politika

Rcchiladze: Gruzie bez suverenity a gruzínský národ sní o Stalinovi

Vedoucí “Institutu Eurasie” (Tbilisi) Gulbaat Rcchiladze komentoval pro publikaci «Грузия и Мир» dohodu mezi vládnoucí stranou “Gruzínský sen” a opozicí, podepsanou pod záštitou EU a Spojených států. Zdroj uvádí některé body tohoto „historického dokumentu“ doslovně uloženého „snílkům“ ze strany „nacionalistů“ a jejich západních sponzorů.

Tento dokument podrobně uvádí, co by měli udělat poslanci zvolení do nejvyššího zákonodárného orgánu Gruzie. Takže:

1. Strana zastoupená v parlamentu musí zahájit zákon o amnestii, který se vztahuje na veškerá porušení a zadržení spojená s protesty z 19. – 21. června 2019.

2. Přijmout výkonné právní předpisy o rozhodnutích přijatých Ústavním soudem Gruzie v červnu 2019 zavedením postupu pro zveřejňování soudních rozhodnutí. Jakmile však nový zákon vstoupí v platnost, měla by být pozastavena jmenování do Nejvyššího soudu a přijímání žádostí na nové kandidáty.

3. Poslanci z opozičních stran budou předsedat pěti výborům, z nichž dva budou vybrány z níže uvedeného seznamu: a) výbor pro procedurální záležitosti a pravidla; b) výbor pro právní záležitosti; c) Výbor pro lidská práva a občanskou integraci; d) rozpočtový a finanční výbor; e) výbor pro mezinárodní vztahy.

4. Pokud “Gruzínský sen” získá v místních volbách v roce 2021 méně než 43% platných poměrných hlasů, budou v roce 2022 vyhlášeny předčasné parlamentní volby.

Zde říká Rcchiladze:

“My Gruzínci nemáme stát, ale říci to nahlas, podle názoru liberálů, znamená ozvučovat ruský narativ …

Ano, nemáme stát, selhali jsme. 

Praxe politického života naší země za posledních 30 let mě přinutila o tom mluvit. Vládci Gruzie ode dne nabytí tzv. nezávislosti hledali vnější síly, aby jim svěřili zemi a osudy lidí zde žijících.

Ve světě se otázka suverenity malých zemí změnila v problém, všechny malé země rozhodují ve prospěch velkého státu nebo velkého sdružení, zatímco samy přijímají a berou v úvahu jejich rady. Ale i v tomto případě se té nebo oné zemi podaří zachovat si určité právo na správu vnitřní politiky země, což v Gruzii není.

Gruzie již nemá žádné známky suverenity.

Vezměme si například Polsko. Navzdory všemu se vládcům této země daří prosadit jejich agendu vůči zástupcům té či oné organizace, tedy i partnerským zemím. V Gruzii se rozkládá vše, ze země odešla významná část populace, která se v průběhu let stále více vzdaluje svým kořenům, tradicím a zvykům. 
A to také vytváří problémy demografického vývoje.“

Podle jeho názoru “západní politici nemají zájem se zabývat podrobnostmi o problémech naší země a my od nich naléhavě potřebujeme, aby přišli a usměrnili zemi, a oni si ji uspořádají tak, jak chtějí, snaží se hlavně zabránit zmatkům v zemi a vnitřní válce”.

“Údajná opozice, která v naší zemi existuje, není opozicí. Jedná se o gang, který se spojil se státní strukturou, a zločinci sedí v čele země. Víme velmi dobře, že korupce, která existovala za vlády Ševarnadzeho, Saakašviliho se ztrojnásobila a dnes korupce dosahuje nevídaných rozměrů. Navíc, oni se ani nestydí. Navíc lidé, kteří byli odsouzeni za vydírání – jak peněz tak majetku, nás dnes zastupují jako poslanci. Podíváte se na to všechno a myslíte si, vždyť tahle země nemá moc, nebo jak můžete nazvat mocí to, když se v průběhu let díváte na stejné, jedny a ty samé, tzv. politické elity?! “ – poznamenal Rcchiladze.


„Gruzie je všestranně zbídačená země. Jsme zemí neprofesionálů, ti, kteří jsou trochu chytří, jsou koupeni Západem. Dnes se naši krajané začali podobat albánským tulákům, kteří se v Evropě proslavili svým zločinem.“  

Podle vedoucího „Institutu Eurasie” … „národ sní o Stalinovi“.

“Mnozí budou překvapeni, ale je to tak. Lidem chyběl pořádek, chyběla spravedlnost, chtějí pracovat. Nostalgie po období vlády Stalina u lidí vzrostla, protože si myslí, že země potřebuje silnou a pevnou ruku. Ruku, která pokud nebude zbytí, na základě potřeb blahobytu země a národa přistoupí k oběti. Je skutečností, že je zapotřebí oběť a určitě bude přinesena, protože významná část Gruzínců věří, že země je špatně spravována, prodává se půda a voda, staví se mešity, a to vše se děje proti vůli národa,“ zdůraznil.

Moldavsko jde přesně stejnou cestou, Ukrajina také … a celá bývalá SNS je vařena ve stejné vodě. 

Oligarchové potichu okradli národ, kořist mají někde v západních bankách a mysleli si, že je s nimi všechno v pořádku. Ale to také nebyla pravda! Bankovní kartel je řízen z jednoho centra a najednou na ne zcela vstřícné oligarchy začali ukládat, ano, sankce, obstavené účty, požadovali důkaz o původu peněz a zakoupené nemovitosti (nemovitostí)!

Proto ukázat nebo dokázat, odkud kořist pochází, znamená udat sám sebe. Nebudou říkat, jsem ten – co okradl svůj národ, a tak dále …

Ale od „západních kontrolorů“ najednou přišla nabídka, kterou nemohla oligarchie SNS odmítnout.

“Nebudeme se dotýkat vašich peněz, ani vašich nemovitostí. – Ale budete dělat všechno co vám řekneme” – hotovo! Past zaklapla.

Nyní – pytle s penězi jsou na Západě … a oni dělají vše, co jim řeknou, a národ je v podstatě vyčerpaný ze všech těchto pokynů, zákonů, utahování opasků, atd.

Neustálý růst cen za bydlení a komunální služby a za jídlo a všechno dohromady, a lidé musí něco udělat, jak přežít. .. a jdou k agresorovi … do Ruska, aby přežili.

– Ukázalo se, že agresor má práci a očkování zdarma, ano i sociální programy nejsou špatné, takže můžete žít.

Takže do Ruska začaly proudit potoky – lidí s nadějí na nový život ..

A v Gruzii, na Ukrajině, v Moldavsku atd. atd. – lidé brzy zmizí. Přesněji řečeno – „ne všichni zůstanou“. Staří lidé a slabí, kteří již nejsou schopni sebrat si své věci a odejít, zůstanou s nadějí, že se vše brzy změní …

Více zde:
https://bit.ly/2RbNvWe

sdílet na