politika

“Syrská kampaň”

Jelena Lena

Přesně před 8 lety, 30. září 2015, Rusko zahájilo „syrskou kampaň“, kterou Západ posměšně nazval „beznadějnou“ a „odsouzenou k neúspěchu“.

Američtí a evropští analytici spolu s našimi liberály se tehdy předháněli v předpovědi úplné porážky ruské armády do roka, s přesunem teroristické války na území Ruska a následným kolapsem naší země.

Rusko však tuto bitvu nejen vyhrálo, ale také znovu získalo svůj status světové velmoci. 

Jak to bylo.

1. Rok 2013. Ruská flotila se náhle shromažďuje ve Středozemním moři, aby zastavila Západ v bombardování Sýrie pod záminkou falešných chemických útoků. Mezi Spojenými státy a Ruskem začíná geopolitická konfrontace, Snowden prchá do naší země a Spojené státy organizují Majdan na Ukrajině, aby na Krymu zřídily základny NATO.

2. Rok 2014. Konfrontace narůstá. Rusko připojuje Krym a Spojené státy zahajují masivní informační kampaň proti Moskvě a zároveň Sýrii zaplavují teroristy vycvičenými CIA.

3. Rok 2015. Území Sýrie se zmocňují divoši, kteří v přímém přenosu řežou hlavy dětem, pálí ženy, jedí orgány zabitých vojáků a vyhazují do vzduchu architektonické památky. To vše si vychutnávají západní média, přitahuje to pozornost spodiny a maniaků z celého světa, kteří se hromadně řítí do Sýrie, aby se přidali k řadám teroristů.

4. 30. září 2015 Rusko posílá do Sýrie svá letadla, která začínají ničit základny militantů ze vzduchu. A v říjnu zahájila ruská flotila z Kaspického moře masivní úder proti teroristům. 32 střel s plochou dráhou letu “Kalibr” šokovalo svou silou celý svět. Tímto úderem Rusko neutralizuje status Spojených států amerických jako jediné mocnosti schopné ničit nepřátelské pozemní síly z lodí na velké vzdálenosti.

5. Rychlé zničení militantů ruskými jednotkami přivádí celý svět do zmatku. Mnoho novinářů se otevřeně ptá: a co tedy v Sýrii dělá koalice vedená USA, která tam údajně bojuje proti terorismu?

6. Ruské úspěchy inspirují a vyvolávají zápal v řadách syrské armády, která se s obnovenou vervou vrhá do boje se zlem a obrací situaci na frontě. Po jejich boku statečně bojují íránští vojenští specialisté, kteří významně přispívají k vítězství.

7. Porážka ozbrojenců vede k hádkám mezi jejich sponzory. Mezi zeměmi Blízkého východu a zeměmi NATO začínají vnitřní konflikty. Rozzuřený Západ organizuje provokaci sestřelením našeho Su-24 nad Tureckem, načež se pokusí zorganizovat převrat v samotném Turecku.

8. Triumf ruské armády v Sýrii vede k posílení pozice Ruska na Blízkém východě a mnohamiliardovým zbrojním kontraktům na všechny druhy techniky. Syrská operace se stává fantastickou reklamou na ruské zbraně a sílu ruské armády.

9. Rusko získává neocenitelné zkušenosti v moderním válčení, celá letecká sestava prošla bojovými operacemi v Sýrii a v boji byly otestovány desítky nejnovějších zbraňových systémů.

10. Profese vojáka se v naší společnosti stává jednou z nejrespektovanějších. Ruští vojáci předvádějí hrdinské činy, přivolávají na sebe palbu, zapojují se do bitvy s velkým počtem nepřátel a umírají s granátem v ruce se slovy „Tohle je pro vás, za kluky!“

11. Rusko znovu získává svůj status supervelmoci a stává se jedinou zemí na planetě, která je připravena hájit své zájmy po celém světě a stát na straně pravdy proti světovému zlu.

Proto 30. září slavíme 2 svátky najednou:

Den znovusjednocení nových regionů s Ruskem a Den znovu získání statusu velmoci.

https://1url.cz/1uBHj

Co stojí za zapamatování v souvislosti s touto operací a jejími výsledky.

1. Díky vítězství v Sýrii byl zachován přátelský politický režim v Damašku, který nyní ovládá většinu země a je v procesu mezinárodní legitimizace. Syrský lid byl zachráněn před nadvládou islámských teroristů. Autorita Ruska v arabském světě prudce vzrostla.

2. Vítězství v Sýrii umožnilo upravit vztahy s arabským světem, díky čemuž řada arabských zemí, které byly dříve přátelské k USA, nyní pomáhá Rusku obcházet sankce prostřednictvím různých „šedých“ a „černých“ dovozních schémat a ziskům z cen ropy díky kartelové dohodě OPEC+. To vše umožňuje ruské ekonomice úspěšně odolávat západnímu tlaku.

3. Rusko získalo stálé vojenské základny v Sýrii, které zabezpečily pozici Ruska ve východním Středomoří na desítky let dopředu. Díky těmto základnám může Rusko operovat na Blízkém východě, ve východním Středomoří a v Africe.

4. Rovněž díky těmto základnám bylo Rusko schopno úspěšně rozvinout svou africkou strategii, která začala přinášet výsledky, včetně kolapsu francouzského neokoloniálního impéria, a také zajistila Rusku explozivní růst vojensko-politického a ekonomického vlivu na kontinentě.

5. Bylo to právě v Sýrii, kde se zformoval PMC Wagner v jeho současném smyslu. Z obyčejného PMC se stala unikátní útočná struktura, která mohla mimo jiné dosahovat operačních cílů. To se ukázalo v Sýrii a totéž bylo demonstrováno na Ukrajině. V Africe se s pomocí PMC Wagner podařilo dosáhnout strategických cílů. Unikátní nástroj, který svou účinností předčil nezapomenutelný PMC BlackWater.

6. V Sýrii byl poražen Islámský stát, který v roce 2015 vyhlásil Rusku válku. Dnes tento stát neexistuje, jen ojedinělé teroristické útoky nám připomínají, že kdysi existoval. Teroristé samozřejmě zůstali, ale jejich stát, který řídil celou síť vilayatů po celém světě, byl poražen.

7. Sýrie se stala dějištěm války, kde naše armáda poprvé začala aktivně používat „poflakující se munici“, včetně Lancetů, které během vojenské ofenzivy prokázaly svou smrtící schopnost. Také v této válce došlo k plnohodnotnému debutu „Kalibrů“, nových systémů elektronického boje, atd., atd. Pro Rusko se Sýrie stala velmi důležitým testovacím polygonem, kde byly testovány nové typy zbraní, které jsou nyní aktivně používány během speciální vojenské operace na Ukrajině.

8. Válka v Sýrii posunula vztahy s Tureckem do současného formátu – „nic osobního, jen byznys“, kdy Rusko a Turecko pravidelně uzavírají různé obchody v různých oblastech světa bez účasti Spojených států. V roce 2016 Rusko pomohlo Erdoganovi přežít pokus o vojenský převrat, který vedl ke změně turecké politiky v Sýrii a vedl k rozpadu protiasadovské koalice, která existovala do roku 2015.

9. Rusko a jeho spojenci vyhráli nejdelší bitvu 21. století – bitvu o Aleppo, která nebyla tak rozsáhlá a krvavá jako např. bitva o Artěmovsk, ale boje o město trvaly téměř 5 let. A právě tato bitva se stala radikálním zlomem v syrské válce. Je důležité poznamenat, že v Sýrii Rusko vedlo koaliční válku, jednalo společně se syrskou armádou, íránskými proxy silami a Hizballáhem.

10. Vítězství v syrské válce se stalo největší válkou, kterou Rusko vyhrálo od sovětského vítězství nad Spojenými státy ve Vietnamu. V Sýrii utrpěly Spojené státy strategickou porážku a plán „Velkého Středního východu“, pro který bylo zahájeno „Arabské jaro“, byl ukončen. Místo rostoucího vlivu USA na Blízkém východě svět viděl rostoucí vliv Ruska, Íránu a Turecka. To také přispělo ke kolapsu washingtonského světového řádu. Tento kolaps byl urychlen se začátkem speciální vojenské operace na Ukrajině.

https://t.me/boris_rozhin/98967

sdílet na

71 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Standa
1. 10. 2023 03:50
Ohodnotit příspěvek :
     

Faktem je, že Americká armáda ovládá obsazené Syrské ropné vrty a vyváží Syrskou ropu do celého světa.A RF nezaútočí.
Proč?
SMRT UKRAJINĚ!

Putinovec
1. 10. 2023 06:42
Odpovědět  Standa

Oni tu nakradenou ropu potřebují především pro sebe . Až budou vykopnuti ze Sýrie , tak to povede ke krachu celého západního konglomerátu – koncentráku národů .

Velitel
1. 10. 2023 08:22
Odpovědět  Putinovec

Nechci vám házet vidle do vašich představ, ale Syrie je čistý dovozce ropy, v celé Syeii se vytěži cca 32000 barelů denně, údaj z prosince 2022. Syrská vláda ovláda cca 12000 barelů a USA cca 20000. USA jako země spotřebuji cca 20 milionu barelů denně. tak asi tak.

Pijack
1. 10. 2023 09:05
Odpovědět  Velitel

Mě to taky tak přijde. Ostatně, děkuji vám za skvělé postřehy i k vojenským a technickým věcem. Rád se poučím. Je na místě přicházet s fakty a osvěžit si místy do sebe zahleděnou diskuzi… i když emoce mám rád. Realita narovnává obraz.

Putinovec
1. 10. 2023 09:39
Odpovědět  Velitel

Člověk se pořád učí , nicméně , situace ve světě je pro hnUSA taková , že se jim zabouchávají dveře , u stále delší řady zemí . A časem by bodlo i těch 20 000 barelů .

Standa
1. 10. 2023 10:23
Odpovědět  Putinovec

Nemůži veliteli věřit. Nemá pravdu. Nicméně i jeho postřehy jsou zajímavé.
Podle zprávy Amerických výrobců paliva a petrochemie (AFPM) představuje Rusko pouze 3 procenta celkového dovozu ropy do USA. Nejvíce surové ropy se dováží z Kanady (61 %), Mexika (10 %) a Saúdské Arábie. Po Rusku následuje Kolumbie, Irák a Ekvádor. Většina ropy, konkrétně lehké ropy, putuje do rafinérií na západním pobřeží. V této oblasti je totiž kvůli geografickým a logistickým faktorům složité dovážet lehkou ropu odjinud.
Jenže ačkoli je současný podíl ruské ropy dovážené do USA opravdu malý, od roku 2019 její dodávky vzrostly o dvě třetiny na současných 209 tisíc barelů za den oproti původním 134 tisícům. Může za to především výrazně zpomalený tok z Nigérie, jelikož tamní produkce se jen těžko vzpamatovává z a nyní končí.. S navýšením dodávek z Ruska také souvisí jejich dočasné přerušení z Mexického zálivu, které způsobil hurikán . Jeho vlivem bylo nutné pozastavit 96 procent celé produkce surové ropy v této oblasti.
Proč tedy USSA okupují Sýrii?

2. 10. 2023 22:44
Odpovědět  Standa

Dobrej strategickej flek.

Albi
1. 10. 2023 16:08
Odpovědět  Velitel

Ale právě proto je potřeba aby byli vykopnuti ze Sýrie, jak píše Putinovec. Dobrovolně samozřejmě neodejdou.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
2. 10. 2023 13:18
Odpovědět  Putinovec

Jejich problém…už dávno svět mohl přejít na volnou energii…já velet jedinému státu…třeba jen milionovému…tak už na to jede celý…protože 1000tun se na provázku jako kačer tahat nedá…a to stačí…víc vědět nepotřebuji…abych nasměroval vědu a výzkum správným směrem…
To už všechno mohlo být dávno…
Jenže existují lidé…a možná i nelidé…kteří tomu záměrně brání…
Pro které otročíme…
Pro které těžíme 40let v kuse vagony diamantů ročně…
Kde jsou? Jak to že cena neklesá?
A tak je to s Rtuťí…Zlatem…atd…
Těžíme toho 500x víc než lidstvo potřebuje…
A nikdo se neptá pro koho… 😀

.Eva
1. 10. 2023 07:51
Odpovědět  Standa

Dočkej času…

Standa
1. 10. 2023 08:55
Odpovědět  .Eva

Doufám, že se ho dočkám!

1. 10. 2023 05:23
Ohodnotit příspěvek :
     

Mimo, ale musím:

Slováci rozhodli, zvolili Fica
Ve slovenských volbách zvítězila strana Směr-SD expremiéra Roberta Fica. Formace Progresivní Slovensko tak nepotvrdila odhady agentur ani exit polly, které ji pasovaly na vítěze hlasování, ale nakonec skončila druhá. Peter Pellegrini, jehož Hlas-SD skončil na třetím místě, už Ficovi blahopřál a nabídl se jako partner k jednání o koalici.

https://www.novinky.cz/clanek/volby-slovensko-vysledky-scitani-online-40445223#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Gratuluji!
HURÁÁÁÁÁ !!!

Albi
1. 10. 2023 08:09

Přidávám se.
A v diskuzi rusofobové a nově Ficofobové prskají jak nakažení vzteklinou. 🙂

Markýza
1. 10. 2023 08:53
Odpovědět  Albi

Já tam ani nekoukala, říkala jsem si, co tam bude pláče a skřípění zubů 😀 Ale na Novinkách kupodivu převažovali střízliví gratulanti – aspoň první dvě stránky.

Markýza
1. 10. 2023 08:55
Odpovědět  Markýza

A své druhé vlasti samozřejmě gratuluju též.

Albi
1. 10. 2023 09:04
Odpovědět  Markýza

No – já jsem to četla na SeznamZprávy. Na Novinky jsem se ani nedívala, protože tón veškerých zpráv se mi vždycky zdál totožný vč. diskuzí.

Jaris
1. 10. 2023 08:22

Tak pokud je to Ficovo definitivni vitezstvi, tak se Eurosajuz vzteky osype potnickama a Fiala dostal osklivou kakanici. Hlavne, aby Fico ten negativni natlak ze ‘zachodu’, co se na nej ted bude valit, ve zdravi ustal a neodbocil z cesty predvolebnich slibu. Gratuluji Slovakum!

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Albi
1. 10. 2023 08:53
Odpovědět  Jaris

Po sečtení 99,56 % volebních okrsků
Fico přesvědčivě 23.28%, Progresivní Slovensko 17.07.

Krásné v celém povolebním “napětí” bylo, že na rozdíl od ČR (obě volby prezidentů Zemana a PePy) všechno probíhalo naopak – snad téměř do poslední chvíle vedlo PS a v poslední části sčítání začal finišovat Smer!

“Snad i u nás v ulicích bude jednou svátek”.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Standa
1. 10. 2023 09:04
Odpovědět  Albi

Až po defenstraci , jak na Hradě , Strakovce atd. Jenže Češi jsou posr…. a nic. Jenom blafají a čumí, jak se jim stát rozpadl a rozpadá pod prackama.Čumí na chodník a poslušně pochodují do rachoty s bandaskou a kastrůlkem.Pro cizí zaměstnavatele a mají strach o práci.Jaký SVÁTEK ? Uvidíte poslušné oslavy 17-tého.
Tato vláda je nelegální a všichni drží hu.u.Napsal jsem o tom kdysi článek.

Albi
1. 10. 2023 09:23
Odpovědět  Standa

No jo – ale podstatné je to první slovo – SNAD.
Znamená “naděje umírá poslední”.

Standa
1. 10. 2023 10:29
Odpovědět  Albi

A neztrácíme naději? Když se na školách,, univerzitách , médiích tlačí do mozku propaganda?….. My starší?
Jak si myslíte, že se to za současného totalitnímu režimu změní?
Propaganda, média,výchova, když se inplantuje mladým do mozečků od mládí manipulace s dějinami?
Naděje…kde je?

Albi
1. 10. 2023 16:21
Odpovědět  Standa

No taky ji nevidím.
Snad až do Prahy dorazí kozáci se svými koňmi, aby jim dali napít z Vltavy – v modernizované formě tanky k benzinkám 🙂
(jen přirovnání, nevím jestli tanky jezdí na benzin/nadftu), pak možná.
Nebo aspoň pro začátek kdyby emigrovali perzóny typu řeporyjce apod.

Markýza
1. 10. 2023 08:54
Odpovědět  Jaris

Dokonce prý pohodlně sestaví vládu. Že to ustojí o tom nepochybuju, to by do toho znova nelezl, zvláště v atmosféře, která momentálně panuje.

František
1. 10. 2023 13:20
Odpovědět  Jaris

Fico by měl jet za Putinem, aby mu Putin poradil, jak to má dělat. Putin také převzal Rusko ve zbídačeném stavu. Jeho zkušenosti by se Ficovi hodily.

ZMann
1. 10. 2023 08:51

Je to dobrá zpráva, ale čas ukáže co se z toho vyklube, aby tam nebyla zase nějaká satanistická sviňárna.

Standa
1. 10. 2023 08:57
Odpovědět  ZMann

Nechme už toho nesmyslného ,, satanismu”! Nic takového neexistuje!

Standa
1. 10. 2023 12:18
Odpovědět  Standa

Asi by jste místo červené mohli odpovědět argumenty. Nebo je nemáte a sloužíte černé mše na zabitých dětech?
Co je ,, satanismus” ,který vyznáváte?

Standa
1. 10. 2023 12:26
Odpovědět  Standa

Když někdo zde uznává ,přiznává , že existuje ,,satanismus”, musí věřit , že Satan existuje.
Nějaké argumenty místo plků nemáte.

Slovan
1. 10. 2023 14:11
Odpovědět  jiří

jiří to snad ani nebudu otevírat. Pokud tohle ti “nahoře” dovolují, tak to je hnus.

Albi
1. 10. 2023 16:26
Odpovědět  Slovan

D o v o l u j í ???
Vždyď to sami provozují!!
Nikdy jsi nečetl seriózní zprávy o počtech “ztracených” dětí? Celosvětově jdou do statitisíců!

Slovan
1. 10. 2023 18:52
Odpovědět  Albi

Albi právě že četl, tak proto před tím zbaběle zavírám oči. Tady jsem bezmocný úplně. Ale to tu nikde na světě není kousek dobra, který by tyhle metody zničily.

Standa
1. 10. 2023 20:11
Odpovědět  Slovan

Tak ještě nechápu při svých školách.
Proč ,, Satanských”? Co je to za výraz?
Proč tento výraz? Prostě jsou to pedofilové, úchylové,magoři,kteří hrají na lidské ( své ) city!
Dobro je dobro a zlo je zlo. Je lidské a nikoli
Satanistické.Nesvádějme to na nějakého spadlého anděla.Kdo je pro Vás ,, Satan”?
Soused, politik,manžel..ka?Nebo …zlobivé dítě?
Nejsem krvelačný , ale ,jsem,, satan “když píši SMRT UKRAJINĚ?
Jak pro koho, že?

Pavel z Moravy
1. 10. 2023 18:16
Odpovědět  Slovan

Začínám být kamaráde nasr.aný nejen na to co s námi dělají, že ale člověk musí kujwa žít s takovými tutany a hlupáky, kteří jim všechno dovolí. Už začínám mít těch degenů fakt dost. Vím, že dostávají všimné za likvidaci státu, takže tomuto se nedivím, divím se pouze té obrovské zbabělosti tohoto lidu. Oni si fakt s nimi mohou vytřít, nechat se spláchnout do žumpy a oni budou držet. Jdu raději od toho, nemám na to nervy.

Slovan
1. 10. 2023 18:55
Odpovědět  Pavel z Moravy

Už jsem ti to psal, já to omezil a mám klid. Než se tuna hádat a někdo tak činí aby tě vytočil schválně. Musíme si projít zlem abychom si vážili dobra.

Standa
1. 10. 2023 20:14
Odpovědět  Slovan

Nehádej se zde , ale klidně napiš svůj názor.Jak se liší malé dobro od většího?Co je větší zlo? To malé dobro?

Slovan
1. 10. 2023 20:24
Odpovědět  Standa

Pavel mi rozumí a to mě stačí.

Albi
2. 10. 2023 20:04
Odpovědět  Standa

Dovolíš-li, zkusím to takhle:
Existuje-li Bůh, musí existovat i Satan.
Bůh i Satan jsou zástupná slova pro dobro a zlo.

Protože nějak se to zlo “nejzlejší” (náhrada za správné stupňování “nejhorší”, protože tím se označují i nejběžnější životní nepříjemnosti, trable a smůly) pojmenovat musí.

romry
2. 10. 2023 22:02
Odpovědět  Standa

to ze Ty (My) na nej neverime, neznamena, ze na nej neverej jiny (a tech sou miliony). a kdyz na nej verej, tak mu i obetujou!!)) protoze tomu verej) na svete se rocne ztrati asi osm milionu deti!!( (v tom je asi i adrenochrom a na organy)(( k satanistum treba: …czechfreepress.info/zdenek-balek/nahoda.html

Pijack
1. 10. 2023 09:01

Včera jsem zaregistroval na ČT dokonalou manipulaci. Běžel jim baner, že PS vítězí a to bylo ještě 2 hod. před konce. JAK věděli, že progresivisté vyhrají? Něco se jim pokazilo, protože věděli dopředu zfalšované výsledky a omylem to zveřejnili. Kubala se tvářil nadšeně, i když křečovitě. Režie v ČT jaksi selhala 🙂 Ovšem ten plán na zfalšování výsledků jim unikl. Předpokládám, že si to uvědomili a nechali vměšování do Slovenska být. Mám pocit, že zde zafungovala reciprocita “díků” z voleb PePa na Pražský hrad, když velmi brzo přijela do Prahy Čaputová s gratulacemi. Divné představení. Staré kádry v ČT stále umí klamat a falšovat, na to nezapomínejme.

Staník
1. 10. 2023 09:11
Odpovědět  Pijack

Mimo jiné, první cesta Fica je plánovaná do Maďarska za Orbánem… Tož tak, každý k svému😊.

Standa
1. 10. 2023 11:56
Odpovědět  Staník

A to je špatně? Má jet za debilem Fialou?

Standa
1. 10. 2023 16:00
Odpovědět  Standa

Á,červený puntík. Někdo zde zřejmě obdivuje Fialu a jeho vládu,…včetně Čaputové.
Ano, každý ke svému!
Tak si Staníku vlez Fon Lejno do prd….budeš doma!
Orbán je jedinný, kdo brání svou zem v EU a nehodlá se podřídit diktátu USSA.Doufám , že se tak zachová i Fico.
SMRT UKRAJINĚ!

Ladislav 💤
1. 10. 2023 15:30
Odpovědět  Staník

Aspoň ukazal, že má fašistu Fyjalu na haku! Bravo Fico.

Albi
1. 10. 2023 09:37
Odpovědět  Pijack

Oni to odhadují podle nějakého systému, zvaného “” „slepý exit poll“, tedy jen procentuální výsledky stran, ovšem bez jejich názvů””, ale prý v nějakých minulých volbách jim ta predikce taky nevyšla.

Ale úvod článku se tentokrát SeznamuZprávy povedl:
“„Vy k***y liberálne! Ficooo!“ ozve se z okýnka stříbrné oktávky, která projíždí kolem bratislavského Edison Parku. V tom svůj volební štáb zřídilo liberální Progresivní Slovensko. …..
Na chodníku před Edison Parkem zrovna čeká na taxík Zora Jaurová, která kandidovala za Progresivní Slovensko ze 6. místa.
„Ficooo!“ je pak ještě jednou slyšet, když oktávka projede místem znovu. Na to všechno se, ironií osudu, usmívá z velkého billboardu právě Robert Fico.”

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-stredni-evropa-deja-vu-liberalni-bublina-praskla-pod-dohledem-fica-237586#

DoktorN
1. 10. 2023 09:13

Slovenské vítězství globalistů, kteří jsou nuceni odstavovat svoji výkonnou svalovou hmotu (americkou státní elitu a její posluhovače po celém světě), aby nestáhla planetu do zničující katastrofy. Fico už se přece na Slovensku angažoval, a nic moc. Je součástí systému, jeho aktuálním působením se trochu ohladí největší třecí plochy, lidi se upokojí, užijí si naději, ale systém zmenšenou rychlostí pojede dál. U nás je pro tyto účely připravována strana PRO, vědět o sobě začínají dávat i další recyklovaní politici..

1. 10. 2023 14:30
Odpovědět  DoktorN

Nikdo není všemocný – ani “pan Globál” ne. Krom toho se jen bl-bec názorově zacyklí a ustrne ve vývoji. Fico mi jako bl-bec nepřijde.

DoktorN
1. 10. 2023 17:11

Kéž by to byla pravda. Ale všichni politici v opozici před volbami mluví jako kniha, podepsal bych každé jejich slovo, ale dopadne to jako vždycky. Střídání rychlejšího, či pomalejšího postupu do pekel. Lakmusovým papírkem opravdového zájmu politika o pozitivní změnu je vztah k EU, NATO a Rusku. Tuto myšlenku jsem si vypůjčil z http://www.kresadlo.com , abych se nechlubil cizím peřím..

Albi
1. 10. 2023 16:33
Odpovědět  DoktorN

No – on to bude nejspíš deep state, než globál. Tedy pokud máte na mysli rtu svalovou hmotu. “Globalisti” by mi odpovídali tomu Ficovu vítězství.

Mimochodem “globál” není žádná konkrétní osoba, ale koncepce řízení.

2. 10. 2023 14:35
Odpovědět  Albi

Kterou koncepci uštrikovali a prosazují konkrétní osoby, dlužno dodat. To jen pro pořádek.

Albi
2. 10. 2023 16:15

Konkrétně nevím, já k nim nepatřím, ale pokud mohu soudit podle “politruka”, tedy ti, kteří na rozdíl od představitelů “deep state” chápou, že jaderná válka by “eliminovala” i je a o to samozřejmě nestojí.
Možná by to Putinovec dovedl vysvětlit lépe.

Jinak – “globalisti” jsou ti, kteří skutečně globální politiku provádějí a záleží na tom, s jakým úmyslem.
Např. Gosudar je také “globalista” = rozumí a umí se v takové politice úspěšně pohybovat, ovšem s jiným úmyslem (/Chceš-li změnit nějaký proces, postav se mu do čela”)

To, čemu se věnuje USA a KoZa je geopolitika.
Definice: Globální politika pracuje s lidmi (tedy my to vnímáme “proti lidem”), geopolitika se zdroji (surovin ap.)

Albi
2. 10. 2023 16:26
Odpovědět  Albi

Mimochodem – “politruk” – možná jsi zaznamenal v posledním pořadu “O – O ” taky dobrou definici:

“Lídři, kteří jsou ovladatelní, nejsou způsobilí v řízení. .
A jestliže tam dosadíte někoho schopného v řízení, tak ten zase bude i samostatný a nebude se s ním dobře pracovat, protože bude chápat co dělá a proč to dělá a nebude plnit vaše příkazy.”.

Přesný obraz Fialy kontra třeba Orbána, natož rozhodně PUTINA.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Frank1
1. 10. 2023 09:29

Fico odstraneny zavrazdenim Kuciaka je zpatky. Ale kolo dejin se uz neda otocit zpatky. Uz jsou tam uhnizdeni. A budou delat jen problemy.

Standa
1. 10. 2023 11:59
Odpovědět  Frank1

Takový dotaz. Komu budou dělat ,,problémy”? USSA?
Fico měl něco s problémem ,, Kuciak”? Asi víte , co ostatní nevědí. Svěřte se !!!!

Standa
1. 10. 2023 16:04
Odpovědět  Standa

Frank má opět nějaké problémy bez argumentů.
Tak znovu!
Co měl Fico ,co dělat s Kuciakem.?
Svěř se nám, hošíku?!!!!!

Ladislav 💤
1. 10. 2023 15:34
Odpovědět  Frank1

Kuciaka nechala zavraždit cia, jako Čaučeska! On splatil všechny Rumunské dluhy MMF a chtěl bez usa a dopadl jako Kadáfi! Tam byl první ,”maidan”!

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Standa
1. 10. 2023 18:05
Odpovědět  Ladislav 💤

Tedkonc mě pěkně naštvali! Dávají Slavnosti sněženek. Mecl….Nemám na nic čas! Se šípkovou nebo se zelím?

Lékořice ok
1. 10. 2023 21:31
Odpovědět  Frank1

Koho zavraždí příště, aby se zbavili Fica !?

Markýza
1. 10. 2023 08:57
Ohodnotit příspěvek :
     

Tak tuhle akci si pamatuju prakticky v barvách – zejména tu rychlost. Protože válka se táhla a táhla a táhla, až tam Rusové vlítli, udělali šmikšmik a bylo. Dodnes si pamatuju, že mě šokovala právě ta rychlost – připadala mi velice neruská.

Pijack
1. 10. 2023 09:06
Odpovědět  Markýza

Mě přišla osvěžující 🙂

Markýza
1. 10. 2023 13:43
Odpovědět  Pijack

No to je pravda, osvěžující 😀 ale šokantní taky.

katango
2. 10. 2023 15:20
Odpovědět  Markýza

Možná je souvislost i s tím, že tam byli jako jediní legálně, na pozvání a prosbu Bašára Asada.

Frank1
1. 10. 2023 09:26
Pavel z Moravy
1. 10. 2023 10:36
Odpovědět  Frank1

Tak tohle neřeším. Kdo chce žrát brouky, ať je žere, kdo si chce do těla nechat dávat vakcíny sajrajtu, ať to dělá, kdo se chce nechat očipovat a stát se otrokem, jeho problém. V tom já nejedu. To, že se mne mohou pokusit jakýmkoliv způsobem zničit, o tom nepochybuji, mají k tomu svoji výkonnou moc. Kvůli tomu se ale nepodělám. Někdo může namítnout, jó tomu se to mluví, když je starý. Bude mít pravdu, ale i kdybych byl mladý, tak bych se nepodrobil. Vážím si své důstojnosti. Potom bych asi musel opustit tento stát, když by samozřejmě bylo kam a kdyby ne co potom jiného než opustit tuto Borrelovu rajskou zahradu a branou pekelnou projít a sesednout se kolem poradního ohně se svými fajn kamarády, kteří již odešli. Protože jestli někde odešli tak jedině tam, neboť v tom pomyslném nebi by s těmi vraždícími pokryteckými tvory nevydrželi.

Standa
1. 10. 2023 16:38
Odpovědět  Pavel z Moravy

Jak to v Česku vypadá budeme žrát brouky všichni.V Budějovickém chlebě(Lidl) je 30% protejnu z broučků.Nebudeme pěstovat králíky, prasátka , ale brouky.Na Moravě je na brouky 7 farem.Jdu se podívat na zahradu , jestli něco nenajdu! Žížali už lovím 420V.Rogsory v zemi a tři fáze. Když jsem hnal krtka, tak jich vylezlo HAFO!
Ted tam pumpuji PropanButan.Máte problém s krtky?

Aleš
1. 10. 2023 10:10
Ohodnotit příspěvek :
     

Děkuji Rusku za porážku IS.
IS dítě USA, nelze zapomenout kdo je zasoboval a cvičil.

Markýza
1. 10. 2023 13:44
Odpovědět  Aleš

Copak porážku – ale bleskovou porážku! To na tom bylo fascinující. To bylo pořád jak je těžké se s tím příšerným IS vypořádat, jak je to hydraa….a najednou bác.

lubkral
1. 10. 2023 10:33
Ohodnotit příspěvek :
     

A že našim a i západním sousedům nevadí že USA kradou a okupují cizí území! V rámci demokracie je povoleno vraždit a krást? Neměli by Fialovci a třeba Lipánek a spol držet třeba hladovku?

jiří
1. 10. 2023 14:43
Odpovědět  lubkral

Podle toho, jak nám Lipoušek kyne, drží spíše přežíračku.

Standa
1. 10. 2023 16:07
Odpovědět  jiří

Chicht…má na to i NATO!

Frank1
2. 10. 2023 09:22
Ohodnotit příspěvek :
     

Zda se, ze Rusko uz ma nahradni odbytiste pro sve suroviny a muze pristoupit k operaci ‘Nedame KoZa suroviny’. Protoze jsou nasi nepratele a pouzivaji je proti nam. Rusko zacina hrat s trumfy, ktere si setrilo. Budou to ucinne paky na KoZa a rust cen surovin Rusku zaplati vydaje na SVO.
Rusko zakazalo vyvoz pohonnych hmot a jeji cena v USA uz zacala rust! A to je jen zacatek! Nepocitejte tady barely. Bez ruskych surovin KoZA brzy skonci.