politika

Pokrytectví EU papalášů v přímém přenosu: Maďarsko chtějí ukřižovat za zákon o rodině, ale nevadí jim, že Turecko rozptýlilo LGBT pochod slzným plynem a gumovými projektily

V centru tureckého Istanbulu se v sobotu 26. června konal tzv. “Pride” – duhový pochod příslušníků a přívrženců hnutí LGBT. Turecká policie účastníky rozehnala silou a falešní evropští politici, kteří jen den předtím prolévali krokodýlí slzy při kritice maďarského zákona, který odmítá šíření LGBT propagandy mezi děti, ani nepípli!

Turecká policie rozprášila LGBT provokatéry aktivisty slzným plynem a gumovými projektily (zdroj Reuters, viz zde), agentury hlásí zraněné, několik desítek lidí policie zadržela, včetně fotoreportéra francouzské agentury AFP, který se pokusil informovat o brutálních praktikách policistů, což je v Turecku také trestné.

Na samotném faktu, že se tak stalo, by nebylo nic tak zajímavé, vždyť v Turecku jsou od roku 2015 tyto akce zakázány, protože homosexualita odporuje islámu. 

Ten zásah nebyl výjimečně surový, nebyl o nic horší než ty, které zvyknou dělat jiné nedemokratické režimy (viz třeba zásahy francouzské policie proti tzv. Žlutým vestám nebo postup policie v USA proti přívržencům prezidenta Trumpa).

Zajímavé je na tom něco jiného: postoj Evropské unie. 

Ani ne 24 hodin předtím, na pátečním zasedání Evropské rady se vrcholní představitelé EU popouzeli nad novým maďarským zákonem na ochranu dětí a rodiny, který zakazuje LGBT propagandu na školách. Patnáct z 27 evropských premiérů pokřikovali na maďarského předsedu vlády Viktora Orbána, jaký nedemokratický zákon Maďarsko přijalo.

Holandský premiér Mark Rutte dokonce řekl, že kvůli tomuto zákonu Maďarsko nesmí být v EU a zahanbit se svými vyjádřeními nedali ani Angela Merkelová či lucemburský premiér Xavier Bettel. 

Maďarský zákon přitom žádné duhové prajdy nezakazuje, pouze odmítá propagandu na státních školách. Přesto chce Evropská komise proti Maďarsku kvůli tomuto zákonu již podruhé zahájit trestní řízení, jehož výsledkem by mohlo být pozastavení vyplácení evropských peněz Maďarsku: Maďaři by museli platit jako dosud, ale dotace by nedostali a ztratili by i hlasovací právo v orgánech EU.

Takový scénář by byl nepochybně reálný – nebýt dohody mezi Polskem a Maďarskem, že v případě sankcí EU vůči jedné z těchto zemí, ta druhá využije své právo veta a bude tyto sankce vetovat. Jednou v minulosti už to Polsko při pokusu Maďarsko sankcionovat udělalo a zřejmě by tak učinilo i tentokrát.

A s velkou chutí. 

Odebrat nějaké zemi evropské peníze, které pocházejí i z peněz jejích daňových poplatníků, a které mají vykrývat nespravedlivé nerovnosti například v oblasti zemědělství, pouze za to, že ta země má zákon, kterým chce chránit rodinu a děti před nějakou propagandou, kterou velká část obyvatel považuje za úchylnou, to je zkrátka obrovské svinstvo.

Ale vraťme se k postoji farizejských představitelů EU k tureckému LGBT pochodu, který se konal ani ne 24 hodin po jejich plamenné kritice Orbána a maďarského zákona. 

Co byste řekli, co udělali premiéři evropských států a představitelé bruselského eurokalifátu tentokrát? 

Správně, byli potichu jako myšky. 

Na rozdíl od Orbána, vůči sultánovi Erdoganovi si nedovolili ani pípnout.

Co ještě dalšího je třeba říci k těm takzvaným “evropským hodnotám”, které k nám tak vydatně proudí z bruselské studánky demokracie a lidskoprávních principů? (Nebo spíš z páchnoucí žumpy?)

Ivan Lehotský
https://bit.ly/3dupClo

sdílet na