, řekl RIA Novosti Alexander Kočkin, zástupce generálního ředitele Tekhmash .
Dnes již není naší prioritou nový vývoj… … Oproti loňskému roku vyrábíme 20krát více stejných granátů MLRS, jsou zde i pozice, jejichž výrobu jsme navýšili ve větším objemu,“ řekl Kočkin… … Podle něj v prvním čtvrtletí roku 2023 podniky Tekhmash vyrobily stejné množství munice jako v celém roce 2022. “Máme vážnou míru růstu,” dodal Kočkin… …již dříve v rozhovoru pro RIA Novosti popřel informace západních a ukrajinských médií, podle nichž ruská armáda údajně zažívá „hlad po granátech“, přičemž toto prohlášení označil za „úplný nesmysl”.

18. 5. 2023 11:29

Ještě přikládám toto. Zkráceno:
Nový parlament Ruska“ je vše… Byli prohledáni spolupracovníci bývalého poslance Státní dumy Ponomareva* (video)Fakta z 18. května 2023
Bezpečnostní složky provádějí prohlídky… …u členů Kongresu lidových poslanců, který vytvořil bývalý náměstek Státní dumy Ruské federace Ilja Ponomarev *.
V současné době… …probíhají prohlídky… …přijely brzy ráno do domu členů strany Jabloko Galiny Filčenkové a Nodariho Khananašviliho a k šéfredaktorovi petrohradského vydání Ladoga. ru“ Alexandru Kalininovi… … Podle donucovacích orgánů se účastnili jednání kongresu, na jednom z nich byla zejména přijata „nová ústava Ruské federace“. Ilja Ponomarev* uprchl z Ruska v roce 2014 poté, co proti němu bylo zahájeno trestní řízení pro zpronevěru. Nejprve odjel do Spojených států a poté na Ukrajinu, kde mu kyjevské úřady vydaly povolení k dočasnému pobytu a poté občanství. Nyní proti němu bylo zahájeno trestní řízení pro padělky o ruských ozbrojených silách.
* Zahraniční agent zařazený v Rusku na seznam teroristů a extremistů.

Politruk bude mít radost.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Boomer
19. 5. 2023 10:06

..že by už? Rekreační poukazy na Kolymu..

ModrýKlokan
18. 5. 2023 14:37

@ Milan

nic proti příspěvku… jen technická poznámka… je zvykem používat všeobecně rozšířené, srozumitelné, zavedené zkratky… Tou rozhodně “NMD” není… tak by bylo vhodné takovéto zkratky vysvětlit, nebo se rovnou vyhnout jejich použití

18. 5. 2023 17:18
Odpovědět  ModrýKlokan

Za prvé překlad, a za druhé a hlavně nepředpokládám, že co čtenář, to idi-ot s absenci úsudku, pročež potřebuje vysvětlivky.
A za třetí – je zcela irelevantní na pozadí čeho Rusko zvýšilo – relevantní je sdělná myšlenka, jíž je, že zvýšilo.
V tomto kontextu tudíž mám, upřímně řečeno, ono zmiňované pozadí… inu, u pozadí.
Ale abyste neřekl, pro vás to vysvětlím:
NMD = National Missile Defense = Národní protiraketová obrana

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel z Moravy
18. 5. 2023 13:55
Odpovědět  Albi

Žádná společnost není ideální, ale vzdělaná společnost, která se stará o svůj lid i přes ty chyby, které má , může konkurovat degeneraci jakou vidíme dnes. A o to se určitě socialismus pokoušel a já si myslím, že docela úspěšně. Jen to chtělo zbavit se různých kariéristů a křiváků. Víte jak ale zrovna tito řvou, když se na ně poukáže. Pravděpodobně to není v genetice lidského tvora zakódováno, myslím ta souhra s ostatními, vzájemná úcta a respekt k druhým. Ale psal.jsem zde o takové malé společnosti vzniklé u jezera Titicaca v Peru, možná něco jako náš středověký Tábor. Já jsem fascinován tím, že již v 15 století zde byli tak duševně vyzrálí lidé, kteří vůbec na tu myšlenku Tábora přišli. To, že se jim to zhroutilo je jiné kafe. Kupříkladu takový lékař, jeho postavení ve společnosti není přece o bohatství, kterým disponuje, ale také o společenském postavení. To postavení je ale pro ně málo, oni chtějí prachy. Takže brát pouze o něco více než nějaký pekař? Fuj,fuj, fuj. A jak se říká, včil mudrujme.

katango
18. 5. 2023 15:36
Odpovědět  Pavel z Moravy

Lékař může okamžitě dělat pekaře, ale pekař by mohl dělat lékaře po šesti letech náročného studia následováno dlouhým povinným postgraduálním vzděláváním zakončovaným ne jednoduchými zkouškami. A nemluvte mi o časném vstávání. Už jste někdy pracovali od pátku ráno do pondělí odpoledne, bez garantovaných přestávek? Byly služby, kdy jsem mohla něco pojíst a sednout si k tomu třeba až v půl půlnoci.

Pavel
18. 5. 2023 20:46
Odpovědět  katango

Jé, já jsem vám asi šlápnul na kuří očko, tak se omlouvám. Já přece nezpochybňoval práci lékaře a jeho dosažené vzdělání. Obvoďáci ale dnes ordinují tak 5 hodin denně. Nemluvím o nemocničním personálu. Já chtěl pouze zdůraznit, že ne jenom z těch penízků je lékař živ. Jeho společenské uplatnění je zajisté jinak oceňováno a je to společenská hrdost na profesi, která ve většině lidu vyvolává pocit nadřazenosti lékařského cechu nad druhými. U covidové hysterie ale totálně propadl až na čestné výjimky. Nedokázal odolat tlaku našich věčně pravdu mluvících vůdců. Ale s tím pekařem jste to nestrefila
asi vy, myslím, že po 1 měsíci by už nikdo v pekárně nepracoval. Ten dělá to a ten zas tohle. Ono, vzdělanci se mají většinou snahu vyvyšovat. My rozumově zralí jim vzdělání ani finanční ohodnocení nezávidíme, ale bylo by dobré, aby ani oni nezlehčovali práci druhých, když neví co obnáší. Rovnostářskou společnost za socíku tito vzdělanci nechtěli, ale bezplatné vzdělání brali. Trochu podivná logika. Co když někdo od 15 let tvrdě makal a takovým to vzdělání platil. Je on nebo ona teď pro to vzdělané panstvo nula? Myslím, že si zaslouží úplně stejnou úctu. Chápu ale, že dle amíckého

Pavel
18. 5. 2023 20:50
Odpovědět  Pavel

pojetí kapitalismu jsou všichni kromě advokacie, lékařů, vědců a možná učitelského sboru nuly. V americkém prostředí kuchaři, pekaři, pošťáci, instalatéři a jiní nejsou ničím. To už zdomácnělo i tady. Nemám k tomu více co říci.

katango
18. 5. 2023 21:01
Odpovědět  Pavel

Pane, já si vážím každého a obdivuji každého, kdo dělá dobře svou práci a až na práci masového vraha a prostituci myslím KAŽDOU práci. Moje babička byla skvělá dámská krejčová, naučila mne šít. Můj dědeček byl kovář, nic mne sice nenaučil, ale ve svém oboru byl skvělý. Já sama umím šít, dobře vařím, zahradničím, dokážu ze semen vypěstovat exotické rostliny.

Takže, aby bylo jasno, nepohrdám žádnou prací (až na ty zmíněné výjimky), ale současně nesnesu, aby někdo pohrdavě mluvil o té mé.

Pavel K
18. 5. 2023 21:28
Odpovědět  katango

Nechcete mě tedy přijít helfnout, jsem po operacích kyčlů, páteř odbytá z těžké práce atd atd. Ta levá DK se asi moc nepovedla. Už tři měsíce se začali projevovat bolesti vystřelující od páteře přes koleno. Došlo to tak daleko, že jsem nemohl na tu nohu ani přenést váhu. Po běhání po doktorech jsem vystřídal několik Neurologů kteří mě řekli čechyše simulante bande. Posledního ledna mě to vzalo tak, že jsem málem běhal po stropě. Po protrpení fůry nocí(jsem nespal) dr. obvodní na mě jen koukala co semnou, neuroložka musíte cvičit, říkám jak, když mě to bolí. Až jiný orthoped po rentgenu mi říká, že se mu zdá ten trn ve stehenní kosti uvolněn, mi říká, zajisté vám řekli, že to nevydrží věčně.

Pavel K
18. 5. 2023 21:34
Odpovědět  Pavel K

Říkám ano řekli, ale p. doktor mě to začalo už bolet tři měsíce po operaci. Tak nevěděl co říci. Přešoupl mě k specialistovi na 24.5. Pravděpodobně mě čeká reoperace. Všude neskutečně dlouhé čekací doby. Vím že je to těžké, ale ty kteří mají bolest by měli upřednostnit a ne žrát léky na bolest. Na sociálce, táhněte dělat, jsem zedník. Kolkrát jsem rád že si dojdu na WC a uvařit kafe. 🙋‍♂️

Boomer
18. 5. 2023 22:37
Odpovědět  Pavel K

.. a určitě vám aspoň jeden z těch zloduchů v bílých pláštích doporučil, abyste změnil svoje stravovací návyky, místo “bůčku bez všeho” si dal tvarohovou pomazánku s černým chlebem a omezil tu vaši milovanou dvandu, že jo?
Dacani študovaní, do Mišelinky s nima.. :o)))

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel K
19. 5. 2023 08:02
Odpovědět  Boomer

Bejvávalo. A ty dvě až tři dvandy není snad až taková dávka. Ať radši doktůrkové dělají to co mají a apelují na vládu aby potírala šmejdy co nám sypou hnus do žrádla. Nebo ty chemické léky, po těch se nepřibírá. Když řeknu doktůrkovi podívejte se jak tady kamarád-i jsou štíhlí a vypijí toho piva než já. Že prý mají v (!) metabolizmus, tak ať mi ho také zničí a budu jako laň. Ale to neumí ono je jednoduší říci pacientovi koukejte jak jste tlustej. Tím nechci popřít, že se někteří fakt přežírají. Ale to jsou dokola stejné kecy. Ještě, když vše poplatím tak mi na to žrádlo atd zbyde 200kč na den. Prý nepřežírejte se. 🙄🙄🤦‍♂️🤦‍♂️

Boomer
19. 5. 2023 10:18
Odpovědět  Pavel K

.. nojo, bejvávalo. Jenže to bejvávalo se po letech neodvratně projeví. Mě třeba občas dohání takové ty drobné patálie vzniklé v rámci celoživotní akce sportem ku zdraví. Ale díkypřírodě to furt dokážu nějak zvládnout.
Mě kdysi v mládí nasměroval jeden chlápek od nás, bývalý armádní pilot.. cvičil, plaval, přivedl mě k bojovým sportům a cyklistice, on mi to podal přes jeho oblíbené téma a tím byly ženské.
Cituji:

  • každá ženská má právo ležet v posteli s chlapem jak se patří a ne s upocenou hroudou špeku s křečovými žílami.
  • tlustí jsou blbci, protože jenom blbec 24 hodin denně dobrovolně vláčí na hřbetě pytel cementu nebo i víc.
Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel K
19. 5. 2023 12:14
Odpovědět  Boomer

Tak samozřejmě člověk by měl trochu vypadat a ne jak napařený prase v neckách. Ale ono je taky spousta takových prasnic. A když vyjedu do okresních destinací a vidím ty tlusté mladé lidi třeba i školní věk, tak si říkám jak asi bude vypadat v padesáti. Jó a každý se taky tak nehlídá jak byste si vy přál. Já třeba zrovna nejsem sportovní typ. A mám se co, podělat. Já jen dřel, už od patnácti jsem chodil na melouchy. Vojna, ženidba, bum bum, tři děcka, ve fabrice třisměnný provoz soboty neděle, ve volnu na melouch. 88 jsem začal stavět dům, ze 70% sám, chviku u firmy v Plzni no a pak OSVČ. No a dodělal jsem se když jsem cca chodil do lesa na dřevo cca 10-12 let a teď jsem rád, že mohu alespoň ještě chodit. No vy sportovče.

Boomer
20. 5. 2023 09:35
Odpovědět  Pavel K

..inu, jsem sportovec ale taky jsem celý život pracoval, vy jste šel večer po práci do hajan a já třeba po celodenní práci na baráku, v lese nebo na záhumenku, o půlnoci vstával a za hodinu vyrážel na trať. Vy jste na Štědrý večer rozsvěcel stromeček, já zase třeba všechny možné reflektory, abych v té vánici viděl 50 metrů před sebe. Celý život nepřetržitý provoz, služby 12-15 hodin v kusu, nepravidelné nástupy v ty nejnemožnější hodiny, neurčité konce, občas někdy šest hodin spánku na nocležně při obratu v nějaké tramtárii a zase nanovo zpátky k domovu, stovky hodin přesčasů ročně.. jenže hned na začátku jsem měl tu motivaci od starého pilota, držel jsem se jí zuby nehty.
Když si myslíte že už nemůžete, máte ještě 20% rezervu.. © kpt.Seibert, paragán tělem i duší. ;o)))))

katango
19. 5. 2023 09:41
Odpovědět  Pavel K

Jestli potřebujete psychiatra, tak jo. Jinak – já jsem ukončila svou práci v českém zdravotnictví rozsáhlou mrtvicí v 54 letech. Nechcete helfnout vy mně? Ono moje zahradničení vypadá tak, že hodinu něco dělám a tři až čtyři hodiny se z toho vzpamatovávám.

Pavel z Moravy
19. 5. 2023 11:23
Odpovědět  katango

Nu moje manželka v 51 letech a že se v životě namakala. 14 dní byla na pravou stranu absolutně ochrnutá. A zdravotnictví, tedy skutečně mizerné. Pár kapaček, cvičení a rehabilitace, no bída. Lázně nabídnuté až téměř 2 roky po události. Vojtova metoda, o které nám řekla jedna skvělá lékařka a která se musí ale použít brzy po mrtvici, kdo by to věděl, když chce být každý primář. Tak jsem dennodenně ženu promasírovával na nemocničním lůžku já, dával jí na posílení mateří kašičku a nějak jsme to zvládli i když určité následky zůstaly. Takže vím co to je a přeji vám vše nejlepší, není to snadné se s tím vyrovnat. Je to hrozný zásah do života. Mějte se fajn.

Pavel K
19. 5. 2023 12:20
Odpovědět  Pavel z Moravy

Nevím že někdo projde životem jako nůž máslem a jiný má trápení že to snad ani není možné. Jsou nahoře nespavedlivý.

Pavel K
19. 5. 2023 12:18
Odpovědět  katango

Tak to je mi líto paní Kateřino už jsem doma. Nojo, nemůžeme holt umřít zdraví. Já to znám mám v Dobřanech z rodiny taky jednoho. Ale rozhodně zeptat bych se na něco chtěl, ale tady to nejde. 🍀🌹🙋‍♂️

Markýza
19. 5. 2023 09:03
Odpovědět  katango

Náhodou! I prostitutka umí být velice užitečná!
Jinak souhlas. Není – a nemá to být – žádná pitomá soutěž, kdo je “vejš”…….I když se žebříčkem užitečnosti by to dopadlo se vzdělanci všelijak 😀 Vy a inženýři jste výjimka.

Pavel z Moravy
19. 5. 2023 09:19
Odpovědět  katango

A z čeho jste vyrozuměla, že mluvím pohrdavě o vaší práci? Pouze říkám toto- lékař se svým vzděláním je na vrcholu společenského žebříčku. To samo o sobě vyjadřuje hodnotu jeho profese. Ve skutečné hodnotově orientované společnosti by již sama o sobě tato skutečnost přinášela jmenovaným velké uspokojení. Farář a lékař byly kupříkladu pro naše bábrlata téměř posvátné osoby. Zkušenosti z vesnické Hané za toho rovnostářského socíku. Jenže teď je pro ně pravděpodobně nejdůležitější ta hmotná stránka jejich profese. Samozřejmě, zaslouží si kvalitní ohodnocení, ale já mám pocit, že je zajímá již pouze tato stránka jejich profese. Nic proti honosným institutům, které si dnes zařizují, ale,že by tím zlepšili péči o pacienta, to asi ne. Za socialismu byla většinou soustředěna všechna oddělení v jedné budově polikliniky, což je nesmírná výhoda. Současný konzumní kapitalismus nám změnil tato kritéria a ukázal jinou stránku péče o člověka. Návštěva jakékoliv lékařské odbornosti je běh po celém městě jako při maratónu. I to je výhoda zdejšího kapitalismu. Zdůrazňuji, že v žádném případě nezávidím jakkoliv vysoké peněžní ohodnocení ve vaší profesi. I kdybych měl tisíc chyb, závist mezi ně

Pavel z Moravy
19. 5. 2023 09:19
Odpovědět  Pavel z Moravy

nepatří. Jsem závistiprostý.

Lékořice ok
18. 5. 2023 14:18
Odpovědět  zuza

Myslím, že je potřeba si položit otázku, jak dlouho existuje kapitalismus a jak dlouho existuje socialismus a čím si na rozdíl od kapitalismu prošel. Všechno má svůj vývoj. Záleží na tom, čím vším je tento proces ovlivňován.

Administrátor
18. 5. 2023 09:30
Odpovědět  Vanja

..

Frank1
18. 5. 2023 13:25
Odpovědět  josh-xy

Komunisti nas nenechali vykrast a vyssavat zapadem jako o sametu i ted, diky proamerickym krysam.

Pan Tau.
18. 5. 2023 15:27
Odpovědět  Frank1

Fijalový hnus si s historií co o něm řekne nedělá nic. Tenhle chlapec moc slovní zásoby neměl a tak i pobavil, ale nakonec to co řekl má svoji myšlenku, co z Fijaly žádná doposud krom lží nevypadla. Historie bude nemilosrdná – nechtěl bych to mít ve větvi rodokmenu….

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
18. 5. 2023 11:23
Odpovědět  Vanja

Přirozeným a zákonitým procesem je zejména přemnožení bezmozků, “proroku”.

Frank1
18. 5. 2023 13:10
Odpovědět  Vanja

Socialismus (ne ten zkurveny diktatory a vselikymi ideologiemi) je pro lidi, kapitalismus pro bohate, pro spicku spolecnosti. Ta vyuziva prilezitosti pomoci kapitalismu a kapitalisticke ‘demokracie’ vsechny okrast a zotrocit. Provest genocidu, protoze je tady moc lidi. Krutost, bezohlednost kapitalismu vam ukazaly prece genialni filmy V+W Hej rup, Svet patri nam, Pudr a benzin i jine jako Krakatit, Bila nemoc, oba vyslovene protivalecne filmy, aj.
Lidi nechodi do bijaku anebo si tam nevsimli, ze to nejsou jenom veselohry, ale otevrene varovani verejnosti pred zrudnostti kapitalismu.
Cinkaci klicema se tesili na kapitalismus, ktery nas nejdrive vykradl a ted nas vyssava a my uz nemame moznost se branit. Spolecnost ma vymyte mozky z Cro a CT, neco jineho neakceptuje.
Cekame znovu na spasitele.

Pavel z Moravy
18. 5. 2023 14:07
Odpovědět  Frank1

Řekl jste to pěkně. Stačí se pozorně zaposlouchat- my co nic nemáme, co nic neznamenáme ze století do století jdem. Nashledanou v lepších časech. A hned bychom věděli co chceme a co nechceme, bo ten dělá to a ten zas tohle a všichni dohromady uděláme moc. Ale těm dnešním mamánkům už to nevoní. Ti mají jiné prioroty. Jak co nejrychleji a bez práce zbohatnout. Takže teď budou mít přesně co si přáli, ale bohatí nebudou a duchem už vůbec ne.

Autor
18. 5. 2023 06:53
Ohodnotit příspěvek :
     

Nkdo nemůže říci, co se stane a jak se to stane. Dokonce ani zkoušky u tabule – pamatujete si? – i když jste věděli a uměli, nemusely dopadnout dobře a naopak jindy jste měli v hlavě “panenský sníh” a nečekaně byla sláva v žákajdě.
Tvrdím, že pokud se chce Evropa a jednotlivé státy udržet a dostat aspoň malou šanci, musí být vize. To nemusí být ani socialismus, ani “hopsa hejsa do Brandejsa”. Jen to musí být postaveno na mnohem větší spravedlnosti, změně pohledu na životní hodnoty – protože upnutí na peníze a co nejvíce “harampádí” vede k tomu, co se dělo a děje – války, podvody, zločiny zabíjení ve jménu boha Mamonu.
Prostě musí nastoupit osobní odpovědnost! to je v podstatě vše.
Když se říkalo a říká, že nelze vytvořit udržitelný rozvoj, je to pravda, ale jen kapitalismu, protože pak by dnešní majitelé “prstenů moci” nemohli nadále krást, podvádět a zabíjet. Všechny pokusy, které se dělaly s rozdělováním “po komunisticky” měly velice podobný průběh: nejdříve lidi hamounili jako křečci, pak si přestali brát na čas vůbec – měli zásoby, a nakonec přišli a brali si do konce experimentu jen to co skutečně spotřebovali a to bylo vždy v celkovém objemu méně než při normálním životě.
No ale jedno by Evropa měla pochopit. Dosud žila z kolonií a ty prostě nebudou v takovém počtu, pokud vůbec a navíc, pokud svět se oddělí od “dolarového prokletí”, a ten svět nakonec bude muset vyřešit problém jakékoli agrese a to především ze strany “západní civilizace”. Bude to nevyhnutelné.
Každopádně fantastickou přhlídku “infarktů a mrtviček” nám předvedou rusofobové a sinofobové. A hlavně bankéři, ti by měli skončit všichni nejméně v košíku na kladce – pravidelně se ponořující pod vodu a zase se zvedající nejméně tolik let, kolik jich “teroristické bankerstvo” zničilo “svým obyčejný klientům”.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
unor 2022
18. 5. 2023 07:52
Ohodnotit příspěvek :
     

Matematicky vyjadreno Jerome Powell = Antonim Zapotocky.
Vecer neco prohlasime, rano je vse jinak.

Aleš
18. 5. 2023 07:53
Ohodnotit příspěvek :
     

Den kdy zdechne EU a NATO lze směle přirovnat k vítězství na fašismem v roce 1945. Bude co slavit.

unor 2022
18. 5. 2023 08:00
Odpovědět  Aleš

Je tak. Obe uskupeni se ukazaly byt podvod na svobodny, slusny a dustojny zivot.

Helena
18. 5. 2023 09:08
Odpovědět  Aleš

Přesně napsáno. Jinak to nesmí dopadnout.

Helena
18. 5. 2023 09:15
Odpovědět  Aleš

Ne, to žádné vítězství nebude. Bude to zabránění zničení Modré Planety Země a její flory a fauny.

Albi
18. 5. 2023 11:26
Odpovědět  Helena

Už to by bylo přece vítězství. Bezpodmínečně nutné k životu.

Markýza
18. 5. 2023 09:43
Odpovědět  Aleš

No zas bych to tak nedramatizovala, ale že se nám uleví, o tom žádná.

18. 5. 2023 11:42
Odpovědět  Aleš

“Bude co slavit.”
Akorát nebude za co.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel K
18. 5. 2023 16:41

Ještě tuna nějaké stromy snad zůstaly né?!! Vypálíme. 🥃

Gales
18. 5. 2023 09:57
Ohodnotit příspěvek :
     

Doba kamená se blíží. – Lidé, kteří doma topí uhlím a plánují u toho setrvat, by si měli prověřit stav svých kamen či kotlů a případně si pořídit nové. Podle plánů ministerstva životního prostředí je už obchodníci od začátku roku 2025 nebudou moci prodávat.

Pavel
18. 5. 2023 14:47
Odpovědět  Gales

no co za kopcem máme polsko

Gales
18. 5. 2023 15:30
Odpovědět  Pavel

Ale co my. Z druhého konce? Jenom doufám že dřív než to začne platit tak tvůrci chcípnou.

zuzana
18. 5. 2023 12:24
Ohodnotit příspěvek :
     

Členové NATO se rozcházejí v názoru na to, jak na nadcházejícím summitu zlepšit status Ukrajiny

https://aktax.cz/clenove-nato-se-rozchazeji-v-nazoru-na-to-jak-na-nadchazejicim-summitu-zlepsit-status-ukrajiny/

Frank1
18. 5. 2023 13:19
Odpovědět  zuzana

Status – namisto spaleniste kvetouci zeme, sypka Evropy s toxickym a zaricim zrnim. Nackove jsou na zapade normalka, cely zapad je fasizovan potomky nacku z Rise. Stale kvakaji jak tuto nestastnou zemi vzit do EU a NATO.

Frank1
18. 5. 2023 13:23
Odpovědět  Frank1

Zazil jsem jako skolak po 1948 sovetskou ideologii. Ucili jsme se pisnicky jako
‘Pres spaleniste, pres krvave reky, jdou mstici pluky neochvejne dal…’
Nikdy bych si tenkrat nepomyslel, ze se to bude ani ne za 100 let opakovat! Totalni valka proti Rusku!

Markýza
18. 5. 2023 13:50
Odpovědět  Frank1

Žejo. Mně za bolševika rozčilovalo, že se tajilo, že Amíci došli do Plzně – tak teď mě musí rozčilovat, že se tají, že Rusové došli do Berlína.
Asi kyvadlo……….o co víc na jednu stranu, o to víc na druhou.

18. 5. 2023 13:58
Odpovědět  Markýza

Největší neštěstí je, když je člověk furt hodnotově stejnej. Pak je věčně v opozici a věčnej kverulant. Za bolševika mě rozčiloval ne socialismus, ale lhavost a šmejdovitost soudruhů papalášů a nic se nezměnilo – furt mě rozčilujou stejný věci. Ale jinak klídek – kyvadlo už nabírá švunk zpátky.

Markýza
18. 5. 2023 15:43

Saglasna. Ještě horší ovšem je být naprostředku – ani tam ani tam. Zeptejte se mě a Čapka 😀 Nikdy jsem sice nebyla kverulant, ale vždycky “taková divná” Ale jo, kyvadlo nabírá nazpět, jen by už mohlo trochu ubrat.

Boomer
18. 5. 2023 22:41

.. no bodejď by vás nesr*li, když je to pakáž z jedněch koulí. Charaktery furt stejné, generace po generaci, jen ty partaje mění..

Frank1
18. 5. 2023 13:35
Ohodnotit příspěvek :
     

Centralne rizena valka s Ruskem ma za cil, Evropu zbidacit az upadne do bezvyznamnosti. K tomu slouzi konflikt na Ukrajine. Mocipani horlive plni direktivy z Londyna a USA, aby to tak dopadlo. Idealni pro USA by bylo, Evropu promenit ve spaleniste. Zbavily by se hruzneho snu, ze Evropa bude spolupracovat s Ruskem a odstranily by sveho konkurenta na svetovem trhu. Vsude maji uz zakladny a ty pritahnou pri odvete ruske rakety. Cesko je navic na seznamu nepratelskych zemi. Rakety z naseho uzemi odstartuji USaci, nasi vlady se ptat nebudou. My budeme jenom chvilku prihlizet a USaci za louzi si zase budou mnout spokojene ruce jak jim zase vse vychazi…

Spynfo
20. 5. 2023 12:01
Odpovědět  Frank1

pokud nemaj dohodu mezi nejvyssimi, ze na diplomaty se nestr, ili, tak zaletii rak ty i do Jů a Hele. Jak rekl nejvyssi reproduktor sveho klanu.

Frank1
18. 5. 2023 13:42
Ohodnotit příspěvek :
     

Kdyz Indie a jini prestanou do EU dodavat ruskou rafinovanou ropu, zustanou NATO ptaci bez pohonych hmot. A obrnence budou muset tlacit.
Proc tady nikdo verejne nerekne: Jak muze Evropa bez surovin chtit valku? Chteji ji jen mocipani a vlady, protoze jim to tak narizuji. Testuji trpelivost spolecnosti a to je hra s ohnem.

Standa
18. 5. 2023 14:22
Ohodnotit příspěvek :
     

Proboha, jak hluboce sme klesli!!!???
Šílený , aktivistický, válečný jenerál na Hradě,( podobný jihoamerickému diktátorovi), premier , který se všem vysmívá do obličeje a všech 100 000 lidí na Václaváku nazývá ,,lůzou”,(,, a máme se nejlépe za 30 let”),zveme sem americká vojska, ( americká jurisdikce-dočasný pobyt-chicht-volný pohyb američanů po ČR)- regulérní okupace , největší drahotu, největší inflaci,nejméně kvalitní potraviny,bláznivou Adamovou, Vystrčila,nejdražší energie, PHM ,vzdělání na h… , zdravotnictví také, ochuzování důchodců,nájemné také, nemovitost( daně)148 miliard pro fašisty! Vše pro UrkFaš!
Volný pohyb UKrFaš.po Česku(plné nákupní vozíky ve frontách a hádají se mezi sebou řevem-kde na to asi berou).Nevíme ani kolik těch švábů je tady!…Aktuálně ted Fiala,,ceny nápojů prý klesají -nyní v TV- chicht.
Včera mě říkala stará paní, prodavájící na benz. pumpě v Podblanicku,,, cit,, říkali mi , že Čechům šlápnou na držku”!
Tato vláda nám šlape na držku!
SMRT UKRAJINĚ!
Nyní odsoudilili někoho, že měl na batohu Z!

Markýza
18. 5. 2023 16:50
Odpovědět  Standa

No, jak hluboko: nazpět k časům Národní fronty. Tam momentálně jsme.

Jura S
18. 5. 2023 15:44
Ohodnotit příspěvek :
     

Vypíchl bych EKONOMIKU, zejména ENERGIÍ : ano stát nás vyzývá, šetřete na důchod, 3 pílíře atd, ale praxe ? Řekněme že důchodci na baráčku měli nakřečkován milión, s tím že roční platby za elektriku, plyn, vodu byly 50 tisíc…tedy měli prachy na 20 let provozu baráčku tak do 85-ti, paráda co, ovšem zdražení na 200 táců z nich za 5 let udělá v 70-ti ŽEBRÁKY….a to je ještě dorazí zdražení jídla, poplatků…. To není “GRYNDÝL” to je sprostá GENOCIDA !!! Co jim zbyde v 70-ti bez peněz ? Já to vím, dědek vezme sekeru a babku zabije, pak zajde s provazem na půdu….

Markýza
18. 5. 2023 16:55
Odpovědět  Jura S

Já to kdysi počítala a je to hovadina. Možná, kdybych bývala brala šedestát tisíc, a ne čtrnáct, že by to šlo. 😎 Můj muž – dej mu pánbu nebe – s penězi uměl zacházet, uměl je vydělat a poměrně dost mi nechal. No a to “dost” by mi vystačilo zhruba na pět let důchodu. Tedy úplně bez účasti státu. Kdybych si musela doplácet polovinu do reálných plateb, tak na deset.
A to nepočítám investice do baráku – to teď právě platím z toho, co on našporoval.
Takže suma sumárum kravina, tohle “šetření na důchod”.

Kadár
18. 5. 2023 16:50
Ohodnotit příspěvek :
     

Když já činu nerad!!!! To je porát jen rejže a furt rejže, pak ňáka na šňůrky naďelana mrkev a prej i dokonce i ňákej bambus. Starej Mrakoš měl z bambusu prut na ryby a Čína to žere!! Maso taky dělaj na šňůrky a toho voleje jak z automaticky převodovky. A patlaj to v tom kybli na plotně. Jo panečku hezky česky napěněného pivička a 5 knedlíků a zelí s křenem a pečený bůček, to je jiná čína. Tak jsem si jistý že s tou činou to neklapne. My si necháme naše knedlovepřozelo a Čína si nechá tu hnusnou rejži.

Standa
18. 5. 2023 18:48
Odpovědět  Kadár

Mám rád rizoto.Každý něco má rád. Čína nám nikdy nenutila rýži , ale nám nutí hamburgery, Hotdog….!Maso se na ,, provázcích ” suší všude v přímoří! Od Indošů po Inuiky! Máte asi v sobě dost ,, Kadarky”!!!!ŽE?
Rýži mají rády většiny národů od Asie po S.Afriku, od Austrálie po Jižní Afriku, od Japonska po Indii, Střední Východ a na na bůček se vám tam ……! Z výšky!
Raději se šípkovou!
P.S. jdu sázet slunečnice!!
P.S.S. Máte prut z bambusu! Běžte za pandou a zeptej te se ho na bambus!!!

José
19. 5. 2023 13:19
Ohodnotit příspěvek :
     

Ostatně soudím, že Evropská unie musí být zničena!
Ceterum autem censeo Unionem Europaeam esse delendam!