politika

Alexandr Dugin: Mučení etruské nevěsty

Alexandr Dugin

Potřebujeme provést mentální experiment a představit si, co ještě – kromě jaderného úderu – ve válce s námi nám může Západ udělat špatného, jak by nám mohl ještě ublížit? Jaké sankce uvalit? Koho vyhostit? Jak ponížit?  Odkud vyhnat? Co zabavit? (Neuvažujeme o jaderném úderu; oni ho neuskuteční, a pokud ano, pak to bude jedno, protože my ho provedeme také.)

Takže: tohle všechno Západ dělá. A nic ho nezastaví. 

A tady si není třeba dělat iluze – ve skutečnosti na nás Západ není až tak závislý. A pokud ano, pak intenzivně hledá náhradu. A často ji najde. Je dobře, že jsme se přestali ujišťovat o „kruté evropské zimě, kterou Evropa bez nás údajně nepřežije“. Přežila tu poslední a přežije i tuhle. A Ukrajina se sama od sebe nerozpadne a nevzdá se.  Dokud ji nerozvrátíme a nedonutíme kapitulovat. Vůlí, silou a spoléháním se sami na sebe. Pouze na nás.

My sami se musíme naučit žít bez Západu. Úplně.

Prostě zahodit vše, co nás s ním spojuje. Radikálně přerušit všechny kontakty, přerušit všechny formy závislosti, zastavit všechny transakce, zastavit veškerou interakci v technické, ekonomické a humanitární sféře. 

Žádné obilí a žádná hnojiva. Žádné publikace v západních vědeckých časopisech, stažení ze Scopus (víceoborová bibliografická a citační databáze recenzované vědecké literatury, poz.red.), revize kritérií RSCI (bibliografická databáze vědeckých publikací ruských vědců a citační rejstřík vědeckých článků, pozn.red.). Nečekat, až ruští vědci dostanou ultimátum: buď zradíte svou vlast, nebo už nejste vědci. Ale vždyť už i nyní se to prakticky děje. 

Přesně tak to je ve sportu. V politice – více než to. V ekonomii a financích se vše ubírá stejným směrem.

Západ nás od sebe odřezává a klade podmínky, aby někoho ušetřil – zradit zemi, národ, společnost, Rusko, zradit Putina. A pak se podívá, zda jste stále oligarchou nebo už nejste oligarchou, vědcem nebo ne vědcem, politikem nebo již ne politikem.

Vším čím nás může zasáhnout, nás Západ zasáhne. Něčím už zasáhl, a tím, čím ještě ne – to přijde postupně.

Je snadné si to představit. A když jste si to představili, připravíte se.

Od této chvíle jsme předurčeni žít bez Západu.

To je zcela nečekané. Ale je to zcela logické. 

Všechno západní je od nynějška hluboce toxické (abych byl upřímný, vždy tomu tak bylo). Jde přeci o závislost – my nekontrolujeme, ale kontroluje nepřítel. Jakýkoli náznak liberalismu, uznání západního univerzalismu, souhlas s normativitou čehokoli, co pochází ze Západu, jakékoli přijímání západních pravidel, kritérií, praktik, kdekoli a v čemkoli – to už je krok ke zradě, ne-li zrada sama. 

To je to, co znamená být Zemí-Civilizací.

Nezáviset v ničem a ani v nejmenším na jiné civilizaci a především na té, která s námi vede nelítostnou válku. 

Jakmile zcela zpřetrháme všechny vazby s tímto globálním modelem (degenerace a dehumanizace) zvaným současný „kolektivní Západ“, můžeme se soustředit na upevňování vlastních civilizačních základů. 

Abych byl upřímný, tímto směrem jsme se zatím moc nedívali. Všichni se dřív snažili začlenit do Západu při zachování suverenity. To je nemožné, nereálné a zbytečné. A bylo to přesně tak. Západ nepotřebuje žádnou „korporaci Rusko“, dokonce ani loajální k Západu. Dobré Rusko pro Západ – je žádné Rusko. Dokonce ani Jelcinovské, prostě neexistující. 

Prodlužování tohoto procesu stojí stále více. Je čas tuto nit přestřihnout, protože jde o civilizační okovy, a ne o úsilí připojit se k „hlavní cestě rozvoje“. Západ je slepá ulička. Ale to je jejich věc. Pro nás je to prostě nepřítel, smrt a konec. 

Rusko bude žít jen ve světě, kde Západ nerozhoduje a nic neznamená. Alespoň pro nás. V ostatních případech by se jednalo o mučení etruské nevěsty*, kdy byl zločinec zaživa přivázán k rozkládající se mrtvole. Není nic horšího než takové mučení. Člověk umírá pomalu, nekróza se do jeho těla dostává buňku po buňce.

Stejně tak současný Západ – je rozkládající se, hnijící mrtvola spojená s lidstvem.

Nestačí mu zahynout, chce s sebou do propasti strhnout všechny ostatní.

Podívejte se na Ukrajinu, co s ní udělali… Otrávený, zvrácený, psychicky zlomený národ. Zničený stát. Masivně drcen na frontách nesmyslné a evidentně prohrané války. Pomatené obyvatelstvo prchající ze země. Mrtvou nevěstu západní kontroly pevně přivázali k zemi, která ještě (sotva) dýchala. A na Ukrajině vítězí smrt. Hledí z očí jejích šílených představitelů – kteří již přešli na druhou stranu, už mrtvých, ale navenek stále živých.

Úplné osvobození od Západu je jedinou cestou ke spáse. Všechno špatné v současném Rusku pochází od něj.  Byly to jeho miasmata, které požíraly naši politiku, ekonomiku, kulturu, vědu, psychologii, každodenní život a mládež. Jedná se o karcinogenní proces. A čím rychleji a tvrději odřízneme postižené buňky, tím větší je šance na záchranu a oživení naší vlasti, velkého Ruska.

https://www.geopolitika.ru/article/porvat-s-civilizaciey-smerti

Pro Pokec24 přeložila Janinna

* Etruská poprava (nebo etruské mučení) je metoda nejvyššího trestu, při níž byl odsouzený pevně přivázán k mrtvole, byl položen svázaný na zem a ponechán tam. Když se mrtvé tělo rozkládalo, doslova se pokrylo vrstvou hmyzu a larev a červi sežrali i odsouzence, který křičel a prosil o milost.

Hlubší význam etruského mučení spočíval v tom, že mrtvola byla vnímána jako zrcadlový obraz zločince. Proto byl vrah nejčastěji přivázán k tělu toho, koho zabil.

Ti, kdo prováděli etruské popravy, vždy pečlivě dbali na to, aby odsouzení nezemřeli horkem, žízní nebo hladem. 

Odsouzence nakrmili, dostali vodu a chránili před spalujícím sluncem. Když zemřel, těla nebyla hned odstraněna: poprava byla považována za dokončenou pouze tehdy, když je nebylo možné rozeznat, pozn.red.

sdílet na

41 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Jaris
29. 9. 2023 03:15
Ohodnotit příspěvek :
     

Dugin je v tomto smeru idealista. Pokud by se melo Rusko totalne odriznout od zapadu, muselo by rovnez zakrocit proti prekupnictvi ruskych surovin. Mam treba na mysli Indii, ktera zvysila nakup ropy, ale ne pro svou potrebu, ale aby ji prodavala vyhodne zapadu. Rusko s tim nemuze nic delat, jelikoz Indie je clenem BRICS. Z meho hlediska je to od Indie podraz. Na druhe strane muze Rusko prerusit uplne dodavky surovin s hnUSAky, at si je shaneji jinde. To same plati pro EUrosajuz’ Tyhle dve zeme se ani trochu nestydi nakupovat prejmenovane ruske suroviny oklikou.
Rusko ma vsechny predpoklady stat se ve vsech smerech sobestacne. Nejenze maji schopne lidi, vedce, diplomaty, ale maji vsechny potrebne suroviny pro veskerou vyrobu. Rusko vsak dusi soukroma rothchildovska centralni banka a rusky zidovsky kongres. Oba kontroluji veskere deni, co Rusko muze a co nesmi. Techto dvou parazitickych instituci se musi Rusove zbavit, aby mohli plne rozjet svuj vyvoj a potencial.

All
29. 9. 2023 04:12
Odpovědět  Jaris

Tohle trvá od Babylonu a babylonských kněží 5.000 let znovu, intenzivně( a spolu s Babylonem i těmi bastardy ze Srí Lanky,kterou zabral a okupoval samotný démon hnussák s odporným vzhledem,který si chtěl vylepšit ,,křížením s hezkými ženami ze severu” a to pak vyvolalo války..)Protože stejní hledají stejné,ti bastardi z Babylonu a Srí Lanky,postupujíc západním směrem taky našli národ,který dobře zaučili a zacvičili pro své potřeby finanční,vznikly jejich banky a bankéři i rothschildové.Přibrali i Chazary výpalníky,jakbyne,zase stejné..Ale oni bankovní systém nevymysleli,to vzniklo už u ,,Prvních Templářů”,těch ůplně prvních a dobrých,než byli INFILTROVANI tou opačnou hnussáckou stranou kněží a jejich mágy. Ten způsob vetřelé infiltrace,ůskoky spojené i s vraždami dělají dodnes,pořád dokola,jen mění názvy,dnes tomu říkají např.demokracie a barevné revoluce,u nás pak navíc sametová.Infiltrují,oblbují,vraždí,opakují se a pořídili si nato hodně institucí.

PremekJ
29. 9. 2023 10:33
Odpovědět  All

Pro Chazarskou mafii není na této planetě místo. Už to ti mafiáni asi cítí v kostech. Jejich zločinění se již chýlí k definitivnímu konci. pak se lidé na Zemi osvobodí a očlověčí.

Frank1
29. 9. 2023 16:08
Odpovědět  Jaris

Odriznutim mysli Dugin zejmena ideove odriznuti a vlastni cestu. Zadny stat nemuze existovat bez obchodovani s vnejsim svetem. Pro Rusko to bude BRICS, ma nahradu za KoZa.

Ivo
29. 9. 2023 23:22
Odpovědět  Jaris

Jenže Rusko taky musí z něčeho žít.

All
29. 9. 2023 03:35
Ohodnotit příspěvek :
     

Současný západ je vývojovou anomálií opozdilých ve vývoji,nepoučitelných zpozdilců.Nevím o tomto způsobu zacházení u etrusků s odsouzenci,ale je to možné,protože Krvavý Řím s Etrusky taky neměl žádné slitování.Ale před Etrusky tuto oblat obývali Umbrové,velmi zajímavý národ,o kterém se mlčí,zatajuje,zamlčují se dějiny Umbrie.Proč ? Protože umbrové byli přírodním etnikem, podobní slovanům,uměli žít s božským světlem,byli spravedliví a moudří. Umbrové žili podobně,jako Kataři ve Francii,kteří byli rovněž zcela Římem povražděni,zcela a nemilosrdně římskou církví,která to pak rozjela po celé evropě dál až po upalování i krádežemi a konfiskací majetků.Tuto štafetu po nich přebrali i fašisté a nacisté a dnes Anglie a USA. Rusko ví u etruscích i o umbrech mnohem více,protože dějiny slovanů jsou svaté,posvátné.A tou hnijící mrtvolou se ukazuje spíše kolektivní západ.

PremekJ
29. 9. 2023 10:36
Odpovědět  All

Umbrové byli Praslované s přímou vazbou na Velkou Tartárii se silnou lidskou duší. Jsme jejich reinkarnáti. Stvořitel ví a koná…

zuza
29. 9. 2023 11:16
Odpovědět  All

o Umbroch neviem nič (idem doštudovať), ale Katari a v južnom Francúzsku Albigéni vznikli na základe bogomilstva – toto hnutie vzniklo v 10.storočí v Bulharsku, rozšírilo sa na Balkáne a križiacke výpravy ho preniesli na západ. A bogomilstvo zas vzniklo na základe manicheizmu, čo bolo náboženské učenie o boji medzi duchovným svetom dobra a svetla a materiálnym svetom tmy a zla. Manicheizmus spájal prvky judaizmu, kresťanstva s gnostickým učením a zoroastrijským dualizmom, boli v ňom aj prvky budhizmu a taoizmu. Medzi 3. – 7. storočím patril manicheizmus k najrozšírenejším náboženstvám sveta

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
ANTIUKRAJINEC
29. 9. 2023 03:52
Ohodnotit příspěvek :
     

Zlatá slova!!!!!👍

orinoko
29. 9. 2023 04:22
Ohodnotit příspěvek :
     

Západ hlavně však USA jsou jako Pandorina skříňka.

https://youtu.be/qIeqcvqXreA?si=4mgzCppLkF90DoGI

Ladik
29. 9. 2023 07:48
Ohodnotit příspěvek :
     

Přirovnání KoZa ke hnijící mrtvole je vystihující. Je to kapitalismus ve stadiu degenerace a nejvyšší míry parazitismu. Dokud se Rusko nezbaví této formy společenského vývoje, nedokáže se vymanit z okovů jimiž je přivázáno ke hnijící mrtvole.

Gales
29. 9. 2023 09:00
Ohodnotit příspěvek :
     

K mrtvému západu nás připoutala naše vláda.

jsladin
29. 9. 2023 10:38
Odpovědět  Gales

Houby, nadšeně jsme jim vlezli až do análu sami, s heslem pravdaa láska ……

Jelena
29. 9. 2023 11:05
Odpovědět  Gales

A toho blba, soudruha Pávka, voli kdo? Vláda?

Gales
1. 10. 2023 12:21
Odpovědět  Jelena

Jo.Americká.

Frank1
29. 9. 2023 09:14
Ohodnotit příspěvek :
     

Diky za Dugina. Vyvodil logicke dusledky z traumatu Rusu, kteri stale usilovali o nejakou spolupraci ci dokonce pratelstvi se zapadem, ale byli vsude odmitani a ponizovani. Ted Rusove vidi v realu, ze to nebude nikdy mozne, ze zapad usiluje pouze o jejich zniceni. Laka pro sve cile pouze ruske zradce ruznymi vyhodami. Ted prave ruska sachova mistryne prohlasila, ze startuje pod svycarskou vlajkou. Proc? Chce hrat sachy a ruska vlajka by ji prekazela hrat na turnajich.
Zatim politika zapadu ‘vsechno ruske prohlasovat za toxicke’ funguje. Bude tak dlouho fungovat dokud se sam toxicky zapad nesesune tam kam patri. Jeho vazalove se doziji stejneho osudu ‘etruske nevesty’ jak je popsana v clanku.
Cesko je jednim z vazalu – ten nejposlusnejsi!
Mavani vlajkou na Majdanu a cinkani klicema na Vaclavaku byly vstupenkou do rise zla.

zdendulka
29. 9. 2023 09:25
Odpovědět  Frank1

ono by se to provedlo i bez té veliké komedie….. klíče v tom hrály jenom kašpárkovské rolničky….

Ľuba Rusnáková
1. 10. 2023 17:39
Odpovědět  Frank1

Kto vtedy u nás mohol tušiť, aká je odvrátená tvár USA? Vnímali sme ich s uznaním najmä ako miesto slobody slova, oproti tupej komunistickej ideológii. Tie kľúče mali symbolicky otvárať nové priestory. To nie celkom korektné sa naplno prejavilo až neskôr. Zbrane pre Ukrajinu, ktoré začal Západ posielať, vnímala hrozne trpko (ako zradu!) aj nebohá dcéra Darja Duginová. Obdivovala vysokú kultúru Západu a rozumela jej. Lepšie, ako terajší mocipáni v EÚ aj USA. Neviem, ako čeliť arogantnej dehonestácii. Asi naozaj len izoláciou. Keď navyše Ukrajina a Pobaltie s opovrhnutím odmietli to najlepšie z ruskej kultúry. Nevieme, čo robíme…

Frank1
29. 9. 2023 09:21
Ohodnotit příspěvek :
     

Patrusev poprve v Rusku nazval ve svem manifestu zapad parazitem, ktery po staleti vyssava sve vazaly a zije z nich. Dugin a Patrusev otevreli tak ideologicky scenar a cile boje Ruska.
Neni urcite nahodou, ze oba to provedli ve stejny cas. Ted bude urcitou dobu trvat, nez se to rozsiri vsude.

Putinovec
29. 9. 2023 11:42
Odpovědět  Frank1

Je to otevřené ohlášení Globální Ruské Koncepce . Rusko tak ohlašuje , že na svém území a to znamená i území těch států , které se k Rusku připojí , bude tolerovat pouze svoji Koncepci .
Můžeme to porovnat významově s Velkou Vlasteneckou Válkou – Svatou Válkou , kdy SSSR přenesl svoji Koncepci do vnější – zahraniční politiky .
S tím rozdílem , že dnes tak činní v rámci Globální politiky , čímž plně vstupuje do procesů řízení celé planety .
Je to jako hozená rukavice do obličeje soupeře , od obrněného rytíře , která soupeři tak rozmašíruje ksichtík k nepoznání .

Frank1
29. 9. 2023 16:00
Odpovědět  Putinovec

ANO. Rusko dalo zapadu na vedomi, ze se jeho hrozeb a tlaku neboji, ze mu prestane uhybat a hodilo mu rukavici do ksichtu!
Manifest Patruseva a jeho nazev ‘Konec imperia parazitu’ to vyjadruje nejlepe!
Budou ho zatajovat a delat jakoby nic.
Rusko ted ukoncilo dodavky Uranu do USA a zakazalo vyvoz pohonnych hmot. Sledujte trh a srsni hnizdo! Zacnou se rojit.

ZRX1200
29. 9. 2023 10:04
Ohodnotit příspěvek :
     

Názorná ukázka jak přemýšlí v USA, názor ať si udělá každý sám.
https://m.mojevideo.sk/33km

Bai
29. 9. 2023 11:30
Odpovědět  ZRX1200

Velkopanské velkohubé křiváctví. Pocit nadřazenosti, domýšlivost.

Mike
29. 9. 2023 13:01
Odpovědět  ZRX1200

To video je osm let staré. Za tu dobu se situace změnila natolik, že Pentagon už od pozítří nebude mít peníze pro své vojáky a zaměstnance. Místo prachů jim rozdali brožůry jak se chovat, až dojdou peníze. Tohle pan Friedman na tehdejší tiskové konferenci jistě netušil, ale nadutý byl náramně.

PremekJ
29. 9. 2023 10:30
Ohodnotit příspěvek :
     

Přitom mnoho normálních lidí v členských zemích EU má svých vlád a EU vrchosti plné zuby. Tohle Dugin nevidí? Pak nerozumí KSB a marně skládá kaleidoskop.

zuza
29. 9. 2023 11:20
Odpovědět  PremekJ

normálni ľudia v EÚ svoje vlády volia a proti EÚ vrchnosti neurobia nič. Prečo by malo Rusko za nich zase ťahať horúce gaštany z ohňa?

Putinovec
29. 9. 2023 11:48
Odpovědět  PremekJ

Dugin zřejmě pracuje především pro obnovení Ruské suverenity . Jakmile k tomu dojde a toto je jedním z příznaků jejího otevřeného vyhlášení světu , budou moci ostatní národy zvážit , zda se chtějí připojit k Ruskému světu , či zdechnout s fašistickým západem .
KSB mimo jiné odhaluje utajované bezstrukturní řízení , které funguje na bázi předávaných informací . To , co Dugin řekl , představuje velice výmluvnou informaci .

Pavel z Moravy
29. 9. 2023 11:50
Odpovědět  PremekJ

Ale Přemku, on to dobře vidí, ale tady si lidé musí pomoci sami, tady za ně nikdo horké kaštany z ohně tahat nebude. Nebuďme tak naivní, že vítězství Ruska bude i vítězství naše. Podívejte se kolik zbohatlíků a mladých si tady v této koloniální žumpě lebedí, neb jim to plně vyhovuje. To, že jim jejich sen končí ještě nevnímají, neboť nejsou tak duševně vybaveni aby to chápali.

Frank1
29. 9. 2023 16:04
Odpovědět  PremekJ

Dugina zeme KoZa nezajimaji, zajima ho pouze Rusko! Zapad v Perestrojce a ted nedavno rozdelenim Ruska v EU parlamentu ukazal, ze chce jedine: Rusko znicit a ovladnout jeho suroviny. Izoluje Rusko a tim i sam sebe a Rusove si z toho vzali ponauceni. Uz je nic nezvikla.

Pavel z Moravy
29. 9. 2023 11:38
Ohodnotit příspěvek :
     

Já se s Duginem plně shoduji a vidím, že toto je úplně jediné řešení Ruska. S prohnilým západem by šli do pekla možná ještě dříve než samotný zdegenerovaný západ. Otázku toho, že Indie třeba přeprodává ruskou ropu do Evropy a jinde a tím pádem jako ubližuje Rusku je tak možné sice vnímat, ale oni nemohou Indii poručit co se svojí komoditou mají dělat. Toto nelze tak lehce vyřešit, to musí docvaknout i Indii, ale chápu, že ta chce prachy. Ale jinak, naprostý rozchod se západem bude pro Rusko nutností, to si i já myslím hodně dlouhou dobu.

gogo103
29. 9. 2023 12:47
Ohodnotit příspěvek :
     

on dugin protestoval proti gloalnim, zapadackym nastrojum jako je centralni ruska rothshildovska banka, nebo proti oligarchum nebo proti kovidu? vsechno je to sarada, i ten dugin

Frank1
29. 9. 2023 16:05
Odpovědět  gogo103

Tupce!

Janaz
29. 9. 2023 20:04
Odpovědět  gogo103

protestoval a protestuje. A čo ty?

Pavel z Moravy
29. 9. 2023 13:11
Ohodnotit příspěvek :
     

Přátelé, nechci se vnucovat, ale kdo má chuť, přečtěte si článek od předsedy Národní demokracie Adama. B. Bartoše na cz.24.news s názvem Vzhůru již hlavu národe. Nevím jak kdo, osobně ho samozřejmě neznám, ale já mám o tom chlapci nebývale vysoké mínění a to už drahnou dobu. Zdá se mi, že je schopný a vzdělaný mladý vůdce, který je jeden z těch mála, kteří to myslí s národem dobře. Je to kluk, který ví co říká, a jak sám hovoří nemůže věřit těm, kteří chtějí dobro pro národ, ale stále se paktují s EU a NATO a chtějí tam zůstat. To nás ale úplně zlikviduje, o tom žádná.

unor 2022
29. 9. 2023 13:48
Ohodnotit příspěvek :
     

Pokud mluvi o rozchodu se zapadem, je treba take rici, koho presne tim zapadem mysli.
Uz proto, ze na zapade zije velka spousta lidi, kteri uz ted, kdyz ne primo podporuji, urcite chapou kroky Ruska. A co az se dozvi skutecnou pravdu. Napr i tu o covidu. Jaka habadura na ne byla nastrojena a jake dalsim se chystaji. Zatim jich spousta zije v nevedomosti.

Pavel z Moravy
29. 9. 2023 14:29
Odpovědět  unor 2022

Jedna malá otázečka Únore. Žijí v nevědomosti, ale proč v ní tedy nežijeme i my? Že by se nechtělo přemýšlet? Něco na styl, že nemusím přemýšlet Pepane, že ne? Ne, nemusíš Járo.

unor 2022
29. 9. 2023 15:18
Odpovědět  Pavel z Moravy

To ja bych rekl, ze s nami je to s tou nevedomosti stejne.
Lidove se rika .. jedna vlastovka jaro nedela.

Pavel z Moravy
29. 9. 2023 18:01
Odpovědět  unor 2022

Tak já nevím, ale já svůj mozek vytěžuji stále a přitom bych už asi nemusel. I v tomto mém věku se stále snažím naučit novým a novým věc a přemýšlení je pro mne jeden ze základních bodů mé existence a vždy bylo.

unor 2022
29. 9. 2023 18:37
Odpovědět  Pavel z Moravy

Tak to mame jednu vlastovku. Vedle ni se na drat posadi jeste dve, tri, sto?
Stale malo.

Vladimír
29. 9. 2023 17:37
Ohodnotit příspěvek :
     

Dříve byli lidé nesmírně vynalézaví, co se týče poprav. A bylo to tak správně. Proč dnes máme naprosto jasně usvědčenému brutálnímu vrahovi vyvařovat a platit posilovnu, doktory…