politika

Jim Rickards: Nová měna BRICS posiluje zlato a ničí dolar

Greg Hunter

Sedminásobný nejprodávanější autor finančních bestsellerů James Rickards ve svém nejnovějším bestselleru nazvaném Sold Out” předpověděl, proč rozbité dodavatelské řetězce způsobí velkou inflaci. 

Měl pravdu a stále nadále tvrdí:

“Problémy s dodavatelským řetězcem a inflace nejsou u konce. Jako příklad toho, že dodavatelský řetězec je stále v křehkém stavu, nemusíme hledat nic jiného než neúspěšnou dohodu o obilí mezi Ukrajinou a Ruskem minulý týden.

Rickards zdůrazňuje: „Putin byl v tomto ohledu velmi trpělivý. Měl dohodu. Ukrajina nedodržela svou část dohody. Putin říká, že my jsme ti, kdo jsou napadeni, tak k čertu s tou dohodou. Co to udělá s cenou obilí?  Povede to k vyšším cenám obilí a už teď, během několika dní, se zvýšily o 10 %.

Také nám přináší novou měnu BRICS vázanou na zlato (Brazílie, Rusko, Indie, Čína, Jižní Afrika), která by mohla být oznámena v polovině nebo koncem příštího měsíce. 

Rickards tuto měnu nazval ‘BRIC’. 

Jedná se o konkurenta amerického dolaru, ale Rickards říká:

„Není to rezervní měna… Myslím, že jedna ‘BRIC’ (měna) by mohla mít 8 gramů zlata, ale nejsem si jistý. Co vím jistě, že je to jedno. Záleží na tom, že se chystají ukotvit ji na váhu zlata… NENÍ směnitelná ve zlatě, je k němu ukotvena… Řekněme, že měna ‘BRIC’ má hodnotu jedné unce zlata. Dnes je to 1 970 USD za unci, ale ‘BRIC’ NENÍ ukotvena k dolaru. Je ukotvena ke zlatu, které stojí uprostřed této rovnice.

Takže dolarová cena zlata bude neustále stoupat a klesat, což znamená, že směnný kurz dolaru vůči ‘BRIC’ bude neustále stoupat a klesat. Nemusí zabezpečovat ‘BRIC’. Mají zlato, ale nemusí ho podkládat zlatem… Vlastně žádné zlato nepotřebují…

Pokud jste svou měnu ukotvili na zlato… chcete, aby cena šla nahoru nebo dolů? Chcete, aby cena zlata rostla, protože to znamená, že ‘BRIC’ má větší cenu a dolar klesá. Je to způsob, jak zničit dolar. Nepotřebujete dolary a nepotřebujete zlato. Musíte být dostatečně chytří, abyste ukotvili svou měnu ke zlatu, a když dolarová inflace začne stoupat, vaše měna bude mít větší hodnotu kvůli tomu, že jste ji navázali, nikoli na dolary, ale že jste ji navázali na zlato.

Rickards dále říká:

Takže, kdybych byl členem BRICS a byl bych konkrétně Rusko a měl bych tuto měnu vázanou na zlato, chtěl bych, aby moje měna byla hodnotnější a vaše měna (americký dolar) méně hodnotná. Jeden ze způsobů, jak toho dosáhnout, je narušit dodavatelský řetězec a zvýšit ceny ropy, benzínu, obilí… což zvyšuje ceny vepřového a kuřecího masa a seznam by mohl pokračovat. Tohle je jeden způsob, jak to udělat.“

Rickards také hovoří o deflaci v letošním roce a velké inflaci po ní. 

Rickards předpovídá velkou inflaci, která postihne ty, kteří používají dolary, a vzhledem k jeho dosavadním výsledkům by bylo hloupé sázet proti jeho analýze.

V 52minutovém rozhovoru je toho mnohem víc.

sdílet na

16 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
31. 7. 2023 21:22
Ohodnotit příspěvek :
     

Nebýt toho, že to díky vládním ničitelům tvrdě odse-ru zároveň s celou KoZou, vyběhl bych v den krachu před barák, vyhnal děcka z trampolíny, a bych na ní samou radostí skákal a hulákal až do zblbnutí.

Albi
31. 7. 2023 23:35

Právě – nebýt toho.
A naopak být s Ami a jejich “obojkem” na krku nasáčkovanými v republice !

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
1. 8. 2023 03:00
Odpovědět  Albi

Možná budu aj tak juchat. Lačnej aspoň vejš vyskočím.

Pavel K
1. 8. 2023 11:32

Tak bacha!! Nevím jestli nemáš v cimře tu vrtuly na výření vzduchu. 🤣🤣🙋‍♂️

Pavel z Moravy
1. 8. 2023 09:50

Napsal jsem ti něco ve článku od Larryho Johnsona. Pozor ale na starší kosti, jsou již křehčí a kdyby tě měl pak náhodou dávat dohromady nějaký ten nedoučený felčar odněkud, bo do Střešovic by tě nevzali, tak by to nemuselo být příjemné.

Mike
1. 8. 2023 10:37

Já to furt nějak nechápu. Všude čtu “nová rezervní měna”. To jako země BRICS chtějí zastoupit toho emerickýho kovboje, kterej drží celej svět pod krkem, míří mu na hlavu revolverem a se širokým úsměvem vyhrožuje tím, že pokud nebude platit rezervní měnou, stihne ho Saddámův osud? To jsme ale z louže pod okapem. Ví se už, jak budou novou měnu prosazovat? Bude to na základě dobrovolnosti? Jestli ano, tak ta změna bude trvat léta a než k tomu dojde tak amíci rozpoutají na této planetě peklo, protože začnou přicházet o své biliónové zisky z ničeho.

Spam Janka
1. 8. 2023 12:22
Odpovědět  Mike

kludne je mozne, ze presadenie bude trvat najprv dlho a potom chvilka. Presadzovanie (imho) bude znamenat, ze krajiny BRICS si vzajomne zuctuju voci tejto mene svoje vzajomne obchody a len vysledok sa vysporiada. Teda napr. Brazilia s Indiou si nebudu prehadzovat navzajom meny rupia-dolar-brazilsky real, ale rupia-BRICS-real a tym padom nebude potrebny dolar ako prostriedok (na ulozenie rezerv kludne moze dolar ostat)

Pavel z Moravy
1. 8. 2023 15:52
Odpovědět  Mike

Bude to přesně tak jak vám píše Janka. Navíc Rusko s tím nemá problém, obchod s amíky má slabý. A již nyní 12 ruských bank ukončilo obchodování a veškeré transakce s dolary a eury. Zbytek zemí Bricsu se této měny začne co nejvíce zbavovat. Ten jejich natištěný dolar a zprofanované euro nebudou mít za chvíli ve světě cenu ani toho záchodového papíru. To třeba jen takový Erdogan si myslí, že ho kovbojové s dolarem zachrání. To už je Miku dávno promyšleno. Myslím, že kromě amíků, kanaďanů a australáků je ten zbytek, tedy celá tato Evropa odkázána na zdroje z těch zemí, které nyní začínají tvořit nový řád. A bez zdrojů budou víte kde. A s touto měnou podloženou tak leda tiskařským strojem si budou moci, však víte co. Myslíte, že kdyby na tom bylo Rusko ekonomicky špatně, že by se tam již jednalo o 4 denním pracovním týdnu? A o Číně je zbytečné se bavit. Ta skoupí za chvíli polovinu planety a když ne skoupí tak jim půjčí všude na obnovu juany, které budou kryté a mají vyděláno. Koukejte na ten frkot, kde všude půjčuje, podílí se na investicích atd. Tady ta evropská a amícká tralala to už dávno projela. Co ta může dělat, vyždímat maximálně nás. Vyhrávají vždy ti co mají silnou ekonomiku

Pavel z Moravy
1. 8. 2023 15:59
Odpovědět  Pavel z Moravy

a zdroje. A to je dnes především Čína a Rusko. Ale i spousta zemí Afriky a Ásie má určité zdroje a koukněte na to, na kterou stranu se přidávají. Vemte si nyní Niger, který frantíkům zastavil vývoz uranu a zlata. To je pecka, která se jim bude těžce rozdýchávat. A to bude nadále pokračovat. Není to ze dne na den, ale západ končí, chtěl vše a bude mít ho.vno. Tak je to ale správné, seš nenažraný, utřeš hubu.

1. 8. 2023 16:06
Odpovědět  Mike

Proč prosazovat? Stačí, když se na ní dohodnou mezi sebou a další už půjde samospádem.

Frank1
31. 7. 2023 21:27
Ohodnotit příspěvek :
     

Presne to je to, co se uz deje. Konec vyvozu zrna z Ukrajiny moc trhy nenaboura, jsou to jen 5 % vyvozu. Horsi je omezeni vyvozu ryze z Indie. Obe omezeni povedou k rustu cen potravin na zapade. Rusko vydela vic na exportu zrna a muze ten export nasadit jako zbran. Uvalil jsi sankce a chces od nas zrno? Tak nejdriv zrus sankce a pak se budeme bavit. Ale jenom bavit, protoze vime, ze zapad nikdy sve zavazky neplni.

ijn
31. 7. 2023 22:14
Ohodnotit příspěvek :
     

KoZu zničí její chamtivost a podvody s: CO2 + OZE + E-mobilitou + BigPharma + migrace + HOVADA U KORYT MOCI,….. A TEN SEŠUP ODNESOU JEJÍ VAZALOVÉ JAKO PRVNÍ !!!

Naši čeští mladí zelení destruktoři + energetické zrůdy ČR+VLÁDA + média dokonají dílo zkázy !!!

Pavel z Moravy
1. 8. 2023 09:54
Odpovědět  ijn

Jo, jo, pravdu díte. Ale ti, kterým byste tato varování doporučoval stejně nic nepochopí. Václave, být tebou to bych nedělal.

José
1. 8. 2023 13:20
Ohodnotit příspěvek :
     

Nemyslím si, že by Putin chtěl zničit dolar, to není žádný Zoro mstitel. Druhá strana je na tom jinak a ona by potřebovala zničit Rusko a podmanit si BRICS. Jenže má smůlu, v Rusku je Putin.
Pozor vážení, neradujme se a nepřejme si konec dolaru, protože pak teprve přijde mela a oni nám seberou i to, co nemáme. ONI se neošidí, tím můžeme být jisti.

Pavel z Moravy
1. 8. 2023 16:12
Odpovědět  José

José, a teď mi řekněte co nám konkrétně v naší kolonii mohou ještě vzít. Nějaké pole, lesy, louky, Budvar a Poštu. To tyhle tralala nevytrhne. A jestli myslíte naše nemovitosti, no tak se všichni sejdou pod mosty a budou si moci zacinkat. Vy jste určitě mladší a já vám to v žádném případě nepřeji. Ale to, že by mně starochovi sebrali vlastní nemovitost je klidně možné. Od nich mohu očekávat vše, mně by pouze uspíšili odchod na ten druhý břeh. Přece si nebudu již dnes rvát zbytek vlasů co mi ještě na lebeni zůstal a trápit se tím, co mi mohou udělat. Vždyť na to ti tralala čekají, že se všichni budou bát a zalezou do kouta. Mně by již do konce života stačila pouze svoboda a důstojnost, ale aby to bylo skutečné a ne hrané jako s touto bandou. Mojí vlastí je důstojnost, vládou chlapství a moje země se jmenuje svoboda. U žen to bude samozřejmě ženství.

sergej
1. 8. 2023 13:24
Ohodnotit příspěvek :
     

Dolar ničí programově tiskárnou žetonů, svého kasína gamblerů.