politika

Riposte laïque: Americké lži jsou stále grotesknější

Jacques Guillemain Riposte laïque

Pokud dojde k ukrajinské protiofenzívě, bude rozdrcena ruským odvetným úderem. O stavu ruských a ukrajinských sil nečtu nic než nesmysly. Prodává se nám silnější a motivovanější ukrajinská armáda než byla před rokem, přičemž denně ztrácí stovky vojáků a její technika je vyřazována z provozu spolu se 40 let starými tanky. Kromě několika moderních zbraní dodaných NATO – ukrajinská armáda to je Jurský park. 

Dost lží, začíná to být groteskní. Je to horší než státní lži o zbraních hromadného ničení v Iráku nebo o srbské genocidě kosovských Albánců. Je načase přiznat, že Rusko vyčlenilo pouze 20 % svých sil, zatímco ukrajinská armáda je vykrvácená, pravděpodobně více než 400 000 vojáků je vyřazeno z boje a zemřelo jich 8x více než na ruské straně. Pokud Putin nepovažoval za užitečné další mobilizaci, je to proto, že ví, že je v přesile.

Ruská fronta je opevněna v délce téměř 1 000 km se vším co je potřeba k přivítání ukrajinských obrněných brigád a pěšáků spěchajících do boje. To vše je západním zpravodajským službám známo, nemějme Rusy za hlupáky. Vítězný ukrajinský protiútok je pohádka, krvavá fraška.

Generál Christopher Cavoli, vrchní velitel NATO, v rozporu s bajkami, které šíří ministr obrany Loyd Austin a generál Milley, právě teď uvedl věci na pravou míru. Ruská armáda působící na Ukrajině je silnější než 22. února 2022 a tudíž má daleko k debaklu, jak propagují někteří fanatici NATO, kteří se odmítají smířit se svou porážkou.

Cavoli řekl, že Rusko má strategickou hloubku v lidské síle a zatím ztratilo pouze jednu válečnou loď a asi 80 taktických stíhaček a bombardérů z asi 1000 letadel letecké flotily.

«Ruské vzdušné, námořní, vesmírné, kybernetické a strategické síly neutrpěly v současné válce významnou degradaci. Rusko navíc pravděpodobně přebuduje svou budoucí armádu na větší a schopnější pozemní síly…Rusko má velké zásoby rozmístěných a nerozmístěných jaderných zbraní, které představují existenční hrozbu pro Spojené státy.»

Tím končí 13 měsíců odporně lživé protiruské propagandy. NATO tuto válku prohraje a se ztrátou odepíše stovky miliard materiálu. A co tragická ukrajinská daň za to, že slouží pouze americkým zájmům?

Pravdou je, že Biden zatáhl Spojené státy a Evropu do katastrofálního dobrodružství. Porážka bude mnohem ponižující než porážka v Afghánistánu a trvale podkope důvěryhodnost NATO.

Známý bývalý analytik CIA Larry Johnson dodává:

Nejdůležitější je zhoršování ukrajinských schopností a hlavní obtíže, kterým čelí Spojené státy a zbytek NATO při poskytování protivzdušné obrany, dělostřeleckých granátů, děl a tanků, které nutně potřebují. Jinými slovy, Ukrajina se rozpadne a shoří”.

Pokud jde o Rusy, drží kurz a mají za cíl obnovit Novorossii od Charkova po Podněstří, což je jediné řešení, jak ukončit kyjevský režim a stoletou válku na Donbasu.

A podle Medveděva:

„Rusko musí usilovat o „úplnou porážku nepřítele a konečné svržení nacistického režimu v Kyjevě s úplnou demilitarizací celého území bývalé Ukrajiny “; a pokračovat v represáliích proti klíčovým postavám Zelenského vlády, „ať jsou kdekoli a bez omezení“.

Jinak se neuklidní.”

Ti, kteří stále sázejí na ruskou porážku, jsou snílci.

Jacques Guillemain

Pro Pokec24 přeložila Janinna

https://bit.ly/41yLAtB

sdílet na

15 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
13. 5. 2023 06:48
Ohodnotit příspěvek :
     

Amen.

aamater
13. 5. 2023 06:49
Ohodnotit příspěvek :
     

ŠVO ide podľa predom pripraveného plánu. Tu sa nejedná o vojnový konflikt medzi RF a Ukrajinou. Tu ide o demilitarizáciu a denacifikáciu Ukrajiny. Demilitarizácia Ukrajiny bola úspešne dokončená!!! Zbrane z ktorými teraz Banderovské fašistické zvery bojujú sú už takmer všetky dodávané zo západu. To znamená, že teraz už prebieha demilitarizácia zločineckej teroristickej organizácie NATO!!! Hlupák z NATO Stoltenberg to vlastne sám priznali pred celým svetom, keď vydal vyhlásenie, že porážkou Ukrajiny bude porazené aj samotná zločinecká teroristická organizácia NATO!!! Taktika vedenia boja, ktorú si RF zvolila je založená na šetrení živej sily, lebo predpokladá, že konflikt má vyčerpať RF čo sa týka živej sily. Tak ako sankcie mali vyčerpať ekonomiku RF!!! Nateraz to vyzerá tak, že RF úspešne ustála sankcie, teraz pracuje na tom aby ustála boje, ktoré by mali vyčerpať jej živú silu. Tým, že RF prestala viesť veľké útočné operácie prinútila Banderovských fašistov, aby sa oni chopili iniciatívy. Tým pádom sú to Banderovské fašistické zvery, čo prichádzajú o živú silu. Ruské vedenie zvolilo pomalý postup pri nízkych stratách, lebo vedia, že niet sa kam ponáhľať. Koho tlačí čas je darebácky štát USA a fašistická EU!!! Putin pri svojej genialite, presne ako v džude, dokázal obrátiť vlastnú silu USA a EU proti ním samotným!!! Je to USA a EU kto krváca a krváca tam kde ich to najviac bolí!!! A to je na financiách!!! Finančné výdavky spojené z podporou Banderovských fašistov, bez hmatateľných výsledkov, ktoré by dokázali Banderovský fašisti na bojovom poly USA a EU nebudú schopní nijako vysvetliť vlastnému obyvateľstvu!!! Chápete čo píšem? Rozumiete tomu čo sa vám snažím vysvetliť? Putin vsadil na stratégiu opotrebovávajúcej vojny, ktorú vedie nie z Ukrajinou, ale priamo z USA a EU a ich zločineckou teroristickou organizáciou NATO!!!

Janaz
13. 5. 2023 08:04
Odpovědět  aamater

Veľmi dobre zhodnotené, prečítať by si to mali tí gaučoví bojovníci v diskusiách z jednej aj druhej strany, ktorý si myslia, že prípustný je len typ vojny a la hracia konzola. Na Západe, ale aj v Rusku, je dosť hlasov, ktoré kritizujú ruské vedenie, že nepostupuje, že už dávno mali dobyť Kyjev, posmievajú sa ruskej armáde atď. Tí hlupáci ani nedokážu pripustiť, že keby to spravila ruská armáda, tak Rusko má na krku sfanatizované obyvateľstvo Ukrajiny presiaknuté nacizmom a banderizmom a na území by zostalo plno banderovských hrdlorezov ,a čo dokážu, zažili naši ľudia tesne po vojne. Takto si ruská armáda pri malých stratách pekne počká na všetky tie plechy “kolektívneho Západu” aj s ich obsluhou , až prídu k nej a krásne tým vyčistí životný priestor od najväčšej chamrade a nechá “kolektívny Západ” vykrvácať. Ten “kolektívny Západ” sa nakoniec svojpomocne utlčie . Ešte mi nie je celkom jasné, kam v tomto zaradiť Prigožina s jeho neustálymi verejnými útokmi na ruské vedenie, mám dosť neblahý pocit, že žoldniersky oligarcha podľahol svojej sláve a brúsi si zuby na politiku.

Janka
13. 5. 2023 08:24
Odpovědět  Janaz

Možné to samozrejme je alebo ze sa stotožnil plne so svojimi vojakmi a chyba mu nadhlad

Frank1
13. 5. 2023 08:42
Odpovědět  aamater

Rusko si je vedomo, ze neni konec. Prepnulo na valecnou vyrobu a dnes v ruskem rozhlase verbovali vojaky a sdelili jim jaky zold a vyhody mohou ocekavat.

Frank
13. 5. 2023 07:03
Ohodnotit příspěvek :
     

Je otázkou, kdo ještě ukrošům věří? Teď dokonce vyhrožují ti zmetci terorismem v celé Evropě, když nedostanou další zbraně! Ukroši byli vždy považování za podřadnější národ a tak to i zůstane i kdyby se věrchuška podělala.

Autor
13. 5. 2023 08:10
Odpovědět  Frank

Tak to jste přehnal. Za podřadnější jsou považováni ze stejného důvodu jako my nebo Rusové, Slováci, Srbové atd. – protože jsme Slované! Kapišto? A tak to zůstane – i kdy jste se ….
Ten terorismus není dobrá věc, to souhlasím.
Prostě si dávejte pozor, co říkáte (píšete). Nebo jste to nevěděl?

Frank1
13. 5. 2023 08:50
Odpovědět  Frank

Vsimnete si, ze jejich komplicove – fasouni v EK a EU nejsou ani pohorseni temi vyroky! Jinde by u spojence vyvolaly skandal a okamzitou reakci. Tady ne. Cekaji na noty z Londyna nez zareaguji, jestli vubec! Pestuji si hada na hrudi a ten jim ted dal pistoli na makovice!

All
13. 5. 2023 09:23
Odpovědět  Frank

Ne ! To anglossaové ůtočí na Slovany až takovým způsobem,že je považují za ,,podřadné”.Ale opak je pravdou. Slovanské dějiny,život,kultura,um celkově a slovanská víra světla jsou dostatečným důkazem kdo jsme a proč tu jsme na téhle planetě. Uzemí ukrajiny je taky slovanské. Jen fašizmus a nacismus tam zasévaný není náš,je neslovanský, nelidský.

Nadia369
13. 5. 2023 12:03
Odpovědět  All

Souhlas! Od dob Velke Moravy se vsichni okolo snazili Slovany znicit jakymkoli zpusobem. Protoze bylo a je psano, ze Slovane znovu obnovi a udrzi mir a prosperitu na planete.Z toho maji strach.Slovane nesou ve svych genech neco, co ostatni nemaji. Kdysi Velkomoravskou risi nedokazal nikdo porazit, zanikla az zradou zevnitr Cca 901 po Kristu. A co je zajimave, Cechy byly v te dobe neslovanska rise.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Bety
13. 5. 2023 13:03
Odpovědět  All

Je něco, co Západ umí dokonale – vytvářet teroristické bandy kamkoli strčí čumák.
Sice mu už docházejí prachy na jejich placení, ale jakmile je jednou terorista stvořený,
teroristou zůstane. A to opravdu není dobré. A chamtivci v Kyjevě prodávají zbraně na všechny strany.

jiří
13. 5. 2023 08:14
Ohodnotit příspěvek :
     

Lže se všude a ve všem.
PODVOD s RODNÝMI LISTY vydanými za neexistující stát ČESKÁ REPUBLIKA.
https://www.facebook.com/100084617054786/videos/125-rychlovka-1010jsme-st%C3%A1le-%C4%8Deskoslovenskopodvod-s-rodn%C3%BDmi-listy-vydan%C3%BDmi-za-ne/263590759445207

Frank1
13. 5. 2023 08:46
Ohodnotit příspěvek :
     

Proc tyhle clanky vylezaji az ted? O co se tady hraje v hybridni valce? Nejdriv, ze Ukrajina vyhrava a vyhraje. Ted, ze shori. Ze Rusko prohraje a najednou, ze vyhraje. Nebylo to zrejme uz na zacatku tem odbornikum na politiku a vojenske konflikty? Nebylo! Na 10 000 tanku Ukrosu znicit potrebuje poradnou silu, munici a odolnost! O druhych obrnencich a letectvu, technice ani nemluve!
Cely zapad s NATO a USA a jejich technologiemi bojuji proti Rusku. Za 2. svetove jeste s Wehrmacht a SS sly armady jen 12 evropskych statu! 200 tisicove armady z Italie a Madarska! Dve slovenske divize!
A Rusko mlci, v informacni valce bylo vzdy slabe. Ale vitezi, pak zase ustupuje. Proc opustili Wagneri vybojovane pozice? Chteji prodluzovat valku, dat sanci k posledni ofenzive, kdy posledni vyber Ukrosu a jejich Volkssturmu nalakaji do pasti a pak dukladne vygumuji? To je prece sance pro ne – to soustredeni poslednich sil znicit, pak uz bude cesta volna na zapad. To prece ale zapad musi vedet a presto je tam nahnal a necha je pozabijet. NATO hraje ostudnou roli loutky rizene z Londyna a pricmrdy, ktery dela ramena a skodi Rusum kde muze. Ale ma strach. Jeho angazovanost v podpore zbranemi, penezi a pri vedeni boju z neho udelala ucastnika valky! NATO zanikne, jakmile si USA kleknou.

zuzana
13. 5. 2023 12:54
Ohodnotit příspěvek :
     

Nejhloupější věc, kterou po nás USA Impérium chce, abychom věřili

https://aktax.cz/nejhloupejsi-vec-kterou-po-nas-usa-imperium-chce-abychom-verili/