politika

Tibor Benkő: Maďarsko přesune vojáky k hranici s Ukrajinou

Bezpečnost Maďarska je prvořadá, maďarské ozbrojené síly proto v nejbližších dnech mobilizují své vojáky do východní části země, oznámil ministr obrany Tibor Benkő. 

První vojáci by mohli odejít dnes odpoledne, takže na silnicích v zemi se očekává vojenský pohyb.

Ministr oznámil, že na ranním jednání kabinetu národní bezpečnosti dostalo ministerstvo obrany od premiéra Viktora Orbána za úkol zabránit ozbrojeným skupinám ve vstupu do Maďarska a provádět v zemi manévry.

Zdůraznil, že lidé v Maďarsku se nemusí bát, ale musí být opatrní, maďarské ozbrojené síly musí být připraveny na každou eventualitu.

Pokud bude situace na Ukrajině eskalovat, dojde podle Tibora Benkőa k válečným aktivitám nejen ve východní části Ukrajiny, ale i směrem na Kyjev a Zakarpatí. Vojáci musí být připraveni na příchod uprchlíků na hranice i na humanitární úkoly – vysvětlil Tibor Benkő.

“Úkol maďarských ozbrojených sil je dvojí: jedním je zajišťovat a pomáhat při plnění humanitárních úkolů, druhým je uzavřít hranici s Maďarskem a zajistit, aby do Maďarska nemohla vstoupit žádná ozbrojená skupina. Za tímto účelem jsem nařídil rozmístění dostatečného počtu dobře vybavených vojenských sil ve východní části Maďarska. Jinými slovy, hranici je třeba posílit,” řekl ministr obrany.

https://bit.ly/3h8G8ss

sdílet na

3 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Mír
22. 2. 2022 20:48
Ohodnotit příspěvek :
     

Samá politika!? Kdo pamatuje Gondolána (a Gotta), rozhovor s Gondolánem 20 minut:
http://www.romea.cz/cz/zpravodajstvi/domaci/antonin-gondolan-musite-byt-slusny-a-dobre-vypadat-potom-neco-dokazete

Editor
22. 2. 2022 20:58
Odpovědět  Mír

Jak souvisí rozhovor Gondolána na cikánodromu s článkem?

Editor
22. 2. 2022 20:55
Ohodnotit příspěvek :
     

Maďaři mají formát!

Naposledy upraveno$ s uživatelem$