blog

Izrael tehdy a dnes: „zabij, zabij je všechny“

Historicky extremistická ideologie sionismu plně a otevřeně schvalovala vraždy, aby dosáhla a udržela svůj cíl státnosti. To zahrnuje Židy i Nežidy.

William Van Wagenen

14. listopadu 2023

Dne 7. října ozbrojený palestinský odpor prorazil hraniční plot Gazy, aby provedl bezprecedentní překvapivý útok na Izrael, při kterém bylo zabito asi 1200 civilistů a bezpečnostních sil.

Zatímco Izrael připisuje celý svůj počet obětí odbojářům, zejména Hamásu a jeho vojenskému křídlu, brigádám Al-Qassam, od té doby se objevila domněnka, že za značný počet mrtvých mohou nést odpovědnost okupační síly  .

Tento rozpor nabourává díru do vyprávění prosazovaného izraelskými a západními médii, která hyperbolicky rámují operaci Potopa Al-Aksá jako „nejsmrtelnější jednotlivý útok na Židy od holocaustu“.

Hannibalova směrnice

Ale zabily by izraelské síly ochotně své vlastní – a proč?

Klíč spočívá v pochopení, že primárním cílem odbojové operace bylo zajetí válečných zajatců (zajatců) – vojáků i osadníků – a jejich odvoz zpět do Gazy. Tito zajatci byli zamýšleni jako páka k tlaku na Izrael, aby splnil požadavky Hamasu, včetně ukončení 17 let trvajícího obléhání Gazy a propuštění tisíců Palestinců držených bez soudu v izraelských věznicích.

Stejně tak je klíčové pochopit, že Izrael doktrinálně zajde do nejextrémnějších vzdáleností, jaké si lze představit, aby zabránil zajetí zajatců – včetně jejich zabíjení. Ve snaze zabránit Hamasu v zajetí válečných zajatců přijaly izraelské síly drastická opatření , včetně náletů na vlastní vojenskou základnu , střelby z tanků na civilní domy a použití drtivé palebné síly k prosazení vysoce kontroverzní Hannibalovy směrnice . 

Tato nechvalně známá vojenská politika – která byla v roce 2016 pozměněna, ale nebyla odstraněna – umožňuje velitelům obětovat své vlastní vojáky, aby jim zabránili v zajetí, s cílem upřít nepříteli jakýkoli vliv na okupační stát. Pozoruhodný případ byl v roce 2006, kdy Hamás zajal izraelského vojáka Gilada Šalita na hranici Gazy. Poté, co ho Hamás držel v zajetí pět mučivých let, dokázal Šalita vyměnit za 1027 Palestinců vězněných v Izraeli.

“Odsuzujete Hamas?” 

Otázka Palestinců, kteří se zaměřují na izraelské civilisty, je pochopitelně kontroverzním tématem, zejména na západě. Hamás to však ospravedlňuje tvrzením, že všichni Izraelci jsou osadníci žijící na půdě ukradené Palestincům v roce 1948 během toho, co je známé jako nakba nebo „katastrofa“.

Toho roku použily sionistické milice znásilňování a masakr jako nástroje k provedení násilného „přesunu“ asi 750 000 Palestinců ze země potřebné k založení Izraele. Budoucí izraelský premiér David Ben Gurion a další sionističtí vůdci pochopili, že většina původního obyvatelstva britské mandátní Palestiny, křesťanští a muslimští Arabové, musí být „očištěna“ od země, aby se vytvořil stát s židovskou demografickou většinou.

Dnes mnoho Izraelců – civilistů i politiků – hlasitě volá po své armádě, aby „dokončila práci“, jak to popsal izraelský historik Benny Morris, etnickými čistkami a anektováním těch částí Palestiny, které se jim v roce 1948 nepodařilo dobýt, konkrétně celé. okupovaného Západního břehu, včetně východního Jeruzaléma, a pásma Gazy. 

Historik Max Hastings ve své knize „Going to the Wars“ píše, že Benjamin Netanjahu, současný izraelský premiér, mu v 70. letech řekl, že „v příští válce, pokud to uděláme správně, budeme mít šanci dostat pryč všechny Araby… Můžeme vyčistit Západní břeh Jordánu, vyřešit Jeruzalém.”

Naproti tomu Palestinci, domorodé obyvatelstvo, udělali maximum pro to, aby vzdorovali sionistickému koloniálnímu projektu a bránili své země, své domovy a svou existenci jako lidu. Očekávání, že by vzdorovali sionistické okupaci, uznává první izraelský premiér David Ben Gurion, sám přistěhovalec do Palestiny z Polska: 

„Neignorujme pravdu mezi sebou… politicky jsme my agresoři a oni se brání… Země je jejich, protože ji obývají, zatímco my sem chceme přijít a usadit se a podle jejich názoru ji chceme vzít jejich země… Za terorismem [Arabů] stojí hnutí, které, byť primitivní, nepostrádá idealismus a sebeobětování.“

Historické zúčtování

Stejně zuřivě byli hluboce ideologičtí sionisté připraveni udělat cokoli, co bylo v jejich silách, aby obsadili Palestinu a vyhladili její obyvatele. Historický záznam ukazuje, že to zahrnuje ochotu obětovat mnoho ze svých vlastních, aby podpořili svůj koloniální projekt osadníků.

V roce 1938, když probíhaly snahy o evakuaci židovských dětí z Německa po Hitlerových pogromech Křišťálové noci , Ben Gurion odhalil , že:

„Kdybych věděl, že je možné zachránit všechny děti Německa jejich převozem do Anglie, a pouze polovinu převozem do Země Izrael, zvolil bych to druhé, protože před námi leží nejen počet těchto dětí. ale historické zúčtování lidu Izraele.“

Jak podrobně uvedli Faris Yahya Glubb a Lenni Brenner, sionismus a nacismus sdílely nejen cíl vyprázdnit Německo od Židů během tohoto období, ale také stejný fašistický filozofický charakter, což vedlo ke spolupráci mezi těmito dvěma hnutími během tohoto období. 

Historik Avi-Ram Zoraf napsal , že když stojí před volbou mezi záchranou jednotlivých Židů a zaručením suverenity izraelského státu, sionismus ignoruje tradiční židovské přikázání vykoupit zajatce a místo toho požaduje druhou možnost. 

Přežití státu

Kritické zkoumání událostí ze 7. října odhaluje vzorec, kdy, podobně jako u prvních vůdců státu, současné vedení Izraele upřednostňovalo zachování suverenity okupačního státu před životy válečných zajatců zajatých Hamasem. 

Během zasedání kabinetu onoho osudného dne vlivné osobnosti jako ministr financí Bezalel Smotrich naléhaly na izraelskou armádu, aby „brutálně zasáhla Hamás a nebrala záležitosti zajatců v úvahu“.

Koneckonců, úspěch Hamasu při proniknutí z klece v Gaze, navzdory miliardám vynaloženým Izraelem na vybudování technicky vyspělého hraničního plotu a systému sledování, hrozilo, že rozbije mýtus o regionální vojenské převaze Izraele.

Tel Aviv se nyní zoufale snaží obnovit odstrašení, kterému se kdysi těšilo, rozpoutáním divoce nepřiměřené vojenské reakce na civilní obyvatelstvo v pásmu Gazy – částečně proto, aby zastrašil ostatní protivníky v Íránu, Libanonu, Iráku, Sýrii a Jemenu.

Za pouhých pět týdnů okupační armáda zabila přes 11 000 Palestinců, více než 65 procent těchto žen a dětí. Ve své kampani každodenních masakrů použil Izrael bomby o hmotnosti 2000 liber, aby zničil celé čtvrti , stejně jako nemocnice , trhy , školy OSN a dokonce i starověký ortodoxní křesťanský kostel , to vše se zoufalými palestinskými civilisty, kteří se ukrývali uvnitř.

Novinář Sam Husseini v reakci na děsivá videa z Gazy o vraždění Izraele poznamenal : „Izrael lhal o tom, že Hamás řeže nemluvňata, aby mu neprošlo foukání hlav z nemluvňat.“

Dahiya doktrína

To je stejný kurz pro Tel Aviv. Gaza je dnes svědkem toho, co zažil Bejrút v izraelské válce v roce 2006. Jak vysvětlil palestinský historik Rashid Khalidi , doktrína Dahiya byla založena za účelem zničení celých městských obydlených oblastí ze vzduchu izraelskými silami – v tomto případě celého jižního předměstí Bejrútu, známého jako Dahiya. Veřejně odhaleno v roce 2008 generálmajorem Gadi Eizenkotem, zástupcem náčelníka štábu izraelské armády, který velel těmto silám během války v roce 2006:  

„To, co se stalo ve čtvrti Dahiya v Bejrútu v roce 2006, se stane v každé vesnici, ze které se střílí na Izrael… Z našeho hlediska to nejsou civilní vesnice, jsou to vojenské základny… Toto není doporučení. Toto je plán. A bylo to schváleno.”

Není překvapením, že Raz Segal, docent studií holocaustu a genocidy na Stocktonské univerzitě, označil současnou izraelskou bombardovací kampaň v Gaze za „učebnicový případ genocidy“. Výzva k zabití všech Gazanů, nejen členů Hamásu, je nyní standardní a přijímaná v izraelském veřejném diskurzu.

Na dotaz v rozhovoru pro Radio Kol Berama , zda by měla být na enklávu svržena atomová bomba, izraelský ministr dědictví Amichai Eliyahu uvedl : „Toto je jedna z možností… v Gaze nic takového jako nezúčastnění civilisté neexistuje.

Člen strany Likud a člen Knessetu Revital Gottlieb uvedl : „Srovnejte Gazu. Bez slitování! Tentokrát není místo pro milost!”

“Je to celý národ tam venku, který je zodpovědný.” Není pravda, tato rétorika o civilistech, kteří si toho nejsou vědomi, nejsou zapojeni, není to absolutně pravda,“ prohlásil izraelský prezident Isaac Herzog.

“Pokud, abychom konečně odstranili vojenské schopnosti Hamásu… potřebujeme milion těl, pak ať je jich milion,” řekl novinář Roy Sharon.

“Vymažte Gazu, nenechávejte tam jediného člověka,” prohlásil Eyal Golan, populární izraelský zpěvák.

Agenda anexe Gazy 

Tel Aviv nyní aktivně využívá odbojovou operaci vedenou Hamasem jako záminku k etnické očistě a anektaci Gazy, která byla invazní okupační armádou fakticky rozdělena na dvě poloviny . Izraelští vůdci si přejí využít událostí ze 7. října k uskutečnění druhé Nakby, stejně jako sionističtí vůdci použili holocaust k provedení první.

To dále vysvětluje, proč byli izraelští vůdci jako Smotrich ochotni obětovat stovky izraelských vojáků a osadníků v důsledku potopy Al-Aksá.

Přinejmenším od roku 2010 se izraelští vůdci snažili násilně vysídlit 2,3 milionu obyvatel Gazy na egyptskou Sinaj, čímž se z nich opět stali uprchlíci, a poté Gazu anektovat a rekolonizovat. 

Přejí si znovu vybudovat osadní blok Gush Katif, který byl demontován po stažení Izraele z pásma Gazy v roce 2005, jako součást „plánu na stažení“ tehdejšího premiéra Ariela Šarona.

Gush Katif, kdysi domov 8 000 židovských osadníků, byl nazýván „přetrvávající ranou“, pro Izraelce stále otevřenou a čerstvou.

“Je to trauma,” řekl Izraelec Hillel i24NEWS v září loňského roku. “Celá země byla zraněná.”

i24NEWS také poznamenal, že v červenci 2022 náboženský sionistický kandidát Arnon Segal během svého oznámení kampaně napsal: “Je čas začít plánovat návrat do Gush Katif.”

V březnu tohoto roku – dlouho před operací Al Aksá Povodeň – izraelská ministryně národních misí Orit Strooková řekla Channel 7 , že se Izraelci vrátí do Gush Katif:

“Bohužel, návrat do pásma Gazy si vyžádá mnoho obětí, stejně jako odchod z pásma Gazy přinesl mnoho obětí. Ale nakonec je součástí Země Izrael a přijde den, kdy se do ní vrátíme.” .” 

V důsledku toho byla strašlivá bombardovací kampaň Izraele v Gaze rychle doprovázena izraelskými požadavky, aby se Palestinci v Gaze přesunuli na jih enklávy a nakonec uprchli do Egypta.

Dne 17. října bývalý izraelský velvyslanec USA Danny Ayalon prohlásil : „Lidé z Gazy by se měli evakuovat a jít do rozlehlých oblastí na druhé straně Rafahu na hranici Sinaje v Egyptě… a Egypt je bude muset přijmout.“

Dne 28. října unikl dokument vydaný izraelským ministerstvem inteligence, který  doporučuje izraelské armádě obsadit Gazu a provést trvalý přesun jejích obyvatel na Sinaj.

O několik dní později Bidenova administrativa  předložila Kongresu žádost o dodatečné financování pro Izrael a Ukrajinu, která zahrnovala prostředky na vybudování uprchlických táborů na Sinaji, jak je uvedeno v plánu ministerstva pro zpravodajství.

Izrael ve své nejnebezpečnější podobě

Izrael byl ochoten 7. října zabít mnoho vlastních občanů a vojáků, aby čelil hrozbě pro suverenitu státu, kterou představuje Hamás. Zároveň smrt těchto Izraelců, doprovázená propagandou prohlašující, že Hamas spáchal strašlivá zvěrstva, jako jsou zdiskreditovaná tvrzení o znásilňování žen a stětí židovských dětí, nyní také poskytuje Izraeli příležitost uskutečnit svůj cíl etnicky vyčistit a anektovat Gazu.

Není tedy náhoda, že události ze 7. října byly rychle označeny jako „izraelské 11. září“. 

Teroristické útoky z 11. září 2001 poskytly proizraelským prvkům ve vládě USA příležitost zahájit globální „válku proti terorismu“, která zahrnovala plány na invazi a okupaci Afghánistánu a Iráku, přičemž byly zabity miliony a uvolněny biliony dolarů ve výdajích na těžit z vojensko-průmyslového komplexu USA. 

Je příliš brzy na to říci, zda Izrael bude úspěšný při realizaci svých cílů v Gaze, nebo zda tomu Hamás a jeho spojenci v Ose odporu dokážou zabránit. Jak vraždění Gazanů pokračuje, zdá se, že zoufalý Izrael je jak ve své nejslabší, tak i ve své nejnebezpečnější, připraven zabít každého a vše, co mu stojí v cestě.
http://6b.cz/7XO2

sdílet na

5 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Putinovec
15. 11. 2023 15:36
Ohodnotit příspěvek :
     

Klíčovou informací je to , že židovský nástroj už byl plně využit jejím Majitelem a ten jej v současnosti likviduje , jako už nepohodlný . To ostatní je jen dým nad bojištěm , který má překrýt cíle řízení .
A samozřejmě je potřeba najít vhodný nástroj , jakým už se podvakrát stal Německý národ , k provedení špinavé práce , kterou tomuto nástroji bude možné generačně otloukat o tlamu , coby viníku genocidy , tak , jako současným Němcům .
Už několikrát jsem psal o tom , že židovský národ má svoji šanci stát se skutečným národem a setřást ze sebe Pasáky židovství i jejich Majitele .
Svoji první šanci stát se národem , židé spálili ve chvíli , kdy převzali povinnost nést na svých zádech tíhu Tory , tak jako stádo mezků .

Jaris
16. 11. 2023 01:08
Odpovědět  Putinovec

Nejak nepozoruji, ze by zidacky Izrael byl likvidovan. Ba naopak, rozrusta se a upevnuje koreny, ted uz dokonce i v Gaze. To je takova stejna fantasmagorie jako s zidackym dolarem. Ten uz by mel byt, dle falesnych predpovedi, davno pohrben. A svete div se, ono ne!
Zidovska banda grazlu zadne pasaky nema – mozna za biblickych casu jim vladl Egypt, pozdeji Asyrie, Babylon a Rim. Od te doby se zidaci stali sami pasaky a dnes muzeme jasne videt, ze ovladaji cely zapadni svet.
Jinak dnesni zidochazari se ridi predevsim zvrhlym Talmudem a definitivne ne Torou. Staci si precist Desatero a uvidite, ze ony Bohem dane zakony nejenze nedodrzuji, ale delaji pravy opak.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Putinovec
16. 11. 2023 06:51
Odpovědět  Jaris

Každý je schopen vidět jen to , co při svém chápání dokáže rozlišovat .
Pokud rozlišovat nedokáže , nebo rozlišovat nechce , protože to neodpovídá jemu včleněnému světonázoru , přes který jeho psychika není schopna vnímat objektivní skutečnost , tak to ani nikdy nepochopí .
Můžete někomu stokrát ukazovat les a stejně uvidí jen stromy .

miro
15. 11. 2023 15:55
Ohodnotit příspěvek :
     

Položte si otázku kdo vytvořil hamas, odpovím Izrael+USA+Anglie a o co tu jde přesně to rozebírá politolog Pjakin,doporučuji si jej poslechnout.

sergej
15. 11. 2023 16:52
Odpovědět  miro

Bajkoví záminkáři? Ono střílet do stáda ovcí by bylo i o prdlých bačích, že jo. Spíš o smečce a je jak hon šlechty z francimóru na lišku?
https://www.youtube.com/watch?v=LQUXuQ6Zd9w