politika

Nikolaj Starikov: USA mohou připravit „druhý boeing MH17“

USA zpřísnily sankce proti Rusku. Evropská unie vyjádřila Spojeným státům solidaritu, ale nepřijala obdobná opatření. Je však v moci Washingtonu zajistit rozsáhlou protiruskou provokaci s cílem přinutit Evropu, aby se připojila k sankčnímu tlaku na Moskvu. 

Tento názor vyjádřili politologové Nikolaj Starikov a Vladimir Kornilov v rozhovoru pro «ПолитРоссия».

Jak poznamenal politolog Nikolaj Starikov, v roce 2014 Evropská unie váhala s rozhodnutím uvalit sankce proti Ruské federaci, obdobné americkým. Možná by Brusel nepřistoupil k omezením, nebýt tragédie MH17.

Stojí za zmínku, že pád malajského boeingu nad Donbasem, Kyjev a jeho američtí kurátoři obrátili v záminku pomluvy opolčenců LDNR a falešného obvinění ukrajinských občanů, kteří nesouhlasí s výsledky majdanského puče, za teroristy . Poté byla tragédie MH17 zpolitizována a bylo vymyšleno takzvané vyšetřování havárie, což odborníci zdůraznili vícekrát .

“Provokace je, když za účelem dosažení předem stanoveného cíle vytvoří potřebnou informační agendu a formují odpovídající náladu ve společnosti. Je zřejmé, že sankce proti Rusku v roce 2014 zavedla Evropa až po pádu malajského boeingu. Pokusili se položit odpovědnost za tragédii na Moskvu,“ vzpomínal Nikolaj Starikov.

Podle Starikova západní „partneři“ Ruské federace nebudou provádět provokace podle stejného scénáře, ale potřeba provokace jako prvku západní politiky se nemění.

“Připomeňme si údajnou otravu Skripalových, údajnou otravu Navalného, ​​údajné zasahování do amerických voleb, a tak dále.,” řekl.

Nikolaj Starikov je přesvědčen, že USA mohou připravit „druhý MH17“, tato provokace nebude spojena s leteckou katastrofou.

“Pravděpodobnost provokací je velká. Ale tato provokace nebude s letadlem. Nelze ztrácet ze zřetele tu skutečnost, že šílená fantazie našich geopolitických soupeřů neustále vytváří důvody nových informačních útoků na Rusko,“ shrnul.

Politický analytik Vladimir Kornilov uvedl, že část Evropy se již připojila k novým americkým sankcím.

“Podívejte se na Spojené království a Polsko. V souladu s tím budou existovat další demarše zemí EU,“
uvedl expert.

Podle řečníka i Ukrajina dnes hraje roli „druhého boeingu MH17“.

“Eskalace situace na Donbasu zpochybní velké projekty, jako je Nord Stream 2,” shrnul analytik.

https://bit.ly/3eaOXjA

sdílet na