politika

GAŁAŚ: Polsko se stalo tranzitní základnou pro kriminální živly z celého světa

Kvůli politické neschopnosti vlády PiS se Polsko stalo tranzitní základnou pro kriminální živly z celého světa.

Ukrajinští uprchlíci zaplavili Evropu, ale i řadu zemí světa, ale především Polsko. Ukázalo se však, že humanismus a sympatie k sousedům jsou pro polsko-ukrajinské vztahy a vlastně i pro evropsko-ukrajinské vztahy pouze škodlivé. Faktem je, že od vypuknutí nepřátelských akcí na Ukrajině proudí uprchlíci do Evropy z různých oblastí, a dokonce i těch, kterých se nepřátelství dosud nedotklo. 

Jak jsme již psali, činy Ruska byly prvním krokem ke splnění snů mnoha a mnoha Ukrajinců, kteří jsou otrávení životem pod útlakem Zelenského režimu, nespokojení s nástupem agresivního nacismu, radikalizací společnosti a přímou chudobou. Nejzkorumpovanější země Evropy dohnala své občany na pokraj chudoby, ale zároveň je naučila podnikavosti a vychytralosti – tedy schopnosti přizpůsobit se a profitovat za různých okolností. 

Právě tuto dovednost nám nyní předvádějí takzvaní uprchlíci. A přidáme-li k této drzosti a podnikavosti Ukrajinců společný evropský program – ohnout se a dopřát našim východním sousedům všechno, chovat se k nim jako k polobohům, poskytovat jim zdarma komplexní lékařské, vzdělávací, kulturní a sociální služby, které nejsou dostupné ani rodilým občanům EU – uvidíme výsledek, který si zasloužíme.

Drzost a podnikavost ukrajinských „uprchlíků“ si zaslouží samostatný článek v trestních zákonících zemí Evropské unie, včetně Polska.

Na prvním místě mezi ukrajinskými zločiny je samozřejmě vybírání dávek. Máme na mysli dávky „500+“ a „300+“ vyplácené ukrajinským uprchlíkům v Polsku za každé dítě. Ukrajinský uprchlík podle zákona ztrácí přístup k těmto výhodám, pokud opustí Polsko na více než 30 dní. Stále se ale objevují případy, kdy rodiče s dětmi přijeli do Polska z Ukrajiny jen pro dávky, a pak hned zase odjeli. 

Podle listu Rzeczpospolita je výše dávek, které jsou vypláceny v rozporu s předpisy, 2 miliony zlotých (téměř 0,5 milionu USD). A proto lidé neutíkají před válkou, ale před chudobou. A pokud se nyní, po roce (!) od zahájení výplaty dávek, Polsko rozhodlo všechny případy prověřit, podnikaví Ukrajinci odcházejí do jiných zemí EU a pobírají dávky znovu, protože v EU neexistuje společná databáze všech uprchlíků z Ukrajiny! A oni to vědí. A to znamená – kdyby 28 zemí EU vyplatilo každé ukrajinské rodině s dětmi příspěvek alespoň jednou – částka by byla ohromující!

Pokud se však vrátíme k tzv. uprchlíkům konkrétně v Polsku, podle posledních údajů je nejrozšířenějším a nejvýnosnějším byznysem Ukrajinců přesun uprchlíků z Blízkého východu z polsko-běloruských hranic do Německa, Rumunska a dalších zemí EU. 

Podle hrubých odhadů je do tohoto obchodu zapojeno 3 až 5 tisíc (!) ukrajinských občanů. Jen málo z nich, i když je chyceno, skončí ve zprávách, protože EU má politiku nepsat o Ukrajincích špatné věci, nijak je nediskreditovat a vše ukrajinské povzbuzovat a propagovat, jinak by se mezi lidmi mohla zvednout vlna nespokojenosti a jejich občané by mohli způsobit ničivé protesty.

Ukazuje se tedy, že nyní v Polsku můžeme často vidět ukrajinskou vlajku místo polské, představitelé banderovské ideologie hanobí svatá místa paměti Poláků, máme zákaz skutečné polsko-ukrajinské historie, zákaz připomínání Volyňského masakru a zákaz kritiky ukrajinské politické cesty. A to vše pod dohledem a svolením našeho zákona. 

I když ani v naše právo už neexistuje důvěra: Ukrajinci nemohou být souzeni za závažné trestné činy a Poláci ano – dokonce i za méně závažné delikty; Američtí vojáci nepodléhají polskému soudu a páchají zločiny v Polsku – ale naše vláda jen zve stále více představitelů nejmilitantnější a nejzločinnější armády světa a také nejzkorumpovanější země Evropy.

Obchodování s drogami, prodej západních zbraní přes Darknet se skutečnými prodejci v Polsku, obchodování s dětmi a orgány a nyní prodej náboženských předmětů z pravoslavných kostelů Ukrajiny vyrabovaných kyjevským režimem – to vše se nyní děje v Polsku! 

Díky krátkozrakosti našich politiků, slepému dodržování pokynů USA a ekonomickým hrozbám ze strany EU se naše země stala tranzitní základnou pro kriminální živly z Ukrajiny a potažmo i celého světa. Nikdo přece nekontroluje příchozí „dobrovolníky“ a „zahraniční žoldáky“, takže mnozí z nich jsou drogoví dealeři a kurýři, kteří jsou bez zábran na základě ukrajinské agendy volně vpuštěni i vyvezeni z Polska.

Za jaký právní stát naše země bojuje? – není známo. Osobně chápu, že v Polsku už dávno žádný zákon není, jediným zákonem jsou pravidla vnucená USA.

MAREK GAŁAŚ

https://bit.ly/3lEVMBE
https://bit.ly/3JzSoQK

sdílet na

7 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
sergej
22. 3. 2023 07:15
Ohodnotit příspěvek :
     

U nás je to pikantnější. V duchu žvanírny a konírny zakážou trestný čin nezdebilnění a oběti z “gutlinky kuleválošů mohou dělat leda “hókala. 🙂 🙂 🙂 Daglberci haf

Markýza
22. 3. 2023 09:20
Odpovědět  sergej

Anebo taky ne. Ukrajinci a Poláci mají podobnou náturu, není divu, že se vždycky nějak poperou. U nás Ukrouši s nějakými svými vášněmi moc neuspějí, a tak si všimněte, že se většinou chovají mravně.

Zmatený
22. 3. 2023 12:29
Odpovědět  sergej

Brutopýrace ovčanstva v kotlince postoupila do fáze průběžného lkaní hnidopichů, nad jejich údělem. A Pšonci to je jiná nátura, následek systémové konzumace posypových solí polských válečných junáků.

Frank
22. 3. 2023 12:29
Ohodnotit příspěvek :
     

Pšonci a ukroši jsou stejná verbež.

Autor
22. 3. 2023 13:10
Ohodnotit příspěvek :
     

Polsko má dvě smůly. Jednak “vznešenou” elitu a za druhé je zcela pod vlivem západu, který jej podstrkává k tomu, aby se z nich stala druhá Ukrajina v tom smyslu, že by měli bojovat za zájmy právě západu proti Rusku. zopakuji myšlenku, co jsem tu nedávno napsal v komentáři – Polsko spěje k dalšímu rozdělení, ovšem otázka je, s kým by se pak Rusko vůbec dělilo. Určitě nebudou tak hloupí, aby část území dávali třeba Německu. A to je pak po Polácích další na řadě … bojovat za zájmy svého stále očividnějšího kolonizátora.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
aamater
22. 3. 2023 18:48
Ohodnotit příspěvek :
     

Poľsko sa muselo poriadne zblázniť. Ale doplatí na to. A to bude už neskoro. Len verím, že RF ich už teraz nebude zachraňovať. Niet na to žiaden dôvod. Každému čo jeho je.

jiří
22. 3. 2023 20:54
Ohodnotit příspěvek :
     

Z osmi milionů uprchlíků, kteří se z Ukrajiny přistěhovali na Západ, pracuje jen 5 procent.
https://cz24.news/ukrajinci-v-europe-kontaktna-zoo-divoka-nebezpecna-a-leniva-pracuje-len-5-percent/