blogKrize UKRAJINA

Ještě jednou o „Wagneru“

Prigožin je ve stavu, “Wagner“ je ve stavu, Hra je pokračuje

Nový článek o situaci kolem Prigožina a Wagnera od ALG, který vyšel na jeho VK. Zveřejněno na Afteshocku se souhlasem autora, stejně jako minulý článek.

____________

Nedávno jsem napsal tento příspěvek:

https://vk.com/aleksei_l_galkin?w=wall2500322_36865%2Fall

https://t.me/infantmilitario/103147

image 23
image 23

Popisoval nuance Wagnerova přesunu do Běloruska, jehož rozsah je impozantní!
Nezmínil se však o Prigožinovi osobně.
A právě Prigožin je středem konfliktů, skandálů a informačních bouří spojených s Wagnerem.
Kolik lidí mělo pěnu u úst ohledně Prigožina a Wagnera během rozsáhlé informační a psychologické operace (IPSO) nazvané “hlad po nábojích”, která pak plynule přešla v IPSO nazvanou “brutální boje s ruským generálním štábem a ministerstvem obrany” – o které jsem podrobně psal zde: https://aftershock.news/?q=node/1242650 .

Vzpomínám si, že Prigožinovi nenávistníci ho tehdy zbavili titulu Hrdina, zbavili ho statutu majitele Wagnera, odstranili ho z vedení armády, a dokonce rozšířovali tezi, že Utkin Prigožina opustil, údajně proto, že nesouhlasil s jeho “představením”.

Obecně se jednalo o téma “Prigožin je jedna věc a Wagner je druhá”.

A po další rozsáhlé IPSO nazvané “ozbrojená vzpoura” 24. června začali Prigožinovi nenávistníci spolu s Prigožinem po Wagnerovi dupat – “rebelové”, říkali, “zrádci …”.

Ale poté, co sám Putin prohlásil, že bojovníci „Wagnera“ se neprovinili, očerňování „Wagnera“ utichlo, ale linie rozdělení Prigožina a Wagnera nabyla konečné podoby: všichni “exprdi” (expert – na prd) v televizi a v blogosféře tvrdili, že Prigožin byl definitivně a neodvolatelně „vylit“ a „Wagner“ bude rozpuštěn nebo přeformátován na něco úplně jiného.

Postupně do informačního pole stále více prosakovaly informace, že Wagner zůstane Wagnerem a rutinně se přesune na nové odpovědné místo, ale Prigožin zůstával ve stínu. Jeho spojení s Wagnerem nebylo nikdy jasné.

A právě tak “expertská veřejnost” a její stádo nadále věřily fámě, že Utkin opustil Wagnera (a co je Wagner bez Wagnera?).

Však jsem také ve výše uvedeném příspěvku napsal následující:

image 18
image 18

A tu, díky podespsaným,mi zaslali dvě videa, která zcela potvrzují, co jsem napsal.

Bylo mi zasláno video, na němž sám Prigožin hovoří k bojovníkům Wagneru v jejich novém táboře v Bělorusku a předává jim jejich vlajku, přivezenou z jejich předchozího hlavního tábora v LNR.

A druhé video je senzační! Je na něm vidět, jak Prigožin předává slovo samotnému Utkinovi! Tomu samému Utkinovi, vojenskému šéfovi PMC “Wagner”, kterého “experti” už několik měsíců rozdělují od Prigožina a “Wagnera”.

Vzpomínám si, že když mi jeden takový “expert” mezi čtyřma očima řekl, že Utkin opustil “Wagnera”, odvolával se na nějaké “cool zasvěcence”:)))))).

image 27
image 27

Ach, jak je zajímavé si teď tu korespondenci pročíst!

Oceňte, přátelé!

Korespondence s mediálně velmi známou osobností, odborníkem, který kolem sebe kumuluje řadu dalších odborníků a ti všichni vysílají pro tisíce diváků:

Takže známá mediální osobnost, bezva “expert”, který má bezva “postřehy” i z ministerstva obrany (plus je tam zmínka o příteli Chajrulinovi se stejnými postřehy).

Tato korespondence pochází ještě z dob “bachmutovského mlýnku na maso”.

Jak vidíme nyní, od července-2023 nikdo po Bachmutu Prigožina a “Wagnera” neslil.

A všechny ty skvělé “postřehy”, kterým tato “expertní společnost” věřila, se ukázaly jako nejčistší kaše, kecy, podvody, kterou sami žerou a krmí své mnohatisícové stádo.

A to stádo to žere a pak hysterčí z každé akce, která je součástí IPSO a je namířena proti cizímu nepříteli.

Úroveň infohygieny v komunitách tohoto typu je pod pásem. Nejsou schopni slyšet a chápat inteligentní lidi, ani když je jim vše řečeno na rovinu (šílenství je mimochodem jasně patrné z výše uvedeného screenu). Proto jsem ovšem v určitém okamžiku s takovou “odbornou komunitou” nebyl na dobré cestě a rozešel se s ní.

A teď se, opakuji, stalo to, o čem jsem celou dobu psal – Prigožin je zpět ve stavu, Wagner je rovněž zpět ve stavu řadách a Wagner jako PMC je ve stavu, funguje.

Navíc jsem měl pravdu i co se týče formátu, role, v níž bude Jevgenij Viktorovič pokračovat ve své činnosti: v téže brutální, drsné chlapské roli.

Stejně brutální slovník, stejné urkaganské intonace a stejné drsné útoky na ministerstvo obrany a ruskou armádu.

Jenže jestliže dříve jsem prostě říkal, že je to mystifikace, že je to hra, nyní s přihlédnutím ke všemu, co se stalo, budu dokonce analyticky rozebírat, co říká, abych pomohl čtenářům, aby dokázali proniknout tímto stylem – pro normálního kulturního člověka dost obtížným – a uviděli skrytý význam toho, co Prigožin říká jak bojovníkům, tak celému světu.

Měl bych poznamenat, že Prigožin je už nyní postavou světové úrovně!

Vzpomeňte si na ty četné titulní stránky novin a časopisů po celém světě v době Prigožinových “bojů” s ministerstvem obrany RF a zejména v období po “vzpouře”:

(v článku ALG je ještě více screenshotů.)

image 24
image 24
image 25
image 25
image 26
image 26

Prigožin je nyní světoznámou tváří.

Nyní je rebelem a povstalcem, kterého “ani sám Putin nedokáže ovládnout” (nebo “sám Putin se bojí” – různě psáno).

Proto ho nyní sledují všechna světová média, která zachycují každé jeho slovo (některá v naději na pokračování rebelie, jiná s obdivem, další se strachem atd).

Proto budou toto krátká a nepříliš jasná videa všechna světová média (zastoupená svými specializovanými experty na Rusko) důkladně studovat.

Každý odborník na Rusko, každý publicista uslyší něco jiného a přenese to na své publikum, a my nyní vytáhneme hlavní pointu tohoto krátkého projevu – pointu v kontextu všech analýz, které jsem během tohoto velmi komplikovaného příběhu s Prigožinem dělal.

Prigožinův projev k Wagnerovým bojovníkům v Bělorusku

https://vk.com/video2500322_456240495

Přepis:

“Zdravím vás, chlapci! S radosťou vás všetkých vítame! Vitajte v bieloruskej krajine! Bojovali sme čestne! Veľa sme urobili pre Rusko! To, čo sa teraz deje na fronte, je hanba, na ktorej sa nemusíme podieľať. A počkajte na chvíľu, keď sa budeme môcť naplno ukázať. Preto bolo rozhodnuté, že ešte nejaký čas zostaneme tu v Bielorusku. Počas tohto času urobíme, a som si tým istý, z bieloruskej armády druhú armádu na svete. A ak to bude potrebné, postavíme sa za ňu v prípade, že to bude potrebné.”

“Chcel by som všetkých požiadať, aby venovali maximálnu pozornosť tomu, že Bielorusi nás stretli nielen ako hrdinovia, ale aj ako bratia. Správajme sa k nim (Bielorusom) rovnako, ako k bratom. Ďalej sa pripravme, zdvihnime svoju úroveň a vydajme sa na novú cestu – do Afriky, a možno sa do Operácie vrátime v okamihu, keď si budeme istí, že nebudeme nútení hanbiť sa za seba a svoje skúsenosti. No a teraz slovo Veliteľa, toho, ktorý nám dal meno “Wagner”.

Začněme tím, že Prigožin všude říká “MY”.

A to jasně naznačuje, že Prigožin zůstává přesně ve stejném postavení, v jakém byl – jako majitel PMC “Wagner”.

V souladu s tím všichni “experti”, kteří rozdělovali Prigožina a “Wagnera” a tvrdili, že Prigožin je jen “manažer” nebo “mluvící hlava” a “Wagner” je, řekněme, Utkin, Trošev a další vojenští specialisté – to zvorali úplně.

Musím přiznat, že síla a přesvědčivost Prigožinovy hry mě v určitém okamžiku dokonce “prodávila”. Bylo krátké období, kdy jsem pochyboval, zda se Prigožin opravdu nezbláznil a nezaútočil na ministerstvo obrany a posléze na vojensko-politické vedení Ruska – zejména po brilantním nočním “představení” s mrtvými vojáky.

Ale pak logika a zdravý rozum vzaly za své a já jsem se rychle vrátil k poznání, že ruská strana provádí mocensky prodloužené IPSO, v němž Prigožin hraje jednu z ústředních rolí.

Dále.

Fráze o tom, že to, co se nyní děje v oblasti SVO, je “ostuda”, prostě odpovídá “zákonům žánru”.

Pokud Prigožin hraje roli jakéhosi “drsného cool chlapíka”, pak takové předvádění se, ponty a takové primitivně-adolescentní sebeprosazování je jen konformita s rolí. Standardní text každého herce, který hraje roli drsňáka v gangsterském seriálu.

Po sté zopakuji to, co jsem řekl: jestliže vlast dala Jevgeniji Viktorovičovi takovou roli, tak ji hraje, přičemž využívá jednak své znalosti tohoto ne zrovna nejrafinovanějšího, ne zrovna nejkulturnějšího prostředí, jednak svých hereckých schopností (jak si pamatujeme, už dlouho se mu říká “trotl osmdesáté úrovně”.

Stirlitz a Weiss ve slavných sovětských filmech o špionech také kličkovali a procítěně vykřikovali “Heil Hitler”, ale nepřestali být věrnými Vojáky Ruska.

Kontingent, s nímž má Prigožin co do činění (a který tak skvěle a  velkolepě bojuje!), může takový slovník používat s takovým okázalým a primitivním sebevědomím na hurá.

Nezapomínejme, že ztráty Wagnera jako útočné pěší jednotky jsou velmi vysoké.


V období všeobecného očerňování a hanobení Prigožina o tom mluvila řada lidí, včetně Alaudinova – a mluvili v negativním, odsuzujícím kontextu, říkali: “strašné ztráty, o lidi není postaráno, fuj, fuj, Prigožin je řezník”.


Ptáme se však: kdy a kde útočná pěchota utrpěla “nehrozné” ztráty? Od toho je přece útočná pěchota, aby šla vpřed a razila si cestu i za cenu takových ztrát.

Takže tyto “strašné ztráty” jsou faktorem vrcholného hrdinství a obětavosti „Wagnera“, nikoliv nějaké “nedostatečné péče” o bojovníky.

Aby tedy Wagner motivoval bojovníky jednotky s tak vysokým procentem ztrát, vytvořil takovou zvláštní atmosféru.

Ano, je to tvrdé, brutální, někde blízko k drsnosti jako u gangů, s patřičným slovníkem.

Ale tito lidé (Wagnerův tvůrce Dmitrij Utkin a ti, kteří mu radili) se rozhodli, že tento styl bude v tomto případě nejoptimálnější.

A zatím je tato volba plně ospravedlněna efektivitou této vojenské jednotky, tohoto PMC.

A totéž platí pro jejich ideovou a ideologickou stránku.


V období všeobecného zesměšňování “Wagnera” si farizejští popi (včetně těch dosti vysoce postavených) nenechali ujít příležitost, aby “Wagnera” z této strany kousli: říkají “fuj, jsou to pohané”, “fuj, mají tam okultismus”, “ó hrůzo, oni tam naše popy nepustí” atd.
Takže tady platí to samé, co jsem řekl výše: pokud je taková ideologie, takový světonázorový základ uznán jako nejúčinnější pro rozdělení tohoto druhu, pak je realizován.

Ano, není to nijak zvlášť křesťanské. Vládne zde kult síly, krve, smrti, nikoli pokory-lásky-milosrdenství a dalších tradičnímu křesťanskému srdci velmi milých a blízkých myšlenek jako “odpusť svým nepřátelům”, “miluj své nepřátele”, “jsi-li udeřen do levé tváře, nastav pravou” atd.

Tito chlapci, kteří umírají za svou vlast, za Rusko v tak velkém počtu, zřejmě potřebují jiný ideový základ a tvůrci Wagnera to vidí lépe.

Pokud se tak rozhodli a takovou ideologii ve “Wagnerovi” zformovali – nepřísluší nám je soudit. A už vůbec ne církevním farizejům.

Bez ohledu na to, jak moc jsou tito chlapci “pohanští”, bojují skvěle a dělají práci, která je pro jakoukoli oficiální strukturu – armádu nebo Rosgvardii či pohraniční stráž – v existujících podmínkách z hlediska medializace velmi, velmi obtížná.

Proč tomu tak je?

Kvůli velmi vysokým ztrátám, které útočná pěchota má!

Všechny ztráty ministerstva obrany, Rosgvardie, pohraniční stráže a dalších oficiálních struktur jsou zahrnuty do statistik, dříve či později jsou zveřejněny a zpravidla mají mediální složku.

A ztráty PMC nejsou zahrnuty v žádné statistice. Vše je uzavřeno. Proto nedochází k žádnému negativnímu efektu, panice, zbytečným pohřbům.

A to má VELMI silný dopad na naši celkovou psychopoli v Rusku.

Čím méně o ztrátách ví obyčejný člověk, který jen čeká, kdy se dostane do dalšího hysterického víru – tím je celkové psychopole stabilnější.

Takže hrdinní chlapíci z “Wágnera”, kteří dávají své životy za nás, za vlast, za Rusko, a přitom zůstávají pro širokou veřejnost neznámí, ve skutečnosti prokazují mnohem opravdovější křesťanskou oběť než všichni ti farizejští popové a “pravoslavné zdroje”, kteří “Wágnerovce” odsuzují a očerňují.

Dále.

Prigožin ve videu říká, že z běloruské armády udělají “druhou armádu světa”. Ano, samozřejmě, je to opět předvádění se a pontifikování, ale západní novináři (a většina západních analytiků) tento kontext nezachytí, vnímají ho zcela přímočaře, a proto je to z geopolitického hlediska VELMI důležitý a cenný výrok!

Dívejte se: po vytvoření zastrašující pověsti, kterou nyní Prigožin a Wagner mají, bude takové prohlášení na Západě bráno za bernou minci a míra jejich strachu z jakýchkoli radikálních akcí na ukrajinském vojenském válečném divadle ze strany Polska-Pobaltí nesmírně vzroste.

Navíc zde Prigožin prohlašuje, že v případě potřeby se oni sami, tedy “Wagner”, přidají za Bělorusko a půjdou bojovat.

A to je pro zbabělé „pšonko-poláků“ také silný faktor strachu a nejistoty!

Dobrá, Američané alespoň nějak bojovali, ale v posledních letech, ale Pšonko-Poláci nebojovali, neumějí bojovat, nejsou připraveni bojovat ani jako armáda, ani jako společnost, a proto je takový psychologický nátlak ze strany strašného, nevypočitatelného, nekontrolovatelného “Wagnera” (vzhledem k tomu, že Baťka má i jakési jaderné zbraně, kterými Pšonko-Polákům pravidelně vyhrožuje) velmi účinný!

A neposlouchejte ty hloupé experty, kteří říkají, že takové řeči jsou nesmysl, Západ má rozvědku a vůbec, zná skutečný stav věcí a jen tak na něco neskočí.

Ano, nesežerou to …

Přesně totéž tito hloupí exprdi vysílají z televizních obrazovek a internetových vysílání o “nábojovém hladu” – říkají, že Západ má rozvědku, Západ má analytiku, nebude kupovat Prigožinova vystoupení.

Ale ve skutečnosti to koupili!

A úplně stejně je to s Prigožinovou “vzpourou” – sežrali mu to!

A říkám s naprostou jistotou – koupí to i teď.

Koupí to a skutečně vezme v úvahu tento faktor strrrašného “Wagnera”, který visí nad Ukrajinou ze severu.

Dále

Prigožin ve videu jasně říká, že budou v Africe pokračovat.

Opět zdravím všechny hloupé exprdy, kteří tvrdili, že “Prigožinovi budou odebrány všechny zakázky” – z toho důvodu, že mu skutečně byly odebrány ty zakázky, které bylo z nějakého důvodu výhodnější dát někomu jinému, a Prigožin se mohl soustředit na jiné úkoly.

Jak vidíme, Prigožin i Wagner v Africe nadále působí ve stejném postavení jako předtím – jen nyní s NESROVNATELNĚ zvýšenou reputací a mnohem více “cool”.

A pokud si někdo myslí, že tato neuvěřitelně zvýšená reputace a “cool” v očích světa nic neznamená – pak je stejně hloupý jako roj expertů, kteří si mysleli, že Wagner bude vylit.

Taková aktiva nikdo nezahazuje, hlupáčci s chytrými tvářemi!))).

Člověk ani nemusí být “odborník”, aby to pochopil – stačí mu úroveň průměrného manažera.

Tolik let mediálně napumpovaný “Wagner”, napumpovaný na úroveň nejslavnějšího, nejlegendárnějšího, nejhrozivějšího PMC na světě, a teď tohle všechno zničit?

No, tupíííí :)))).

Dále

Prigožin velmi upřímně a zcela patosem provedl akci přenesení vlajky – ze své dosavadní hlavní základny v LNR do nové, běloruské. A jasně prohlásil, že by si nikdo neměl myslet, že “nemáme vlast”.

Jinými slovy, Prigožin velmi jasně a zřetelně zdůraznil vysoké vlastenectví a Službu vlasti.

A to je důležitější a cennější než všechny jeho brutální výrazy, drsný tón, ponty a další doprovod.

Kdo potřebuje podstatu, snadno pochopí, že podstata je zde ve skutečné Službě – Službě Rusku. A prohnilí pseudokulturní lidé budou frustrováni povrchní atmosférou, brutální rétorikou, drsným tónem, ale podstatu neuvidí.

Jsou totiž prohnilí, i když formálně kulturní a vzdělaní.

Osobně, ač pocházím z vysoce kulturního prostředí, jsem sloužil v armádě (kde jsem se setkal s prakticky kriminálním prostředím) a pracoval jako obyčejný dělník v továrnách a pracoval jako obyčejný kolchozník v zemědělství a pracoval jako řadový manažer v podnikání, takže mě tento tón a slovník emocionálně neodrovnává.

I přes takovouto svéráznou atmosféru dokážu vidět podstatu, což všem čtenářům upřímně přeji.

Musíme jet, ne hrát šachy:)))))).

Legendární Utkin jak byl a tak stále je vojenským šéfem Wagnera.

Druhé video je projev samotného Dmitrije Utkina – legendárního Wagnera, vojenského šéfa PMC “Wagner”.

Rozeberme si i toto krátké video.

https://vk.com/video2500322_456240493

Přepis: Dmitrij Utkin – “Wagner”: “Áno, ak to niekto nevie, ja som ten “Wagner”. Väčšina z vás ma pozná. Väčšinu z vás poznám ja osobne. Chlapci, veľmi pekne vám ďakujem. Máte pred sebou novú etapu. Nie je to koniec, je to len začiatok najväčšej práce na svete, ktorá bude čoskoro hotová. Vitajte v pekle (v originále použito anglické – welcome to hell – pozn. Peter 008) .”

Nejprve si všimneme, že Utkinův tón je téměř stejný jako Prigožinův.

Nejedná se o žádného sofistikovaného intelektuála s procítěnou intonací.

Je to stejný typ přísného “chlapíka”, který mluví ke “konkrétním chlapům”.

Možná o něco méně drsně než Prigožin, ale v zásadě stejným tónem. Proto jsou všichni ti, kdo tvrdili, že “Prigožin je urkagan a Utkin není nic takového, ale zářivý rytíř na bílém koni, který mluví ve verších”, povrchní lidé.

Utkin a Prigožin jsou bratři. Bratři bojovníci.

“My dva jsme stejné krve. Ty i já.”

Dále.

Nelze si nevšimnout velkého nadšení a radosti všech “wagnerovských” bojovníků, kteří Utkinovi naslouchají.

Mohutný potlesk.

Tj. Utkinovo charisma je kolosální a funguje, jak má!

Dále.

Už samotný fakt, že se extrémně neveřejný Utkin objevil “v éteru”, naznačuje, že v Bělorusku začíná jakási DŮLEŽITÁ etapa wagnerovské historie.

Teď ještě nevíme, jaké hory budou muset tito brutální hoši, kteří mají daleko k vytříbenému salonnímu slovníku, bořit a kolik jich při snášení těchto hor položí život, ale můžeme s plnou jistotou říci, že to, co tito hoši v blízké budoucnosti (už letos, v roce 2023) provedou, bude neméně silné a legendární než arcidůmyslné operace “Popasnaja” a “Bachmut”.

A co říká legendární, supercharismatický Wagner ve svých prvních slovech?

Především říká, že jejich příchod do Běloruska není koncem PMC “Wagner”, ale teprve začátkem (ještě jednou zdravím všechny prohnilé exprdy, kteří se, promiňte, 24. června posrali strachy a pak “Wagnera” pohřbili s označením “rebelové” a “zrádci”).

A nejen to, Utkin přímo říká, že mají největší práci na světě!

A která bude provedena velmi brzy!

Z takových slov si spousta lidí v Polsku a Pobaltí nadělala do kalhot a ještě dál na Západ se z takového prohlášení mnozí lidé dostali do velkého napětí!

Nejen to, Utkin také anglicky řekl wagnerovcům “welcome to hell” (Vítejte v pekle).

Co zde vidíme?

Za prvé vidíme, že Utkin má skutečně daleko k tradiční křesťanské pokoře – milosrdenství – odpuštění.

“Nehodlá “odpustit svým nepřátelům”, nehodlá nastavit druhou tvář.

A už vůbec se nezmiňuje o Bohu.

Říká “vítejte v pekle”.

Vždyť tito lidé jsou připraveni jít do pekla!

Půjdou do pekla, budou nejlepší a zvítězí.

Zvítězí za strašlivou cenu – abyste vy a já mohli žít klidně a šťastně, milovat, vychovávat děti, užívat si kultury, mluvit o vysokých křesťanských hodnotách a poslouchat kázání o milosrdenství od tlustých, pomazaných duchovních, kteří odsuzují “Wagnera” za “pohanství a okultismus”.

Tito chlapi jdou do pekla, abychom my mohli žít v ráji – protože, poměřujeme-li naši současnou ruskou realitu měřítky přežití, žijeme skutečně v ráji (a ti, kdo to nechápou, jsou duševně nedostateční ubožáci, neúspěšní a bezcenní jedinci).

Normální, duševně zdraví lidé (a zejména lidé, kteří pamatují 90. léta) velmi dobře chápou, že naši současnou ruskou životní úroveň nelze nazvat jinak než “rájem”.

A tak bych na závěr chtěl za sebe říci, že prosím tyto hrdinné lidi, tyto věrné vojáky Ruska, aby mi odpustili, že byly chvíle, kdy jsem pochyboval o Jevgeniji Viktoroviči, Dmitriji Sergejeviči a bojovnících z Wagnerovy armády, a div jsem nepopíral jejich věrnost povinnosti, jejich věrnost vedení Ruska, jejich věrnost Rusku, a byl v pochybách o této věrnosti.

Masivní popírání a očerňování Wagnera bylo jednou z podmínek účinnosti oné dlouhodobé informační a psychologické operace (či spíše celé řady operací), jejímž centrem byl Jevgenij Viktorovič a Wagnerovi hoši. A nejen živí, ale i padlí (Prigožinova nebývalá brutalita a intenzita jeho nočního projevu na pozadí padlých bojovníků skutečně vyděsila i mě).

A proto byly chvíle, kdy jsem i já začal pochybovat o tom, že jde o IPSO, a začal si spolu s celou hysterickou masou myslet, že se Jevgenij Viktorovič zbláznil a z třikrát Hrdiny se najednou stal odporným dobytčím monstrem a vážně zaútočil na ruské cíle, Putina a jeho tým (Šojgu a Gerasimov jsou Putinův tým a Šojgu je navíc Putinův osobní přítel).

Tato období duševního zmatku byla sice krátkodobá, ale přesto se za ně omlouvám.

Skláním se před vámi, chrabří “wagnerovci”, kteří jste brilantně provedli nejen unikátní, složité vojenské operace na Ukrajině, ale i neméně unikátní IPSO-operace na Ukrajině, v Rusku, a pak se vlny těchto IPSO-operací šířily po celém světě a ovlivňovaly tektonické světové procesy.

Vy “wagnerovští” hrdinové, píšete dějiny!

Nepochybuji o tom, že v pravý čas vám bude po celém Rusku postaveno mnoho pomníků.

Že “Nejlepší v pekle” nebude posledním filmem o vašem bezpříkladném hrdinství a obětavosti – o tom nepochybuji.

Že zvítězíte – o tom nepochybuji.

Sláva vám, bojovníci “Wagnera”, věrní synové Ruska!”

https://aftershock.news/?q=node/1269550

https://www.armadnymagazin.sk/2023/07/21/video-nocny-pozdrav-wagnerovcov-prigozina-utkina-z-bieloruska/
Překlad Peter 008

sdílet na

49 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Pavel z Moravy
22. 7. 2023 21:54
Ohodnotit příspěvek :
     

Petře díky za překlad, myslím, že takto jsme to všichni potřebovali vysvětlit.

Administrátor
23. 7. 2023 11:25
Odpovědět  Pavel z Moravy

zuza
23. 7. 2023 13:51
Odpovědět  josh-xy

oprava poslednej vety: kolektívny západ sa musí zmieriť s tým, že vojna je prehratá. Ale 2/3 sveta sa tešia, že západ vojnu prehral.

Frank
24. 7. 2023 08:05
Odpovědět  zuza

Koza jde do prdele stejně jako Ukrajina.

Markýza
23. 7. 2023 16:15
Odpovědět  josh-xy

Tohle mi poslala kamarádka, ale nevíme, kde to bylo, na kterém serveru?

22. 7. 2023 22:32
Ohodnotit příspěvek :
     

Zkrátka všechno jde podle plánu, jak říká Gosudar.

Albi
23. 7. 2023 00:12

Milane, když tak procházíš ruské weby – našel jsi něco k zadrření Strelkina-Girkina?
https://www.novinky.cz/clanek/valka-na-ukrajine-ruska-fsb-zadrzela-girkina-40438425
Vyšetřovací výbor Ruské federace zadržel v pátek okolo poledne ruského vojenského důstojníka Igora Girkina. Stalo se tak kvůli podněcování k extremismu. Informuje o tom ruský server RBC.ru s tím, že na muže, který v poslední době ostře kritizoval ruské vedení včetně prezidenta Vladimira Putina, byla uvalena vazba.

23. 7. 2023 01:39
Odpovědět  Albi

Dyk jsem ti o tom psal přece už včera, jak jsem tam perlil o fanaticích a diverzitě, že ho sebrali. A zaplaťpánbůh, že ho sebrali. Je to přesně ten druh fanatika “na tvém břehu” kdo svým fanatismem “svůj břeh” poškozuje víc, než fanatik z “druhého břehu”. A nekritizoval Putina – sprostě ho urážel. Něco jako když někoho z vlasteneckého břehu “kritizuje” velká huba Martin Ego Koller.
Bejt to na Girkinovi, tak by před rokem zuřila Poslední světová. Přesně na něj jsem myslel, když jsem psal že s fanatikem je jediná domluva – pacifikace.
Tady máš odkaz na rusweb, kde jsem na to prvně narazil. Sjeď si až dolu a klikni si na str. 2, tam to začíná:
https://rusvesna.su/news
Posílat víc odkazů nemá vejšku, je to na jedno brbo: Zatkli, výzvy k extremismu atd. hrozí pět let – a to je všechno. Bejt to ve středověku, tak řeknu, že ho zašili pro urážku majestátu. A právem. Protože co je to pak za majestát, když se po něm může veřejně flusat? Takovej majestát je pak všem ostatním majestátům leda pro pr-del. Bl-bec král, který není králem ve svém království. Protože pozice zavazuje – i k takovýmto zákrokům. Jinak to prostě nejde. Kdyby pouze kritizoval, nesebrali by ho.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
23. 7. 2023 02:01

Jéééé… už jsi viděla Baťku na mezistátní návštěvě – přiletěl do Petrohradu – v keckách a teplákách? Že ne? Tak se jukni. Jsou tam dvě párvteřinový vidka:
https://tsargrad.tv/news/batka-rodnenkij-kto-i-zachem-stalkivaet-lbami-putina-i-lukashenko_831086
P.S, Kdyby si vzal místo kecek gumáky a v ruce třímal vidle, tak je jeho sedlácký imič dokonalý.

Albi
23. 7. 2023 04:43

Dík za odkazy. Vím, že ses o tom zmínil, ale nějak v tom “perlení o diverzitě” mi nejvíc utkvěla ta diverzita a až později jsem na jiném webu četla, že na nějakém ruském blogu se psalo – prý takový hrdina a vlastenec, zasvětil život službě vlasti, teď je za mřížemi, zatímco účastníci Prigožinovy vzpoury jsou na svobodě a podobné bla bla bla a místo na ten blog odkaz na nějaký mainstreamový článek (ten jsem nečetla, tyhle zdroje sleduju jen sporadicky)
.
A tak jsem se obrátila na tebe, coby ruskou informační službu 🙂 , jestli je na ruských webech nějaká smršť kritiky a pohoršení.

Albi
23. 7. 2023 05:09
Odpovědět  Albi

A baťka – dobrý. 🙂
Že by se zhlédl v nějakém vzoru?
A omlouvám se, že je to hodně mimo současné a daleko zajímavější tématu – ale ty gumáky mi nějak automaticky navodily “hrdinu dnešní doby”, který asi bude co nevidět šéfovat NATO. Už začíná vydávat příkazy Stoltenbergovi.
Nebo že by se chtěl světu pochlubit s novým a důvěrným kámošem? 🙂
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-zelenskyj-zada-svolani-rady-nato-ukrajina-40438517#
„Navrhl jsem Jensovi neprodleně svolat radu kvůli naléhavým krizovým konzultacím. Jednání se uskuteční v příštích dnech. Můžeme překonat bezpečnostní krizi v Černém moři,“ řekl Zelenskyj v v nočním projevu podle listu Ukrajinska pravda.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Markýza
23. 7. 2023 16:21
Odpovědět  Albi

Tohle bylo snad první, co mě praštilo do oka, když jsem zapla počítač. Jen houšť a větší kapky, ať nase.re všechny.
Mimochodem, škoda, že Putin chodí výhradně v oblecích, trička mu moc sluší. Když už teda jsme u tý módy 😀

23. 7. 2023 18:57
Odpovědět  Albi

Děvčata, mám podezření, že ta parodie na zelenýho skřeta je výsledkem Baťkovýho svojskýho smyslu pro humor. Pozdějc je už na fotkách z Petrohradu v normálním ohozu. Popravdě mě tím vlastně potěšil. Je sice křupan, o tom žádná, ale aspoň svéráznej křupan. A pro svérázy mám slabost. Dokonce i pro takový, co bych jim s chutí rozkopnul moudí, jako byl nebožtík Kubera, nebo božtík -eman. Skřet ne. To není svéráz, protože tajtrdlík. Nejspíš jsem obětí své bábrle a sprostého strejdy Jozefa, že to byly originály, na jaké hned tak nenarazíš.
Albi, rusweby kolem toho opatrně našlapujou. Nebo spíš držej pysk. Tak třeba Rusvesna 21.7. během cca 5 hodin 5 článků o Strelkovi – ale žádný patlání, jen info – a od tý doby ani ťuk. A protiputinovká agentura.ru, založená pátou kolonou – tedy oni se označují za ruské investigativce (přičemž placeni chocholem Achmetovem – to nevymyslíš) -, dokonce jen dvě zprávy – také bez patlání: https://agentura.ru/news/
Zajímavý je, že i KoZa o tom svorně drží tlamu. Asiže už poučená tou kšandou z Kuchtíkovy vzpoury. Rozdělte se
🙂 🙂

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
23. 7. 2023 22:56

Nejnovější zpráva o Strelkovi z dnešního večíra – na cele má ledničku a telku a odmítá se bavit s lidskoprávními aktivisty.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Albi
23. 7. 2023 23:12

Díky za podrobnosti.

23. 7. 2023 19:19
Odpovědět  Albi

Dalo se howno do tance a ruce v bok si podepřelo.

Albi
23. 7. 2023 23:12

🙂

Editor
23. 7. 2023 16:58

Nezbývá než připomenout klasika nejklasičtějšího. V.I.L. v díle “Dětská nemoc levičáctví v komunismu” vyslovil myšlenku, že “iniciativní blb je horší než třídní nepřítel”!

23. 7. 2023 19:26
Odpovědět  scipio

Tak tohle úsloví používám dobře 55 let, ale že je autorem V.I.L. jsem nevěděl. Jojo, jeden se furt učí.

Editor
23. 7. 2023 23:11

původním autorem je údajně Plechanov a V.I.L. to jenom od něj prý opsal.

Gales
23. 7. 2023 09:49
Odpovědět  Albi

Holt Strelkov má smůlu v tom že nezná koncepce sociální bezpečnosti,znalosti o řízení složitých sociálních supersystémemů státu a není konceptuálně vzdělanej. Jak tvrdí Pjakin. Takže se musí někde v klidu dovzdělat.

vavi
23. 7. 2023 11:42
Odpovědět  Albi

Albi, ja iba námatkovo prezerám ruské info, a tak som natrafila na takýto názor. Zadržali ho a stiahli z obehu/svetla lebo vraj sú dve možné vysvetlenia. Jedna je ochrana života, druhá aby už nekecal a neškodil svojím táraním ! T.j. zas a znova iba humanitárny prístup k životu na ruský spôsob…

23. 7. 2023 19:33
Odpovědět  vavi

Obojí je správně, řek bych. Hmm… To my bychom museli humanitárně zašít komplet celou vládu.

All
22. 7. 2023 22:55
Ohodnotit příspěvek :
     

Dobře jsem si počet,díky. Díky i těm chlapcům,co bojují ,,v pekle” za nás a za svobodu světa.

unor 2022
22. 7. 2023 23:30
Ohodnotit příspěvek :
     

To je hodne zajimave cteni. Diky za ne.

Albi
23. 7. 2023 00:07
Ohodnotit příspěvek :
     

Přidávám se k ostatním a také děkuji.

Vanja
23. 7. 2023 07:36
Ohodnotit příspěvek :
     

Jednota mezi Prigožinem a wagnerovci se brzy ukáže, pokud západní a hlavně polská smečka zaútočí na Bělorusko nebo na západní Ukrajinu. Polská smečka není soupeřem pro ruskou armádu, ale tato smečka bude převýlcovaná wagnerovským orchestrem. Sláva Prigožinovi! Sláva wagnerovcům!

Pavel z Moravy
23. 7. 2023 08:30
Odpovědět  Peter 008

Tak oni Petře moc dobře ví jak na stádo působit a zabírá to. Stádo třeba v pohodě přijalo, že komunisté odcizili majetek církvím, tak jim slavnostně vyplatili reparace bez jakéhokoliv uzardění ve výši jakou klér požadoval a stádo mlčelo, stádo do sebe bez obav o svoje zdraví nechalo narvat sajrajt z Fajzru a od jiných dobrodinců, dokonce by se málem porvali jak o poslední housku v krámě a většina mlčela i když zde byla skupina, která protestovala, zúčastňoval jsem se protestů, ale kupříkladu z našeho bytového domu o 112 bytech jsme byli se ženou jediní. Stádo mlčí nyní, kdy zde bude umístěna cizí žoldácká armáda, která zde nemá co dělat a mám obavy, že kdyby proběhlo referendum, většina by byla pro, stádo bude předpokládám mlčet pokud by došlo k likvidaci zemědělství a na jejích prostorách se budou třeba otáčet vrtule větrných elektráren, předpokládám, že toto naše stádo bude mlčet i když mu budou předávat nějaké zdravotní digi průkazy a rvát se o to, kdo dostane třeba nějaký identifikační čip, aby se mohl pochlubit jako první a stádo možná bude řvát blahem až dostane různě zpestřenou a upravenou stravu dle zákonů zachránců planety, kteří by přitom se svými biliardami dolarů

Pavel z Moravy
23. 7. 2023 08:45
Odpovědět  Pavel z Moravy

mohli jednoduše celou bídu vymýtit. Stádo bude předpokládám také mlčet když budou jejich děti indoktrinovat novou sexuální revolucí a vůbec jim nebude vadit co dětem vlastně svým přitakáním způsobují. Tak takhle asi vypadá moderní stádo. A co my snažíce se žít mimo stádní proud. Myslíme si, že nás nechají žít, nebo si připraví něco co tady již bylo a tam budeme dožívat za pokřiku těch stádních typů, kteří z toho budou mít ještě obrovskou radost. Takto je dle mne přátelé připravena budoucnost pro stádo a nestádo. A není to strašení, ale tak nějak to vidím. Výhodou nás starších je, že již odpočítáváme poslední úseky života, ale ten kdo to má dáno ještě dlouho tak si asi s těmi stádně vytuněnými generacemi ještě užije. Promiňte mi můj vstup s tímto pesimistickým výhledem, ale bohužel takto se mi to vše jeví. Aby zde došlo k záchraně, musela by se rozpadnout koza a vzniknout nový svět. Chce ho ale naše stádo? Mám obavy, že ne. Slyšíte ten řev jak jsou se současnou situací spokojení. Já to z mluvy lidí venku pochytil. Většina ač to zní divně je asi spokojená.

vavi
23. 7. 2023 12:16
Odpovědět  Pavel z Moravy

Bohužiaľ máš Pavel z Moravy svätú pravdu ! Naše deti /viď. môj jediný syn/ sú odchovaný na debilizujúcej ami kultúrnej vlne! My starší sa trápime aj za nich, ale nedá sa pokojnou cestou, vysvetľovaním a príkladmi zo života “zlomiť” tento skurvený naratív! Oni si musia rozbiť svoju papuľu sami, a ani tak neverím, že pochopia a stanú sa iba obyčajnými “človekmi”…

Pijack
23. 7. 2023 09:42
Odpovědět  Peter 008

Poslední věta v dodatku ke článku je brilantní. Jednoduchá a srozumitelná. Díky !!!
To jsem si vzpomněl na jednu starou rašplu (Šiklová), kdysi velmi zapálenou svazačku ČSM v padesátých letech, která ve stáří dělala socioložku a stala se z ní havloidní křiklounka. Její citát nelze zapomenout – “Raději se budu mýlit s USA, než mít pravdu s Ruskem”. A takové zrůdy jsou dnes u moci. Děs běs.

Pavel K
23. 7. 2023 08:31
Ohodnotit příspěvek :
     

Je načase vymést celý svět od veškerého zla a všechny ty nácky zadupad do země. V těch videích je vidět ta odhodlanost, morálka a bojový duch. Škoda ale že vůbec k těmto situacím musí docházet, proto hodně štěstí všem bojovníkům.

Pijack
23. 7. 2023 09:44
Odpovědět  Pavel K

A jak se kamaráde to zlo ze světa vymete? Jediný, kdo vzal koště do ruky je Rusko. Jako v historii vždy.

Pavel K
23. 7. 2023 10:03
Odpovědět  Pijack

Však to příteli právě píšu zde, samozřejmě že tím mám na mysli RF. Koneckonců to píšu všude, že my toho nejsme schopni. Jinak jak se daří, kolik kolařů si už vyfackoval? 🤣 Tuna v okolí Brdských lesů si to umíš vybavit 🤦‍♂️ celé rodiny, na prášky. 🙄🤣

Pavel z Moravy
23. 7. 2023 10:03
Odpovědět  Pavel K

Kamaráde, jsi chytrý zkušený chlap. Ptám se, a co když všichni ti zazobaní na planetě jedou ruku v ruce ten jejich Velký reset. Co když to co se děje je pouze pro odvedení pozornosti a spustí nám zde v brzké době, alespoň zde v Evropě tu svoji tyranskou globalistickou vládu. A co když je v tom i Rusko. Pouze se ptám, co když? Máš dobrý odhad, zkus se vyjádřit.

Gales
23. 7. 2023 10:24
Odpovědět  Pavel z Moravy

Vono je to jako s bankou. Když ji šéfuje zloděj,je to špatně. Ale když ji vede někdo ve prospěch společnosti,je to dobře. A jedná se furt o jednu banku.

Pavel K
23. 7. 2023 10:34
Odpovědět  Pavel z Moravy

Co já zedník můžu tak někomu radit, to jako myslíš třeba jako dělat Lorence ju? No přísahám Baťku, že nejsi první. První byla moje účetní, když jsem končil s živností. Co prý lidí potřebuje poradit, bo si to pak dělají sami. Jinak já jsem kdysi poradil Hitlerovi, nó a jak dopadl. 🤣🙄🤦‍♂️
Prosímtě co tě na to mohu říci, že s tou myšlenkou koketuji, ale je to nějaký týden co jsem to tuna psal a tuším Milan mě to vyvracel. Ta možnost tu je, že ti u kormidel se mohou “nějak” domluvit. Taky jsem myslím že včera napsal, že půjdu “nahoru” sám a sám ze zahrabu, radši. Však ve videu i v článku je slyšet a vidět, že tomu má nastat v brzké době, tak tomu asi neunikneme. 😥

Pavel z Moravy
23. 7. 2023 11:47
Odpovědět  Pavel K

No tak to abych si již připravil předávací protokoly pro kluka a já sám se připravím na setkání s Čerokézy a jejich velikým Manituem. Nevím, ale stále více a více jsou mi jaksi ti původní indiáni nějak tak bližší mému srdci. Asi je to tím, že nebyli hamižní ( snad ), protože to nesnáším. Tak ti přeji chutný nedělní obídek a nezapomeň řádně pohostit i ty svoje papagáje. Když jsem já měl ještě ty svoje, tak ti se mohli utlouci po senegalským prosu. Když jsem to pověsil do klícky, to byl nálet. Dnes si říkám, že bych s nimi klidně žil někde na samotě u lesa, a na celou tuhle žumpu se vybodnout. Jó, kdyby to tak bylo jednoduché. I na Kamčatce někde na samotě by asi bylo lépe, pokud tam tedy v brzké době ten digitální inkvizitor také nedorazí. Ale třeba by se tam dalo alespoň někde schovat. Téhle totalitě se nepodrobím, to vím, to radši ti Čerokézové.

Pavel K
23. 7. 2023 12:25
Odpovědět  Pavel z Moravy

Tak to já znám taky jednu sice to nebyla indiánka, ale rozdávačná byla. Ta dala každýmu, co si řekl, jak byla štědrá, zkrátka žádná lakota ani hamižná vše bylo zadarmo. Senegál, to víš to je pamlsek a je to sladké. Jinak o ptákách mi nic neříkej, drahý koníček, když vezmu co se za pár let zdražilo a to hodně. Nevím jak dlouho to ještě finančně udržím.

laskra
23. 7. 2023 11:03
Ohodnotit příspěvek :
     

Jak to někdo nahoře píše, mi starší to máme za pár a soudruh Válek nám to ještě uspíší. Ale ti mladí jestli si všimnou nějaké změny?

zuzana
23. 7. 2023 11:35
Ohodnotit příspěvek :
     

Odpočítávání pokračuje…

https://aktax.cz/odpocitavani-pokracuje/

zuza
23. 7. 2023 14:30
Odpovědět  zuzana

tak tie číslice v slnečných škvrnách vidím, ale až potom, keď som si pozrela na vedľajšom obrázku, čo tam mám vidieť. Ale ten nápis “Stop ateism” tam nevidím ani pri najlepšej vôli….

zuzana
23. 7. 2023 12:18
Ohodnotit příspěvek :
     

USA přiznávají, že Kyjev utrpěl při protiofenzívě „značné“ ztráty

https://aktax.cz/usa-priznavaji-ze-kyjev-utrpel-pri-protiofenzive-znacne-ztraty/

eFPe
23. 7. 2023 14:38
Odpovědět  Peter 008

Nebudete se mnou mnozí souhlasit, ale myslím si, že Lvov by měl být polský.Ono když si Polsko urve část svých historických území, může se tím tak trochu vyčistit vzduch na západní ukrajině a zároveň se vypustí džin z lahve protože pak se poláci mohou divit když nároky na své bývalé území vznese Německo.Já bych moc rád viděl ruskou Oděssu, a Charkov.A děkuju za link na video v úvodním komentu.

eFPe
23. 7. 2023 16:09
Odpovědět  Peter 008

Něco o tom vím.Jsem z problematické oblasti.Ale vztahy máme bezproblémové momentálně.

eFPe
23. 7. 2023 16:10
Odpovědět  Peter 008

Ale taky platí s čím kdo zachází s tím schází- takže by mohli získat trochu území na východě ale hned nato přijít o západní enklávy Štětín apod.

zuzana
23. 7. 2023 13:38
Ohodnotit příspěvek :
     

Ukrajinský dron zasáhl Krymský muniční sklad, kazetové bomby dopadly na Belgorod

https://aktax.cz/ukrajinsky-dron-zasahl-krymsky-municni-sklad-kazetove-bomby-dopadly-na-belgorod/