politika

Blinken: Putin by neměl přežít Ukrajinu

Spojené státy a další země NATO hodlají vyzbrojit Ukrajinu tak, aby ji Vladimir Putin nemohl přežít.

Uvedl to americký ministr zahraničí Antony Blinken na tiskové konferenci v Kyjevě, informuje PolitNavigator.

„Chceme si být jisti, že Ukrajina bude schopna dlouhodobě čelit agresi, a to nejen dnes. Potřebujeme, aby prezident Putin pochopil, že nemůže přežít Ukrajinu,“ řekl Blinken.

Vyjádřil přesvědčení, že Ukrajina s pomocí NATO bude mít silné ozbrojené síly „světové úrovně“ a také „silnou dynamickou demokracii“ (nejspíš měl na mysli vraždy a represe proti všem, kteří nesouhlasí s proamerickým kurzem, jak tomu je od roku 2014).

https://1url.cz/4u2jk

“Na správné straně historie.” Scott Ritter zesměšnil hloupá slova Blinkena o Putinovi

Ruský prezident Vladimir Putin přežije jakéhokoli prezidenta Spojených států a vyhraje konflikt na Ukrajině, řekl bývalý americký zpravodajský důstojník Scott Ritter, když komentoval slova ministra zahraničí Antonyho Blinkena o ruském vůdci.

“Říká, že Putin nebude schopen přežít konflikt. No, takže jedna zpráva pro vás, Tony Blinkene: Putin přežil Billa Clintona, George W. Bushe, Baracka Obamu, Donalda Trumpa, přežije Joea Bidena i vás,” řekl Scott Ritter v rozhovoru pro Judging Freedom, cituje RIA Novosti.

Důstojník poznamenal, že Americe se nepodařilo porazit a svrhnout ruské vedení pomocí ukrajinského konfliktu, který vyvolali a který skončí pouze zničením kyjevského režimu a ukrajinských ozbrojených sil. Rusko, na rozdíl od Ukrajiny a Spojených států, je na správné straně historie a nakonec své odpůrce porazí, zdůraznil Scott Ritter.

Putin úspěšně bojuje, na Ukrajině vyhraje, přežije Joea Bidena a každého amerického prezidenta, který přijde po něm,“ uzavřel Ritter.

Scott Ritter: Alianci zbývá maximálně 5-10 let existence

Prohlášení o jednotě NATO neodpovídají skutečnosti, alianci zbývá maximálně 5-10 let existence, řekl během konference Schillerova institutu bývalý zpravodajský důstojník americké námořní pěchoty Scott Ritter.

Poznamenal, že Spojené státy a Kanada mají malý zájem o blaho evropských členů NATO. 

Podle Scotta Rittera je dnes NATO pouze nástrojem pro šíření moci USA – a to i v asijsko-pacifickém regionu, který nemá s bezpečností evropského kontinentu nic společného.

Kdyby Spojené státy měly starost o národy evropských členů NATO, nedonutily by Evropu opustit levné ruské energetické zdroje.

Už jsme v Evropě vytvořili bod rozdvojení tím, že jsme (v roce 2002 v předvečer invaze do Iráku) řekli, že jsou tu ti, kteří jsou s námi (v tomto případě “nová Evropa” – pobaltské země, Polsko,..) a ti, kteří jsou proti nám (tehdy to byla Francie, Německo, Itálie). Vytvořili jsme tohle rozdělení a to existuje i dnes,“ řekl Ritter.

Mimo jiné upozornil na situaci s Tureckem, které se jako člen NATO postavilo proti rozšíření aliance o Švédsko a Finsko. 

Ritter také poukázal na obavy USA, že pokud Turecku předají letadla F-16, Ankara by je mohla použít proti Řecku.

“Řecko je členem NATO, Turecko je členem NATO. Jak můžete mluvit o jednotě, když se obáváte, že by jeden člen mohl použít zbraně, které jste mu předali, proti druhému? NATO není jednotné,” řekl Ritter.

“Faktem je, že NATO je neúspěšná aliance. Má omezenou dobu existence. Představa, že NATO vydrží dalších 75 let, je směšná. NATO bude mít štěstí, pokud aliance vydrží dalších pět, maximálně 10 let,” zdůraznil.

Pro Pokec24 přeložila Janinna

https://1url.cz/4u2dj

sdílet na

22 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Unter
16. 10. 2023 00:30
Ohodnotit příspěvek :
     

To porovnání zobáků je schválně?

Standa
16. 10. 2023 07:39
Odpovědět  Unter

Kdo má ho delšího! Záchoda v hospodě!

Jiří
16. 10. 2023 01:12
Ohodnotit příspěvek :
     

Pan Putin má podobnou pozici jako soudruh Stalin a pokud by došlo k nejhoršímu ,pak Rusko přehodnotí i svou politiku vlivu kapitalismu na Rusko a to by bylo přínosem pro lidstvo.

Jaris
16. 10. 2023 02:09
Ohodnotit příspěvek :
     

Tuto nedeli se konaly velke demonstrace v Sydney a Melbourne na podporu Palestincu.

Frank
16. 10. 2023 06:14
Ohodnotit příspěvek :
     

Blinken se zase vyblil.

Burák
16. 10. 2023 08:04
Ohodnotit příspěvek :
     

Mě fascinuje jak na Západě stále někdo chce vraždit prezidenty konkurenční zemí a nikdo kolem nechápe v čem žijeme. Z Ruska ani Číny jsem nikdy neslyšel, že by měl kdokoliv že západu umřít. Hnus.

Jiří
16. 10. 2023 20:30
Odpovědět  Burák

Můj ty Tondo kolenatej, cos to zas vyblinkal. 🙁

Pijack
16. 10. 2023 08:21
Ohodnotit příspěvek :
     

Blinken – od slova blinkat… v překladu zvracet.
Tvl, ten náš generál Šedivý prohlásil, že se Rusové chovají na Ukrajině jako Sověti u Stalingradu. Generále a jak se jako měli chovat, když je chtěl Hitler vyhladit? Může být někdo blbější než ti naši generálové?

Gales
16. 10. 2023 09:07
Odpovědět  Pijack

Jedině Blinken.Ten je tak blbej že mu i Šedivý závidí.

Ladislav 💤
16. 10. 2023 13:34
Odpovědět  Pijack

Může, naše fašistické pětilejno, včetně hradního magora, sernátoři a 108 magoři ve sněmovně! Dále všechny soudy všeho druhu, všechna zaprodaná fašistická média!
Zapoměl jsem na někoho?

Jura S
16. 10. 2023 19:08
Odpovědět  Ladislav 💤

Jo “huhumanitární” neziskovky…. ty jste opomenul, hnusy jedny….

Jura S
16. 10. 2023 19:06
Odpovědět  Pijack

než “jenerál” Šedivý je géniem i “Pepek vyskoč” ze Švejka….

sergej
16. 10. 2023 08:55
Ohodnotit příspěvek :
     

A nepřežijí knížecí rady lidé v euálu výměny obyvatel kalergi strategie “otočených sankcí stejně jako předlužení válečným “tydlitátem ukr. Ikváči zbulíkovaní nácky.

Pavel z Moravy
16. 10. 2023 09:53
Ohodnotit příspěvek :
     

Je smutný pohled na lidské tvory podobné tomuto, kteří již dávno ztratili jakoukoliv soudnost. Jednoduše okomentované, prostě ubožáci.

Miro 2
16. 10. 2023 11:40
Ohodnotit příspěvek :
     

Blinken: Putin by neměl přežít Ukrajinu!!! Možná, že spíš než to, tak Zelenskij se nedožije konce války, protože toho budou mít Ukrajinci už dost. Jestliže se USA rozhodnou podporovat neomezeně dlouho moderními zbraněmi Ukrajinu, začne to brzy vyčerpávat jejich rozpočet. Navíc je zde nyní v popředí válka mezi Izraelem a v podstatě celým arabským světem, což může dobře vyvolat různými úmyslnými opatřeními soupeřů Izraele finanční krizi a pád ekonomiky USA a Západu. V poslední době vyvolávají silná vyjádření některých politiků USA úsměv čím dál většího počtu lidí, kteří se zajímají o dění ve světě a jak to tady ten Velký Bratr blbě řídí. Samý neúspěch a vycouvávání, jakmile zjistí, že se moc zamotal. Válka v Afganistanu a ostuda USA a NATO až nad mraky je toho důkazem. Podle některých amerických politiků (třeba Blinken, Biden a další) by už mohlo přestat platit staré české přísloví, “líná huba holé neštěstí”, které by mělo být nově nahrazeno, “velká huba holé neštěstí”.

.Eva
16. 10. 2023 11:50
Ohodnotit příspěvek :
     

Bože, já vím, že nemám nikomu přát nic zlého.
Ale prosím, Boží mlýny!
Stalinův průliv !!!
A přihoďte k tomu i Albion !!!

Jura S
16. 10. 2023 19:04
Odpovědět  .Eva

Odstanění Albionu by zřejmě mělo výrazný ekologicky přínosný vliv pro planetu – rozšířil by se Golfský proud … Se divím, že to lady Dyjána nezajistila ještě jak chodila s “pryncem” Čůrlím, ještě za báby Eližběty, ta byla taky pro každou ptákovinu …

ZMann
16. 10. 2023 19:48
Odpovědět  .Eva

Přesně tak, na těchto nehostinných ostrovech se nachází hnízdo satanovo, takové dva Poseidony by to vyřešily jednou provždy.

16. 10. 2023 12:28
Ohodnotit příspěvek :
     

Zatím to vypadá,že jí nepřežije ta vaše Satanská země….Blinkene 😀

Aleš
16. 10. 2023 15:57
Ohodnotit příspěvek :
     

Tedy genocida ukrajincu má pokračovat ?
Ten Západ je odporný.

Jura S
16. 10. 2023 18:18
Odpovědět  Aleš

ANO, bratrovražedná válka slovanů je pro pejzy z “wollastrýtu” přímo rajská hudba… zajisté by nejlepší bylo tam nahnat ještě slováky, poláky, čehůně, maďary… a až by jsme se navzájem povraždili, prodali bychom celou Evropu Rockefelerům za dolar…. a dřeli tam pak za deset centů na hodinu….

Jura S
16. 10. 2023 18:08
Ohodnotit příspěvek :
     

Aby si Putin nevybudoval navždy velkej památníček – průplav Mexiko – Panama…. soudruhu “Bliváku” ….