politika

Bloomberg: Trumpovi poradci diskutují o sankcích proti zemím, které se vzdalují dolaru

Poradci bývalého amerického prezidenta a kandidáta na nejvyšší vládní post Donalda Trumpa diskutují o možnosti zavedení sankcí vůči zemím, které ustupují od používání dolaru v zahraničním obchodu. Tuto informaci uvedla agentura Bloomberg s odkazem na zdroje.

“Diskuse zahrnují pokuty pro spojence nebo protivníky, kteří hledají způsoby, jak se zapojit do bilaterálního obchodu s jinými měnami než je dolar, s možnostmi zahrnujícími kontrolu exportu, poplatky za manipulaci s měnou a tarify”, uvádí agentura.

Tato opatření budou zaměřena na země s rozvíjejícími se trhy s cílem snížit rizika pro americkou měnu.

Je třeba také poznamenat, že cílem Trumpova týmu, pokud vyhraje listopadové americké volby, budou členské země BRICS, které zvyšují používání národních měn ve vzájemném obchodu.

Trump sám jak veřejně, tak i soukromě prohlásil, že chce, aby dolar zůstal světovou rezervní měnou.

Nesnáším, když země opouštějí dolar,“ řekl Trump v rozhovoru. Zdůraznil, že nedovolí zemím opustit dolar, protože by to byla rána pro Spojené státy a „bylo by to jako porážka ve válce za nezávislost,“ uvádí agentura.

Trump jako prezident by zvážil vynucení oslabení dolaru na podporu domácího výrobního sektoru. Ale zatím soukromě řekl, že v současné době nevidí přínos dolarové intervence (podle jedné osoby obeznámené s touto záležitostí). Trumpův tým odkazoval na jeho poslední výroky o dolaru ve čtvrtek ráno.

S Bidenem standardně ztratíte dolar. Bude to jako prohrát největší válku, jakou jsme kdy prohráli,“ řekl Trump a obvinil politiku Bidena z poškození dolaru.

Bloomberg
https://aftershock.news/?q=node/1372098

sdílet na

27 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Autor
27. 4. 2024 01:28
Ohodnotit příspěvek :
     

Biden se nakonec začal chovat spíše směrem k tomu, co říkával Trump a Trump nakonec bude dělat spíše to, co chtěl dělat Biden? 🙂 🙂 (Kdyby něco sarkasmus, když už se zapomnělo na to, co a jak to je)

comment image

Ijn
27. 4. 2024 07:40
Odpovědět  Peter 008

CIA+ 15 ostatních třípismenkovych v USA do vedení nedovolí normální vzdělané lidi, ale hloupé loutky-pitomce, je to i jejich ostuda, když vše na sílu, pravda na konci hlavně, $ jediná měna světa nebude, pouze zlatý ekvivalent a bude HOTOVO, KONEC SPEKULANTŮ Centrálních BANK

Pavel z Moravy.
27. 4. 2024 08:39
Odpovědět  Ijn

Chtít může, jsou to dva staří dědulové, které drží sionistická lobby pod krkem. To je celé.

ijn
27. 4. 2024 08:50
Odpovědět  Pavel z Moravy.

snad popíší příčiny světového zla a dosáhnou jedinečného řešení, k moci pouze nejlepší z nás a obsazení ž/Ž do míry jejich penetrace ve společnosti,

ukončí světovou nadvládu chazarských psychopatů mimořádně chamtivých krvelačných a civilizaci nebezpečných,…….dnes vidíme to na VAKCINAČNÍM ZRŮDNOSTI, NA VÁLCE do posledního Ukrajince, na zrůdné nadřazenosti ž/Ž nadlidí == eugenických elit!!!!

stan
27. 4. 2024 11:07
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Trump je pro mě stejnej debil jako senilní Biden.Je v podstatě jedno jestli vyhraje Trump nebo Biden nebo někdo jiný.USA prostě musí jako hegemon dostat na tlamu a hlavně sesadit dolar a přejít na spravedlivé uspořádání.Svět je USA tak pokřivenej, že je potřeba udělat nový, spravedlivější řád.

ijn
27. 4. 2024 11:34
Odpovědět  stan

kolik nás musí zabít, než se zrůdným politikům vzepřeme (i zbraním policie), která je přestane v ČR chránit, my budeme čekat na zabití (“Šmíd+Žifčák”) ….

nebo střelba do lidí, a začne boj o přežití lidstva na planetě Země bez eugeniků + anglosaských zrůd??? VVP to začal a neskončí dříve, než budou ZRŮDY poraženy!!!

Pravdomluvny
27. 4. 2024 13:03
Odpovědět  ijn

Putin má Banderonacisty a jejich přisluhovače likvidovat stejně nelítostně, jako Stalin prostřednictvím Žukova…..a ne dumat, že nějakému banderovci šlápne v Kyjevě na kuří oko

Pavel z Moravy.
27. 4. 2024 14:56
Odpovědět  stan

Naprostý souhlas.

Als
27. 4. 2024 13:22
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Jednoduše vyjádřená pravda. Pejzatí a poskoci pejzatých, slouhové a zrádci za pět stříbrných jsou schopni zlikvidovat pro mamon a světovou moc kohokoliv. Ničeho se neštítí a jejich “demokracie” je jen fíkovým listem brutality, vraždění. Před tímto “vyvoleným národem” jeho celosvětovými svinstvy by i dolfovi spadla brada. Proti těmto byl úplný babral.

zdendulka
27. 4. 2024 10:06
Odpovědět  Peter 008

přesně tak…..

Monty
27. 4. 2024 06:06
Ohodnotit příspěvek :
     

Když pozoruji tyto dva …tak si zákonitě uvědomuji ,velikost této země a její vliv na svět .
.Poslední by měl zhasnout !

Albi
27. 4. 2024 17:18
Odpovědět  Monty

Nebude co zhasínat.
Elektřina (lidmi vyrobená) už dávno nebude a Země si vystačí se světlem svým, radioaktivním. Ta přežije. Ta má čas začít znovu.

Pravdomluvny
27. 4. 2024 06:37
Ohodnotit příspěvek :
     

Amiokupant je jako “”””liška “”””
Mění srst,ale nemění zvyky!!!!!!

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
unor 2022
27. 4. 2024 08:20
Ohodnotit příspěvek :
     

Vzdalit se dolaru? Tak to byl jeden dolar za jednu korunu.
Jeho soucasna cena jako petro_dolaru tkvi v hodnote ropy ktera USA nepatri, vcetne te ruske
a nekolika stovek vojenskych zakladen na vytvareni natlaku a vydirani ostatnich statu.
Takze se jeden nemuze Rusku ci Cine divit, ze si nadale nechteji nechat devalvovat hodnotu SVE prace papirovym dolarem.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Frank
27. 4. 2024 08:54
Ohodnotit příspěvek :
     

Kopou kolem sebe kopou jako chcípající kobyl, ale stejně jim to bude málo platné. Dokud rabovali a šmelili s papírky jménem dolar, tak se jim dařilo, ale všechno jednou končí.

orinoko
27. 4. 2024 09:20
Ohodnotit příspěvek :
     

Údajně je ve hře neoficiální devalvace dolaru. To se stalo už za jednoho z busistu. Pokles je jedna věc, ale nenápadné, pomalé a záměrné snížení na jinou úroveň pak další. Nejsem ekonom, existenci bitcoinu etc. jsem jaksi nepochopil, když se musí pořizovat za běžné cmrdliky, takže mám spíše pocit, že běží především o spekulace. Neoficiální devalvace může napomoci vývozu, může snížit zadlužení státu a rozredit úspory, jsou-li jaké.

Jura S
27. 4. 2024 12:52
Odpovědět  orinoko

AMI to udělají jako u nás, ale ve větším – máš doma “mylyjón zelenejch” ? Koupil jsi za něj dneska 10 kadilaků? no tak do vánoc za to koupíš možná jeden…. Možná i jen děckám plastovej na hraní ..

Frank1
27. 4. 2024 09:30
Ohodnotit příspěvek :
     

Trumpeta tedy nesnasi Rusko i Cinu. Protoze se vzdaluji od netisknutych bezcennych $ a dluhpisu v $.
V cem doufate, ze bude lepsi, jak dement v Bilem dome?
I V. Putin tam ma radsi Bidena, ktery je predvidatelny rusofob.

Toncek
27. 4. 2024 09:54
Ohodnotit příspěvek :
     

..Bohudík dolar je teď nehodnověrná měna,vlastně pro svět bez hodnoty a jakékoliv ceny,pozbyl zcela svůj smysl protože celé USA je doslova ukradené a prolhané..to už nikdo nezachrání-ani Trump,nechali to zajít hodně daleko a sami ten krach urychlili,není cesty zpět,omluví to pouze obrovská přírodní katastrofa,která vymaže USA z mapy světa-něco podobného,co předpovídají horoskopy,kterým se dá i věřit a člověk bude tomu i nápomocen..

Jura S
27. 4. 2024 12:07
Ohodnotit příspěvek :
     

TUREK VŽDYCKY VÍ… již loni v létě v turkistáně preferovali Euro před dolarem, že prý půjde do kytek :-)) No zas asi mají “čuch”…. i když víra v EU mi připadá taky ujetá… já bych kupoval Juan…

Pavel z Moravy.
27. 4. 2024 15:07
Odpovědět  Jura S

Ze všech pohybů které se nyní na planetě dějí se dá předpokládat, že krach západu je přede dveřmi. Když Rasputin říkal Alexandře, že celý jejich svět šlechty a poddanství zmizí, také jeho slovům nedopřávala váhu. Tak jako tito do sebe zahledění tupci ze západu, kteří si myslí, že svět poběží stále podle nich. No, ale sekli se. Vladimír jim to také stále říkal, ale oni jsou jako máťuška s báťuškou v bývalém carském Rusku. Tož hoši západní, chystáte se na odchod?

David
27. 4. 2024 15:41
Ohodnotit příspěvek :
     

Asi si s Trumpem moc nepomůžeme.

Albi
27. 4. 2024 17:23
Odpovědět  David

My?
Proč bychom si jím měli pomoci zrovna my.

Jednou Rus, podruhé Trump – nadávat pak budeme oběma, rozděleni tak, jako dnes. Tak kdo by se pro nás asi tak angažoval? A proč by měl?

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Joe Arp
27. 4. 2024 18:36
Odpovědět  Albi

Tak, tak a ten mínus máte asi od hovádka co si myslí, že mu Trumpeta bude houpat koulema jak slonům v cirkusu.

Boomer
27. 4. 2024 19:27
Odpovědět  Albi

..jo, to už je takový náš zvyk, že furt čekáme, až někdo něco udělá za nás. A Godot furt nikde…

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Slovák
27. 4. 2024 21:44
Ohodnotit příspěvek :
     

Orange Man, zarytý sionista…Neverím že zasadne na ten ich ” exceptional trón”…Je na odstrel tak ako senilný Joe Genocide…

Evžen
9. 5. 2024 14:47
Ohodnotit příspěvek :
     

Dolar jako světová rezervní měna je zločin na který doplácí celý svět! USA toho zneužívá tiskne kolik potřebuje a přitom ty dolary nejsou kryty jen práci a krvi jiných národů !