politika

Scholz vyzval k reformě Evropské unie

Německý kancléř Olaf Scholz oznámil nutnost reformy Evropské unie a zrušení principu jednomyslnosti při rozhodování v zahraničněpolitické sféře. 

Tento návrh učinil na sjezdu Strany evropských socialistů, uvádí TASS.

Podle Scholze jsou takové změny nutné pro další expanzi unie.

„Mám však také jasno: je-li naším požadavkem geopolitická Evropa, pak je většinové rozhodnutí vítězstvím, nikoli ztrátou suverenity,“ řekl.

Scholz zdůraznil, že EU, která je domovem více než 500 milionů svobodných a rovnoprávných občanů, může zvýšit svou politickou váhu na mezinárodní scéně. Zároveň vyzval, aby se nezapomínalo na zájmy malých států – členů unie.

“A v budoucnu by každá země měla být slyšena se svými problémy, cokoliv jiného by bylo zradou evropské myšlenky,” řekl Scholz.

Scholz již dříve řekl, že je pro začlenění Ukrajiny, Moldavska, Gruzie a států západního Balkánu do Evropské unie. Podle německého kancléře je rozšíření EU v zájmu jak zúčastněných zemí, tak potenciálních členů.

___

„Pokud je naším požadavkem geopolitická Evropa, pak jsou rozhodnutí založená na principu většinového hlasování vítězstvím, nikoli ztrátou suverenity.“

Pro Evropu jsou to špatné zprávy. Jediné, na čem současná Evropská unie spočívá, je princip konsensu.  Což umožňuje udržet alespoň některé evropské byrokraty z Bruselu na uzdě. Zrušení tohoto principu umožní Bruselu diktovat své podmínky všem.

Tato reforma bude mnohými oponována. Jedná se především o země Evropy, které si dokázaly uchovat zbytky zdravého rozumu a národní politiky. Především Maďarsko. Právo veta dané principem konsensu je to jediné, co Budapešti stále umožňuje chránit Maďary a všechny rozumné lidi v Evropské unii.

Jedním z důvodů, proč se Orbánovi daří odolávat tlaku eurobyrokracie, je pravděpodobně to, že je nyní představitelem všech rozumných sil v EU.

Zda se to uskuteční se dozvíme již brzy. Zatím lze s vysokou mírou jistoty říci pouze jednu věc. Pokud dojde k této reformě nebo jakékoli jiné, která zničí princip konsensu, dojde k novému znovuzrození EU. 

A bude to začátek konce.

Uvidíme nové Exity. Pak uvidíme, co jsme věděli už dlouho. Maska veškeré integrity odletí. Maska, za kterou je maskován bestiální úšklebek diktatury.

A to takové, o které se těm nejstrašnějším despotům dějin ani nesnilo.

Pro Pokec24 přeložila Janinna

https://bit.ly/3gd9IQw
https://bit.ly/3s0TAUW

sdílet na

14 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Wojciechovsky
15. 10. 2022 21:54
Ohodnotit příspěvek :
     

Reforma=ROZPAD.

Frankie
16. 10. 2022 09:14
Odpovědět  Wojciechovsky

Už i ti největší zm.rdi vidí, že jim teče do bot tak chtějí reformovat. A ten šmejd si všiml dokonce zájmy malých států EU? Pozdě Scholzi, EU se rozpadne a to je ta nejlepší reforma.

Wojciechovsky
16. 10. 2022 11:43
Odpovědět  Frankie

Popřou.uSSa a Banderostánu jsme si naběhli na vidle.Chce to silnou osobnost,jakou je Orbán v Maďarsku,abychom se už přestali cpát do amianálu a přestali být posluhovat fašoEU.
I

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel
15. 10. 2022 22:08
Ohodnotit příspěvek :
     

tak toto si nedovolil ani brežněv v dobách normalizace že by zase jednotná evropa pod jedním vůdcem jednou vlajkou jedním velitelem jednou armádou a jedním heslem Generalplan-Ost a jednou z jeho myšlenek ….. kultivace prostoru německýma rukama zvýší produkci….. krásná to budoucnost

josef
15. 10. 2022 23:05
Odpovědět  Pavel

Tak tenhle, tenhle je ješě lepší než Fiala!

Autor
15. 10. 2022 22:59
Ohodnotit příspěvek :
     

Jeho představa je naivní a k ničemu jinému než ovládnutí EU ať už “jen” Německem nebo ještě navíc Francií nepovede.
Ve světě prostě nechtějí poslouchat nadále politické školení, které jim “západní civilizace” pokaždé uděluje, ať EU nebo Anglie a USA. A to i tehdy, když od nich něco Evropa chce vyjednat, jako tu ropu a plyn. Ve světě mají v dobré paměti, jak žily a stále žijí kolonie (následky se budou projevovat ještě dlouho). Ne nadarmo poslali Arabové někam, jak USA tak i tohohle “lumena”.
Navíc si to dejte dohromady s tím o té “evropské zahradě a džungli kolem ní” a dostanete fakt, že sami v EU dobře vědí, že je konec.
Silná Evropa podle “Sulcu” by mohla vzniknout jedině tehdy, pokud by ovládli nové kolonie.
Nikdo nechce věřit tomu, že se Evropa, ta stará “důstojná dáma”, bude muset naučit pracovat vlastníma rukama a mozkama, ale reálně a ne fiktivně, jako dosud.
Je to podobné, jako před lety jsem měl takovou “zákeřnou otázku”, když jsem se chtěl někoho zbavit. “Jestlipak se vzdá(š)(te) svého auto, když budete vědět, že jen to zachrání vaše děti před smrtí?” Byla to otázka na zbavení se oného, a ti si samozřejmě ťukali na čelo a poodešli a ostatním ukazovali jakej jsem vůl. Jo, nevzdali by se ho. A ejhle, je to relativně blízko, to o odstavení aut. Když nebudete mít palivo nebo na něj, jak pojedete autem?
A bylo by obrovskou chybou, kdyby se dokázali v této situaci domluvit s Ruskem. Pro Rusko.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Autor
15. 10. 2022 23:07
Odpovědět  Peter

Pokračování:
K oživení, schválně neužívám obnovení – to by byla kolonizace zase – potřebujete suroviny. Má je EU?
Potřebujete kvalifikované a zkušené pracovníky, a má je EU?
Potřebujete přebytek energie, a má ji EU?
Co má EVropa včetně Anglie? Jen zemědělskou půdu a plná muzea nakradených památek z celého toho světa v džungli. A samozřejmě hloupé politiky a bankéře.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
15. 10. 2022 23:05
Ohodnotit příspěvek :
     

“Pojd klidně do salonku, řekl pavouk mouše…”

Unter
15. 10. 2022 23:51
Ohodnotit příspěvek :
     

Veškeré pravomoce svěřit do rukou Vůdce.

Aleš
16. 10. 2022 09:27
Ohodnotit příspěvek :
     

Čtvrtá Říše zla je zde. EU je projekt temnoty.

konzerva
16. 10. 2022 09:39
Ohodnotit příspěvek :
     

Vnouček se vybarvil po dědovi. Dostal co proto u Leningradu.

photo_2022-10-16_09-38-12.jpg
Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Gales
16. 10. 2022 10:00
Odpovědět  konzerva

A je to pravej Scholz?

Wojciechovsky
16. 10. 2022 11:44
Odpovědět  Gales

Richtig

Gales
16. 10. 2022 09:57
Ohodnotit příspěvek :
     

Ja,ja.Ein reich,ein fírer.To by se slouhům ameriky líbilo.Na-srat.