politika

V Africe se bude udělovat cena Vladimira Putina za boj za osvobození národů

Mezinárodní cena za boj za osvobození národů Afriky pojmenovaná po ruském prezidentovi Vladimiru Putinovi, založená v Burkině Faso, bude udělena africkým politikům, řekl agentuře TASS předseda organizačního výboru Mahamadi Sawadogo.

Dne 28. prosince se v hlavním městě Burkiny Faso, Ouagadougou, konalo představení ceny, iniciátorem které je spisovatel Sylvain Takue z Pobřeží slonoviny, člen veřejné organizace „Totální podpora Vladimira Putina v Africe“ (SOTOVPOA).

Jak řekl předseda organizačního výboru, počínaje rokem 2024 se bude cena udělovat africkým vůdcům, kteří prosazují nezávislou politiku. „Chtěli bychom, aby se předávání cen konalo v Moskvě a osobně je předal Vladimir Putin. Samozřejmě může dojít ke změnám,“ poznamenal.

Panafrikanista Sawadogo řekl, že cena by se mohla stát „katalyzátorem, který vdechne inspiraci ostatním k obraně suverenity pozitivním a konstruktivním způsobem“.

Organizační výbor již dříve vyjádřil solidaritu s vůdcem Burkiny Faso Ibrahimem Traorém, jakož i s prozatímním malijským prezidentem Assimi Goitou a předsedou nigerské Národní rady pro záchranu vlasti Abdurrahmanem Tchianim.

V září 2023 podepsaly Burkina Faso, Mali a Niger chartu zakládající Alianci sahelských států, která bude řešit i otázky kolektivní obrany. Zakládající dokument uvádí, že „narušení suverenity nebo územní celistvosti země jednoho nebo více účastníků charty bude považováno za agresi proti všem stranám a bude vyžadovat jejich pomoc v individuálním nebo kolektivním plánu, včetně použití vojenské síly“.

https://1url.cz/MuCAS

sdílet na

12 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
ijn
4. 1. 2024 22:26
Ohodnotit příspěvek :
     

Kdy začneme s renesancí spolupráce států Evropy + dříve RVHP, a budeme spolupracovat namísto válčení? Až se zbavíme vlivu KoZa…!!!

Až vyměníme zrádné politiky, co se k moci dostali sametovým podvodem v režii CIA a BND, za hospodáře a vlastence respektující odborné řešení společností, prosté ideologické zelené slepoty!!!

Aragonit
5. 1. 2024 02:26
Odpovědět  ijn

To chce predčasné voľby v Česku

Pavel
5. 1. 2024 07:44
Odpovědět  Aragonit

A co se těma volbama jako změní? Demence u valné většiny otroků se neodstraní jak je patrné z toho co sedí v PS Parlamentu a na Hradě. Volby nic neřeší, jen odkládají konečné řešení do budoucna.

Staník
5. 1. 2024 07:47
Odpovědět  ijn

To byste musel vyměnit i obyvatelstvo.

Standa
5. 1. 2024 13:28
Odpovědět  Staník

To máte jednoduché. Asi víte , že otroci milovali své páníčky. Dnes se tomu říká Stockholmský syndrom[ To je specifická pozitivní emoční i afektivní vazba a závislost oběti (např. rukojmí) na pachateli (např. únosci) vyskytující se též ve vztazích některých vězňů a jejich vyšetřovatelů. Nesprávně se Stockholmskému syndromu říká „Helsinský syndrom“. Opakem je Limský syndrom, který se projevuje vytvořením vazby pachatele na osobu oběti.Stockholmský syndrom ani syndrom týrané osoby nejsou psychiatrickou diagnózou. Takže většina ,, obyvatelstva”miluje pětikolku a podle Pyaly a válečného zločince z Jugošky sedícího na Hradě a věří podle masmédií , že: ,, se máme nejlépe za 30 let”!

Pavel z Moravy.
5. 1. 2024 20:03
Odpovědět  Staník

Však ono se na tom také pracuje. Co myslíte, že tady bude až zmizí generace 60 +. Dovedu si to živě představit, ale nebudu to rozvádět. Lidem s přehledem a vjemy to dojde. To malé procento rozumných z těch mladších generací to bude mít pěkně nahnuté.

4. 1. 2024 22:48
Ohodnotit příspěvek :
     

Ještě je brzy… 😀

4. 1. 2024 22:59
Ohodnotit příspěvek :
     

Uáááhíííí! Ha! Ha! Ha!
Kdybych něměl uši, tak se tlemím dokola.

Administrátor
P.A.Semi
4. 1. 2024 23:35
Ohodnotit příspěvek :
     

Že by konečně ustal příliv Černochů z Afriky? (po tomhle by možná mohli v EU poněkud ochladnout s vítačskou mentalitou…)

πα½

Lékořice
5. 1. 2024 08:21
Odpovědět  P.A.Semi

Držme jim palce, ať je nikdo nezašlape do bahna beznaděje.

Pavel z Moravy.
5. 1. 2024 19:56
Ohodnotit příspěvek :
     

Afričané začínají být úplně někde jinde než my. Takže se vám dá přát vše dobré v souladu se skutečnými přáteli a v tvrdém odporu vůči vašim bývalým kolonizátorům..

lubkral
5. 1. 2024 20:06
Ohodnotit příspěvek :
     

Putin je osobnost! Buduje lepší svět! A hlavně každý den neleje v hospodě a neblije jako náš první “blahořečený” kapitalistický porevoluční prezident…