politika

V roce 2024 Putin vyhraje volby – americké

Petr Akopov

Vítězem prezidentských voleb v roce 2024 bude opět Vladimir Putin.

Ne, ne v Rusku – v USA. K tomu se nemusí ani měnit americké zákony – bude stačit pokud bude zvolen prezidentem Donald Trump. To není vtip, ale předpověď – přibližně tak bude vypadat americká propaganda, až se budou blížit prezidentské volby. 

Ale ty jsou ještě daleko, že ano?

Záleží na tom, jak se na to díváme – přesně před pěti lety byl prezidentem zvolen Donald Trump a dnes si už připomínáme výročí jeho porážky Bidenem. 

Pokud však Trumpovu prohru připravovali všechny roky jeho prezidentování (všechna americká média pracovala proti němu), pak Biden se s vlastním ratingem vyrovnal sám. Jeho podpora nyní klesla na 38 procent – ​​jen o dvě procenta více, než měl Trump rok po svém vítězství.

Trumpa ale démonizovali po celém světě a lepili na něj všechny možné nálepky – od misogyna až po „pudla Putina“. A Bidena se snaží podporovat ze všech sil – a nic, nedaří se.

Ještě horší je situace s hodnocením jeho viceprezidentky Kamaly Harrisové – a právě ona měla být kandidátkou Demokratické strany v příštích volbách. 

Porážka demokratů v nedávných guvernérských volbách ve Virginii pro ně potvrzuje nejhorší prognózy: za rok ztratí kontrolu nad Kongresem a v roce 2024 Trump znovu získá Bílý dům.

Co tedy dělat? 

Vypustit Putina – t.j. vrátit se k masivní kampani proti Trumpovi jako ruskému agentovi vlivu.

To je ale směšné – zvláště když se objevuje stále více důkazů, že demokraté zfalšovali „důkazy“ o Trumpových vazbách na Rusko.  Nedávné zatčení Igora Dančenka ve Spojených státech, jednoho ze spoluautorů „Trumpova spisu“, který byl připraven britským zpravodajským agentem Christopherem Steelem, je pouze prvním signálem toho, co lze nalézt na dně „Washingtonské bažiny“.

Všichni to přece chápou: štáb Clintonové záměrně zfalšoval protitrumpovské „důkazy“ a do sledování miliardáře Trumpa a jeho okolí se zapojily speciální zpravodajské služby. To znamená, že proti Trumpovi došlo ke skutečnému spiknutí – a pokud vyšetřování jeho kauzy dojde do konce, bude napadena celá špička Demokratické strany a Obamovo-Bidenova administrativa. A pokud Trump vyhraje volby v roce 2024, udělá cokoli, aby dokázal existenci spiknutí.

Ukazuje se tedy, že demokraté (lépe řečeno „deep state“, „washingtonská bažina“) prostě nemají jiné východisko: musí za každou cenu zabránit novému funkčnímu období Trumpa. 

A přestože nadále trvat na jeho „ruských vazbách“ je nejen směšné, ale také nerentabilní – ostatně v reakci na to Trump připomene, že si je vymysleli sami demokraté a ještě se za to zodpoví – demokraté prostě jinou možnost nemají.

Nemají – a ani se neobjeví – vlastního silného kandidáta, politika schopného rozžhavit masy a stát se anti-Trumpem.

Kampaň v roce 2024 proto bude muset probíhat podle vzoru roku 2020 – démonizovat Trumpa, strašit jím voliče. A ruskému tématu se zde nelze vyhnout – pravda, demokraté se tentokrát nezaměří na Trumpovy vazby na Rusko, ale na to, že je Rusku prospěšný a na to, že jeho vítězství je vlastně vítězstvím Putina. No… a na to, že je „stejný jako Putin“.

Kontury této kampaně se již začínají rýsovat. 

V posledních dnech proběhlo několik rozhovorů s bývalou Trumpovou poradkyní Fionou Hillovou – právě vydala knihu „Tady nemáte co dělat“.

Rodačka z Anglie, která se stala jednou z předních amerických odbornic na Rusko, hovoří nejen o své práci v Bílém domě (v letech 2017 až 2019 byla ředitelkou pro ruské a evropské záležitosti v Radě pro národní bezpečnost), ale také o budoucnosti. Porážka demokratů ve Virginii je podle ní alarmujícím znamením, že Spojené státy jsou „připraveny znovu přijmout Donalda Trumpa, což by ve své podstatě mohlo vést ke smrti americké demokracie“.

Smrt demokracie v důsledku Trumpova volebního vítězství? 

To už jsme slyšeli v roce 2016 a co – teď znovu? 

Ano, přičemž nyní bude tato předpověď potvrzena důkazy z vlastního okolí Trumpa, protože Hillová, která si všeho všímala a analyzovala, viděla, že Trump je stejný jako Putin, což znamená, že je nebezpečný pro demokracii:

“Opravdu Putina obdivoval, viděla jsem to na vlastní oči. Putin pro něj ztělesňoval typ vůdce, jakým se viděl on sám, a to nemá nic společného s jeho postojem k Rusku. Putina vnímal jako velmi silného a mocného – Trump často použil tato slova ve svém postoji k Putinovi. Jeho moc není omezena mnoha kontrolami mechanismy a protiváhami, Trump v něm viděl velmi bohatého a velmi slavného člověka, který řídí zemi jako svůj vlastní podnik.“

Něco podobného Hillová říkala už i dříve – a jejích postřehů si všímají i další lidé z exprezidentova okolí. Vezměme si například epizodu z poslední schůzky Trumpa a Putina v Ósace v létě 2019, o které nedávno hovořila bývalá tisková tajemnice Bílého domu Stephanie Grishamová:

“Po zahájení schůzky se mě Trumpova poradkyně Fiona Hillová zeptala, jestli jsem si všimla ​​překladatelky Putina. Byla to atraktivní brunetka s dlouhými vlasy, krásnou tváří a skvělou postavou. Řekla, že měla podezření, že Putin vybral takovou žena úmyslně, aby odvedla pozornost prezidenta.”

… Takže ostřížímu pohledu dcery horníka, bývalé zaměstnankyni Národní zpravodajské rady, autorce biografie „Pan Putin: Zvláštní agent v Kremlu“, nic neunikne. 

Ostatně, s jakou nenápadností si všímá podobnosti mezi oběma prezidenty:

“Putin je showman, bavič … Trump dělá totéž: neustále je na pódiu a baví dav svých příznivců. Z politiky dělá politickou podívanou… Trump hraje na nostalgické nálady. Slibuje, že vrátí Americe její velikost; to samé říká i Putin, ale ten také ještě anektuje území. Hodně z toho, co dělá Trump, je podobné tomu, co dělá Putin.“

No, ano, správně – Putin je showman, všichni Američané to vědí, ne nadarmo neustále objíždí Rusko s odhaleným, nahým trupem… A Trump, který ho napodobuje, chce své zemi také vrátit velikost – ale co je na tom špatného, ​​může se ptát americký volič?

A Hillová vše vysvětlí:

“Rozdíl je v tom, že Trump je ve válce se státem, ale Putin ne. Oba budují něco jako plebiscitní demokracii… Trump se od Putina liší tím, že nechce vládnout prostřednictvím státních mechanismů. Chce je demontovat.”

Krása: Trump chce demontovat státní mechanismy, je ve válce se státem. Špatný, nebezpečný člověk. 

Problém je ale v tom, že mnozí v Americe jsou nespokojeni s tím, co Fiona Hillová nazývá státem – přičemž tato nespokojenost byla vždy, v posledních letech jen zesílila.

Ohromná část Američanů vždy považovala federální úřady, Washington, za parazita, zbytečnou nadstavbu nad státy – ale v posledních desetiletích o to už ani nejde. „Washingtonská bažina“, „hluboký stát“, nahradila dokonce i zvolenou federální vládu – Kongres a prezidenta.

Vládne nikým nevolená kasta, která se nikomu nezodpovídá a prezidenství Trumpa více než jasně demonstrovalo její sílu a moc. Celé čtyři roky deep state úspěšně blokoval aktivity nechtěného prezidenta – což není překvapivé, vezmeme-li v úvahu jeho sliby, že vysuší „washingtonskou bažinu“. 

Hillová má tedy pravdu: Trump chtěl paralelní stát rozložit, za což ho nenávidí.

A skutečně zde existuje podobnost s Putinem – s tím, co udělal v roce 2000, kdy se dostal k moci v zemi ovládanou aliancí oligarchů „offshorové aristokracie“, plnou zkorumpovaných úředníků a prozápadní „intelektuální elity“.

Putinovi se podařilo tohoto parazita porazit částečně také proto, že náš „deep state“ byl ještě mladý a nedokončený, ještě nestihl zapustit hluboké kořeny a omotat svá chapadla kolem všeho a všech.

Před Trumpem stál nejenom starý, ale i všemocný organismus – není divu, že se prezidentovi nepodařilo draka porazit. Ale alespoň to zkusil a zkusí to znovu – v roce 2024.

S Putinem jako vzorem? 

… Ano, a do roku 2024 to pro většinu Američanů nemusí být demotivační faktor, ale dodatečný argument ve prospěch volit Trumpa. V naději na záchranu Spojených států před „hlubokým státem“, který je ničí.

Zdroj: RIA Novosti
https://bit.ly/3qupRnH

sdílet na

1 Komentář
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
BB Rad
14. 11. 2021 12:30
Ohodnotit příspěvek :
     

Hillová by se mela podrobit přinejmenším lobotomií ,aby ztratila i ten zbytek toho zbytku co jiní lidé nosí v opačné straně těla. NEUVĚŘITELNÉ co “ člověk “ může vypotit aby získal penízky