politika

“Bylo to vaše – teď je to naše.” Putin, Si a bin Salmán maří nejdůležitější plán USA

GEOPOLITIKA CIVILIZACÍ (ГЕОПОЛИТИКА ЦИВИЛИЗАЦИЙ)

Dobrý den, drahá ruská civilizace. Dnes se dotkneme možná jedné z nejdůležitějších událostí, které se právě dějí a mění současný světový řád. Řeknu hned úvodem, že vůdci Ruska, Číny a arabských zemí prostě skvěle rozehráli hru na dehegemonizaci Spojených států.

Plán USA byl tedy následující:

Začíná konflikt s účastí Ruska ve východní Evropě, poté Západ zastaví dodávky ruské ropy a plynu do EU a v důsledku toho vzniká v Evropě energetická krize. Tím pádem náklady podniků na energii exponenciálně rostou a pro evropské podniky se stává nerentabilní působit v EU. Následně poběží do Spojených států. Ve výsledku Amerika obdrží od 5 do 8 bilionů dolarů díky přílivu kapitálu.

A teď se podívejme, co se vlastně děje:

Do Spojených států skutečně dochází k přílivu zahraničního kapitálu. Růst je však nepatrný, z průměrných 50 miliard vzrostl na 70 miliard měsíčně (údaje Fedu). To znamená, že roční příliv je plus/minus 850 miliard (obvykle je toto číslo 600). Rozdíl je pouze 250 miliard. Na americké poměry jde o maličkost. To znamená, že kapitál do Spojených států neproudil. Trochu vzrostl, to ano, ale ne masově.

Přímé zahraniční investice v USA:

Podívejme se dále. Možná je to tím, že Evropané otevřeli spoustu nových továren a začali se začleňovat do amerického průmyslu? A zde vidíme druhé americké zklamání, protože průmysl stagnuje. 

To znamená, že za poslední dva roky konfrontace ve východní Evropě by měl americký průmysl vyletět až do nebes i kvůli kapacitnímu využití vojensko-průmyslového komplexu. Ve skutečnosti je však ještě nižší než před zavedením lockdownu (viz graf vlevo dole podle let)

Průmysl podle let (autor Spydell_finance):

To znamená, že Amerika nikdy nezachytila ​​evropská aktiva, ani v penězích, ani v továrnách. 

Přičemž podniky v EU se aktivně zavírají (viz graf níže).

Zavírání podniků v EU (údaje Eurostatu):

A evropský byznys, drazí přátelé, neutíká do Ameriky, ale do Číny (potvrzení níže).

Přímé zahraniční investice v Číně:

A teď to bude pro Anglosasy obecně nepříjemné. Víte, kam ještě běží? Do Ruska. Kolik společností vstoupilo do našich daňových rájů po 24. únoru? Více než sto. Nikdo přitom neví, kolik peněz vrátily do Ruska, protože Kaliningrad ani Vladivostok už tyto údaje nikomu neukazují.

Plán Anglosasů na odčerpání aktiv nevyšel. Vůbec. Teď se nabízí otázka – možná záměrně rozpoutali konflikt na Blízkém východě, aby když už to nevyšlo s evropskými penězi, tak se alespoň pokusili urvat aktiva perských monarchií? Celková aktiva tam dosahují 10 % celkové světové kapitalizace (10 bilionů dolarů).

Jenže i tady je to slepá ulička. Kdo byl nedávno přijat do BRICS? Saúdská Arábie a Spojené arabské emiráty (SAE).

Putin a bin Salmán:

Přes koho teď půjdou všechny arabské investice? Přes Novou rozvojovou banku (a to je banka BRICS). 

Kdo ovládá banku BRICS? 

Teď to bude pro Anglosasy opět nepříjemné. Banku ovládají zakládající země v podílech uvedených níže.

Rozdělení základního kapitálu banky BRICS:

Kdo další naléhavě žádá o připojení k BRICS? Správně, zbývající perské a arabské bohaté státy. Například Katar (nejbohatší země a plynárenský gigant) a Bahrajn (centrum finančních transakcí na Blízkém východě, obdoba Londýna, Tokia a New Yorku).

Američané tedy zaspali globální přesuny natolik, že nebyli schopni zachytit ani pětinu aktiv prchajících z Evropy.  Jejich plán nevyšel, byli poraženi, jak sami říkají, „diktátorskými zeměmi“.

Šach a mat. Bravo Putine. Bravo Si. Bravo Módí. Bravo arabští králové.

A bravo ideologickému inspirátorovi BRICS, prezidentovi Brazílie, kterým je Luiz Inácio Lula da Silva!

Vše nejlepší.

Pro Pokec24 přeložila Janinna

https://1url.cz/qusJn

sdílet na

44 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Autor
18. 11. 2023 21:01
Ohodnotit příspěvek :
     

Potvrzení toho, co tu říkám již dlouho v komentářích i glosách u překladů. Američané nejsou lákavou zemí pro investice vzhledem k hrozné infrastruktuře a rozkladu společnosti, chybí dostatečně vzdělaný personál. Nemají dostatek surovin pro mnohé výroby.
A když si uvědomíme, jak řádí krize a jak roste inflace, pak je to ještě horší, než se zdá.
Protože pak číselné grafy prostě lžou o tom růstu …

Skutečně je to šach-mat.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Albi
18. 11. 2023 23:55
Odpovědět  Peter 008

Bohužel se nás to netýká a pokud někdy bude, tedy v tak daleké budoucbosti, kam z dneška nedohlédneme.

I kdyby naše skvělá vláda skončila příští týden, to, čím završila 34 let budování kapitalismu, kdy se nám podařilo skutečně Západ dohnat – možná i předehnat – minimálně ve dvou závažných ukazatelích (pokud nepočítáme totální likvidaci majetku, kdy už ve skutečnosti často opouštíme i ten kosmetický český název), tj.:
a) v počtu bezdomovců
b) nahrazením skutečné vzdělanosti “inflačním” rozdáváním prázdných titulů.
to se nedá ani v příštích jedné či dvou generacích napravit.

Bourat je vždycky mnohem jednbodušší, než stavět. A my jsme si už skoro zvykli na stavby vzdušných vládních zámků.

Burák
19. 11. 2023 07:35
Odpovědět  Albi

Rozklad společnosti jsme si způsobili sami, protože ve svých ratolestech vidíme většinou, co tam vůbec není. Teprve pár let toto vnímám a je to v každé rodině. Všude slyším chválu na jejich děti ve všech směrech a když se poté s dotyčnými bavím nebo se mi chlubí tím, z čeho jejich vlastní rodiče omdlévají, klepu si většinou na čelo. Děcka jsou absolutně nevzdělaná ve všech směrech. Neumí si vytvořit komplexní obrázek daného problému. Chybí jim představivost. Uvažuji velmi zcestne a jejich vnímání světa je vyloženě tunelové bez prostorového vnímání navazujících věci. Nedávno jsem byl u známých a ti mají egem přetékající holčičku, dnes již na druhé střední, protože na první se psychicky zhroutila a ta mě složila básničku k svátku. Zatím co její rodiče tleskali já doslova zíral na ten hloupý text plný obyčejných rýmů. Jakmile před takové dítě dáte problém nebo jim řekněte, že dělají něco špatného, okamžitě se psychicky hroutí. Někdy řvou, někdy brečí ale stále je to stejné alespoň v mém okolí. A to jsou děti inženýrů, učitelů nebo jiných státních úředníků. Bojím se stáří. Tohle mě kopne do lesa aby se zbavili problémů a oni byli zase šťastní…

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Slovan
19. 11. 2023 08:09
Odpovědět  Burák

Muším vám dát za pravdu, ne tedy všechny ale spousta dětí v takovém stavu je.

Ota
19. 11. 2023 22:06
Odpovědět  Slovan

Bohužel dnes většina

Janaz
19. 11. 2023 08:19
Odpovědět  Burák

“Odborne” sa tomu hovorí generácia snehových vlociek. Je to výsledok výchovy, ktorá sa riadi zásadou “zasahovať čo najmenej alebo vôbec”. Prehnane chvalene sú za každú malickost, z neúspechov sú vineni všetci ostatní a nie decko, a tým pádom mu nie je ani pomožené chyby opraviť.Z deciek potom vyrastú nevychovani primitívi, čo sa nevedia ani pozdraviť, nejaký problém v živote alebo v práci riešia útokom alebo útekom, preto je ich tak veľa na drogách . Je to výsledok ich rodičov a starých rodičov, pre ktorých spočíva úspech v peniazoch a postavení, prípadne v parazitovani na úspešnom partnerovi.Nie sú takí všetci, ale je ich tak veľa, že to nijako ružovo nevidím do budúcnosti.

Ferko
19. 11. 2023 13:14
Odpovědět  Janaz

Tzv. americký způsob výchovy. Nedej bože se na parchanta škaredě podívat. A plácnout ho po prdeli se rovná skoro vraždě! Pak se nedivte, že z těch parchantů vyrostou budižkničemové.

katango
19. 11. 2023 13:27
Odpovědět  Ferko

Američani svý děti na veřejnosti nebijou, to je pravda. Ale mačkají jim nervovou pleteň nad klíční kostí, říkala moje máma. Je to ten konec blíž krku. Zkuste si to na sobě.

Boomer
19. 11. 2023 13:39
Odpovědět  katango

.. no, doufejme, že vás nikdo neposlechne. Plexus brachialis neradno dráždit…

Markýza
19. 11. 2023 18:49
Odpovědět  Boomer

A co se stane? Zkusila jsem bylo to nepříjemné, ale jinak nic, ale třeba jsem se netrefila přesně.

Boomer
19. 11. 2023 18:56
Odpovědět  Markýza

.. nic menšího než paréza, různých stupňů či rozsahů, to podle míry podráždění. V bojových sportech je úder nebo tlakové působení na toto místo na indexu.
Ve skutečném boji je naopak ve velké oblibě… ;o)))
Kurňa, to je ale divný svět, že?

Markýza
19. 11. 2023 20:18
Odpovědět  Boomer

Takže jsem se málo praštila, když jsem se nezparézovala, jo?

Boomer
20. 11. 2023 13:33
Odpovědět  Markýza

pro: Markýza 19. 11. 2023 20:18

.. ano, přesně tak. Ale že k vám chovám osobní sympatie, poradím jak si to ověřit bez sebepoškození.
Najděte si záběry z demonstrací ve světě, kde se težkooděnci kočkují třeba s anarchisty. Koukněte na výstroj težkooděnců, obzvláště si všimněte ramenních chráničů, silného límce kolem krku a chráničů nohou. A potom si všímejte, kam ti vyškolení mládenci tlučou bicím nářadím svoje odpůrce:

šikmo shora na přechod svalstva ramene a krku.dalším bodem je zadní strana stehna nad oblastí kolenní jamky.V obou případech, při úspěšně zacíleném a dostatečně silném úderu, “vypnete” část končetiny pod místem úderu a máte protivníka takříkajíc na lopatě.a neptejte se odkud tohle všechno znám, učíme se celý život, teda někteří, a vším čím jsem byl, byl jsem rád… ;o)))))

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
PřemekJ
20. 11. 2023 19:40
Odpovědět  Boomer

Krleš. Mám to stejně.

Markýza
19. 11. 2023 18:48
Odpovědět  katango

No fuj. Kdyby bylo nejhůř, ješte bod Old Šetrhenda, ne? To jsem viděla v akci jen na našem psovi, ale bylo to neobyčejně působivé! Ovšem ne na veřejnosti, to nedoporučuju.

Albi
19. 11. 2023 10:14
Odpovědět  Burák

Není v silách rodičů nahradit byť jen základní vzdělání “samoučením”. Naučit je mohou snad jen číst, psát, počítat, tedy max. učivo 1. třídy ZŠ, ale který rodič má jednak pedagogické schopnosti, za druhé možnosti a potřebné znalosti od matematiky až po tělocvik?
Ani vysokoškolsky vzdělaný – protože ten má už jen detailní znalosti své profese (pokud to není už taky “rychlokvaška”.

Navíc – kde vzít na to všechno čas? Kdy by měl své děti učit? Po nocích? A přes den musí pracovat, kdo by ho jinak živil. A co když má dvě děti – třeba jedno v základní, druhé na střední škole?

Ferko
19. 11. 2023 13:23
Odpovědět  Albi

S trochou snahy se to dá zvládnout. A neříkejte, že současné učivo ZŠ rodič středoškolák nezvládne. Chápu, že současní “středoškoláci” asi ne, ale my, dnešní důchodci, jsme měli děti před cca 40 roky a za sebou kvalitní středoškolské vzdělání. Takže jsme měli i přiměřený všeobecný rozhled a slušnou znalost všech předmětů. Je mi líto, že zvládnete pouze učivo 1. třídy Základní školy. Já se už bez problémů učím s vnuky. Nezvládám akorát tělocvik, z něj zvládám pouze pomalou chůzi a leh snožmo s rukama za hlavou.

Pavel z Moravy
19. 11. 2023 14:28
Odpovědět  Ferko

Paní Albi by mohla být vaší maminkou, tak asi tak. A moudrá je dostatečně. Někdy je mnohem důležitější moudrost, protože ta přichází s věkem. Nikde není psáno, že chytrý, co sype všechny chytrosti z rukávu musí být také moudrý.

Albi
19. 11. 2023 17:11
Odpovědět  Pavel z Moravy

Díky, ale s tou moudrostí to zas moc nepřeháněj.
Jsem už tak dost “nafoukaná”, že se ještě pořád odmítám uznat za senilní, jak by se slušelo a patřilo. 🙂

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Albi
19. 11. 2023 17:01
Odpovědět  Ferko

Vyvracet vaši naivní představu nemá smysl. Ale uvědomte si, že s několika málo stovek domácky vzdělaných lidí se nic nedokáže..
Rodiče mj. musí chodit do práce A drtivou většinou OBA!
Do prvních tříd základních škol v Česku nastoupí v příštím školním roce podle odhadů ministerstva školství kolem 108 200 dětí”.
Kdyby rodiny měly jen jedno dítě, které by ho učit chtěli (a ideálně předpokládejme, že jsou toho i schopni), pak 100 tisíc rodin nebude mít ani na chleba. Takových rodin, které si mohou dovolit najít a zaplatit chůvu, kuchařku, domácího učitele, nebo aspoň jednoho ze jmenovaných, asi moc nebude, že?

Výuka zahrnuje u prvňáčků minimálně tak 4 hodiny denně a každý den v týdnu. A je třeba je naučit nejen číst, psát, trochu počítat, ale i fyziku, chemii, biologii, zeměpis, přírodopis, angličtinu,…

Ani nejbohatší společnost nikdy nebude až tak “duševně bohatá”, aby bez následků mohla plýtvat talentem chudších a chudých dětí. Talent se za peníze nekoupí.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel z Moravy
19. 11. 2023 18:40
Odpovědět  Albi

Tak jsem to nějak podobně zamýšlel říci i já, hlavně o tom, že ti rodiče, obzvláště manuálně pracující ale asi i mnoho duševně pracujících je tak během dne vytíženo, že na ty děti prostě nemají čas. Vždyť toto téma v západních filmech probíhá téměř nepřetržitě, rodiče se se svými dětmi vidí u snídaně a často se stává, že už potom vůbec ne. Je to taková honba za penězi a kariérou, že na vlastní výchovu dětí není čas. Russel Crowe to v krásném filmu Otcové a dcery své malé dcerce se kterou zůstal sám vysvětlil nádherně. Tatínek musí pracovat, potřebujeme na živobytí, na umění a lásku není čas. Víš Bramborový lupínku, toto jsou Spojené státy peněz. Malá totiž chtěla aby jí četl, ale on potřeboval napsat knihu. Filmy s Crowem nikdy nezklamou a tento je velmi dobrý a odhaluje podstatu kapitalistického systému.

zdendulka
20. 11. 2023 11:27
Odpovědět  Ferko

Vnučka letos přeskočila pátou třídu a šla ze čtvrté rovnou na osmileté Lyceum…nudila se ve škole, učitelé si jí všimli a po dohodě s dcerou jí v polovině roku přeřadili zkusmo do páté a pak hupky na Lyceum. Vím od ní, že ve škole to byla hrozná nuda a o ničem…. Teď je spokojená, že se něco fakt dozvídá. Bydlíme ve Francii a vnučka má dvojjazyčnou výchovu. Volitelným jazykem na Lyceu je mimo jiné i čínština – tak se zapsala.

Lenka
19. 11. 2023 09:04
Odpovědět  Albi

To bych neviděla tak černě. Ve škole zavedete vzdělávání místo podpory ega. A ono to půjde docela rychle. Ti s nepotřebnými diplomy se přeškolí na jiné profese – mají na to IQ a stát je popožene – nízké dávky na pracáku.

Ferko
19. 11. 2023 13:29
Odpovědět  Lenka

No jo? Ale co s těmi genderovými mysliteli a různými politology? Ti opravdu neumí nic, vůbec nic. A s těmi, kteří jsou jeden den chlapeček a druhý den holčička a třetí den lopata nebo medvídek Pú? Dovedete si představit ten děsivý zmatek v pracovních kolektivech?

Pavel z Moravy
19. 11. 2023 18:43
Odpovědět  Lenka

To je sice krásné, ale kdo to provede. Toť otázka. To musí přijít lidé s novým systémem a nezkaženými lidmi.

Lenka
19. 11. 2023 08:59
Odpovědět  Peter 008

Ano, mají nejhorší a nejdražší školství v bílém světě. V honbě za ziskem odrbávali jeden druhého tak dlouho, až jsou v pr**li. Toto musí nejprve znova vybudovat, aby mohli světu konkurovat. Ta doba, že tam utíkali vzdělaní lidé z celého světa je v nenávratnu.

Pavel z Moravy
19. 11. 2023 14:30
Odpovědět  Lenka

To už nenapraví, to nejde. Snad až po příštím vesmírném třesku. Ta země jde do kytek.

PřemekJ
20. 11. 2023 19:35
Odpovědět  Peter 008

Přidejme k tomu pauperizaci převážné většiny obyvatel USA včetně jejich zadluže, dále zadlužení podniků a křížovou provázanost finančních institucí, jde o nadcházející pád USD a tím dominovým efektem i pád celého chazrského globálního finančního systému. Dobrou zprávou je, že se již rodí nový a ten starý nahradí. Nejde jen o BRICS+, ale také o nadcházející vyhlášení aktu GESARA. My vyhlásíme národní akt NESARA ČR.

Jaris
18. 11. 2023 23:51
Ohodnotit příspěvek :
     

Ta fotka s Putinem a bin Salmanem vyjadruje vic nez kdyby o tom byl napsan dlouhatansky clanek. Rozzareny Putin s bin Salmanem si jiste maji co rici, zatimco Trump v pozadi vypada, ze je odsunut na druhou kolej. Vzdycky to byvalo obracene – americky prezident byl vzdy stredem pozornosti, zatimco Putin byl prehlizen.

Albi
19. 11. 2023 01:03
Odpovědět  Jaris

Nejen vypadá. 🙂

Slovan
19. 11. 2023 08:16
Odpovědět  Albi

Kdyby kačer věděl že v záběru, tak on by ten sýr nějak vyrobil. No problém, American first.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Albi
19. 11. 2023 10:19
Odpovědět  Slovan

Souhlasím. 🙂
Smutné na tom je, že nevěděl (ač by vědět měl). A to je přitom z té lepší “sorty” ami-politiků.

Boomer
19. 11. 2023 13:43
Odpovědět  Albi

.. možné je, že se díval právě na tu veselou dvojici. Potom bych dle jeho výrazu odhadoval, že je šacuje a myslí si.. na vás dva si budu muset dát pozor, až zase usednu v oválném pokojíčku.

Lenka
19. 11. 2023 13:34
Odpovědět  Albi

Cha, cha, ten ví moc dobře o co jde a jak se hraje…..
A co tam vlastně dělá? Volby přece prohrál…..a nebo je vše jinak??

Albi
19. 11. 2023 17:17
Odpovědět  Lenka

Aby vytvářel dojem, že hegemonie USA ještě žije? 🙂

unor 2022
19. 11. 2023 08:40
Ohodnotit příspěvek :
     

Dobry clanek. Shrnuje to nejpodstatnejsi, takze podstatne ovlivnujici veskere soucasne deni.

Honza
19. 11. 2023 09:13
Ohodnotit příspěvek :
     

Až na toho Lulu souhlas. Je to grázl.

19. 11. 2023 10:36
Odpovědět  Honza

Jo

unor 2022
19. 11. 2023 09:28
Ohodnotit příspěvek :
     

A co na to Cesko?
Cesti inteligentni darebaci, pojmy ktere se navzajem nevylucuji, se uz stahli z viditelnych mist by stacili upadnout v zapomneni. Na posileni toho zapomneni misto sebe postavili zcela dostatecne pitomce nedostatecne chapajici soucasne deni jez vystizne popisuje clanek. Viz soucasna ceska vlada.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Albi
19. 11. 2023 10:38
Ohodnotit příspěvek :
     

Pro všechny – podívejte se, určitě se vám to bude líbit!

Abyste věděli oč jde, jedna charakteristika z diskuze pod videem:
“Řekl to velmi správně. Tak to opravdu je. Vláda jsou gauneři, kteří již měli být dávno zatčeni a souzeni”.
(Velmi slušně napsáno, jinak jen musíme zírat, co si ten sympaťák dovolí říkat.)
https://www.youtube.com/watch?v=6TwpHqCdA0I

A pokud je to pro vás neznámé jméno, nakoukněte na Wikipedii
https://cs.wikipedia.org/wiki/Ji%C5%99%C3%AD_%C4%8Cernohorsk%C3%BD

Frank1
19. 11. 2023 14:23
Ohodnotit příspěvek :
     

Skvele zpravy. Zlodejum a teroristum to ani v ekonomice nevychazi. Ty jejich sachy nevedou k vitezstvi.

sergej
19. 11. 2023 18:38
Odpovědět  Frank1

To jim nevadí s tiskárnou si dali majetky na 50. planet s miléniem produkce. Spolupracujte s pindostanem kupčíků a penězoměnců. viz.
comment image?_nc_cat=110&ccb=1-7&_nc_sid=5f2048&_nc_ohc=ZqfBN6w1-CUAX-lZnzm&_nc_ht=scontent.fprg3-1.fna&oh=00_AfDScSZAUS2t6XYzmekZlgNoA0eGTqOWm_D2id8e-65nGQ&oe=655EF03B
🙂 dva barevní to nevymyslíš

sergej
19. 11. 2023 18:39
Odpovědět  sergej

cenzoři jsou rychlí
comment image?_nc_cat=110&ccb=1-7&_nc_sid=5f2048&_nc_ohc=ZqfBN6w1-CUAX-lZnzm&_nc_ht=scontent.fprg3-1.fna&oh=00_AfDScSZAUS2t6XYzmekZlgNoA0eGTqOWm_D2id8e-65nGQ&oe=655EF03B

sergej
19. 11. 2023 18:42
Odpovědět  sergej

Tak jinak, před 4. dny – šňup a hňup
https://www.facebook.com/miroslav.drazdansky