politika

Alexandr Rogers: Tyrana je třeba zastavit!

Ne! Dost! Už nemůžu mlčet a dělat, že se nic neděje!

Již několik let je země s přibližně třiceti miliony obyvatel vystavena zahraniční agresi! Nelegitimní prezident této krásné svobodu milující země uprchl do zahraničí. Poté se v zemi konaly demokratické volby, které vyhrál skutečně lidový vůdce podporovaný drtivou většinou obyvatel.

V reakci na to sousední země, ve které vládnoucí režim není jen totalitní a tmářský, ale – nebojím se toho slova – despotický (ne obrazně, ale striktně v souladu s definicí z učebnice politologie), rozpoutala krvavou válku proti mladé demokracii. 

Rozpoutali invazi s cílem vrátit na trůn odmítnutého bývalého prezidenta. Obsadili část země a vystavili neposlušné regiony pravidelnému bombardování a ostřelování. Desetitisíce mrtvých, obrovská zkáza – a to vše za mlčení OSN a nečinnosti NATO!

Tato hrdá svobodu milující země se jmenuje Jemen (a vy, na kterou jste mysleli?).

Zločinný despotický režim Saúdské Arábie útočí na území Jemenu již několik let. Tento režim utlačuje ženy, brutálně zabíjí politické disidenty a praktikuje veřejné stětí a ukamenování k smrti.

Nejde o fiktivní „pronásledování čečenských gayů“ nebo „genocidu Ujgurů“. To je dokázaná realita.

A žádné sankce! Účty saúdských monarchů nikdo nezmrazí. Nikdo nezakazuje mnoha saúdským princům vstup na své území. Nikdo nevolá po odmítnutí krvavé saúdské ropy, která rozhodně neobsahuje molekuly demokracie.

Novinář Jamal Khashoggi byl unesen, brutálně mučen, zabit a rozřezán přímo na území saúdské ambasády v Turecku. Bez všemožných „highly likely“, bez „Petrovů a Boširovů“, bez nefungujících „bojových jedovatých plynů“. Existuje spousta důkazů, včetně zvukových nahrávek z ambasády.  Pachatelé jsou známi, zákazník je znám, trestný čin vyřešen. 

A … ticho. Žádné „Khashoggiho seznamy“, žádné sankce od amerických kongresmanů.

Skripalovi žijí (také Navalnyj), Khashoggi je mrtvý, ale nikoho to nezajímá. 

Rusové jsou hrozní, Saúdové skvělí.

Ruská federace má demokraticky zvoleného prezidenta, zatímco Saúdská Arábie má dědičnou absolutistickou monarchii (klasický despotismus). Ale autoritářský režim je v Rusku … nepleťte si to.

Se saúdskou agresí proti Jemenu je podobné. Všichni o tom vědí, saúdská letadla otevřeně bombardují území sousední země, saúdští vojáci otevřeně bojují a ostřelují jemenská města. Ruské vojáky na Ukrajině nikdo neviděl za více než osm let „agrese“, ale agresorem je neustále Rusko.

Kde je odsouzení saúdské agrese? 

Kde jsou půjčky a pomoc jemenským obráncům vlasti? Kde je předání bojových člunů a protitankových systémů jemenské vládě? Kde jsou vojenští instruktoři z USA, Británie a Kanady, kteří cvičí jemenské vojáky? Kde jsou výzvy k začlenění Jemenu do NATO? Kde jsou každodenní příběhy na CNN a BBC o hrůzách saúdské agrese? Kde jsou publikace map se šipkami plánů na obsazení Jemenu saúdskou tyranií? Kde jsou výzvy, aby režim v Rijádu stáhl jednotky do Araru a Sakaku?

Celé světové demokratické společenství je znepokojeno přítomností ruských vojsk na území Ruska (ne, nepřepsal jsem se!). Ale saúdské jednotky v Jemenu celé globální demokratické společenství nezajímá.

Celé „světové demokratické společenství“ je pokřiveno pokrytectvím, dvojím metrem a otevřenou rusofobií.

Publikováno  https://jpgazeta.ru/aleksandr-…

sdílet na

1 Komentář
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
krpo
25. 1. 2022 12:34
Ohodnotit příspěvek :
     

Budíček!!!