politika

Scott Ritter: Ukrajina ztratí přístup k Černému moři

Rusko, které osvobodí Oděsu, může brzy odříznout Ukrajině přístup k Černému moři, je si jistý bývalý zpravodajský důstojník americké námořní pěchoty Scott Ritter.

“Jakmile ruská vojska osvobodí Oděsu, nemyslím si, že se zastaví. Osvobodí vše až do Podněstří, které je asi 180 kilometrů od místa, kde se nacházejí ruské předsunuté jednotky. <…> Vytvoří pozemní most a odříznou Ukrajinu od Černého moře,” řekl Scott Ritter ve vysílání kanálu YouTube Dive with Jackson Hinkle.

To je v souladu s plánem ruského prezidenta Vladimira Putina, který chce zemi zabezpečit před západními zbraněmi dlouhého doletu, které byly předány ukrajinským vojákům, řekl Ritter.

Dříve rádio Sputnik informovalo, že konflikt na Ukrajině podle Rittera dospěl do závěrečné fáze.

Americký zpravodajský důstojník Ritter: Konflikt na Ukrajině vstoupil do závěrečné fáze.

Konflikt na Ukrajině dospěl do své závěrečné fáze, nyní začnou ruská vojska „rozebírat“ logistické řetězce ukrajinské armády, předpokládá Scott Ritter.

“Konflikt vstupuje do závěrečné fáze. Jednou z ruských strategií je semlít ukrajinskou armádu na prášek a klíčovou součástí tohoto procesu je zničení logistiky. Ukrajincům dochází munice, tanky a všechno možné, proto (Vladimir) Zelenskij prosí o zbraně a říká: „Pokud mi to všechno nedáte, abychom mohli bojovat, budete to muset udělat vy, synové a dcery Ameriky,“ řekl americký zpravodajský  důstojník ve vysílání svého kanálu YouTube.

Pro Pokec24 přeložila Janinna

https://bit.ly/3J4QR4X

sdílet na

23 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
krtek
10. 3. 2023 01:00
Ohodnotit příspěvek :
     

Zelenskij ješte nepochopil, nebo nechce chápat, že a lidi na UA zápád podvedl jak všechny země bývalé Varšavské smlouvy po roce 1989.

José
10. 3. 2023 06:19
Ohodnotit příspěvek :
     

Slyšel jsem, že Rusové už zajali první Leopardy, nemáte někdo nějaký odkaz? Díky J.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Boomer
10. 3. 2023 07:42
Odpovědět  José

..tak 24.února Poláci slavnostně předávali první čtyři kousky, pokud ti pánové v černých kombinézách na fotkách jsou posádky, rád bych viděl, jak plní povel Do tanku v tank!
No, a první zpráva (neověřená!) o odchytu Leoparda je na tomto videu, v čase 5:07.
https://1url.cz/urbS2

Markýza
10. 3. 2023 09:08
Odpovědět  Boomer

Kirschovi zablokovali vkládání videí, četl jste? prý že předsudečná nenávist, nebo co……

Boomer
10. 3. 2023 13:46
Odpovědět  Markýza

.. hm, asi předsudečně nenávistně vložil něco, co se vložit nemělo. Tak nějak to vypadá, že jsme opět dospěli do stavu, kdy neprohlášení horoucí a setrvalé lásky k něčemu je považováno za vyslovení nenávisti k témuž.

Markýza
10. 3. 2023 14:10
Odpovědět  Boomer

Nojo, když on tam nenávistně cituje furt z Hindustan Times (ale ty nezablokovali)
Jinak si nedělejte pr.del! Titulek mě před chvílí zaujal, začetla jsem se a dostala do stavu, který ve mně vyvolávají poslední dobou kdejaké titulky – totiž že nevím, jestli mám hořce plakat, nebo se hystericky smát.
No však si taky pošmákněte:
https://1url.cz/LrbX3

Boomer
10. 3. 2023 20:50
Odpovědět  Markýza

.. tož já ty potlesky na uvítání nechápu vůbec. Představte si tu situaci, kdyby vytleskaný přišel k mikrofonu a spustil.. vy hovada, tajtrlíci vymaštění…..
Tak nějak to připomíná burany, co v opeře začali tleskat hned poté, co orchestr přestal ladit.. dirigent byl na infarkt.

Editor
10. 3. 2023 21:30
Odpovědět  Boomer

co ty víš, třeba jim zatleskali, že se jim to nakonec povedlo a že konečně přestali 😛
U některých ansámblů to trvávalo dlouho a stejně jim to nikdy neladilo! Dirigent přichází na pódium až když mají naladěno.
Jestli náhodou nebyl na infarkt z toho, jak jim to trvalo.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Velitel
10. 3. 2023 11:31
Odpovědět  José

Tyto zprávy se objevili, nejdříve tvrdili, že zabavili první Leopard 2A5 částečně utopený tuším 1.3 a pak, že zajali zajali 8.3. dva včetně polských posádek. Problém je že první případ dokládali fotkou utopeného Leopardu s ruskou vlajkou. Kromě toho, že bylo vidět, že vlajku ne uplně donře přidali v Photoshopu tak originál snímek utopeného Leopardu se na internetu válí už asi 6 let a s jistotou nebyl pořízen na Donbasu.
Až budou první zničené Leoprdy budou jednoznačné fotky a videa až budou zajaté tanky i s posádkami z Polska bude to taková propagandistická bomba, že budou tiskovky s poláky , vzkazy domu čísla domovských útvarů. novináří se budou ptát jaké to je jezdit v německém tanku tak jako tankisté von Bocka v roce 43. Děkovné dopisy Polsku a SRN za darované tančíky. Oni Rusové vědí, že ukroši dnes využívají zákopy, které v lech 42 43 vybudovali vojáci Ericha von Mansteina u Charkova, do toho německé tanky a Putin si nic lepšího nemohl přát. .

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
konzerva
10. 3. 2023 12:43
Odpovědět  Velitel

Leopard 1 ks by měl být v Bělorusku kde se ho zmocnili Rusové hovořili o tom na casus belli Koller č 169 . Prý to má z naších zpravodajských služeb.

Pavel
11. 3. 2023 00:16
Odpovědět  konzerva

Francouzsky , nemecky a americky a vsecky dulezity zbrane a vsechny uz sou v Rusky.
Rus ma smlouvu s ukrem a za levnej peniz dostane z kazdy zasilky prvni vzorek..A kazdej vo tom vi..
To neni zadny tajemstvi, ale zrovna se vo tom nekrici…
Zapad je taky spokojenej v kongresu vo tom vi, zadiskutujou si vo tom obcas a sou taky spokojeny..
Posilaji stale dalsi a dalsi kousky..
Jednou je to takhle a neda se to zastavit..
Rus a este cinan usetri majland za spiony..
Neni vubec problem pro medveda, aby vedel co chce ani nevyleze z jeskynky.
Tedko picnul nejakou velkou raketou do tajnyho centra veleni Usa a jejich vocasku NATO, nekde u Kyjeva..
A je ticho vo tom..

Frank
10. 3. 2023 07:10
Ohodnotit příspěvek :
     

Dobrých zpráv není nikdy dost.

Pijack
10. 3. 2023 08:27
Ohodnotit příspěvek :
     

Ukrajina je názorný příklad jezinek. Podáte jim prstíček a za chvíli vám drží celou ruku. Ukrajina neměla získat NIKDY vlastní nezávislost. To byla největší chyba Rusů v historii. Ta Ukrajinská jezinka už nedrží ruku jen Rusku, ale celému světu. Začala vyhrožovat, že vyprovokuje jadernou válku. Začala diktovat i nám a vyžaduje od nás víc. a víc… A oligarchové s jezinkou stále bohatnou a bohatnou. Drzý bere – blbec dává.

Helena
10. 3. 2023 08:49
Odpovědět  Pijack

Nutno dodat, že konec té jezinkové pařáty je v USA. USA se postaraly, aby Ukrajina zůstala osamocená, pak bylo snadné se jí zmocnit. Teď škrtí taky nás. Teď si představte, jakým způsobem a kolik zmaru, bídy a smrtelné bolesti musely USA s Anglií a ten “skvělý” západ způsobit a přinést do Jugoslávie, Iráku, Libye, Jemenu přes Vietnam….až po Hirošimu a Nagasaki. Jak ty země rozdrtili, co to zbytečně – jen pro pobavení a vykradení – stálo obyčejných lidských životů. Teď jsme na řadě my, Slovanské národy.
Nebylo už toho opravdu dost, aby USA a jejich poskoci dostali pořádně po rypáku? Jediný, kdo to na naší planetě může udělat, jsou Rusové. A když je někdo jediný, kdo to může udělat, tak to udělat musí, jinak tahle modrá planeta končí.

Pavel
10. 3. 2023 10:09
Odpovědět  Helena

Bohužel paní Heleno, to víme jen my starší.Podívejte se kolem sebe, koho máme v parlamentu,senátu,ve vládě a teď i na hradě. Bezpáteřní loutky a vyžírky placené západem a našimi daněmi, co nás do té války s Ruskem musí zatáhnout,kdyby čert na žebráku jezdil!!! A kdo myslíte, že je volil a volí, naše děti kterým jsme dali první a poslední a oni nám to teď oplácí. Ale i na ně dojde,my už tu nebudeme a tu kašičku co si navaří si budou muset vyžrat sami!Chtěli svobodu a je to jejich volba. Když raději “zdechnou” s USA než žít s Ruskem,budou mít co chtějí!

Autor
10. 3. 2023 23:14
Odpovědět  Pavel

Za naše muka, za naše strasti, za bezesné noci
Pomstí se našim dětem naši vnuci!

🙂 🙂 🙂

Markýza
10. 3. 2023 09:24
Odpovědět  Pijack

Anebo naopak. právě mě napadlo, kdyžje tak pozoruju, že by to možná za svůj stát považovali, kdyby si ho museli “krvavě vybojovat”. Že takhle darovaný a mašlí povázaný je ani nebavil – aspoň se tak k němu chovali.

Pavel z Moravy
10. 3. 2023 11:41
Odpovědět  Markýza

Markýzo, zde bych dal za pravdu Pavlovi. Je to jejich budoucnost, oni si ji musí vyžrat až do mrtě. V tom jim nikdo z nás nemůže pomoci. Zlatíčka, milánci, kterým jak se lidově říká se sypalo horem dolem. To není nikdy dobré. Udělej, dostaneš za to odměnu. Nevím jak vy, já to měl dost náročné, právě proto, že jsem se musel starat od mládí sám o sebe vím, že to co je dáno pod nos bez zásluh nikdy k ničemu nevede. A přitom každý jedinec potřebuje hodně lásky.

Markýza
10. 3. 2023 09:26
Ohodnotit příspěvek :
     

Tohle u nás ale někdo říkal od začátku a logiku to mělo – že Putin nemůže dovolit, aby se mu Černým mořem proháněli zvesela Amíci s jaderkama na palubě – což by se proháněli. V rámci nerozborného přátelství s Ukrajinou.

Pavel z Moravy
10. 3. 2023 11:28
Ohodnotit příspěvek :
     

Však ať jdou synové a dcery Ameriky. Teď půjde o to, kdo bude syn a kdo dcera.

ladik
10. 3. 2023 12:15
Ohodnotit příspěvek :
     

Už aby to bylo!

jiří
10. 3. 2023 18:37
Ohodnotit příspěvek :
     

Podle nepotvrzených zpráv byli zabiti američtí důstojníci, kteří řídili ukrajinské ozbrojené síly.
https://cz24.news/a-sitnikov-masaker-tienoveho-generalneho-stabu-nato-americkych-dostojnikov-ktori-riadili-ukrajinske-ozbrojene-sily-hypersonickymi-kindzalmi/

Autor
10. 3. 2023 23:40
Ohodnotit příspěvek :
     

Putin chce prostě zanechat po sobě zemi zabezpečenou a silnou jak jen to jde. Rusko nemusí ani spěchat.
My tady dobře víme, jak se u nás všechno “pomalu, ale jistě ” hroutí. Většina si to ještě neuvědomuje, jen nadává, aniž by se snažila zjistit, co se doopravdy děje. Bohužel ani případné smetení současných EU vlád a samotné EU nemusí znamenat, že se u nás něco zlepší. Ta většina chce žít jako si myslí, že si žije posledních 33 let a to po celé EU.
Ale to v žádném případě nepůjde. Pokud se lidi budou chtít mít aspoň slušně a budou se chtít uživit a nebýt “politickým skanzenem”, musí se celá EU znovu naučit pracovat. A to to bude velmi obtížné, protože zde není mnoho surovin ani zdrojů a když tak za draho.
Ta většina by se urazila, ale ona si neuvědomuje, že stále “naše civilizace” žije na cizí účet. A když vnímavý člověk chápe a vidí, že jinde se “nás” přestali bát a “drze” odporují, tak velmi dobře chápe, že tak to bylo hodně dlouho. Prostě řečeno – žádná kolonie – s výjimkou takových zemí jako Česko, Slovensko atd. EU ani USA mít nebudou a to ve střednědobé perspektivě, tak max. do 30-40 let.
Ale dokážete si představit ty pod cca 40-50 jak jdou sami pracovat rukama a vytvářet skutečné hodnoty? A co teprve ti mladí, kteří nikdy nepoznali pracovní morálku a nevědí, že by si především fyzické práce měli vážit. Jak své tak i druhých.
A pokud se “naše civilizace” vrhne ještě na Čínu, pak teprve přijde šlus. To bude údivu, jak jsme závislí na Číně!