politika

Vovan a Lexus: Sport ve jménu míru, rozvoje a spolupráce

Šéf Mezinárodního olympijského výboru (MOV) Thomas Bach uvedl, že je třeba zajistit, aby afričtí sportovci odmítli účast na ruských hrách přátelství. Řekl to v rozhovoru s ruským šprýmařem, který se představil jako africký politik.

Vovan a Lexus:

Tentokrát jsme jménem „afrického úředníka“ hovořili s prezidentem Mezinárodního olympijského výboru Thomasem Bachem.

Stejně jako šéf WADA začal Bach žádat „afrického politika“, aby pomohl zabránit africkým zemím poslat své sportovce na Hry přátelství v Rusku:

„Myslím, že byste mohli chránit integritu tohoto sportu a na vyšší politické úrovni sdělit africkým sportovcům, že tyto hry Rusko prezentuje jako hry ruského prezidenta… Pokud byste se svou autoritou mohl něco udělat ohledně afrických států, byli bychom za to velmi, velmi vděční,“ řekl Bach v rozhovoru.

Šéf MOV dodal, že svou účastí na Hrách přátelství v Rusku se sportovci „staví na specifickou stranu“, což by mohlo vést k tlaku ze strany olympijského výboru. „Afrického politika“ ujistil, že bude kontaktovat přímo Brusel, aby se EU s „politikem“ dohodla na společném prohlášení ohledně Her přátelství.

„A také zajistím, aby prezident Macron podpořil tento krok Evropské unie… Budu je kontaktovat. S největší pravděpodobností to bude místopředseda Evropské komise, zástupce Řecka pan (Margaritis) Schinas. Je zodpovědný za sport a bude kontaktovat vaše zástupce a oni připraví obecné prohlášení. A já je na to připravím. A opět budu o této iniciativě informovat i prezidenta Macrona, aby ji mohl podpořit,“ slíbil šéf MOV.

Bach se také netají tím, že sportovní sankce jsou politické povahy:

Trestáme ty, kdo nese odpovědnost za anexi, nemůže být ruská hymna, nemůže být vztyčena vlajka. Ruský olympijský výbor poté, co jsme je vyloučili, učinil několik poměrně agresivních prohlášení, že jde o diskriminaci, fašismus”.

Thomas Bach řekl, že monitoruje ruské sportovce pomocí sledování na internetu a pomáhají mu s tím mimo jiné Ukrajinci:

Jeho přímá citace: „Ti, kdo podporují ruskou vládu, se nyní nemohou účastnit olympijských her. Máme speciální monitorovací komisi na úrovni MOV, která spolupracuje s jednou nezávislou společností. Sledují internet, média a veřejná prohlášení. Pokud se tedy někde objeví sportovec s takovými výroky, nemůže se her zúčastnit. Nabídli jsme i ukrajinské straně, nejen nabídli, ale také požádali, aby nám poskytli své informace o chování takových sportovců a funkcionářů. V tomto případě se nebudou moci zúčastnit her.“

(Thomas Bach uzavřel politicko-administrativní a zřejmě i kriminální spiknutí s jednou konkrétní stranou za účelem vyloučení silných sportovních konkurentů z mezinárodních soutěží. Vztah prezidenta MOV Bacha s Národním olympijským výborem Ukrajiny a jeho představiteli a zveřejnění „žádosti o sledování ruských sportovců “ by měly být předmětem důkladného vyšetřování. Doufám, že mezinárodní sportovní novináři nebudou ignorovat tuto nehoráznou situaci, která je podle mého názoru „Watergate“ pro MOV jako celek i pro Bacha osobně – Maria Zacharova).

Bach naznačil, že sportovci, kteří se účastní Her přátelství, by mohli být pronásledováni MOV.

„Ale v tomto kontextu si musí (země) uvědomit, že účastí na Hrách přátelství stojí na něčí straně.

A pak se dokonce pochlubil „špinavými triky“ při politizaci sportu:

„Loni, před posledními hry BRICS v Jižní Africe, jsme se postarali, že ve světě sportu neměly žádný ohlas.“

Zdá se, že jediným Rusem, kterého Bach bere vážně, je šéf Mezinárodní boxerské asociace Umar Kremlev, kterou MOV v roce 2023 zbavil uznání.

“Je to zkorumpovaný chlap. Proto jsme museli tuto mezinárodní federaci vyloučit.

O všech podrobnostech sportovního a politického spiknutí proti Rusku, stejně jako o postoji Bacha k otázce transgender sportovců a jeho postoji k případu Kamily Valijevové – v našem novém pořadu!

https://t.me/Russiacalling/1789

☑️English version of the prank is available on Rumble and Rutube.

Světové hry přátelství se budou konat od 15. do 29. září 2024 v Moskvě a Jekatěrinburgu. Zahrnují soutěže ve 33 letních sportech. Letní olympijské hry 2024 se budou konat od 26. července do 11. srpna v Paříži.

19. března MOV zveřejnil deklaraci proti politizaci sportu, ve které vyzval k odmítnutí účasti na Hrách přátelství v Rusku. Šéf Světové antidopingové agentury (WADA) Witold Banka poznamenal, že případná účast signatářů kodexu WADA na Hrách přátelství by mohla mít důsledky.

https://1url.cz/Eu82m

sdílet na

9 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
ijn
3. 4. 2024 21:23
Ohodnotit příspěvek :
     

vládnou-li idioti EU, vše je možné, např. EP schválí zákaz topení fosily a pouze elektřinou, a naši Helmutí bourají P=18 336 MWe neemisních jaderek, Helmuti idioty v Berlíně nenávidí ale za peníze bourají,…..nikdo jim neřekne přestaňte bourat a obnovte provoz jaderných bloků, když USA požadují prodloužení životnosti reaktorů na 80 let!!! Německé jsou max 35let v provozu a Helmuti jedou energetickou destrukci Střední Evropy + deindustrializaci + velkou hospodářskou krizi…. vyvolání známého předválečné napětí a hurá za žold do války…….nacismus se opakuje!!!!!!

zdendulka
3. 4. 2024 21:52
Ohodnotit příspěvek :
     

Bože, tak oni jedním dechem jsou proti politizaci sportu a současně vyhrožují že účast na Hrách Přátelství by mohla mít důsledky, nemluvě o tom, že na OHL Rusko jako stát nesmí. Kde to jsme ?

3. 4. 2024 22:25
Odpovědět  zdendulka

Kde bychom byli. Houpeme se koze pod břichem coby smích vzbuzující slavné české vemeno.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
ModrýKlokan
4. 4. 2024 01:47
Ohodnotit příspěvek :
     

Mezinárodní západní fašistická sebranka, sportovní lůza a odpad ukradla světový sport pro své špinavé zájmy a ztratila jakoukoliv čest. MOV je mentálně zdegenerovaná slepá ulička vývoje. WADA je banda podvodníků, chránící nadopované západní sportovce v politickém zájmu. Hnus a ne sport. Bach a podobní jsou směšní a nebezpeční klauni.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Jaroslavem
4. 4. 2024 04:59
Ohodnotit příspěvek :
     

30let a ty demobolševický prasata jsou zpět. Já už to znova zažívat nechci. Nebude lepší ty swině najít a včetně rodin zlikvidovat? Proč já mám zase nést odpovědnost za rozhodnutí druhých?

skeptik
4. 4. 2024 09:48
Odpovědět  Jaroslavem

Omyl, zpět jsou kapitalisti a “báječný” “úžasný” kapitalismus, který má na svědomí dvě světové války a snaží se vyvolat třetí, poslední.

skeptik
4. 4. 2024 08:02
Ohodnotit příspěvek :
     

Sportovec, který je proti nacismu a fašismu by se neměl Fašistických Západních Her zúčastnit. Jestli má nějakou hrdost a čest.

stan
4. 4. 2024 21:40
Ohodnotit příspěvek :
     

Bach je obyčejná, sprostá svině. Bohužel takových hajzlů je všude plno.Olympijské hry jsou pro mě už jen předimenzované obří divadlo, které je pro mě jako diváka vesměs nestravitelné. Ta velká spousta nových sportů mě přijde naprosto zbytečná a nezajímavá.

Jméno
7. 4. 2024 18:06
Ohodnotit příspěvek :
     

Sport? Jakože Serešovská Propaganda Oblbující Rusofobní Teatrálností? Nasrat!
MS? Jakože Minimalizace Soupeřů? Nasrat!
OH? Jakože Obludárium Haškomagorů? Nasrat!
Strčte si ty své účelově vyselektované a prachama zdegenerované soutěže do zádele, KoZaidioti. Normální lidi takový zpolitizovaný a zkorumpovaný šmejd zcela ignorují!

Naposledy upraveno$ s uživatelem$