politika

Viac ako 30 krajín chce vstúpiť do BRICS

Kapské Mesto 25. mája 2023 (HSP/newzimbabwe/Foto:Twitter)

Zástupca Juhoafrickej republiky pri BRICS veľvyslanec Anil Sooklal naznačil, že toto zoskupenie sa tento rok rozrastie a viac ako 30 krajín oficiálne aj neoficiálne požiadalo o vstup do aliancie

V najnovšej správe sa uvádza, že krajiny pripravené vstúpiť do aliancie BRICS sú Afganistan, Alžírsko, Argentína, Bahrajn, Bangladéš, Bielorusko, Egypt, Indonézia, Irán, Kazachstan, Mexiko, Nikaragua, Nigéria, Pakistan, Saudská Arábia, Senegal, Sudán, Sýria, Spojené arabské emiráty, Thajsko, Tunisko, Turecko, Uruguay, Venezuela a Zimbabwe.

Tento vývoj bude ranou pre Spojené štáty americké a ďalšie západné krajiny, ktorých HDP sa zníži na úroveň HDP krajín BRICS.

Pozorovatelia trhu sa domnievajú, že cieľom tohto kroku Zimbabwe je neutralizovať neukojiteľný apetít po USD medzi jeho občanmi, ktorý úrady obviňujú z pokračujúcich hospodárskych otrasov.

BRICS je skratka pre silné zoskupenie popredných rozvíjajúcich sa trhových ekonomík sveta, Brazílie, Ruska, Indie, Číny a Južnej Afriky. Cieľom mechanizmu BRICS je podporovať mier, bezpečnosť, rozvoj a spoluprácu.

Plány spoločenstva nahradiť americký dolár v medzinárodnom obchode dosiahnu nový vrchol, keď sa na samite, ktorý sa uskutoční koncom tohto roka v Južnej Afrike, bude diskutovať o možnosti zavedenia spoločnej meny.

sdílet na

34 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Autor
25. 5. 2023 22:28
Ohodnotit příspěvek :
     

Když se zamyslíme, takto jsou všechno země, které mají obrovský potenciál. A jako celek … to jsou ty hororové sny západních představitelů. Osobně jim všem držím palce.
Jak se ukazuje jsme “opravdu, ale opravdu na té správné straně světa …” Z Řitky je tam nedaleko …

Albi
25. 5. 2023 23:59
Odpovědět  Peter 008

MY sice jsme “opravdu, ale opravdu na té správné straně světa”, ale pro ten svět nás reprezentuje vláda v čele s prezidentem a ta tvrdošíjně volá po válce.
Co si od toho slibuje zřejmě neví ani ona sama, přitom by udělala nejlépe, kdyby se zklidnila a aspoň přestala tak zjevně kolaborovat s nepřítelem.

Pavel z Moravy
26. 5. 2023 09:04
Odpovědět  Albi

Přátelé, už jsem to zde dnes psal. Pochopme jedno, že nás 8- 10 % v této zemi bojuje pouze za sebe, ne za tu zbývající masu tohoto národa. Ten si z většiny přeji žít tak, jak mu to současné neoliberální panstvo naplánovalo. Většinový lid je duševně vyprázdněný a zabedněný. To je skutečnost. Změna musí proběhnout od každého jednotlivce zvlášť. Vždyť nás zde systematicky od 89 roku ožebračují, zlikvidovali vše co se zlikvidovat dalo a lid obecný chodí k volbám a stále volí ty stejné vysmáté tvory, kteří ho podrážejí. Pokud by byl národ trochu důstojný, copak by to tak mohlo být? Jediná možnost je, že každý jedinec změní své priority z mamonu ke slušnosti a spravedlnosti a vybere si takové osoby k vládnutí, které tato kritéria splňují. A jelikož to asi není možné, tak se s lepším světem rozlučme.

Helena
26. 5. 2023 06:44
Odpovědět  Peter 008

Tentokrát nás obsadí USA – zvací a též darovací dopis je podepsán – když už chtěl i mobilizátor jouda Řehka odstoupit po návratu Černochové z USA a ta jedubaba vyhazuje vedení ÚVN, může to znamenat jen jedno: žádný Mošnov jako základna, ale základna bude z celé ČR komplet, k tomu potřebují pořádnou nemocnici, kam si dosadí své doktory – proto vyhazují vedení ÚVN. Musí to být řádná maxiprasárna, když už i takový lokaj Řehka chtěl odstoupit.

Jaris
26. 5. 2023 06:51
Odpovědět  Helena

Nejspise ‘Ritkovi’ zvysili plat, tak neodstoupi a bude drzet hubu a krok s tim, co mu panicka Negrova naridi.

Slavek
26. 5. 2023 08:38
Odpovědět  Helena

Zvaci dopis smeruje k dobrovolne okupaci, ktera nam prinese smrtelne nebezpeci. Nase vlada nebude mit zadny vliv na rozhodnuti USA zautocit na Rusko, USaci budou mackat tlacitka a my shorime v odvetnem uderu.
Cilem USA je z Evropy udelat spaleniste a odstranit konkurenta, ktery by se mohl dat zase dohromady s Ruskem, protoze potrebuje levne energie.
K tomu slouzi prevraty v Cesku a na Slovensku, ‘zarizene’ Americany a u nas Zidem P. Rychetskym, ktery na jejich zadost zmenil volebni zakon, aby neuspesne strany mohly vytvorit koalici, ktera ukradla vitezstvi Babisovi. Na Slovensku zavrazdili Kuciaka, aby lidi vyhnali do ulic a svrhli vladu Fica. Obe vlady byly nahrazeny 100 % US ritolezci. Cil byl splnen a nase Cernoska s cernochem to podskrabli za nas.
Babis jako premier jeste rikal, ze u nas zadnou US zakladnu nepotrebujeme a nechceme.

Helena
26. 5. 2023 08:52
Odpovědět  Slavek

Ale jděte, Babiš je záložní plán B, kdyby Pyjalaspolu nevyšel. Jak pěkně poslouchal Babiš s Hamáčkem rozkazy z USA při zničehonic Vrbětic, jak pěkně poslouchal rozkazy od USA při povinném tečkování vovcí.
Tahle, ani jiná “vláda” nemá mandát k umožnění okupace jakoukoliv, ani USA, armádou naší země. K tomu by muselo proběhnout nezfalšované referendum. Tahle “vláda” byla dosazena USA ve zfalšovaných volbách. Tahle “vláda” nemá mandát vůbec žádný !!
Oni chtějí válku, ale POUZE na území býv. vých. bloku. Proto také připravují kontroly na hranicích s Německem aby jim šlo lépe úplné uzavření hranic, až tady opravdu válka vypukne. Jediné území, které Západ v čele s USA hodlá obětovat je býv. vých. blok.

Gales
26. 5. 2023 09:35
Odpovědět  Helena

Babiš udělal chybu že nepřijal Zemanův plán před volbama.Nebo to byl záměr?

Jaris
26. 5. 2023 10:40
Odpovědět  Helena

Presne tak! Babish by delal to same, co fialova demolicni ceta.

26. 5. 2023 00:09
Ohodnotit příspěvek :
     

No, on summit BRICSu má proběhnout v srpnu. A podle toho jak se to zatím rýsuje, tak dostanu k narozkám hezký dárek.

26. 5. 2023 00:30
Ohodnotit příspěvek :
     

Ruské jaderné zbraně již překročily běloruské hraniceElena Ostryaková.  
25.05.2023 23:47
  (Msk), Moskva

Přesun jaderných zbraní do Běloruska začal v rámci dohod s Ruskem. Prezident Ruské federace podepsal odpovídající dokument.

https://www.politnavigator.net/rossijjskoe-yadernoe-oruzhie-uzhe-pereseklo-belorusskuyu-granicu.html

Patrušev: Afrika doufá, že jí Rusko pomůže získat nezávislost na Západě25. května 2023

Africké země doufají, že jim Rusko pomůže postavit se na nohy, aby nebyly závislé na Západu, řekl Nikolaj Patrušev, tajemník ruské bezpečnostní rady, po mezinárodní bezpečnostní schůzce konané v moskevské oblasti pod záštitou ruské bezpečnosti.

https://alternatio.org/events/all/item/119186-patrushev-afrika-nadeetsya-chto-rossiya-pomozhet-ey-obresti-nezavisimost-ot-zapada

A pod to ještě přilepím odkaz jak nyní vypadá Bachmut. Je tam vidko tak si na něj klikněte. A na tom dvouminutovém děsu máme svou zásluhu i my, protože světu se jevíme tak, jak se co stát prezentujeme.

Markýza
26. 5. 2023 18:56

No jauvajs. Ale kostel stojí, les neshořel – Bachmut ožije.

26. 5. 2023 23:12
Odpovědět  Markýza

Bachmut už, zaplaťpánbů za ty dary, pagib.
Ožije Artěmovsk.

Slavek
26. 5. 2023 08:41

Bylo to nutne, protoze zapad se stale nevzdal pokusu o prevrat v Belorusku. Batka je z toho uz na mrtvici a zije ve velkem nebezpeci jako Putin. Chazari se nestiti niceho.

zuza
26. 5. 2023 09:20

presne tak, aj my máme na tom zásluhu… Nejaký apačský náčelník povedal, že kto môže a nezabráni krivde, je vinný rovnako ako ten, kto ju spáchal.

26. 5. 2023 16:26
Odpovědět  zuza

“Kdo zlu neodporuje, sám se proviňuje,” řekla babička v pohádce Sůl nad zlato.

Frank
26. 5. 2023 00:32
Ohodnotit příspěvek :
     

Kurvadrát, jak dobře se to čte. Akorát my jsme se díky naší vlastizrádné pětidemoliční smečce přidali na tu špatnou stranu. Lze jen doufat, že voličské ovce procitnou a po dalších volbách se to vyřeší. Každý normální jedinec přece musí vidět, kam směřuje politika prohnilého západu. A proto další a další státy přestávají mít strach ze zločineckých USA a jejich poskoků. Kdo by před 30-ti lety řekl, že spousta našich občanů bude fandit Rusku? A přitom Rusko je to světýlko na konci tunelu. Díky bohu za Putina, protože být u moci v Rusku někdo jako byl Žirinovský, tak už to dávno bouchalo .

Helena
26. 5. 2023 06:46
Odpovědět  Frank

Všichni ukazují USA vztyčený prostředníček, jen čecháčkové jim lezou do řitě. Neskutečné. Oni pokoj nedají, dokud v Evropě nezačnou válku.

Pavel K
26. 5. 2023 08:03
Odpovědět  Helena

Máme to lokajství zažráno v genech. V mém okolí je spousta lidí, co si myslí, že USA je náš vzor a spasitel. Už bych se opakoval že to mám v rodině, ale pozor znám spoustu těch jeho kamarádů osobně a jsou stejného názoru. Takže těch lidí je dost co si myslí že jdeme správným směrem. Příklad z posledních dnů, byl jsem ve středu v okr. městě ve špitále a v nemocniční lékárně mám oblíbeného lekárníka s kterým občas prohodím pár slov pokud mi dorostenci a spol nedýchají na záda. Teď tam bylo prázdno. On nahodil řeč kritikou na Válka a to neměl dělat, bo mě to nakoplo k diskuzi. Samo že došlo po chvilce na Putina a tady už spadnul kámen na kosu a už to bylo jinak. Mladý chlap cca 40 let vyštudovaný chytrý, ale bez posouzení situace. Že měli vlastní už doma Putina zastřelit. Začal jsem s Oděsou, Donbasem atd. nepomohlo, jo ještě ty biolaboratoře. Málo, tak jsem slušně mu řekl že tady končíme, nashledanou.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Helena
26. 5. 2023 08:08
Odpovědět  Pavel K

Před Vámi smekám! Nevadí, že se lékárník projevil jako zatím nemyslící tvor, zasel jste semínko náhledu z druhé strany! Slovo má obrovskou moc !!

Pavel K
26. 5. 2023 13:06
Odpovědět  Helena

Děkuji. Málo kdy mě někdo pochválí, ale ty nervy. Ále, máme tu odborníka tak když tak ……….🤣🤣🙋‍♂️

Lékořice ok
26. 5. 2023 11:35
Odpovědět  Pavel K

Takových lékárníků je kolem nás spousta. Ne každý z nepodvolených se jim však dokáže argumentačně postavit. Nestačí jen mít názor, ale je potřeba mít také sebevědomí a výřečnost. Právě proto jsou, podle mne, nutné demonstrace. Váš postoj je obdivuhodný a proto za něj děkují.

Helena
26. 5. 2023 11:54
Odpovědět  Lékořice ok

Přesné, proto jsou nutné demonstrace, aby si lidé uvědomili, že stejné názory mají tisíce lidí. Ucítí tu ohromnou energii, která z toho davu vyzařuje. A zjistí že těch zmrdů je jen hrstka, ale nepodvolených jsou miliony. A to je velmi, velmi důležité.
A proto všem velké díky, kteří se s nadhledem přenesou přes nesouhlasné a připitomělé opakování oblbnutých vovcí méédii. Díky všem, kteří ze sebe dokážou na chvíli klidně udělat blbce, a za pár dní uslyšíte z úst těchto vovcí svoje slova a to, že začali číst i jiné názory /moje vlastní zkušenost/. VELIKÉ DÍKY VÁM.

Pavel K
26. 5. 2023 13:12
Odpovědět  Lékořice ok

No nemyslete já taky kolikrát nejsem ve steči a někdy dělám bleble ble. Záleží na momentálním rozpoložení mysli. Nejhorší na tom je že jsou během chvíle až agresivní, kdybych byl v kondici, tak je to sranda, tak dostane jedno otcovskou a vyřízeno.

Slavek
26. 5. 2023 18:26
Odpovědět  Pavel K

Je otresne kolik lidi u nas nevi, kde je pravda. Indoktrinace od sametu neoliberalismem a rusofobii tento narod zene do zahuby.

Pavel K
26. 5. 2023 19:42
Odpovědět  Slavek

👍 👍 👍 👍 🙋‍♂️

jmm
26. 5. 2023 04:28
Ohodnotit příspěvek :
     

BRICS si yenkee NO

Aleš
26. 5. 2023 07:20
Ohodnotit příspěvek :
     

Den kdy Západ zdechne bude co slavit.

Slavek
26. 5. 2023 08:28
Ohodnotit příspěvek :
     

Staty vydirane zapadem se podivaly na vyvoj ekonomik a zjistily, ze musi prestoupit na uspesnejsi uskupeni BRICS. Oni ti osmahli doktori a inzenyri taky nejsou tak blbi.
Neco pro nase obyvatelstvo co je dulezitejsi:
Zacinaji se hybat ledy a pravnici i aktiviste vyzaduji potrestani Menegelu, Big Pharma a odskodne za umrti a poskozeni zdravi ockovanych proti COVIDu.
https://www.badatel.net/den-zuctovania-sa-blizi-poskodeni-ockovanci-zaluju-vlady-aj-farma-firmy-a-ziadaju-odskodne/

Helena
26. 5. 2023 08:57
Odpovědět  Slavek

Smůla, odškodnění žádné nebude, poškození zdraví opíchanců je nevratné a nikdo se tím zabývat nebude, všichni totiž podepsali souhlas s tímto experimentem.

Jura S
26. 5. 2023 08:59
Ohodnotit příspěvek :
     

Budou v BRICS taky počítat molekuly CO2 a zakážou benzín ? Asi né, že ….přeju jim aby Evropu zválcovali….. snad pak zatočíme konečně se “zelofašisty” a budou jen dvě poklaví – samec a samice…