bloghistorie

Liberalismus – ideologie diktatury západního kapitálu – 1.část

Lidé se diví, co to ti „nahoře“ dělají? Jaké ještě čekají nás všechny rány? A hlavně proč, sakra? Odpověď je jednoduchá, ale problém je v tom, že lidé jsou zmanipulováni a to i v tom případě, kdy se jednotlivec začne bouřit proti těm „nečekaným“ ranám. Pomoci pochopit aspoň kousíček souvislostí může pomoci i tento článek. Článek je sice dlouhý, ale může vám pomoci pochopit podstatu liberalismu ve všech jeho podobách. Když budete číst pozorně, uvidíte velmi jasně odpovědi na otázky proč liberálové dělají všechno to, co dělají, tj. i například proč „česká vláda“ dala tolik peněz na energetickou burzu a ne na pomoc lidem a skutečné řešení problému … Velmi mnoho lidí si neuvědomuje skutečnou podstatu liberalismu a jak dlouho ve skutečnosti ovlivňuje „naši západní civilizaci“ a z čeho vyrostl a proč. Byl napsán již před několika lety! Proto některé reálie nejsou jakoby aktuální, ale jsou ponechány kvůli všem souvislostem v textu.

Peter 008

Alexandr Vladimirovič Tjurin

Spisovatel

22. června 2019

1.

V poslední době dokonce ruští vlastenci říkají, že ruští liberálové, kteří otevřeně chtějí ukončit existenci Ruska jako nezávislého státu (nejprve předat Krym a Donbas ukrajinskému režimu, pak Kurily, Kaliningrad, Sibiř atd.), podporují všechny západní informační kampaně proti Rusku a pomlouvají nejslavnější období ruských dějin atd. – to jsou prý pseudoliberálové, nikoli skuteční liberálové. Existuje skutečný liberalismus, který je pro vše dobré proti všemu špatnému, a ruští pseudoliberálové ho kazí. Běda, pánové a přátelé, není tomu tak. Liberalismus nejsou jen krásné fráze o svobodě, ale ideologický systém, který má jako jeden ze svých cílů podřízení ruského státu zájmům Západu, přeměnu Ruska ze subjektu světové politiky v objekt, v soubor zdrojů pro vnější využití.

Výsledek liberálního ideového systému – militantní totalitní ideologie velkého byznysu – je zřejmý, vše lze poznat “po jeho  plodech”. Dnes se bohatství 42 nejbohatších lidí světa rovná bohatství nejchudší poloviny obyvatelstva, tedy 3,7 miliardy lidí. A jedno procento světové populace [nacházející se převážně v západních zemích nebo sloužící zájmům západního kapitálu v zemích na periferii světa] získalo 82 % světového bohatství vytvořeného v uplynulém roce (za rok 2018). (Ne podle nějakých komunistů, ale podle autoritativního Oxfamu.) K dnešnímu dni dosáhl globální kapitalismus toho, o čem se feudálům nesnilo ani v nejtemnějších dobách. Pyramida peněžní nerovnosti, kterou vytvořil, je zároveň pyramidou moci a nadvlády, diktaturou velkých peněz, protože peníze dávají moc. A tuto moc je třeba bránit a ospravedlňovat ideologií.

2.

Liberalismus je ideologie vytvořená anglickou vládnoucí třídou, obchodní-finanční oligarchií, v 17. a 18. století v zemi, která byla v té době nejvíce kapitalistická, aby ideologicky podpořila její expanzi.

Podstatou liberalismu bylo, je a bude – krasořečivě obléci expanzi anglosaských států a poté kolektivního Západu krásným ideologickým závojem, jeho uchvácení výrobních prostředků a přivlastnění si nadproduktu po celém světě. Všechno ostatní je simulakra („přízrak, průhledný, předstíraný duch“ zde ve smyslu – nežadoucí – pozn.překl.). Majetek se stává posvátným teprve tehdy, když se dostane do rukou těch, kteří ho mají mít – a to od oplocení a zabrání obecního a drobného rolnického majetku v Británii v 16. a 17. století až po uchvácení v Rusku v 90. letech 20. století. Občanská společnost je jen pro pár vyvolených, ne pro ty, které pár vyvolených maximálně využívá. Stát není potřeba k tomu, aby pomáhal chudým a vykořisťovaným. Silný stát je přípustný pouze v západním jádru světového kapitalistickém systému; je potřebný pro neustálou vnější agresi a vnější převzetí moci, především k zabrání obchodních komunikací a finančních toků.

První ranou, mimochodem, zasáhli liberalismem Francii (mimo jiné prostřednictvím zednářských lóží). Francie přestala být konkurentem Anglie (revoluce, napoleonské války, konečná porážka v boji o dominanci, ztráta všech kolonií), stala se jejím satelitem a Anglie vytvořila koloniální impérium s 500 miliony obyvatel, přičemž francouzskému satelitu přidělila kolonie na principu „pozůstatku“.

Ideologie liberalismu začala s Johnem Lockem jako čistá moderna – pryč s tradicí, se státností v podobě jakéhokoli paternalismu – se starostí o malého človíčka a jeho malé bohatství, ponechání jen toho, co nebrání vydělávání peněz a vlastnictví soukromého majetku. Ve skutečnosti, jak už to tak bývá, jde v liberalismu o vztah člověka k věcem, přesněji k penězům, a to i k jiným lidem prostřednictvím peněz. Pokud člověk nemá peníze, není člověkem, ale zdrojem. Bude to britský rolník vyhnaný ze svého domova v průběhu šermování. Nebo domorodec v Americe, Austrálii či Africe. Půda, která ho živí, je uznána za terra nullius, “zemi nikoho”, kterou může zabavit každý podnikavý gentleman a samotného domorodce zlikvidovat, aby zvýšil hodnotu pozemkové držby. Pro liberalismus není nic nad člověka s penězi, ani duch, ani Bůh, ani duchovní hodnoty, ani společenství, ani tradice a ani národ.

Nadvládu západního kapitálu v žádném případě nevytváří “neviditelná ruka trhu”, o níž psal jiný liberální teoretik, Adam Smith. “Neviditelnou” ruku vždy doprovázely zcela fyzické hrabivé ozbrojené ruce – agrese, diktát, intervence, rozsáhlé drancování a otevřená genocida (kmeny a národnosti, jejichž existence byla považována za ekonomicky nevýhodnou pro vykořisťování – byly jednoduše vyhlazeny).

Průmyslová revoluce v Anglii, tak oslavovaná liberály, se zcela nepřekvapivě časově shodovala s masivním drancováním Indie (jen v prvních desetiletích britské nadvlády Britové odčerpali z nové kolonie bohatství a zdroje v hodnotě asi 1 miliardy liber, přičemž jedna libra tehdy stačila k životu na měsíc) [1]. Teprve tehdy došlo k nezbytnému přílivu investic do průmyslové revoluce v Anglii, zatímco jen v Indii v letech 1769-1773 zemřelo hlady asi 10 milionů lidí [2]. to se také shodovalo s atlantickým obchodním trojúhelníkem, v němž otroci putovali z Afriky na západoindické plantáže, bavlna ze západoindických plantáží do britských továren a rum do Afriky. Shodoval se také s likvidací původního obyvatelstva Irska, Nového světa a Austrálie, kde země domorodých obyvatel potřebovali “svobodní jedinci”. Kde jste slyšeli, že by liberálové litovali, že je něco špatně s ideologií. Právě naopak. To, co se dělo, bylo zcela v souladu s teorií a praxí liberalismu.

Oba Millové, otec James i syn John Stuart, rozvíjeli utilitarismus J. Benthama (co je užitečné, je morální). Jejich základní myšlenka spočívá v tom, že pokud se lidem nebude bránit ve snaze obohatit se a vlastnit soukromý majetek, měli by se, osvobozeni od všeho nadindividuálního (čti duchovních kleští), mít dobře. A tito liberální myslitelé mají za pouhý zdroj i všelijaké hinduisty a černochy, jako například „papež“ Mill ve svých Dějinách britské Indie, kde poukazuje na užitečnost tvrdého a krutého vykořisťování obyvatelstva této kolonie právě kvůli nedostatku utilitárního vědomí hinduistů.

Liberalismus Herberta Spencera je bestiální kapitalismus v podobě sociálního darwinismu, sraž a sežer. Silní tím, že porážejí slabé, činí společnost silnější – to je myšlenkový postup tohoto liberálního filozofa. Pomáhat slabým je zlo, které brzdí pokrok. Brutální vykořisťování kolonií je ospravedlnitelné, protože představuje přirozenou nadvládu silných nad slabými. Spencer píše: “Když popisujeme lidskou bídu, obvykle tím v tomto případě myslíme, že jde o utrpení, které postihuje ‘hodného člověka’, ačkoli je pravděpodobnější, že jde o utrpení člověka, který si to nezaslouží … Ale s největší pravděpodobností jsou to právě nehodní ubožáci, kteří žijí na úkor těch, kteří jsou naopak k mnohému dobří”. Jsou také netalentovaní, oškliví, totalitní a závistiví a chtějí se dostat k vašemu posvátnému majetku. To už je od libertariánky Ayn Randové. [3]

Po překonání oceánu našel liberalismus úrodnou půdu mezi anglosaskými kolonisty. A tak se vedle textů o nejrůznějších svobodách objevil i T. Jefferson, jeden z otců zakladatelů amerického národa, autor Deklarace nezávislosti a významný osvícenský filozof, který se pravidelně vyjadřoval o původních obyvatelích Ameriky takto “Není pro nás nic žádoucnějšího než tyto drzé divochy zadupat a skoncovat s jejich zločiny”, “je čas s nimi skoncovat”, “svými barbarskými zvěrstvy si zasloužili smrt”, “pokud ve válce proti nějakému kmeni pozvedneme sekeru, neodložíme ji, dokud nebude kmen zcela zničen nebo vyhnán za Mississippi … V této válce některé z nás zabijí – my zničíme je do posledního.”

3.

Ale poté, co liberalismus potopil hlavního soupeře Anglie Francii – od Edmunda Burka – začal se hlásit k tradici a tvrdil, že nejvyšší vrstvy v samotné Anglii by měly zůstat se svými majetky a na svých postech.

Ve skutečnosti je toto podvojné účetnictví vlastní charakteristikou liberalismu. Liberalismus si může hrát na poli konzervatismu, nacionalismu, a dokonce i levicových idejí, může být procírkevní i proticírkevní, může být vyloženě rasistický a může být ostentativně protirasistický – hlavní je bořit to, co brání akumulaci západního kapitálu.

Liberalismus je vždy dvouvrstvý. Zhruba řečeno, je viditelná část a je podstata. Vnější zdání hlásá individualismus, téměř atomismus jednotlivce – to je pro přepracování nepřítele, lidí, kterým je třeba něco vzít. Ve své podstatě však liberalismus vždy působí s pomocí hluboce semknutých klanových struktur, které využívají své finanční a informační moci k ovládání finančních a informačních toků a organizují ničení těch společenských forem, které jim vadí, včetně státního aparátu v ovládaných zemích. Tak to dělaly zednářské lóže v 18. století a tak to dělají tisíce “nevládních organizací” a “neziskových nadací” v 21. století, za nimiž stojí lidé, které nikdo nikdy nevolil. A ten americký Federální rezervní systém, nástroj finanční nadvlády nad světem, ve skutečnosti nevytvořil soubor “svobodných jednotlivců”, ale semknutý klan finančníků včetně Warburgů, Schiffů, Kuhnů a Loebů.

Zajímavé je prolínání liberalismu se “starozákonními” motivy anglosaských protestantských sekt, které sloužily také zájmům kolonizátorů a rasistů, britských i amerických. Vytváří dokonalý základ pro takříkajíc spravedlivou nenávist ke slabým a zbytečným. Protestantismus zbavený svých rituálů a vlastně i své pravé křesťanské podstaty se ne náhodou obrátil k příkladu starověkých východních “biblických” zvěrstev a masakrů prováděných na etnickém a konfesijním základě. Například počátek genocidy Indiánů – masakr Pequotů  a Niantiků žijících na březích Massachusettského zálivu v letech 1636-37 (“Mystický masakr” atd.) – oblékli puritánští Anglosasové do pseudobiblických forem. J. Mason, který vedl vyhlazovací nájezd proti Pequotům, popsal vyhlazení kmene včetně žen a dětí: “Útok na Pequoty byl činem Boha, který se vysmál svým nepřátelům a nepřátelům svého lidu a s opovržením je poslal do ohnivého doupěte. A Pán se stal soudcem nad pohany a naplnil Mystiku mrtvolami.”

V tomto případě bylo “asijské barbarství”, tolik odsuzované západními ideologiemi, naprosto přijatelné.

A protestantská etika, která našla své místo i v liberalismu, přenesla materiální akvizici z oblasti hříchu do oblasti vysokého mravního činu, který umožňuje racionální nakládání s jakýmikoliv prostředky, živými i neživými. Boží láska k člověku byla nyní určována dosaženým materiálním úspěchem.

Princip “svobody svědomí” zničil svědomí jako takové; a tento pojem – znepokojivý a naléhavý, spojený s tím, co stojí nad egem – zmizel z liberálního etického slovníku.

4.

Ve své nejpřístupnější a nejvýraznější podobě je liberalismus formou rasové teorie, podle níž je jediným motorem světového pokroku – od technologie přes společenské praktiky až po nejrůznější svobody – pouze západní civilizace, zatímco ostatní civilizace jsou prezentovány jako výsada agresivních diktatur a zaostalých tyranií. Jedinou možností pro ně tedy je plazit se po kolenou do západní civilizace a pokorně si vypůjčovat západní praktiky jako svého druhu franšízu s povinným placením impozantního honoráře a paušálního poplatku západním bankám.

Pro liberalismus je vše mimo Západ oblastí temna a barbarství, kterou musí západní svět civilizovat, takže snadno vstřebává všechny rusofobní koncepty a mýty a dává je do svých služeb. Tento postoj se ze Západu přenesl i na ruskou sekulární inteligenci, která byla vychována výhradně na západní konceptuologii.


Je třeba si uvědomit, že ruský liberalismus jako ideologie ve službách západního kapitálu byl, je a zůstane v podstatě rusofobní. A bude pracovat na tom, aby se Západ konečně zmocnil euroasijského srdce, což se mu už 1000 let nedaří.

Pro západního liberála je Rusko – „asijština“, “Asie”. Přitom je pro něj “Asie” negativní konotací, která se pojí s “barbarstvím” a “divokostí”. S reálnou historii to má máloco společného – nezápadní společnosti Maurjovské říše v Indii, dynastie Tchang a Sung v Číně a Byzantské říše v 6. až 11. století převyšovaly své současné západní protějšky ve všech civilizačních aspektech, včetně práv a svobod. Jejich vědecký a technický pokrok byl o 500 let napřed oproti tomu, čeho bylo dosaženo v Evropě. A Sovětský svaz, který v průmyslové válce porazil celou Evropu sjednocenou v Hitlerově Evropské unii, pak v technologickém průlomu do vesmíru překonal dokonce i Ameriku, přičemž ta se opírala o zdroje, včetně intelektuálních, většiny světa …

Přeložil Peter 008

sdílet na

44 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Spam Teuton
10. 4. 2023 21:42
Ohodnotit příspěvek :
     

Víte, co by mne zajímalo ? Fialově vládě docházejí finance pro ukrouše, takže zrušila stovky poštovních poboček a uvolněný prostor hodlá předat poště ukrajinské. Doufám, že nehodlají to samé udělat s českým zdravotnictvím. Na Ukrajině si totiž doktorát z medicíny můžete koupit za kozu, dva vepře a pytel kukuřice.No a tohle by nás mohlo “léčit.”

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Standa
11. 4. 2023 04:30
Odpovědět  Spam Teuton

Sice nevím , jestli se Česká pošta má předat Ukrkofaš, ale z osobních pohovorů ze zdejšími lidmi vím, že ( jsem právě na chalupě u Blaníku) říkají ,, nemůžeme sehnat práci” všude na personálním nám říkají,, Ano, místa máme , ale musíme je blokovat pro Ukrajince, nařízení vlády”!Kromě toho mají za každého Ukrajince finační bonusy z Min. financí.
Vlašimská zbrojovka jede na plné pecky , shání 32 lidí, ale Čechy nebere.

Pavel K
11. 4. 2023 09:10
Odpovědět  Standa

Dobře nám tak, nic jiného než pohrdání nad naší zbabělostí a pokrytectvím si nezasloužíme. Na parlamentkách se z fota národu tlemí ten zrádce a říká že demonstrace jsou SMĚŠNÉ že ONI stejně neustoupí, tak národe sklapni a trp, zasloužíš si to.

Pan Tau.
11. 4. 2023 09:11
Odpovědět  Spam Teuton

Ukrajinci měli (nevím, zda doposud), ale i balíky na ua zdarma, což nás stálo více, jak 60mil.
https://www.ceskaposta.cz/-/standardni-balik-na-ukrajinu-bude-od-brezna-bez-postovneho..
Česká pošta pomohla balíky na Ukrajinu zdarma 50 miliony korun. V prvních měsících války na Ukrajině podpořila Česká pošta místní obyvatele možností zasílat jim balíky z Česka zdarma. Jednalo se o cestu, jak bylo možné konkrétním lidem zaslat humanitární pomoc, která pro ně byla nezbytná. Celkem klienti České pošty poslali na Ukrajinu od začátku března zdarma zásilky, jejichž poštovné by za standardních podmínek činilo 50 milionů korun. K dnešnímu dni lidé na Ukrajinu poslali zdarma téměř 80 tisíc balíků.
https://www.ceskaposta.cz/-/ceska-posta-pomohla-baliky-na-ukrajinu-zdarma-50-miliony-korun

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Unter
10. 4. 2023 21:45
Pavel K
11. 4. 2023 09:50
Odpovědět  Unter

Ten Kasparov by mohl dělat šablonu na výrobu česnekářů, jako by z (!) vypadl. Krysy už jsou tady, je jich plno všady,,,,,

PENNYS
11. 4. 2023 13:05
Odpovědět  Unter

Kdo je co je”FILANTROP”???????????????????????? přejmenovaný podvodník,zloděj

Albi
10. 4. 2023 23:14
Ohodnotit příspěvek :
     

Petere, díky za článek. Stojí za to, přečíst si vlastní pocity (“dezoláta”) někým převedené do slov a srovnat si je s tím, nakolik jsme sami už “liberální” a nakolik – (a jestli) – jsme ještě zůstali “normálními”.

K poslednímu odstavci o přístupu západního liberála k Rusům – připomnělo mi to slova z jedné knihy, jejíž název ani obsah si už nepamatuji, kterými autor(ka) charakterizoval(a) postoj jakési dámy z lepší společnosti k nějakému “plebejci”:
“Jsi pes, ale já jsem natolik dámou, že i ke psu se chovám slušně”.

(Jistě i dnešní západní gentlemani mají pocit, jakou ušlechtilostí jsou nadáni, když ruského barbara, nechají ještě chvíli žít.)

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Jozef
10. 4. 2023 23:30
Odpovědět  Albi

Gentleman je vo svojej podstate synonymom podvodníka.

Albi
11. 4. 2023 00:55
Odpovědět  Jozef

Ano. To přesně odpovídá. Ta “dáma” z knihy také. Oba si hrají na něco, co nejsou. Výsledek výchovy k individualitě a výjimečnosti, symbolizované tím (ukradeným) majetkem.

Standa
11. 4. 2023 04:36
Odpovědět  Albi

Podívejte se na český ,, Ples v opeře” . Přehlídky dam v robách , milionářská smetánka, všichni se chlubí cizím peřím!Ani nepíši o ,, Karlovarském festivalu”. Pompa , červené koberce ,pozvaná média hýkají blahem, prostě ,, hnojiště vylezlo na dvůr”!
A podhradí čumí!

Pavel K
11. 4. 2023 11:05
Odpovědět  Standa

Tak ten kdo to má trochen v hlavě srovnané tak ten rozhodně nečuní. Si Stando představ že jsi na dně toalety a tahleta Dáma nad tebou zrovna seeree. Běžný jev. 🤣🙄🙄🤦‍♂️

Standa
11. 4. 2023 04:21
Odpovědět  Jozef

Gentleman je ve slutečnosti,, Jsem vysoce nad věcí” Nad Vámi! Blazeovaně vám podám svůj vyšívaný kapesníček , nebot ..podívejte se” já na to mám.
Ovšem ,, podvodník” spočívá právě v chování ,, věřte mi , já jsem s Vámi”!
Gentleman je ve skutečnosti pokrytec.Nehraji si na něj, když někomu něco upadne, rád se sehnu a podám mu to, pustím ženu sednout, ale to je obyčejná slušnost, která by měla být vlastní každému.
Např. ,, gentlemani ” se v Indii krásně vybarvovali.Zatím , co Východoindická společnost nechávala umírat statisíce dětí , oni chodili na plesy v bílých ponožkách a rukavicích a dávali přednost dámám!

Bety
11. 4. 2023 19:19
Odpovědět  Jozef

Úspěšný podvodník musí být dobře oblečen, musí umět výmluvně hovořit, mít “vybranné” chování a hlavně nemít žádné svědomí. Pak je pravým gentlemanem, který má od Boha
právo ofrňovat se nad každým, kdo nedosahuje jeho “úrovně”.

Standa
11. 4. 2023 04:56
Ohodnotit příspěvek :
     

Oni k nám ze ,, Západu ” skutečně přinesli osvětu. Mysleli si z propagandy , že jíme dřevěnými lžícemi, malujeme si prdele na modro a lezeme po stromech. Dnes už jíme příbory a dokonce z talířů.Děkujeme!
Zemědělství zmizelo, průmysl také,energetika, voda …atd. Vzali to do vlastních rukou.V ,, zájmu civilizace”!

Standa
11. 4. 2023 05:21
Ohodnotit příspěvek :
     

Ten kašpar si z nás dělá legraci! Říká,, Zvládli jsme ceny pohonných hmot, zvládli jsme ceny energií a stejně tak zvládneme i ceny potravin. Ano, zase slyším: zasáhněte do toho, začněte určovat ceny, zbavte potraviny DPH a tak dále. Jediný výsledek by byl, že by jich zase byl nedostatek, nijak bychom si nepomohli,“ řekl Fiala.”
——————————————————-
Nevím, že by byl při snížení cen ,,potravin ZASE nedostatek!Kdy ?
CO zvládli? Cenu PHM, energie ( vše krachuje od domácností po průmysl, zemědělství)…, nevím !
Věří tomu , co žvaní on sám?
Pokud je známo, tak v Polsku se zrušilo DPH na např. potraviny a je tam nedostatek jídla?
Celkem mě dostalo cit:,,Jediný výsledek by byl, že by jich zase byl nedostatek, nijak bychom si nepomohli,“ řekl Fiala.””
To by , jako , občané , žrali více?

Albi
11. 4. 2023 05:58
Odpovědět  Standa

Ať tomu sám věří nebo ne, JEMU bych nevěřila ani několikrát jinými potvrzené jeho “pravdy”.
Vždyť za dobu svého vládnutí-nevládnutí, neřekl ještě ani jedinou pravdu. Samé plané řeči a natřásání jediného kohouta na smetišti.

Ferko
11. 4. 2023 19:56
Odpovědět  Standa

Přijal “signály” od svého jedinečného finančního poradce Křečka, blba blbého, který v neděli u Tománkové radil poddaným, pokud mají hlad, aby jezdili nakupovat do Polska. Banda mimoňů mimo realitu.

Albi
11. 4. 2023 05:48
Ohodnotit příspěvek :
     

Ještě je zajímavé jedno Přeštěte si
https://outsidermedia.cz/svet-ruskyma-ocima-705/
RF navrhuje Západu kapitulaci Kyjeva. Má 7 podmínek.Ta sedmá je
7. Obnovení smluvní a právní platformy Kyjeva s Ruskem a SNS a za peníze Západu rovněž obnovení „infrastruktury Ukrajiny zničené ozbrojenými silami Ukrajiny“.
Fialová pětidemolice se chyst ala obnovovat po vítězství USA myslím Luhansk. Teˇ%d nevém, jestli bude obnovovat, ale platit bude rozhodně.
A mimo těch pošt už na toho na prodej moc nemáme, pokud snad ještě něco.
To jsme fakt dopadli.
Doporučuji přečíst celý článek. hodně z toho se bude týkat i nás, ale s USA už Rusku došla – a doufejme, že definitivně, trpělivost.
Co je ještě zajímavé:
Jakov Kedmi:
V posloupnosti zemí a regionů bývalého Sovětského svazu jsou tyto prostory označeny za přednostní pro RF…. Za nimi pak stojí Čína a Indie, potom islámský svět (Írán, Sýrie, Turecko, Saúdská Arábie a Egypt).
Dále Kedmi řekl: „Ještě Afrika. Její význam pro Rusko stoupl a bude se ještě posilovat. V prioritě stojí před Jižní Amerikou, odkud je dost zemí: Brazílie, Kuba, Mexiko, Nikaragua a Venezuela. Všech je dostatek. Rusko se na tyto kontinenty vrací.“

Albi
11. 4. 2023 05:51
Odpovědět  Albi

pokrač.

Evropa je v něm až pod Afrikou a Jižní Amerikou. Ani jedna evropská země není uvedena zvlášť.Pod Evropou jsou pouze USA, s jejichž zbytky dominance hodlá Ruko bojovat v celém světě. V pořadu Večer s Vladimirem Solovjevem Kedmi uvedl: „Znamená to, že se změnily všechny priority zahraniční politiky Ruska. Otočilo se tváří k tomu světu, v němž vidí budoucnost. Amerika tam není. Je na posledním místě, a to jen pokud splní ruské podmínky. Budeme-li pokládat tyto podmínky za splněné, budeme k vám mít nějaký vztah. V opačném případě – zmizte.“

Takto v nové koncepci zahraniční politiky Ruska dává Putin USA svého druhu ultimátum. Ruská federace je nyní rozhodnuta spolupracovat s Američany jen po splnění jí určených podmínek. Tak klade tečku za jednoznačné pokusy USA diktovat Moskvě své zahraničně-politické konstrukce.
xxxxxxx
Tak snad to vyjde Co asi na to pětihlavá saň?????

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
11. 4. 2023 09:13
Odpovědět  Albi

Za ty pošty moc netrhnem, protože fialovci (jako před nimi -emanovci, před nimi klausovci a před nimi havloidi) se je snaží co státní podnik zkrachovat, by pak byly levně k mání, by za tu slevu shrábli tučný bonus. Darebák Klaus za likvidaci Poldi Kladno shrábnul čtrnáct miliard (kolik darebák Dlouhý nevím), tak holt si chtěj taky pomoct k nějakýmu tomu fufníku bokem.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pijack
11. 4. 2023 09:43

To přece bije do očí. Víme, že Rakušana a STAN sponzoroval před volbami jakýsi realitní magnát z Kypru a jaksi schovaní další sponzoři stejného kalibru. No a dnes přišel čas na odměnu. Tak se zruší ČP a ty nemovitosti budou v majetku státu nevyužité. To znamená jedno – tihle sponzoři se na státní majetek nahrnou jako vosy a skoupí tyhle nemovitosti za “přijatelnou” hodnotu. Rakušan splní svůj slib – zařídí co slíbil. On totiž může disponovat jen státním majetkem, protože hoch před vstupem do politiky měl holý zadek, ale kontakty na “vlivné kruhy”. Teď už jen záleží, jak budou “kontrolní” instituce dohlížet na změnu majitelů. A můžeme to říkat stokrát. Někdo se přece na tom majetku musí nakrmit. Za nějaký čas budeme slýchat oblíbenou větičku, že majetek po ČP musí někdo spravovat, rozuměj vlastnit… že by byl hřích, aby byl nevyužitý.
Ale vykládej to vylízaným voličům 5-demolice. Výprodej země pokračuje. Už 30 let. A to prý už nebylo kde krást. ONI si své miliardy vždycky někde najdou….

Albi
11. 4. 2023 09:51

Je to jak píšeš, bohužel.
Ještě něco mimo téma – nevím, jestli jsi zaregistroval vrčera moje upozornění na přeloženého Pjakina – tak pro jistotu zopakuji: Na Konxceptuálu včera ještě překlad nebyl, na blogu od už ano
https://pjakin.blogspot.com/2023/04/otazka-odpoved-vv-pjakina-ze-dne.html
A tam se sice jen tak letmo, jednou větou zmiňuje, že nějaké ty tebou předpovězené čistky teď nastanou.

A tak bych se tě chtěla zeptat, co říká tvoje intuice na ty údajně uniklé dokumenty, z USA – o plánech, které mají připravené pro Ukrajinu – dodávky zbraní, chystaná ofenzíva apod,
Nějak podezřele mi to připomíná Operaci Overlord z r. 1944, kdy pomocí falešných informací přesvědčili německé velení, že vylodění spojenců proběhne na jiném místě, než bylo plánované. A že by ten “někdo”, kdo se k těm usáckým dostal je neprodal Rusům, ale předal věrným satelitům USA a ti je jen tak předali přes média veřejnosti……?
Není to podezřelé?

Pijack
11. 4. 2023 10:09
Odpovědět  Albi

Otázka není na mě, ale vložím se do toho. Je to víc prozaičtější než se zdá. Američanům teče do bot a Ukrajinci už mají mokré spodky až po kule. Musí hledat způsob, jak z té šlamastiky vycouvat. Není nic snadnější, než kamuflovat, což USA dovedou, tak jako v mnoha jiných případech. Tak prostě objeví nějaký malér. A ten malér se jmenuje “uniklé dokumenty”. Pak sdělí, že jsou ohroženy Americké zájmy, mír, demokracie bla bla bla… a svedou to na Rusko, protože Putin ty plány určitě znal lépe než Pentagon 🙂 Nějak se to díky spřáteleným médiím v Evropě sdělí veřejnosti, ta uvěří, že to způsobili Kremelští hackeři a dojdou k závěru, že jarní ofenziva Ukrajiny je ohrožena. Kruh se uzavřel. Věděli, že ofenziva je neuskutečnitelná a zbude z ní jen fiasko. USA by tím utrpěly ve světě západu ostudu a pochybnosti. A to si nechtějí připustit, protože je tu ještě Čína. Pro jejich sebevědomí je to nepřijatelné a hledají záminku, jak Ukrajinu odkopnout jako nepřijatelnou přítěž. Už jim prostě docvaklo, že na Rusko nemají. Tak se chovají ke všem svým “spojencům” – to oni, my jsme jen muzikanti 🙂

Albi
11. 4. 2023 11:10
Odpovědět  Pijack

Dík, že ses “vložil”. Málem jsem si už začala připadat paranoidní, kfyž nikde ani zmínka o nějaké pochybnosti ať v manistreamu nebo na alternativě.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
11. 4. 2023 16:12
Odpovědět  Albi

Už zpátky. Kolega to řekl za mě.

11. 4. 2023 12:19
Odpovědět  Pijack

Díl že jste se vložil, já teď nestíhám, neb mažu vyzvednout holčičky ze školy.

11. 4. 2023 17:25
Odpovědět  Albi

Zaregistroval a odpověděl, jenže ses tam už nevrátila. A nechal jsem ti tam odkaz na zajímavý rozhovor se Syručkem. Tedy v jiné reakci, o něco níže.

11. 4. 2023 16:19
Odpovědět  Peter 008

Ani ne omyl, jako jsem se spíš blbě vyžvejk, že jsem chvátal. Jojo, všeliké kvaltování toliko pro hovada dobré jest.

Pavel z Moravy
11. 4. 2023 10:12

Tak jim čmrdlíky nesmrdí, ať jsou odkud jsou.

Bety
12. 4. 2023 08:17

A že toho bylo k rozkradení!! Ani jsme netušili, kolik toho máme. Např. v té Poldi Kladno
měli novou, naprosto špičkovou – a pochopitelně drahou – výrobní linku. Kampak se asi
poděla? A nějaký nový pseudomajitel se v TV předváděl s tím, že si pořídil závodní koně!!

Pijack
11. 4. 2023 09:55
Ohodnotit příspěvek :
     

Liberalizmus je to stejné jako pseudodemokracie, korporátní fašizmus nebo kapitalizmus. Je to jen jiný název. Tenhle systém umožňuje beztrestně rabovat státní pokladny zemí, které tento systém udržují, protože se mocnější klany ohání demokratickými pojmy jako lidské právo a vehementně se za něj schovávají. Žádají vždycky právo na spravedlivý soudní proces, ve kterém díky nakradeného majetku většinou vyhrají. Oni mají přece taky lidská práva, že…. Ale že si udělají díky své mocenské pozici zákona, které je zvýhodňují, už nezmíní. Takhle funguje solární mafie, dotační mafie, zbrojařská mafie, neziskovky, média ve službách státu…, přidala se k nim kulturní a umělecká fronta, která jim slouží jako propagandistická loby. Bez liberalizmu by nebyli tak volní. Každý autoritativní režim by je smetl na úroveň “poddaných”. Slovo demokracie a liberalizmus je jen záminka k získávání pozice silnějších nad bezbrannými, kteří jejich manýry financují svými daněmi a neubrání se, protože proti nim figurují tzv. “demokratické” zákony. Vidíme to v praxi – dotace jen úspěšným. Dotace jen velkým, dotace jen “umělecké úderce”, dotace jen těm, které uznají velcí. A běda, když se daňoví poplatníci ozvou. Pak jde demokracie do háje. Silní jim pak nakecají ty formulky o lidských právech 🙂

Pijack
11. 4. 2023 09:58
Odpovědět  Pijack

Dodatek – a víme přece, že bohatství nevzniká z poctivé práce, ale většinou ze zločinu.

Pavel K
11. 4. 2023 11:20
Odpovědět  Pijack

Poctiví podnikatelé nejsou vítáni | Outsider Media

Moji pokrytečtí liberálové v mém okolí by tě U argumentovali že jen závidíš, jsi nepřející socka a že to můžeš dělat taky. Takový já mám vývozní materiál ve svém okolí ala ODS a spol. Se divím že ještě někde nevisím. To nejde vydržet. 🤣🙄🤦‍♂️

Pavel z Moravy
11. 4. 2023 11:39
Odpovědět  Pavel K

Ale Pavlíku nezoufej, na druhém konci republiky máš kámoše( tedy mne ) a já jsem rád, že takového přímého chlapa jako jsi ty mohu za kámoše mít. Upřímnost a tzv. lidové moudro co na srdci to na jazyku, to je největší dar, který v tomto bordelu máme. Já je je.bu, budu říkat co chci, samozřejmě pokud to nebude o něčí likvidaci, to tedy nedělám, ať si to z grázly vyřídí soudy, až přestanou být nesvéprávné a milovat budu také koho chci, nikdo mně nebude říkat koho mám mít rád a koho ne. Do haj.zlu s pokryteckou bandou. Čau a pevné zdravíčko přeje jmenovec.

Pavel K
11. 4. 2023 16:22
Odpovědět  Pavel z Moravy

Ahoj ale já to fakt nehraju, ale to znám ještě držkatější, to už je na mne i moc. Ty jsi platný na druhém konci, jako mrtvému zimník. Ty mi to nebudeš zase věřit ale já těch kamarádů moc nemám, znám spoustu kluků ze vsi, ale není to ono. Jo prohodíme pár vět a zdar, kolikrát se jen pozdravíme a každý jde svou cestou. Blíží se konec, za komančů za mlada jsme se scházeli v knajpě + – 20 kluků, dva plný stoly a desina tekla proudem, sedmy, nebo prší občas kytára a utopenci, nebo opečená sekaná. Pátek sobota neděle. Kdo mohl i v týdnu došel. To už se nevrátí. 😥😥🤦‍♂️🙏🍺

Pavel z Moravy
11. 4. 2023 17:44
Odpovědět  Pavel K

Já to mám podobné, karty, kostky a v létě nohejbal a to vše je samozřejmě pryč. Většina kluků umřela, někteří se rozprchli a někteří i když jich je málo trochu zpanštěli. Nemá cenu to více rozebírat, v paměti to zůstane, všechny ty parádní akce co jsme s kluky podnikali. Ti nejlepší kámoši jsou na druhém břehu, tak všichni jsme makali manuálně a různá prostředí ať v hutích, textilce nebo kotelnách se na zdraví projevila. V kanclíku jsme prostě neseděli.
No a tom zimníku, to máš pravdu, ale přesto i když se neznáme jsi můj kámoš, protože jsi přímý chlap, to vím.

Pavel K
11. 4. 2023 19:11
Odpovědět  Pavel z Moravy

Děkuji, to potěší. 🍀🙋‍♂️🙋‍♂️

Pavel K
11. 4. 2023 13:21
Odpovědět  Pijack

Tak to je objev kamaráde. A já přidám že i TI šikovní a “poctiví” švindlují. Vůbec ve velkém byznysu to ani jinak nejde, hamty a hamty ať mám více než tamti. Prý úspěšný podnikatel. 🙄🤦‍♂️🤣🤣

Pavel z Moravy
11. 4. 2023 10:00
Ohodnotit příspěvek :
     

Petře, velké díky, je to výborné počteníčko, budu se těšit na 2. část.

unor 2022
11. 4. 2023 10:01
Ohodnotit příspěvek :
     

J. Hasek to vyjadril slovy .. to se nam to hoduje, kdyz nam lidi pujcujou penize.
Zapadni ‘elity’ by mohly rici .. to se nam to hoduje, kdyz okrademe kdekoho o kdeco.

Pavel z Moravy
11. 4. 2023 10:35
Ohodnotit příspěvek :
     

Tak nás rozumné by mohl zachránit pouze nový Tábor. Jak rád bych potom viděl, že se naplňuje jeden z kodexů Táborského programu. Již jsem to zde dával, ale nedá mi to, abych to nezopakoval.
Nebude na zemi nižádného královanie
nebo pánovanie ani poddanie
a všichni úrokové a dani přestanú, aniž
jeden druhého bude k něčemu nutiti,
nebo všichni budú rovni bratřie
a sestry.
V takové společnosti bych chtěl žít, lidské, přátelské, pomáhající si, zralé a důstojné. Nepovažujte mne prosím za naivu, říkám pouze, že v takové bych chtěl žít, ne že bych si myslel, že je někdy lidský tvor schopen takové dokonalosti dosáhnout. Jinak je ale vidět tu ohromnou moudrost našich husitských bratrů a sester. Vždyť nyní má většina lidu k duchovním kvalitám těchto lidí nebetyčně daleko a to po tolika staletích vývoje.

Gales
11. 4. 2023 13:17
Ohodnotit příspěvek :
     

Jak všichni víme, židovský národ byl vždy třídou obchodníků. Ve skutečnosti slovo “Kananejský” znamená “obchodník, obchodník nebo obchodník”, takže Židé byli obchodníky po tisíciletí. Obydlím této třídy obchodníků jsou vždy největší města. Neexistuje nic takového jako “židovský farmář” nebo “židovský tesař”.