politika

Švýcarům hrozí vězení za přehřívání domů v zimě

Švýcaři budou uvězněni za přehřívání domů v zimě na teploty nad 19 stupňů.

ŽENEVA 6. září – RIA Novosti. Švýcarům, kteří tuto zimu budou udržovat své domovy nad 19 stupni, čímž poruší vládní směrnice kvůli nedostatku plynu, hrozí pokuty a až tři roky vězení, pоtvrdil v úterý listu Blick mluvčí DEF Markus Spurndly.

“Porušení zákona o zásobování země je vždy trestným činem nebo dokonce zločinem a mělo by být kantony standardně stíháno,” vysvětlil.

V případě úmyslného porušení příkazů podle deníku hrozí trest odnětí svobody. V ostatních případech může hrozit pokuta.

Již dříve švýcarské úřady uvedly, že pokud v budovách vytápěných tímto typem paliva hrozí nedostatek plynu, teplota v místnosti by neměla překročit 19 stupňů, teplou vodu lze ohřívat pouze na 60 stupňů a použití ohřívačů nebo horkovzdušné stany bude zakázáno. Sauny a bazény musí být vypnuté.

Riziko nedostatku elektřiny a plynu je ve Švýcarsku považováno za jedno z nejvyšších. 

Již dříve vedoucí ElComu Werner Luginbühl vyzval občany, aby se kvůli možným výpadkům elektřiny v nadcházející zimě zásobili svíčkami a palivovým dřívím. Švýcarské úřady mohou poprvé zavést omezení spotřeby energie v případě nedostatku elektřiny nebo plynu.

Pro Pokec24 přeložila Janinna.

https://bit.ly/3QlgZdl

sdílet na

29 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Frankie
7. 9. 2022 01:03
Ohodnotit příspěvek :
     

Takže svět se již opravdu obrátil v kravskou pi.ču. Připravují se lety na Mars a do kdejaké pr.dele, budeme nakupovat za miliardy drony, tanky a stíhačky a na druhé straně se vracíme nejméně o sto let zpět. Doporučují se dokonce svíčky. Nebudou lepší petrolejové lampy? Ovšem, pokud koupíte petrolej. Pak se poloslepé děti budou učit ty nové píč.oviny u těch lamp jak jsme to tomu Putinovi nandali a jak druhou světovou válku vyvolal Sovětský svaz. Mimochodem, jak budou topit palivovým dřívím všichni ti, v panelácích a všude tam, kde nemají kotle na pevná paliva? Jak budou spalovat zemřelé v krematoriích? Tak jako někteří indiáni na hranicích dříví? Anebo budou uloženi na nějakých dřevěných stojanech až zetlí a rozpadnou se? Jak budou topit v nemocnicích. školách a jinde. A neříkala ta slavná EK, že topení dřívím v krbech má velké exhalace a bude třeba to zakázat? O topení v úřadech nejde, když je zruší, tak se nic nestane a podnikatelé si akorát oddechnou, protože kdejaký parazit je jen otravoval a dělal jen ptoblémy. Švýcaři byli dáváni dlouho jako vzor, ale teď jsou to stejní duševní mrzáci jako celá západní Evropa, která kde jednoznačně do kytek.Celý slavný západ je v pr.deli a nechce si to připustit. Je třeba se připravit na obrovské nepokoje proti těm zm.rdům nahoře, kteří to všechno způsobili a stále to mají na háku, protože se svými královskými platy jsou v pohodě. Zatím. . Bude mít Fiala a jeho poskoci odvahu zajít do sámošky bez ochranky pro chléb?

Helena
7. 9. 2022 05:39
Odpovědět  Frankie

👍👍👍👍👍

Václav
7. 9. 2022 10:58
Odpovědět  Frankie

A co topení všelikým odpadem,gumou, plasty? To tomu gryndýlu dáme pěkně na frak. A Putin se musí za břicho popadat jak jsme mu “zatopili”. Vedou nás do propasti naprostí KOKOTI.

Ladislav
7. 9. 2022 13:47
Odpovědět  Frankie

💤♎1* kdo že to říkal, že je tam nejlepší demokracie v Evropě?

7. 9. 2022 01:44
Ohodnotit příspěvek :
     

Správně Švýcaři! Nějaká neutralita? Hoďte na ni kakáč! Jen to těm mužikům v láptích nandejte!
Čím dál větší sranda na tom světě…
Akorát že to už není sranda.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
ModrýKlokan
7. 9. 2022 01:46
Ohodnotit příspěvek :
     

„Porušení zákona o zásobování země je vždy trestným činem nebo dokonce zločinem a mělo by být kantony standardně stíháno,“ vysvětlil.

To se mi líbí… jestli to nemáme u nás, měli bychom to zavést… stačí pak zavřít deset dvacet pachatelů politiků a podnikatelů… a hned bude po problémech s energiema

jiří
7. 9. 2022 08:37
Ohodnotit příspěvek :
     

comment image

Lev Prchala
7. 9. 2022 08:58
Odpovědět  jiří

TAK TO JE HUUUUUUUSTÝÝÝÝÝ!.-)

Pavel K
7. 9. 2022 08:58
Ohodnotit příspěvek :
     

Teď o to jestli v tom vězení nebude tepleji, ale rozhodně nemám na mysli mezi vězni. Je to na palici, to bude jak za první republiky, jak se někteří uchylovali do kriminálu jen aby nemuseli topit. 🤣🤣🤣🙋‍♂️

josef
7. 9. 2022 09:08
Ohodnotit příspěvek :
     

Zdáse, že z ruské zimy se stala dalekonostná zbraň poháněná zemním plynem, ropou a HLAVNĚ BLBOSTÍ POLITIKŮ A STARCŮ.

Lev Prchala
7. 9. 2022 09:17
Odpovědět  josef

Už i Erdogan se v tom smyslu k evropským dementům podporujícím nazibanderosvoloč vyjádřil.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Václav
7. 9. 2022 11:03
Odpovědět  Lev Prchala

Začínám uvažovat, zda by se o nás v Osmanské říši ten Turek nepostaral lépe jak ti kokoti ve vedení EU.

Lev Prchala
7. 9. 2022 11:15
Odpovědět  Václav

Jestli si můžu vybrat,tak Maďarsko by mi bylo bližší.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Markýza
7. 9. 2022 13:31
Odpovědět  Lev Prchala

Zrovna jsem přemítala, jestli bych se na stará kolena ještě naučila maďarsky.

Lev Prch
7. 9. 2022 17:38
Odpovědět  Markýza

Jaká stará kolena?????Podle komentářů Vám není víc než pětačtyřicet a to stará kolena nejsou 👍👍👍

Albi
7. 9. 2022 09:38
Ohodnotit příspěvek :
     

„Porušení zákona o zásobování země je vždy trestným činem nebo dokonce zločinem a mělo by být kantony standardně stíháno,“ vysvětlil”

S tím na 100% souhlasím.
Ovšem taky si musíme všimnout, že první se toho porušení kolektivně dopustili evropší politici!

Lev Prchala
7. 9. 2022 10:08
Odpovědět  Albi

Je třeba vyhnat tu svoloč za hranice Evropy a nejlíp do uSSa,tak takový odpad senilní pedofil Bidet ocení!

Pavel z Moravy
7. 9. 2022 10:25
Ohodnotit příspěvek :
     

K tomu není komentář, neboť je to trapné. Celý tento západ zdegeneroval a zešílel a pojmenování pro ty, kteří to tady řídí ani není ve slovníku. Proto je zapotřebí okamžitý odchod z EU a NATO, a u nás dále poslat na odpočinek všechny škůdce zemské, ať národ rozhodne co si zaslouží a do vládních lavic pustit lidi, kterým ještě rozum říká pane.

Autor
7. 9. 2022 11:02
Odpovědět  Pavel z Moravy

Jediná cesta je zničit jakýkoliv vliv “pozadí” na politiku, stejně jako jakýchkoli obchodníků, “lékařů”, podnikatelů, bankéřů a tak podobně. A hlavně donutit nést politiky (ale pak to musí být každý v celé společnosti) přímou odpovědnost za své činy a ručit celým svým majetkem (i širší rodiny, aby odpadli “přesuny majetku”). Kdo by asi tak šel dělat např. do banky a zvláště ředitele, či majitele, když by museli nést odpovědnost svým majetkem a ne se spoléhat na “státní” (de facto naše) dotace? V tomhle směru to tenkrát jednou provždy vyřešili na Islandu, vzpomenete si ještě? Kdybychom našli v sobě stejnou sílu, mohli by se bankéři jít akorát klouzat po … měkkém a nevoňavém a nebyla by ta dnešní svoloč u moci v žádném případě!

Pavel z Moravy
7. 9. 2022 14:30
Odpovědět  Peter

Máte absolutní pravdu, ale jak k tomu přesvědčit ty ostatní občany tak zpitomělé propagandou těch, kteří ví jak s lidmi manipulovat? Syn mi stále opakuje, že je nás pouze 10 %, kteří jsou schopni chápat celý tento proces. Jestli je to tak, tak jsme potom pro ně jednoduché sousto se kterým si poradí. Recept je alespoň 60 % skutečně probuzených tedy opravdu chápajících ty procesy které tu probíhají. Kolik je těch, kteří chápou? A co s tím?

Administrátor
P.A.Semi
7. 9. 2022 17:53
Odpovědět  Peter

Do hrdel a do statků – to nejde… Pak by mohl vládnout jenom ten největší Oligarcha…
Když Vláda prošustruje 74 miliard, na kom si to vezmete ? To chcete, aby vládli jen ti, kdo mají potřebné stovky miliard, aby mohli ručit za škody, jež by mohli způsobit ?

A ovšem, cesta, jak zničit vliv Lobbyistů a nadnárodních Globalistů je, popíšu ji v článku, doufám brzy… (Je to zavedení skutečné Zastupitelské Demokracie s jednoduchou odvolatelností politiků, kteří se přestali chovat jako Zastupitelé svých voličů… Na druhou stranu ale nemůže většina odvolávat Zastupitele menšiny, jen každý toho svého… Také se to jmenuje “Průběžná Demokracie”… A to byste koukali, jak rychle by se to vyčistilo od šmejdů, kteří dávají falešné sliby, nebo podléhají Lobbyistům, místo aby zastupovali zájmy svých voličů…)

πα½

Aleš
7. 9. 2022 11:19
Ohodnotit příspěvek :
     

Uměle vyvolaná nenávist k Rusku pro zájmy USA zloděje se vrátila zpět v podobě postihu vlastních obyvatel. Politika EU v tomto případě zasáhla i Švýcarsko.

Petr
7. 9. 2022 12:34
Ohodnotit příspěvek :
     

Takovej chytrej národ a tak zblbnul ! Nakonec ať si užijou ten svůj zelenej ÚDĚL !

Administrátor
P.A.Semi
7. 9. 2022 15:58
Ohodnotit příspěvek :
     

Na Novém Zélandu 7x stouply respirační choroby jakožto důsledek vaxxinace Covid a tím způsobeného celkového poškození imunitního systému..

Dá se očekávat, že v Evropě to v nejbližší zimě bude podobné…
A aby předešli tomu, že to lidem bude připadat divné, tak se budou vymlouvat, že to je tou nízkou teplotou…

Anebo tomu tou nízkou teplotou záměrně pomůžou, aby bylo lidem co nejhůř ?

πα½

7. 9. 2022 17:00
Odpovědět  P.A.Semi

Většina našich spoluobčanů – protože “ovakcinovat” se nechala většina – ztrátě imunity následkem vakcinace zatím stále ještě nevěří.

Administrátor
P.A.Semi
7. 9. 2022 18:00

Jednak – nebyly ty vaxxíny všechny stejně škodlivé:
Peter Haisenko: Vadné šarže vakcín dávají očkovaným lidem naději (InfoKurýr)

Druhak – oni tohle zavádějí preventivně, aby měli na co se vymlouvat, kdyby to dopadlo tak, jak je pravděpodobné, že to dopadne…
Ale je také možné, že to dopadne lépe, když budeme mít víc štěstí než rozumu…

(obecně v Čechách byly ty vaxxíny o dost méně škodlivé, než v USA, v UK nebo v Holandsku… asi jsme něco po česku odflákli, třeba kvalitní zmražení při dopravě…? nevím…)

πα½

zuza
7. 9. 2022 18:16
Odpovědět  P.A.Semi

Na odkaze howbad.info sa dá zistiť podľa čísla šarže aké svinstvo človek dostal.
Vyzerá to, že naozaj v hnUSAkove boli vakcíny horšie. Angláni mali svoju astra zenecu, tá zabíja inak.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Gales
7. 9. 2022 17:41
Ohodnotit příspěvek :
     

Nevím jak na to budou reagovat sedláci.Jestli budou muset ve stájích taky udržovat 19 stupňů.Jestli ne,tak holt budou spát u zvířat.

Administrátor
P.A.Semi
7. 9. 2022 19:31
Ohodnotit příspěvek :
     

https://twitter.com/ToastTruth1/status/1567191249349709825
Ruská reklama – зима будет большая (zima budět bolšaja, zima bude velká)…
Mají tam v jednu chvíli záběr na nápis Nord Stream 2…

Já se jim vůbec nedivím, že vypnuli tu poslední turbínu v Nord Stream 1, co tam zbyla (když zbývajících 5 ukradli v Kanadě), aby potrestali Evropu za to svinstvo, že je nechali postavit celý nový Nord Stream 2 s veškerou infrastrukturou, a pak jim to (Židi skrze bruselské byrokraty) nedovolili spustit, ABY způsobili plánovanou Energetickou Krizi v Evropě proti Evropanům…

Až budete v zimě mrznout, tak vězte, že by stačilo jedno razítko na povolení, aby se spustil Nord Stream 2, ale Lež a Nenávist Židů proti Rusku a proti Evropanům to razítko (možná) nedovolí vydat…

πα½