politika

Darebáctví těžkého kalibru: Pokrytectví režimních médií a politiků. Kdo s nimi nesouhlasí, je fašista.

19. 3. 2022

Radomír Malý připomíná, že režimní propagandě v souvislosti s ukrajinskou krizí již vůbec nevadí oslava skutečných nacistů, kteří ve své době byli horší než jednotky SS, ale za fašisty naopak označuje ty, kteří to připomínají

Už nejméně dvacet let jsou v západním světě zastánci nekorektních názorů cejchováni nálepkami “fašistů”, “neonacistů”, “antisemitů”, “islamofobů” atd. Samozřejmě s těmito ideologiemi nemají pranic společného, stačí jen, aby např. německá politická strana AfD se vyslovila proti nekontrolované muslimské imigraci – a už byla označena za “neonacistickou”. Epiteta fašismu a neonacismu mainstreamová média dávají i zastáncům rodinných hodnot proti preferenci homosexuálů a genderové ideologie, ba dokonce už i radikálním odpůrcům potratů, jak ukázal případ loni zemřelého katolického prezidenta Tanzánie Johna Magufuliho. 

Příznačné ale je, že tam, kde takové pojmenování skutečně sedí a patří, se naopak nesmí použít. Ukrajinský pluk Azov, který bojuje spolu s ukrajinskou armádou proti ruskému vojsku, se skutečně hlásí k ideologii banderovské UPA (Ukrajinská povstalecká armáda) z II. světové války, a vůbec se tím netají. Ta nejenže bojovala na straně hitlerovského Německa a spolu s jednotkami SS se dopouštěla krvavých zločinů, ale sama mnoho těchto zvěrstev páchala z vlastní iniciativy.

Ukrajinci překonávali esesáky

Jejich nacionalistický program počítal s etnickými čistkami – a tito hrdlořezové skutečně systematicky na územích, která měli pod kontrolou, masově likvidovali Židy, Poláky a Rusy, kteří tam žili už mnoho generací. Počet jejich obětí činí dle některých historiků až 100 tisíc lidí včetně nemluvňat, dětí a seniorů. Obzvlášť hrůzostrašné byly události na Volyni, kde v červenci r. 1943 tyto zrůdy využily toho, že obyvatelé polských vesnic byli v neděli dopoledne v kostele, proto přepadly tamní chrámy a všechny přítomné na mši včetně kněží postřílely nebo ubily sekyrami a noži, přičemž ženy ještě před smrtí znásilnily, děti rozsekaly na kousky apod. Svou děsivou bestialitou překonala UPA i samotnou SS a čekisty z éry vlády Lenina a Trockého v sovětském Rusku. 

Toto vše je dostatečně zdokumentováno jak polskou, tak ruskou stranou. Osobně mohu k tomu připojit i svědectví mé matky. Pracovala tenkrát na Podkarpatské Rusi v Chustu, který po mnichovské dohodě v roce 1938 (když Maďarsko zabralo hlavní město Užhorod) se stal novou metropolí tohoto autonomního území v rámci pomnichovské tzv. Druhé republiky. Po obsazení Čech, Moravy a Slezska nacistickým Německem 15. března r. 1939 Maďaři zabrali zbytek Podkarpatska.

Ještě ale předtím, než tam vstoupili, ovládli město tzv. sičovci, stoupenci organizace SIČ, která odmítala uznat rusínskou národnost a hlásila se k myšlence nezávislé tzv. Velké Ukrajiny. Sičovci byli odnoží UPA. Plánovali “bartolomějskou noc” pro všechny Čechy tam žijící a pracující. Za bílého dne stříleli bez milosti každého Čecha, který se pohyboval na ulici a jehož někdo “udal”, že je této národnosti. Matka a ostatní čeští občané byli poschováváni ve sklepích, sičovci hrozili, že v noci projdou dům od domu a všechny Čechy včetně kojenců a starců vyvraždí.

Záchranu jim přineslo nakonec maďarské vojsko, které přišlo v pravý čas a umožnilo našim lidem důstojný návrat “domů” – do protektorátu. Sičovci se zdravili “Slava Ukrajini” stejně jako UPA. Tento pozdrav je dnes na Ukrajině, jak ukazují i v naší televizi, běžný. Má matka ale, stejně tak i další Čechové pracující tenkrát v Chustu, se ho děsili více než řevu lva.

 Pomníky vrahům        

Jistě, toto je minulost stará už téměř 80 let a nepřipomínali bychom ji, kdyby se oficiální ukrajinská politická reprezentace k tomuto odkazu nehlásila. Zdaleka to není jenom pluk Azov a další podobná sdružení, ale už předchozí režim prezidenta Porošenka nechal slavnostně vztyčit v Kyjevě pomník zakladateli UPA Stěpanu Banderovi. A tohoto a další zločince z UPA -přičemž toto slovo musí být urážkou samotných zločinců-vyzvedával jako “národní hrdiny”. Marně tenkrát protestovala polská vláda poukazem na řež na Volyni.

To muselo být urážkou i pro Rusy, neboť i jejich krajané tenkrát na Ukrajině pouze z toho titulu, že se hlásili k této národnosti, se stávali obětmi masakrů UPA. Představme si jen, jak bychom se asi cítili my, čeští vlastenci, kdyby v Německu nebo v Rakousku slavnostně odhalili pomník Reinhardu Heydrichovi nebo Karlu Hermannu Frankovi a esesáky, kteří vyvraždili Lidice a Ležáky, prohlásili za “národní hrdiny”. Nechali bychom to projít bez povšimnutí? Zcela určitě ne. 

Darebáctví 

Když ale takto adekvátně reagují Rusové, označujeme je za zločince. Nemíním zde vstupovat do hodnocení, kdo je, a kdo není v tomto konfliktu vinen, od toho jsou tady jiní. Soucítím se všemi nevinnými obětmi vojenských operací, ať už se nacházejí na kterékoliv straně. Je mi také jasné, že prosté Ukrajince, kteří trpí válečnými událostmi a přicházejí o život, nelze jakkoliv vinit ze spoluúčasti na zločinech pohrobků UPA. Rusko-ukrajinský konflikt je výsledkem špinavé hry velmocí, ještě přesněji těch, kteří dirigují ze zákulisí i velmocenskou politiku. A doplácejí na ni jako vždycky prostí nevinní lidé. 

Jde jen o to, upozornit na pokrytectví a absolutní nevěrohodnost současné západní politiky, USA, NATO, EU a také naší vlády, jakož i jim sekundujících mainstreamových médií. Dávají Kainovo znamení “fašismu” a “neonacismu” těm, jejichž jediným “zločinem” je nesouhlas s oficiálním stanoviskem. Ale přitom jim vůbec nevadí, že jími velebení ukrajinští spojenci obhajují ta nejhrůznější nacistická zvěrstva z doby II. světové války. A dokonce jejich pachatele vyzvedávají jako “statečné bojovníky za vlast” s tím, že každý, kdo se odváží na tuto skutečnost poukázat, je okamžitě vykřičen jako “stoupenec Putina a obhájce jeho zločinů”. 

Tohle je darebáctví těžkého kalibru, které zdravý lidský rozum prostě nebere. 

Zdroj : Protiproud

obrazek
obrazek

sdílet na

15 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Milan
25. 3. 2022 21:52
Ohodnotit příspěvek :
     

Varování: Text nečtěte, je to odporná propaganda. Ale to vidko si pustte. A moderátory proklikejte, stejně byste jim za á nerozuněli, za bé je to určitě odporná dezinformačka, kvůli které nám, majíce na paměti naši mravní čistotu, vypínají weby, za cé se vám tak vidko smrskne na cca 2 minuty, a za dé vaše duše zůstane propagantou nepolíbená a Rudá Smrt (Stř-íž) z toho bude smutný, že vás nemůže potrestat - nejlíp na hrdle, kdyby mohl. Jo, a připravte si kýbl, kdyby se vám chtělo přispět kačkám krmením. ---- tvc.ru/news/show/id/236348?utm_source=smi2 ---- Slava Ukraini!

Kolem
26. 3. 2022 07:20
Odpovědět  Milan

Když už se jeden dožil “české verze protektorátu”, když už se jeden dožil toho, že Čechy zaplněný Venclplac vyřvával – Sláva Ukrajině, když už se dožil omluv Sudeťákům, restitucí náckům, rehabilitace Banderovců, když už se dožil naprosté dehonestace a pošpinění obětí skutečné okupace, když už se dožil stupňované nenávisti vůči vlastní minulosti ( většího kalibru, než sousedé mající na triku echt svinstva ), když už se přepsaly dějiny a vrazi všeho druhu žvaní ze všech rohů ulic, koutů, když už jsem se dožil toho, že lze beztrestně veřejně podřezávat prezidenta, krást standartu, vyhrožovat veřejně smrtí kde komu, včetně představitelů jiných států, snad to doklepu v klidu.

Kolem
26. 3. 2022 07:38
Odpovědět  Milan

PS: S pomníky RH a dalších exponentů, zanedlouho beztak místními kolaboranty prohlášených za obránce demokracie a západních hodnot, bych nežertoval – máme to v povaze. Český, totálně zkažený, bezpáteřní, zákeřný, fanatický, závistivý, prolhaný a zrádný tzv.volič, je schopen úplně všeho – vůči vlastním ( před cizími ohýbá automaticky nejen hřbet, stahuje ocas mezi nohy, a čeká na kost ze stolu – jako hyena ) . Nemusí to trvat dlouho, a skutečně se dočkáme pokládání kytic a věnců u památníku RH vkusně oděnými školáky. Popravdě, kdo z těch, co skutečně trpěli a zahynuli, by chtělo mít cokoliv společného se současným hopsajícím českým tzv.občanem, demokratem, politikem.

Gales
26. 3. 2022 10:23
Odpovědět  Kolem

Česká vlajka má na sobě klín.To je označení toho,že jsme používáni jako beranidlo proti ostatním státům.

Gales
26. 3. 2022 10:18
Odpovědět  Milan

Jen molodci deratizujte.Každý zločinec by měl být seznámen s tím,že na každou svini se vaří voda.

ladik
26. 3. 2022 18:16
Odpovědět  Milan

nechápu ty mínusy,asi jste nepochopen.

Milan
26. 3. 2022 19:12
Odpovědět  ladik

Já z toho mám srandu. Občas sarkasmus funguje podobně, jako když řeknete fór a pak ho musíte dovysvětlit. Buď na ten odkaz z lenosti nenajeli a viděli jen ten náckovský pozdrav, nebo jsou v balíku a maj na dlóóóuhý vedení, nebo jsou to banderfilové. Ve zlatých devadesátkách se mi to stávalo, když jsem vyprávěl tenhle fór. V reálu to vypadalo takto:
“Znáš ten nejkratší českej fór?”
“Ne.”
“Cikán šel do práce.”
Někdy řehot, jindy ticho, že bys doutník vykouřil. Vlastně jsem ten fór pak nějaký čas, než vešel v širší známost, používal jako test IQ.
P.S. Těch andílků je tam 124. Spočítal jsem je. A jen doufám, že to bude spočítáno i jejich vrahům.

Gales
25. 3. 2022 22:11
Ohodnotit příspěvek :
     

https://www.youtube.com/watch?v=BbSdoonrFFg

Petr
26. 3. 2022 07:01
Ohodnotit příspěvek :
     

Pro fašouna , každý fašistou !?

Pat
26. 3. 2022 07:05
Ohodnotit příspěvek :
     

Staré komunistické vtipy, jen mírně přeobsazené, ale opět aktuální.

Otázka na bývalého komunistu a bolševického prokurátora Stříže, momentálního miláčka “demokratů”:
„Smí občan našeho státu kritizovat svobodně vyjadřovat svůj názor k (SSSR a USA) – škrknuto, nově k Rusku a Ukrajině?”
Odpověď: „Samozřejmě že mí, ale škoda každého života.”

Otázka na ministra vnitra Rakušana:
„Existuje u nás kontrola internetové pošty občanů?”
Odpověď: „Zásadně ne! Ale dopisy s (protisovětskym) – škrknuto, nově dezinformačním obsahem se nedoručují.”

Otázka na “demokratickou” pětikolku: 
„Je dovoleno číst romány (Alexandra Solženicina) – nově soudobých ruských autorů?”
Odpověď: „V principu ano, ale musíte umět anglicky nebo německy.”

Otázka pro státního cenzora, nově pojenovaného “zmocněnec přes dezinformace”
„Je u nás cenzura médií?”
Odpověď: „V principu ne. Bohužel se ale této otázce nemůžeme blíže věnovat.”

Otázka na RRTV:
„Je vůbec nějaký rozdíl mezi televizí a novinami?”
Odpověď: „Ano, zásadní. Zkuste si vytřít zadek televizní obrazovkou”

Otázka na čučkaře od BIS Koudelku: 
„Kde vlastně sedí ten, co vymýšlí tyto vtipy?”
Odpověď: „To tak z halvy přesně nevím, ale už sedí, nebo zcela určitě brzo sedět bude!”

janle57
26. 3. 2022 15:02
Ohodnotit příspěvek :
     

Všichni,kdo zde diskutujeme a svobodně vyjadřujeme své názory,které nejsou v souladu
s oficiální mocenskou propagandou,jsme na internetu sledováni, kontrolují se nám odesílané
i přijímané maily, současně sledují jaké stránky navštěvujeme,nikdy si nemůžeme být jistí,
že nám někdy nezaklepe u dveří někdo z novodobé Stb s názvem BIS a neskončíme
někde na Pankráci či Borech,kam nás odešle rozhodnutí tzv.nezávislých soudů za
podvracení republiky a případné šíření extremistických názorů,taková je bohužel realita
dnešních dnů a změnit jí může jen výsledek voleb,kdy se prosadí vlastenecké politické
strany a tahle dnešní politická žumpa potáhne ke všem čertům !!

Pat
26. 3. 2022 17:08
Odpovědět  janle57

No co, my starší jen oprášíme již naučené metody kličkujícího zajíce při konfrontaci s papaláši a policií. A ti mladí se to holt budou muset naučit, tak jak to komanči naučili nás.

jirka52
26. 3. 2022 17:48
Odpovědět  janle57

Myslím si, že to velmi špatně vidíte. Taková kvalitní cenzura jen sjednotí názory správným provládním a proúnijním směrem. No přece byste nechtěli vybočovat z řady! Chudáci stbáci v této době musí brečet vztekem, protože tehdy ještě internet nebyl a tlf. odposlechy nebyly soudním důkazem. Teprve až na základě nich se hledaly důkazy! Teď je to jednodušší, protože to funguje přesně naopak. A veškerá covidová a válečná panika se mezi lidi tlačí pod tlakem, aby je náležitě vyděsili a byli povolní ke zdražování, utahování opasků, chudobě a zároveň akceptovali miliardové navyšování zbrojních aj. nákladů nákupem zejména US zbraní které by jim jinak v takovém rozsahu neprošly.

vlastisl
26. 3. 2022 18:40
Ohodnotit příspěvek :
     

Jem zvědav zda se najde šílenec který obviní falešnou pětikolku z rozdmýchávání válečného konfliktu a z propagace Fašizmu a Nacizmu ! Důkaz je dnes a denně vysílán v ČT a sleduje to část národa , ta část která o minulých zvěrstev není dostatečně informována. I Gebels bojoval jenom slovem a skončil v Norimberku

Karel
28. 3. 2022 09:14
Ohodnotit příspěvek :
     

Na Ukrajině vyrůstá Vůdce – nový Hitler – židonacista Zelenskij. Je velikým nebezpečím nejen pro Ukrajinu ale i pro Evropu.