politika

Jakov Kedmi: pokud Rusko řekne „dost“, odejdou se staženým ocasem

Jakob Kedmi: Ukrajina skončí jako Afghánistán

Evropská unie ani Spojené státy nebudou moci zastavit Rusko, pokud Kreml přijme vojenské řešení ukrajinské otázky. V tomto případě západní spojenci a jejich klientela narychlo opustí Kyjev, stejně tak jak se to stalo v Afghánistánu při odchodu Američanů.

Ve vysílání doněcké televizní stanice «Юнион» to oznámil izraelský vojenský expert Jakov Kedmi, uvádí „PolitNavigator“.

 “Pokud zítra Rusko řekne ‘basta!’, bouchne do stolu a rozhodne se udělat to, co udělá – nikdo na světě, kromě hulvátství a pláče o tom, ‘oh, jak jsou špatní, ti Rusové’ nepohne prstem. Ani na hranicích Ukrajiny, ani v zámoří.

Všechno, co se děje na Ukrajině, je tedy výsledkem politiky Ruska, které problém raději řeší diplomatickou cestou než silou. Ale za Ukrajinou nikdo a nic nestojí … Ukrajina, spoléhající na podporu Západu, jde přímo vpřed cestou Afghánistánu. A tak to taky skončí, to je ostuda.

Ukrajina nezajímá ani Spojené státy ani země Evropy, kromě jedné možnosti – konfrontace s Ruskem. A konfrontace s Ruskem závisí na jiných věcech. Pokud se konfrontace s Ruskem dostane do bodu, kdy Rusko řekne: „Dost“, odejdou se staženým ocasem – stejně jako se to dnes děje v Afghánistánu, jak to bude na Blízkém východě, jako tomu bylo vždy v historii – jak Vietnam a všechno ostatní,“ řekl Kedmi.

https://bit.ly/3lYKPc6

sdílet na

3 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Tartus
15. 8. 2021 09:05
Ohodnotit příspěvek :
     

Tak aspoň vieme kto podporuje naťahovanie konfliktu.

zdena
15. 8. 2021 09:57
Odpovědět  Tartus

Lepší je neustále US podporovaný a vyživovaný konflikt tišit a diplomaticky protahovat, než to vyřešit silovým zničením země a zabíjením lidí.

Tartus
15. 8. 2021 11:03
Odpovědět  zdena

Lebo tých 10 tisíc ľudí je málo.

Vinný nie je len útočník, ale aj mlčiaci svedok.

Predstav si, že si v kostole, a príde tam terorista a začne strieľať ľudí. Ty máš zbraň. Ale začneš kričať na teroristu aby sa ukludnil a mohli ste sa porozprávať.

Aj ten Hitler mal dosť odvahy na to, že keď Poliaci páchali genocídu na nemeckej menšine, tak diplomacia netrvala príliš dlho.
Putin si zobral Krym a ďalej to necháva na diplomacii. Zastavil postupujúce vojská povstalcov a vytvoril túto zakopovu vojnu.
Lebo mu to vyhovuje.